Cum să uiți pe cineva pe care-l iubești

Ruperea legăturilor cu cineva nu este niciodată ușor, mai ales dacă îi iubești încă. Cu toate acestea, cu timpul, răbdarea și câteva strategii sănătoase de coping, puteți continua și găsiți din nou fericirea. Începeți prin eliminarea persoanei din viața dvs., ambele prin eliminarea contactului și luând mementouri. Apoi puteți lucra la lăsarea de rănire și în mișcare.

Pași

Partea 1 din 4:
Îndepărtarea persoanei din viața ta
  1. Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 1
1. Întrerupeți complet contactul. Este greu să treci peste cineva sau să le uiți dacă încă mai vorbești cu ei sau chiar dacă sunteți încă doar prieteni pe social media. Prietenul persoanei de pe toate conturile dvs. de social media. Lăsați persoana să știe că aveți nevoie de o pauză lungă de la ei, chiar dacă doriți să fiți prieteni în viitor.
  • Ai putea spune, "Chiar dacă aș vrea să fiu în termeni prietenoși în viitor, am un timp greu chiar acum. Trebuie să plec de la prietenia noastră."
  • Dacă trebuie să vedeți persoana, încercați să fiți prietenoși fără a vă deplasa în prietenie. De exemplu, salut-o dacă le transmiteți-le în hol sau faceți crăpare politicoasă despre logistică dacă împărtășiți copii. Cu toate acestea, lăsați-o la asta și nu încercați să mergeți mai adânc.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 2
    2. Renunță la posibilitatea ca tu să poți aduce persoana înapoi. Nu stați la gândul că vă puteți întoarce împreună. Asta te face doar speranță și fantezii despre persoana. În schimb, concentrați-vă pe închirierea relației, amintindu-vă că este peste când aveți nevoie.
  • Spune-ti, "Ne-am despărțit de un motiv și merit să merg mai departe cu cineva nou."
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 3
    3. Scrieți o scrisoare persoanei pe care nu o trimiteți. Ia toate sentimentele pe hârtie. Spune-ți fostului cum te-au rănit. Scrieți amintirile bune și cele rele și folosiți timpul pentru a ieși din emoțiile dvs. Scrisoarea este pentru tine - nu este nevoie să o trimiteți.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 4
    4. Ștergeți e-mailurile, textele și mesajele vocale ale persoanei. Când aveți text sau mesaje de la ex, probabil că veți reveni și citiți-le, locuiți în trecut. Treceți prin toate conturile dvs. și ștergeți toate mesajele, astfel încât să nu fiți tentați.
  • Dacă vă este frică, ați putea dori amintirile mai târziu, încercați să le salvați pe un hard disk extern și să-i dați unui prieten. Atunci nu o puteți lua la voința de a vă aminti.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 5
    5. Scoateți sau ștergeți toate fotografiile pe care le aveți la persoană. Scoateți fotografiile de pe pereți și albume de imagine. Ștergeți toate fotografiile pe care le aveți pe telefon sau pe computer, precum și oricine din conturile dvs. de social media. Nu aveți nevoie de acele mementouri în jur.
  • Încă o dată, dacă nu puteți lăsa destul de departe, puneți-le pe un hard disk extern împreună cu toate copiile grele pe care le aveți și cereți unui prieten să le dea o vreme.
  • Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 6
    6. Au o ardere ceremonială a oricăror mementouri pe care le aveți în jur. Uneori, trebuie doar să vă curățați mintea de cealaltă persoană. O modalitate de a face acest lucru este de a aduna elemente pe care le aveți în jurul valorii de care vă reamintesc. Puneți-le într-un coș de gunoi metalic și le-a pus foc. Puteți face acest lucru cu litere vechi, fotografii sau îmbrăcăminte, de exemplu.
  • Doar asigurați-vă că faceți acest lucru în afara unei zone non-windy. Au o găleată de extindere a apei sau a incendiilor în apropiere doar în caz.
  • Partea 2 din 4:
    Lăsând să meargă la rănire
    1. Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 7
    1. Amintiți-vă de ce nu a funcționat. Dacă aveți un timp greu de a obține peste cineva, este probabil pentru că vă amintiți toate vremurile bune fără rău. Luați timp să vă amintiți de ce vă despărțiți, astfel încât să puteți rupe prin fantezie.
    • Încercați să scrieți despre asta. Jurnal despre amintirile dureroase pe care le aveți cu intenția de a renunța la acel rănit, de asemenea, astfel încât să puteți merge mai departe.
    • Relația ta sa încheiat pentru că sa întâmplat ceva sau nu merge bine și dacă puneți acea relație cu privire la un piedestal de perfecțiune, este greu să-l depășești.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 8
    2. Iartă-i pe persoana să renunțe la furia ta. O modalitate de a lucra la iertarea lor este de a-și aminti și părțile bune ale persoanei. Gândiți-vă la ceea ce vă face ca ei să vă plac în primul rând, astfel încât să vă puteți gândi la ele ca o persoană întreagă care face greșeli. Este doar atunci când vă gândiți la ele ca fiind o ființă umană falsă cu calități bune și rele, încât le puteți ierta greșelile lor.
  • O altă modalitate de a lucra la iertare este să vă gândiți la modul în care vă simțiți despre ce a făcut persoana pentru dvs. Gândiți-vă la modul în care aceste emoții vă afectează viața. De exemplu, dacă vă simțiți supărat și amar, cum este culoarea cum vedeți lumea?
  • Desigur, unii "greșeli" sunt mai mari decât altele. Cu probleme serioase, cum ar fi abuzul emoțional și fizic, este mult mai greu să ierți cealaltă persoană. Țineți minte, totuși, că iertarea este în principal pentru beneficiul dvs. - nu absolvă cealaltă persoană pentru ceea ce au făcut.
  • Iertarea este despre a renunța la amărăciunea pe care o aveți împotriva celeilalte persoane. Este greu să renunți la sentimentele tale negative față de persoana dacă nu ești dispus să-i ierți. Nu uitați durerea voastră, doar că vă opriți mânia în inima voastră față de persoana.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 9
    3. Reframează spargerea ca "fara greseala" În loc să vină vina. S-ar putea să vă învinovățiți pentru descompunere sau puteți simți nevoia de a da vina pe cealaltă persoană. Dar, în cele din urmă, de fapt nu ați fost compatibil cu cealaltă persoană și nimeni nu merită vina pentru asta.
  • Dacă ați avut o relație destul de amabilă, încercați să vă amintiți că amândoi ați încercat să faceți cel mai bine să faceți relația și să lucrați la lăsarea de a merge la ciclul de vină.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 10
    4. Lucrați la schimbarea răspunsului dvs. în trecut, mai degrabă decât să o dorești departe. Uneori, vă puteți dori să vă întoarceți în timp și să schimbați cum sa întâmplat lucrurile. Este un răspuns destul de natural, dar în cele din urmă, fără rosu. Tot ce puteți schimba este modul în care răspundeți la trecut. Acceptați acest fapt în loc să vă dorești în mod constant că ați putea lua ceva ce ați spus sau ați făcut-o.
  • Încercați să vă gândiți la un anumit moment care vă deranjează. S-ar putea să te gândești, "Aș vrea să pot lua înapoi ceea ce am spus." În schimb, reformulați declarația: "Regret că am spus asta, dar am învățat din greșeala mea. Voi face mai bine în viitor."
  • Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 11
    5. Vezi un terapeut dacă te lupți. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați vedea un terapeut poartă un stigmat social. Cu toate acestea, rețineți că milioane de oameni la fel ca tine mergi la terapeuți, consilieri, consilieri și alți profesioniști pentru sfaturi și îndrumare în vremuri dificile și puteți, de asemenea. Nu există nici un motiv să vă fie frică să obțineți ajutor.
  • Unii dintre oamenii pe care îi poți lua în considerare vorbesc sunt terapeuți profesioniști, psihiatri, consilieri școlari și ocupaționali și, dacă se dorește, voci autoritare în comunitatea dvs. ca preoți sau rabini. Găsiți doar o voce de încredere care are o anumită expertiză profesională.
  • Adresați-vă prietenilor sau familiei pentru recomandări dacă nu sunteți sigur cine să vorbească.
  • Partea 3 din 4:
    Trecând peste
    1. Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 12
    1. Învățați-vă să fiți din nou independenți. În acest timp, amintiți-vă că sunteți o persoană întreagă pe cont propriu. Nu aveți nevoie de altcineva pentru a vă face să vă completați, deci luați acest timp pentru a vă descoperi din nou fără cealaltă persoană.
    • Faceți o listă a tuturor lucrurilor pe care le puteți face acum că nu sunteți într-o relație. De exemplu, poate că puteți petrece mai mult timp cu prietenii și familia, mergeți pe excursii solo, mutați-vă din oraș sau rămâneți până târziu cum doriți. Această listă vă puteți reaminti cât de distractiv poate fi independent.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 13
    2. Amintiți-vă de puterea voastră. Când vă despărțiți de cineva, vă simțiți vulnerabili și ca și cum nu aveți puterea de a trece peste durere. Dar ești suficient de puternic, trebuie doar să-ți dai niște mementouri. Luați timp pentru a scrie câteva dintre punctele forte și triumfurile trecute pentru a vă arăta că puteți și veți trece prin acest timp.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Am o mare tenacitate. Mi-a luat doar un an de la când am început să alerg să completez un maraton! Și dacă am tenacitate, pot trece și prin asta."
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 14
    3. Faceți niște prieteni noi care nu sunt în același cerc. Dacă ați fost într-o relație pentru o vreme, puteți avea o mulțime de prieteni reciprocă cu ex. Lucrați la realizarea de noi prieteni care nu vor aduce în mod constant numele persoanei sau vor să facă lucruri cu amândoi, ceea ce va face mai ușor să se deplaseze.
  • Nu aveți nevoie să renunțați complet la vechii dvs. prieteni, dar având un nou cerc vă oferă un spațiu sigur pentru a socializa. Vă puteți baza pe prieteni pe care nu aveți în comun. Încercați să reaprindeți o prietenie veche pe care ați putea să o lăsați pe drum puțin.
  • Pentru a face prieteni noi, încercați să mergeți la întâlniri în comunitate, luând cursuri de distracție la biblioteca dvs. sau cu parcurile și departamentul de recreere sau chiar lovind o conversație cu cineva la o cafenea locală.
  • Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 15
    4. Data din nou, când sunteți gata. Dă-ți ceva timp să te întristeți, dar când începeți să vă simțiți puțin mai bine, încercați să întâlniți pe cineva nou. Nu trebuie să vă angajați într-o relație. Doar du-te la câteva date cu o persoană care vă place sau chiar doar câteva întâlniri cu câteva persoane diferite.
  • Lăsați-vă să mergeți la fel de lent ca și când aveți nevoie când începeți să întâlniți din nou. Nu e nici o grabă. De fapt, ar putea fi o idee bună să aduci asta cu cineva pe care îl întâlniți. Ai putea spune, "Hei, ar trebui să vă spun că tocmai am ieșit dintr-o relație dificilă, așa că doar caut ceva casual chiar acum."
  • Partea 4 din 4:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 16
    1. Lăsați emoțiile fizice în râs și lacrimi. Uneori, durerea vă va lovi din nou și vă puteți simți ca și cum trebuie să plângeți. Asta e bine! Ia ceva timp să plângă. Dar, nu uitați să râdeți și să râdeți. Urmăriți câteva videoclipuri stupide pe Internet, verificați câteva meme drăguțe sau puneți-vă în comedia dvs. preferată. Râsul este bun pentru suflet și vă poate face să vă simțiți atât de buni sau mai buni decât un strigăt bun.
    • Ieși cu prietenii și ai un râs bun împreună!
  • Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 17
    2. Mâncați alimente sănătoase în fiecare zi. Când ești îndurerat, este posibil să nu vrei să mănânci deloc sau poate că vrei să mănânci mâncare junk. Cu toate acestea, acest lucru vă poate face să vă simțiți mai rău, când vă prăbușiți de la un nivel de zahăr, de exemplu. Asigurați-vă că primiți în unele fructe, legume și proteine ​​slabe cel puțin.
  • Desigur, puteți avea în continuare acea bucată de tort de ciocolată sau o pungă de jetoane, mai ales în prima zi sau așa. Doar încercați să nu numai mănâncă chipsuri și tort. Alegeți și pentru unele alimente sănătoase.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 18
    3. Obțineți un exercițiu, mai ales dacă este afară. Luați o excursie în pădure sau mergeți la o plimbare cu un prieten. Kayak într-un lac din apropiere sau mergeți la o înot în piscina dvs. preferată. Joaca un joc de tenis, alerga într-un parc sau doar a lovit sală de gimnastică. Yoga este, de asemenea, o opțiune excelentă. Indiferent ce faceți vă va ajuta să vă scoateți din cap și să vă faceți mai bine.
  • Scopul timp de cel puțin 30 de minute de exercițiu în cele mai multe zile ale săptămânii.
  • Exercițiul este minunat pentru creier, deoarece eliberează substanțe chimice simultan în corpul vostru. Dacă sunteți afară, veți beneficia de vitamina D! În plus, este minunat pentru corpul tău și te scoate din casă.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 19
    4. Lăsați o mulțime de timp pentru somn. Somnul este calea corpului tău de vindecare, și asta e adevărat pentru durerea emoțională. Dacă aveți probleme cu somnul, asigurați-vă că ați lăsat un timp suplimentar pentru a ajunge la culcare și lucrați la obținerea a cel puțin 8 ore în fiecare noapte.
  • Încercați să intrați într-o rutină de noapte. Opriți electronica dvs. cu cel puțin o oră înainte de a dori să mergeți la culcare, astfel încât creierul începe să înfășoară. Au un lapte cald sau ceai de plante, sau ia o baie caldă pentru a vă liniști mintea.
  • Este posibil să aveți și problema opusă, unde doriți să dormiți tot timpul. În timp ce obțineți un somn suplimentar nu este o idee rea (9-10 ore pe noapte), încercați să nu exagerați. Forțați-vă să vă ridicați și să ieșiți în lume.
  • Imagine intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 20
    5. Fă-te înapoi pe prietenii și familia pentru sprijin. Oamenii care vă iubesc - membrii familiei dvs., mentorii personale și prietenii apropiați - doresc să vă vadă fericiți. Nu vă fie frică să întrebați acești oameni pentru o mică dragoste suplimentară. Discutați cu un vechi prieten, un părinte sau un frate pentru a vă ajuta să lucrați prin stres și emoții. Ex-ul tău nu a fost singura persoană care te-a iubit - folosește acest timp să-ți amintești asta și să-ți petreci timpul cu cei ce contează.
  • Chiar dacă descoperiți că sfatul pe care îl primiți de la confidenții dvs. apropiați nu este perfect, simțul comradezii vă poate face totuși să vă simțiți mai bine.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 21
    6. Reveniți într-un program regulat. Un program regulat vă ajută să rămâneți într-o rutină, ceea ce vă ajută să vă simțiți mai normali. Încercați să vă ridicați și să mergeți la culcare în același timp în fiecare zi, mâncați mesele în același timp și așa mai departe.
  • Cu toate acestea, este bine să mergeți ușor pe dvs. Mergeți într-un timp greu și este bine să luați pauze când aveți nevoie de ele. Încercați doar să păstrați cât mai mult posibil.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 22
    7. Răsfățați-vă puțin. Ia o baie fierbinte cu bule sau obține un masaj. Acum este timpul perfect pentru un pic de răsfăț. Mergeți la un film pe care ați vrut să-l vedeți, luați un mic sindru de cumpărături, sau chiar ieșiți din oraș pentru câteva zile. Faceți doar ceva care vă face să vă simțiți bine.
  • Puteți chiar să faceți ceva la fel de simplu ca să obțineți ceașcă de cafea de la magazinul dvs. preferat de cafea și să vă îndrumați cu o carte bună.
  • Imaginea intitulată Uită de cineva pe care îl iubești Pasul 23
    8. Încercați un nou hobby pentru a ieși din vechile obiceiuri. Lucrați la învățarea unei limbi noi sau faceți o clasă de gătit distractivă. Ridicați cărțile la bibliotecă pentru a afla un hobby pe care l-ați dorit întotdeauna să încercați sau să urmăriți doar câteva videoclipuri online. Ați putea chiar să luați o clasă la un colegiu comunitar local într-un subiect care vă interesează.
  • Izbitoare pe cont propriu cu un nou distracție vă oferă un sentiment de independență și libertate, plus poate fi revigorant, scânteietoare creativitate.
  • sfaturi

    Dacă un prieten întreabă despre persoana, puteți spune politicos,"Ne-am despartit. Îmi pare rău, dar nu vreau să vorbesc despre asta." Se vor spera să înțeleagă și să renunțe la subiect.
  • Încercați să vă concentrați asupra altor activități în loc să vă gândiți la cei dragi.
  • Avertizări

    Nu vă întoarceți la comportamente negative, cum ar fi băut, fumatul, luarea de droguri, jocuri de noroc, practicarea auto-vătămării, sau chiar să deveniți obsedați de muncă. În cele din urmă, acestea fac mai mult rău decât bine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar