Cum de a aroma tortul

Tortul de aromă poate fi o aventură culinară intimidantă, dar plină de satisfacții. Există mai multe modalități de a alteriza amestecurile de torturi plictisitoare și rețetele de tort de bază, deci distrați-vă și experimentați cu câteva opțiuni diferite pe măsură ce căutați Baked-Good-Biss.

Pași

Partea 1 din 3:
Adăugarea aromei la batter tort
  1. Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 1
1. Utilizați extracte și arome. Extractele lichide și aromele sunt una dintre cele mai ușoare modalități de a modifica gustul aluatului de tort, deoarece în general au un efect redus asupra celorlalte ingrediente, nivelul de umiditate sau densitatea tortului.
  • Extractele sunt mai concentrate decât aromele, astfel încât, în general, ar trebui să utilizați mai puțin extract decât aromatizarea. Deoarece extractele sunt mai concentrate, totuși, ele creează de obicei gusturi mai bogate, mai naturale.
  • Pentru a experimenta cu extracte diferite, luați în considerare începând cu o rețetă de tort care conține deja extract de vanilie. Înlocuiți jumătate din vanilie cu extractul de alegere pentru a introduce un indiciu subtil al noii arome.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 2
    2. Amestecați ingredientele proaspete în tort. Adăugarea ingredientelor proaspete la aluat poate produce un gust și mai puternic decât utilizarea extractului echivalent. Unele ingrediente se vor amesteca în aluat, dar alții își vor păstra forma chiar și după coacerea tortului.
  • Ciocolata topită este o alegere populară, dar poate fi un ingredient dificil de lucru cu. Deoarece ingredientul este atât de greu, probabil că trebuie să echilibrați greutatea suplimentară cu ouă suplimentare bătute sau cu alți agenți de creștere.
  • Luați în considerare răzuirea interiorului unei fasole de vanilie în loc să utilizați extract de vanilie. Ca regulă generală, 2 inci (5 cm) de fasole de vanilie este egal cu 1 linguriță de extract de vanilie.
  • Ingredientele tocate, cum ar fi piulițele, fructele sau bucăți mari de ciocolată pot fi utilizate și, de obicei, își păstrează forma în loc să se amestece în aluat. Rețineți că fructele pot face ca prăjiturile mai umede, deoarece sucurile tind să se scurgă în aluat, pe măsură ce se coace.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 3
    3. Sift Pulbere de cacao în aluat. Pulberea de cacao este, în esență, forma deshidratată a solidelor de cacao. Puteți să-l adăugați la prăjituri albe sau galbene pentru a crea o aromă puternică de ciocolată sau pentru ao amesteca în prăjituri de ciocolată pentru a intensifica în continuare gustul.
  • Există două tipuri de pulbere de cacao nesănătoasă: prelucrate olandeze și naturale. Primul are o aromă mai ușoară și ar trebui să fie folosită în rețetele de tort care cheamă la pulberea de copt sau alte ingrediente acide. Acesta din urmă poate avea un gust intens și amar și ar trebui să fie utilizat în rețete care apelează la bicicleta sifon.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 4
    4. Încercați lichide aromate în loc de apă. Pentru amestecurile și rețetele de tort, inclusiv apă, opriți o parte sau toată apa pentru un alt lichid care poate introduce mai multă aromă tortului.
  • În general, puteți schimba jumătate la toată apa atunci când utilizați lichide pe bază de lapte sau pe bază de apă, inclusiv cafea preparată, lapte și suc.
  • Pentru lichide pe bază de alcool, cu toate acestea, ar trebui să înlocuiți nu mai mult de jumătate din apă cu lichiorul sau lichiorul de alegere.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 5
    5. Spice-o pe aluat. Anumite mirodenii pot adăuga noi arome la tort sau pot spori arome folosite în prezent. Unele condimente sunt mai puternice decât altele, deci va trebui să modificați suma în funcție de care pe care o alegeți.
  • Alegerile populare includ scorțișoară, ghimbir, nucșoară, cuișoare și alți. Din aceste adăugiri, numai scorțișoară trebuie utilizat în cantități relativ mari (până la 2 sau 3 lingurițe [10 până la 15 ml]). Ceilalți tind să fie mai puternici atunci când sunt utilizați în exces.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 6
    6. Adăugați amestecul de budincă uscat. Puddingul instant uscat poate adăuga atât umiditatea cât și aroma la un tort și este o opțiune deosebit de bună de a utiliza când doriți să aruncați un amestec de tort cu cutie.
  • În mod obișnuit, ar trebui să utilizați o cutie mică de budincă instantanee în aroma de alegere pentru o cutie standard de amestec de tort uscat. De asemenea, ați putea dori să adăugați un ou suplimentar pentru a ajuta la echilibrarea greutății suplimentare, deoarece ouăle pot servi ca agenți de creștere.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 7
    7. Îmbunătățiți aroma generală cu ingrediente mai bogate. Dacă doriți să produceți un gust mai bogat în loc să completați profilul de aromă, să comutați ingrediente de la Blander pentru opțiuni mai aromate sau să măriți suma pe care o utilizați.
  • În loc să folosiți ulei vegetal, utilizați cantități egale de unt topit, deoarece untul are un gust mai bogat. În funcție de rețetă, este posibil să puteți adăuga la fel de mult de două ori suma solicitată inițial, dar acest lucru va introduce, de asemenea, mai multă umiditate în tort.
  • Luați în considerare crăparea unui ou în plus în aluat. Ouăle sunt un alt ingredient capabil să sporească gusturile deja în aluatul dvs. și adăugând un ou suplimentar poate face, de asemenea, prăjituri Flufier.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea aromei la prăjituri coapte
    1. Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 8
    1. Se toarnă sirop peste tort. De îndată ce trageți tortul din cuptor, utilizați o scobitoare pentru a împacheta găuri mici în suprafață și turnați sau răspândiți sirop de fructe fierbinți pe întregul top.
    • Tortul rezultat va reține aroma siropului, devenind tot mai mult umed.
    • Pentru un sirop simplu de fructe, luați în considerare amestecarea de 2 până la 3 linguri de (30 până la 45 ml) de orice blocaj de fructe sau păstrați cu suficientă apă caldă pentru ao dizolva în formă lichidă.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 9
    2. Răspândirea umplerii între straturi. Dacă ați coace un tort de strat, puteți adăuga mai multă aromă pentru fiecare mușcătură, răspândind o umplere interesantă între fiecare strat separat.
  • Alegeți o umplere care își poate ține forma sub greutatea straturilor superioare ale tortului. Buttercream Icing este popular, dar gemuri, umpluturi conservate și umpluturile de tort conservate, de asemenea, funcționează bine.
  • Pentru majoritatea umpluturilor, ar trebui să răspândiți o singură (6 mm) peste suprafața superioară a stratului inferior înainte de a plasa următorul strat peste el.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 10
    3. Schimbați glazura. O schimbare a înghețului este o altă modalitate ușoară de a schimba profilul general al aromei din tortul tău. Puteți utiliza borcane preambalate de îngheț sau amestecați-vă propriul glazură.
  • Ca și batterul de tort, puteți modifica, de asemenea, gustul înghețului folosind extracte sau arome lichide. Adăugați ingredientul în cantități mici, totuși, pentru a împiedica înghețarea să devină prea curgătoare. Mai mult decât atât, ar trebui să optați și pentru extracte artificiale sau arome limpede în mod natural, dacă nu doriți să nu lăsați culoarea finală a înghețului.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea aromelor
    1. Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 11
    1. Experimentați cu diferite combinații. Să fie îndrăzneț, și nu vă fie frică să încercați arome și combinații de aromă pe care nu le-ați trecut înainte. Plecând de la rețetă, deoarece este scris necesită un mic curaj culinar, dar rezultatul final poate fi bine meritat.
    • Căutați inspirație peste tot și jobați ideile așa cum vin. Inspirația adesea lovește atunci când mâncați alte alimente, aflați despre ingrediente unice sau auziți despre prăjiturile interesante. În plus, simțul mirosului este conectat la simțul dvs. de gust, așa că nu concediați ideile derivate din lumânări sau alte mirosuri plăcute, fie.
    • Experimentarea când presiunea este scăzută, poate, de asemenea, să vă încurajeze. Evitați testarea ideilor noi atunci când coaceți prăjiturile pentru ocazii speciale și luați în considerare reducerea rețelei pentru a crea mai puține deșeuri dacă testul dvs. eșuează.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 12
    2. Cercetați-vă ideea. Dacă aveți o idee, dar sunteți prea speriat să luați plonjarea, faceți o cercetare înainte de a intra în bucătărie. Căutați pe site-urile de rețete Pinterest sau populare pentru a determina dacă altcineva ar fi putut combina arome similare, citiți despre metodele celorlalți utilizați atunci când faceți acest lucru.
  • În loc să caute o rețetă exactă pentru a duplica, concentrați-vă asupra proporțiilor și ingredientelor utilizate pentru a produce anumite arome. A face acest lucru vă poate oferi o idee despre cât de mult de adăugat ingrediente atunci când începeți să experimentați cu propria dvs. rețetă de tort.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 13
    3. Aflați despre fiecare ingredient. Coacerea implică chimie și multe ingrediente pe care le-ați putea folosi pentru a adăuga aroma vor afecta și tortul în alte moduri. Înainte de a utiliza un anumit ingredient, aflați dacă ar putea afecta densitatea, textura sau capacitatea tortului de a crește.
  • Contracara efecte nedorite prin adăugarea altor ingrediente pentru a le echilibra. De exemplu, pulberea de cacao adaugă greutate și uscăciune într-un tort, deci ar trebui să adăugați mai multe dintre agentul dvs. de creștere și mai multă umiditate pentru a neutraliza aceste efecte.
  • Rețineți că este posibil să învățați și despre unele ingrediente de bază - în caz contrar, nu veți ști ce ingrediente să folosească atunci când echilibrează efectele negative ale adăugărilor dvs. de aromă.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 14
    4. Construi aroma treptat. Deoarece probabil veți ajunge să lucrați cu unele ingrediente nefamiliare și combinații de aromă, este mai bine să începeți adăugarea de noi arome în cantități mici.
  • Acest lucru este deosebit de important atunci când adăugați arome direct la aluat. Puteți construi cu ușurință arome slabe, dar dacă adăugați accidental prea mult un gust, nu veți putea tăia acea aromă înapoi în jos.
  • După adăugarea fiecărui ingredient nou de aromatizare, gustați aluatul și determinați dacă are nevoie de mai mult. Când adăugați mai multe arome, întrebați-vă dacă aromele se echilibrează reciproc sau dacă aveți nevoie să modificați în continuare proporțiile.
  • Imagine intitulată Tort de aromă Pasul 15
    5. Evaluați tortul finit. Procesul de coacere poate tona în jos unele arome în timp ce scoateți alte gusturi, astfel încât tortul finit nu poate gusta exact ca aluatul. Din acest motiv, va trebui să continuați să evaluați gustul și echilibrul aromelor în timp ce mușcă în tortul finit.
  • Fi propriul critic. Întrebați-vă dacă tortul are un gust așa cum sperați, și dacă nu, încercați să vă dați seama de cauza. Combinația de aromă poate să nu funcționeze deloc, dar de multe ori, gustul se poate îmbunătăți cu unele modificări. Este posibil să adăugați prea mult sau prea puțin dintr-un singur ingredient. În mod alternativ, s-ar putea să decideți să schimbați un ingredient pentru altul - de exemplu, ciocolată topită pentru pulberea de cacao.
  • Cereți altora să vă critice tortul, de asemenea. Din moment ce nu l-au coace, pot să nu vă poată ajuta să modificați rețeta pentru referințe viitoare, dar ei vă pot oferi cel puțin o părere cinstită despre modul în care are gust.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar