Cum se dezvoltă film alb-negru

Dezvoltarea filmului este o practică mai puțin frecventă de la camerele digitale, dar puteți crea în continuare negative negre și albe frumoase în propria casă. Puteți cumpăra un kit de dezvoltare online, care are toate consumabilele și substanțele chimice esențiale pentru fotografiile dvs. Odată ce filmul este spouled într-o cameră întunecată, amestecați doar substanțele chimice și se toarnă în rezervorul de dezvoltare în ordine. Când ați terminat, veți avea o bandă de film a imaginilor alb-negru pe care le-ați luat!

Pași

Partea 1 din 4:
Împingeți filmul
  1. Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 1
1. Obțineți un kit de dezvoltare a filmului pentru fotografia alb-negru. Un kit de dezvoltare a filmului va veni cu toate substanțele chimice de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta fotografiile. Kitul vine, de asemenea, cu un rezervor de dezvoltare cu o spirală încărcată în interior, astfel încât să puteți încărca și descărca cu ușurință benzile de film. Asigurați-vă că kitul pe care îl cumpărați este destinat fotografiei alb-negru.
  • Kiturile de dezvoltare pot fi achiziționate la magazinele de alimentare și online.
  • Kituri de dezvoltare pentru filmul color nu va funcționa pentru filmul alb-negru, deoarece folosesc diferite substanțe chimice.
  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 2
    2. Lucrați într-o cameră fără lumină vizibilă, astfel încât filmul dvs. nu este expus. Dacă filmul dvs. nedezvoltat intră în contact cu lumina, atunci ar putea să vă clarificați negativele. Alegeți o spălătorie sau o baie care nu are ferestre. Acoperiți fisurile dintre ușă și cadrul său cu stripare meteo, bandă de mascare sau prosoape.
  • Așteptați câteva minute înainte de a lucra în camera întunecată, astfel încât ochii tăi să se poată ajusta.
  • Dacă nu aveți o cameră care este rezistentă la lumină, puteți achiziționa și o geantă de schimbare a filmului pe care le puteți pune consumabilele fără a le expune la lumină.
  • Nu utilizați o lumină roșie în camera întunecată. Chiar dacă se vede în filme, ar putea afecta modul în care se dezvoltă filmul dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului alb-negru Pasul 3
    3. Deschideți filmul cu un deschizător de sticlă în camera întunecată. Asigurați-vă că toate luminile sunt în afara înainte de a începe să lucrați la film. Țineți canismul de film cu capul în jos, astfel încât marginea plină se confruntă cu sus. Țineți marginea deschizătorului de sticlă până la capătul recipientului de film și opriți capacul. Aruncați rola de film în mână.
  • De asemenea, puteți utiliza un Film Canister Desgheinator pentru a accesa filmul dvs. Cumpărați-le online sau la magazinele de fotografie de specialitate.
  • Bacsis: Practicați deschiderea unui canistru de film vechi sau pierdut în lumină, astfel încât să puteți face cu ușurință în întuneric.

  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului alb-negru Pasul 4
    4. Tăiați capătul filmului cu o pereche de foarfece. Capătul de conducere al filmului este ușor mai îngust decât restul acesteia. Trageți 2-3 cm (0.79-1.18 din) de la capătul de conducere și folosiți o pereche de foarfece pentru a tăia o linie dreaptă peste film.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului alb-negru Pasul 5
    5. Hrăniți filmul în slot pe spirala de film. Spirala arată ca o bobină mare care se află în interiorul rezervorului de dezvoltare. Simțiți-vă pentru proeminențele de-a lungul marginii interiorului spiralului pentru a localiza unde începe canalul de film. Strângeți capătul benzii de film și trageți 10-15 cm (3.9-5.9 în) în canalul direct sub proeminențe. Rotiți părțile laterale ale spirală pentru a alimenta restul filmului pe el. Când ajungeți la capătul filmului, tăiați sfârșitul cu o pereche de foarfece.
  • Multe bobine de film pot fi împinse sau trase în afară pentru a ajusta diferite dimensiuni de film.
  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 6
    6. Sigilați spirala de film în rezervorul de dezvoltare. Rezervorul de dezvoltare este un recipient rezistent la lumină, unde veți amesteca substanțele chimice în curs de dezvoltare. Setați spirala de pe fundul rezervorului, astfel încât filmul este pe lateral. Așezați capacul deasupra rezervorului și înșurubați-l pentru ao fixa în poziție.
  • Odată ce filmul este sigur în rezervorul de dezvoltare, atunci puteți porni luminile din nou.
  • Partea 2 din 4:
    Amestecarea substanțelor chimice
    1. Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 7
    1. Purtați ochelari de protecție și mănuși de latex. De când veți lucra cu dezvoltatorii chimici, asigurați-vă că vă protejați. Puneți ochelari de siguranță, astfel încât soluțiile să nu strige în ochii tăi. Apoi, protejați-vă mâinile cu mănuși de latex sau nitril, astfel încât pielea dvs. să nu fie iritată dacă vă vărsați accidental.
    • Dacă sunteți îngrijorat de substanțele chimice care se varsă pe hainele dvs., puteți purta și un șorț de protecție.
  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 8
    2. Combinați soluția dezvoltatorului și apa. Măsurați 60 ml (2.0fl oz) a dezvoltatorului într-un cilindru de măsurare. După ce adăugați dezvoltatorul, se toarnă în 240 ml (8.1fl oz) de apă temperatura camerei. Amestecați bine soluția cu o lingură de agitare.
  • Dezvoltatorul face ca imaginea să apară pe film.
  • Avertizare: Unele substanțe chimice de dezvoltatori pot avea un raport diferit pentru amestecarea cu apă. Urmați cu atenție instrucțiunile de pe sticlă.

  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 9
    3. Se diluează soluția de baie de oprire cu apă. Se toarnă 15 ml (1.0 US TBSP) a băii de oprire într-un al doilea cilindru de măsurare. Apoi, adăugați 285 ml (9.6fl oz) de temperatura camerei pentru a dilua baia de stop. Se amestecă soluția cu o lingură până când este combinată.
  • Baia de oprire împiedică imaginile de pe filmul dvs. să devină supradisvelate.
  • Nu amestecați niciodată baia de oprire și dezvoltatorul împreună înainte de a vă dezvolta filmul sau altfel nu va funcționa.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 10
    4. Se amestecă apa și soluția de fixare. Combine60 ml (2.0fl oz) și 240 ml (8.1fl oz) de apă care este temperatura camerei într-un al treilea cilindru de măsurare. Se amestecă ușor soluția împreună cu o lingură.
  • Soluția de fixare ajută la păstrarea imaginii pe film.
  • Partea 3 din 4:
    Dezvoltarea filmului
    1. Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 11
    1. Turnați dezvoltatorul în rezervor și agitați-l timp de 10 secunde. Scoateți partea superioară a capacului rezervorului, astfel încât rezervorul dvs. să pară o pâlnie. Se toarnă încet întregul dezvoltator în rezervor și apăsați capacul înapoi în poziție. Odată ce este sigilat, agitați rezervorul prin răsturnarea cu susul în jos și în partea dreaptă în sus în mod repetat timp de 10 secunde.
    • Rezervorul este încă rezistent la lumină când scoateți capacul. Doar asigurați-vă că nu vă deșurubați în întregime în timp ce vă dezvoltați filmul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului alb-negru Pasul 12
    2. Agita soluția o dată pe minut până când filmul este dezvoltat. Ridicați rezervorul și întoarceți-l cu susul în jos pentru a amesteca dezvoltatorul prin cameră. Agitat rezervorul la fiecare minut pe tot parcursul procesului, astfel încât filmul dezvoltă uniform. Când există 15 secunde rămase din timpul de dezvoltare, turnați dezvoltatorul afară.
  • Timpul necesar pentru ca filmul dvs. să se dezvolte depinde de tipul de film și de dezvoltatorul pe care îl utilizați. De obicei, durează aproximativ 10-12 minute pentru o rolă de film standard de 35 mm. Puteți afla cât de mult timp trebuie să se dezvolte filmul dvs. aici: https: // DigitalTruth.COM / diagramă / Imprimare.php.
  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 13
    3. Adăugați soluția de baie de oprire la rezervor și agitați-o continuu timp de 30 de secunde. Se toarnă baia de oprire în rezervor și fixați capacul deasupra. Răsturnați în mod repetat rezervorul cu capul în jos timp de aproximativ 30 de secunde, astfel încât baia de oprire acoperă toate filmele uniform. Când ați terminat, turnați baia de oprire din rezervor.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului alb-negru Pasul 14
    4. Adăugați soluția de fixare la rezervor și lăsați-o acolo timp de 4-5 minute. Goliți cilindrul de măsurare cu fixatorul în rezervor și resetați capacul. Agita soluția fixatorului pentru primele 10 secunde fixatorul este înăuntru. Apoi, agitați soluția o dată la fiecare minut pentru 4-5 minute totale. Se toarnă fixatorul din rezervor când ați terminat.

    Bacsis: Puteți reutiliza fișierul de mai multe ori dacă doriți. Se toarnă fixatorul într-o sticlă de depozitare dacă intenționați să o reutilizați.

  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 15
    5. Clătiți rezervorul cu apă cu temperatura camerei. Turnați apa în rezervor și inversați-o de 5 ori pentru a clăti bine substanțele chimice. După 5 inversiuni, turnați apa afară. Umpleți rezervorul din nou cu mai multă apă și inversați-l de 10 ori. Goliți rezervorul când ați terminat și filmul dvs. este gata să se usuce.
  • Partea 4 din 4:
    Uscarea negativelor
    1. Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 16
    1. Atașați un clothespin sau un clip până la capătul filmului și trageți-l de pe spirală. Luați spirala din rezervorul de dezvoltare și trageți ușor la capătul benzii. Asigurați un clip din lemn sau plastic la capăt și utilizați-l pentru a remorca ușor filmul. Filmul dvs. ar trebui să se dezvăluie cu ușurință de la spirală.
    • Nu vor fi fotografii la capătul benzii, astfel încât clipul dvs. să nu deterioreze niciun negativ.
    • Filmul este sigur să se ocupe de lumină după ce a fost dezvoltat.
  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 17
    2. Așezați filmul 2 m (6.6 ft) de pe teren. Fixați clema pe un cârlig sau unghii împreună cu filmul dvs., astfel încât să se poată agăța. Asigurați-vă că filmul nu atinge nimic în timp ce se blochează sau altfel ați putea obține praf pe negativul dvs.
  • Asigurați-vă că camera pe care o utilizați este curată și fără praf, deoarece ar putea să vă deterioreze negativele.
  • Tăiați negativele în benzi mai mici, dacă nu aveți spațiu pentru a închide banda completă.
  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 18
    3. Rulați cheile de raclete în jos pe film pentru a elimina orice apă. Strângeți partea superioară a filmului dintre clemele de racletă și strângeți-le ușor împreună. Trageți racleta în jos lungimea benzii de film pentru a elimina picăturile de apă din negativele dvs.

    Bacsis: Dacă nu aveți o racletă mică, puteți, de asemenea, să strângeți filmul între degete și să le trageți ușor pe lungimea benzii pentru a îndepărta apa. Asigurați-vă că purtați mănuși de vinil sau nitril dacă utilizați degetele.

  • Imagine intitulată Dezvoltați filmul alb-negru Pasul 19
    4. Lăsați filmul să se prăjească timp de 4 ore. Evitați atingerea sau manipularea filmului în acest timp, astfel încât să se poată usca complet. Lăsați filmul singur pentru următoarele 4 ore până când este uscat la atingere. Când filmul este uscat, puteți stoca negativul sau puteți să le scanați în computer.
  • sfaturi

    Avertizări

    Purtați ochelari de protecție și mănuși în timp ce lucrați cu substanțe chimice.
  • Nu scoateți peliculă nedezvoltată dacă există o lumină în cameră. Negativele dvs. vor transforma înnorat și nu se vor dezvolta corect.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Kit de dezvoltare a filmului
    • Deschizator de sticle
    • Foarfece
    • Ochelari de protectie
    • Latex sau mănuși de nitril
    • 3 Cilindri de măsurare
    • Soluția dezvoltatorului
    • Opriți soluția de baie
    • Soluția de fixare
    • Clothespins
    • Squeegee Tongs
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar