Cum să disecem un lăcuste

Distribuirea unui lăcuste vă va permite să vedeți cum corpul unei insecte. Este un proiect interesant care vă poate învăța foarte mult. În timp ce disecția poate părea puțin dezordonată, sau poate neetic, este un exercițiu educațional bun. Aveți grijă atunci când scoateți exoscheletul dur, astfel încât să puteți obține o privire bună la ceea ce se întâmplă în interiorul insectei.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătindu-se să disece
  1. Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 1
1. Dobândește o lăcuste. Dacă aveți lăcuste în zona dvs., ați putea fi în stare prinde unul. De asemenea, puteți folosi un lăcustă ca o alternativă la o lăcuste. Dacă faceți acest lucru pentru un proiect școlar, lăcustele va fi probabil furnizat pentru dvs. Dacă nu, cumpărați un kit de disecție de locuință online, astfel încât să aveți tot ce aveți nevoie, de la insectă la tavă și unelte.
  • Ține-te bine. S-ar putea să trebuiască să ucizi lăcustele și va trebui să-l tăiați. S-ar putea să vedeți câteva lucruri pe care nu vă așteptați. Unele dintre acestea ar putea fi incomod dacă nu vă plac insectele sau gore, totuși, pentru a obține cea mai mare parte a experienței, ar trebui să renunțați la aceste preocupări. Amintiți-vă că insectele sunt printre cele mai numeroase animale de pe pământ. Nu amenințați specia.
  • Imaginea intitulată disecționați o pas cu pas 2
    2. Asigurați-vă că lăcustele sunt moarte. Ar fi crud (și dificil) să disece un animal viu. Deși poate părea ușor să ucizi insectele, multe metode durează mult timp și, în unele cazuri, insecta poate fi în viață, chiar și după ce sa oprit în mișcare. Există mai multe modalități de a pregăti un uman "uciderea borcanului" Pentru insecte:
  • Începeți cu un borcan de sticlă de aproximativ 15 cm (6 in) înalt, cu un capac detașabil, etanș. Amestecați destul de tencuială de Paris pentru a acoperi partea de jos 1 inch (2.5 cm) de borcan, împreună cu puțină apă și 1 linguriță (4.9 ml) de cianură de potasiu, cianură de sodiu sau acetat de etil. Aceste ingrediente pot fi găsite într-un magazin de laborator sau online. Lăsați tencuiala să se întărească, apoi aruncați lăcustele și sigilați capacul. Insectul devine de obicei comatoză după câteva minute, dar așteptați 3 ore pentru a asigura moartea.
  • Alternativ, utilizați sursa naturală de cianură găsită în Prunus Laurocerasus (Cherry Laurel). Bucurați-vă frunzele bine și lăsați-le într-un borcan de sticlă la o adâncime de /4 Inch (1.9 cm). Adăugați lăcustele și lăsați borcanul închis timp de cel puțin 2 sau 3 zile.
  • Citiți întotdeauna și urmați procedurile de siguranță la manipularea substanțelor chimice potențial periculoase. Multe otrăvuri folosite pentru a ucide insectele pot provoca, de asemenea, rău oamenilor.
  • Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 3
    3. Colectați uneltele necesare. Veți avea nevoie de foarfece, pensete și ace pentru a fixa lăcustele. Veți avea nevoie de o tavă din o substanță permeabilă moale, cum ar fi ceară, plută sau lemn moale. Veți plasa pinii prin această suprafață pentru a fixa locuința în tavă.
  • Partea 2 din 3:
    Tăierea lăcustei deschise
    1. Imaginea intitulată disecționează o pasiune de salcâm 4
    1. Asigurați lăcustele. Pini de înjunghie prin picioarele mari din spate ale lăcustei în suprafața moale a tăvii. Încercați să plasați știfturile prin părțile superioare ale picioarelor, unde există mai multă masă pentru a păstra știftul în poziție. Acest lucru va păstra securizarea lăcustei în locul pe măsură ce începeți să o difuzați.
    • Fixați lăcustele astfel încât antenele să se confrunte în sus. Veți dori să tăiați de-a lungul spatelui lăcustei.
    • Dacă descoperiți că aripile se află în cale, le tăiați cu foarfecele. Luați în considerare asigurarea primului lăcuste.
    • De asemenea, puteți trage ușor pe fundul lăcustei și puneți un știft prin abdomenul său pentru ao menține întins în timpul procedurii.
  • Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 5
    2. Tăiați o incizie în formă de ovală pe spatele lăcustei. Pornind de la vârful segmentului abdominal, tăiați până la fundul abdomenului lăcustei și înapoi într-un cerc la locul în care ați început incizia. Pentru a evita deteriorarea organelor interne, încercați să trageți în sus, departe de corp cu foarfecele, ca și cum ați ridica pielea. Când ați terminat, ar trebui să existe o incizie în formă de oval pe care o puteți trage pentru a elimina o secțiune a exoscheletului.
  • Incizia ar trebui să înceapă în partea de sus a abdomenului, să continue în jos și în jurul abdomenului și înapoi până la cap.
  • Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 6
    3. Scoateți exoscheletul. Odată ce ați tăiat o incizie în formă de ovală, utilizați pensete pentru a elimina "scutul" sau Exoskeletul. Inima ar trebui să iasă cu exoscheletul. Mușchiul trebuie, de asemenea, să fie atașat la secțiunea exoscheletului pe care îl eliminați - acest lucru va fi necesar pentru a dezvălui organele interne.
  • Dacă doriți să inspectați inima, puneți exoscheletul deoparte și uitați-vă mai târziu.
  • Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 7
    4. Fixați ambele părți ale corpului. Pentru a inspecta mai bine corpul, fixați partea stângă și dreaptă a corpului la tavă. Deschideți incizia în măsura în care este posibilă și introduceți pini prin exoscheletul de pe fiecare parte a corpului și în tava dedesubt. Acest lucru va păstra incizia deschisă și ușor de inspectat.
  • Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 8
    5. Utilizați o lupă sau microscop pentru a inspecta lăcustele. Veți avea nevoie de un fel de asistență pentru a vedea mai bine insidele corpului. S-ar putea să fiți surprinși de unele dintre organele ciudate că un sport de lăcuste.
  • Dacă sunteți un profesor, acordați elevilor o listă de structuri pentru a găsi și identifica, cum ar fi glandele salivare, gizzardul, midgutul, colonul și rectul.
  • Ia în considerare eliminarea unei mici bucăți din midgut și inspectați-o sub un microscop
  • Permiteți elevilor să compare lăcustele lor. Unele caracteristici, cum ar fi sacul de aer, vor varia considerabil în dimensiune. Elevii ar putea constata că insectele lor arata destul de diferite.
  • Partea 3 din 3:
    Identificarea anatomiei de lăcuste în timpul disecției
    1. Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 9
    1. Recunoașteți cele 3 segmente ale corpului. Corpul lăcustei este compus din 3 părți: capul, toracele și abdomenul. Înțelegerea diferenței este esențială pentru localizarea multor părți ale anatomiei lățimilor.
    • Capul include ochii și antenele. Corpul îngustă puțin la ceea ce arată ca un gât, moment în care începe toracele.
    • Toralul este partea corpului pe care aripile și picioarele se atașează.
    • Thoraxul se termină la punctul în care aripile se atașează spre corp. Din acel moment, restul corpului este abdomenul.
  • Imaginea intitulată disecționează o pas cu pas 10
    2. Observați părțile capului. Cea mai mare parte a capului este vizibilă înainte de disecție. Acestea includ ochii, care sunt situate de-a lungul părților laterale ale capului. Antenele sunt două structuri subțiri care se extind din partea superioară a capului lăcustrului. Labrumul este situat la gura lăcrământului și acționează ca buza superioară, păstrând alimentele în gura lăcustei, în timp ce mănâncă.
  • Imaginea intitulată disecționează o pasiune de salcâm 11
    3. Sexul tău de salcâm. Pentru a determina sexul lăcustei dvs., inspectați capătul abdomenului. Sfârșitul unui abdomen feminin se va restrâns la un punct care este folosit pentru a pune ouăle. Sfârșitul abdomenului masculin va fi rotunjit și va arăta în sus.
  • Imaginea intitulată Distribuie un pas de salcâm 12
    4. Găsiți sistemul digestiv. Sistemul digestiv rulează din gura lăcustei la anusul său. Sistemul digestiv este responsabil pentru prelucrarea alimentelor pe care o consumă lăcustele. Acesta va trece prin centrul lăcustei și va constitui cel mai mare sistem de organe.
  • Prima structură mare din sistemul digestiv este cultura. Este unul dintre cele mai mari organe și este o structură mare, în formă de ovală, aproape de gură. Funcția sa este de a stoca hrana înainte de a fi digerată.
  • După recoltă, stomacul este următoarea structură mare în sistemul digestiv. Este al doilea din 4 organe în formă de ovală din sistem. Între stomac și cultură sunt gastric caucca, care sunt modelate oarecum ca petalele florii. Acestea conțin bacterii care sunt utilizate în procesul de digestie.
  • Cea de-a treia structură ovală mai mică din sistemul digestiv este intestinul. Între ea și stomacul sunt diferite structuri asemănătoare cu tubulul malpghian. Acest lucru este folosit pentru a procesa lichid în urină.
  • După intestin, sistemul digestiv se îngustează într-un tub mic, apoi se deschide din nou la o structură mică, ovală, care se conectează la anus. Care este rect. Acesta este locul în care alimentele digerate sunt eliberate din corp ca fecale.
  • Imaginea intitulată disecționează o pasiune de salcâm 13
    5. Localizați sistemul de reproducere. Sistemul de reproducere va fi deasupra intestinului gros, între ea și stomac. Ovarele vor conține ouă galbenă, în formă de ovală. În schimb, dacă lăcustele dvs. este un bărbat, ar trebui să căutați testicule, care sunt albe.
  • Ambele structuri sunt mici și pot fi dificil de văzut, în special testiculele masculine.
  • Imaginea intitulată disecționează un pas de salcâm 14
    6. Inspectați sistemul circulator. Inima a fost probabil eliminată cu exoscheletul în timpul disecției. Inima este compusă din mai multe camere mici care rulează de-a lungul lungimii corpului lăcustei. Fiecare dintre aceste camere de inimă vor fi conectate prin Ostia, deschideri care permit ca sângele să circule între camerele de inimă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă sunteți un copil, asigurați-vă că obțineți un adult pentru a vă ajuta să tăiați lăcustele. Este nevoie de o anumită abilitate pentru a obține dreptul inciziei și nu vrei să-ți taie degetele.
  • Stocați borcane de lăcuste moarte la umbra. Stocarea lor la soare poate face insectele dezordonate, decolorate și umede.
  • Ai putea folosi un lăcuste ca o alternativă la o lăcuste.
  • Avertizări

    Unele substanțe chimice îmbălsămoase sunt toxice. Să se abțină de la contactul direct cu pielea sau să aducă insecte în contact cu focul. Utilizați mănuși sau forceps pentru a manipula lăcustele.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar