Cum să evitați înșelătorii de catelus

Dacă căutați un câine nou, mergeți online ar putea fi primele dvs. instincte, dar înșelătoriile de catelus sunt în creștere. Oamenii online pot încerca să vă ia banii fără a vă oferi un cățeluș în schimb (și nu ar putea chiar să aibă un câine de vânzare la toate). Crediții frauduloase pot fi greu de observat, dar există câteva moduri de siguranță prin care puteți verifica dublu că primiți câinele potrivit pentru banii dvs. Am compilat o listă de lucruri pe care să le urmăriți și întrebări pentru a vă întreba, astfel încât să vă puteți aduce noua cățeluș în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 12:
Obțineți o trimitere pentru un crescător responsabil.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 1
1. Dacă prietenii tăi le cunosc, sunt probabil în siguranță să cumpere de la. Adresați-vă prietenilor apropiați, membrilor familiei sau chiar și veterinarului dvs. dacă știu despre un crescător responsabil, ați putea achiziționa de la. Găsirea unui ameliorator pe cont propriu poate fi dur și este mult mai ușor să cădeți pentru înșelătoriile de catelus în acest fel.
  • Ar trebui să încercați întotdeauna să găsiți un crescător care este local. În acest fel, puteți vizita catelul în persoană înainte de a efectua o achiziție.
  • Amintiți-vă, există întotdeauna câini pentru adopție la adăpostul local! Chiar dacă sunteți după o anumită rasă, încercați să verificați adăposturile de animale în zona dvs. mai întâi pentru a oferi o catelul său pentru totdeauna acasă.
Metoda 2 din 12:
Uită-te la crescător online.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelăciunile Puppy Pasul 2
1. Dacă sunt de renume, ar trebui să aibă un site web sau o pagină web. Uitați-vă cu atenție informațiile - dacă există o mulțime de greșeli de ortografie sau gramatică, fiți atenți la efectuarea unei achiziții. Dacă nu găsiți informații despre ele sau au mințit despre certificările lor, nu cumpărați un catelus de la ei.
  • Unii crescători sunt certificați prin Clubul American Kennel. Dacă acestea sunt, ar trebui să aibă certificatul publicat online undeva.
  • Unii crescători pot face publicitate puii pe piața Facebook sau Craigslist. În timp ce acesta este un loc minunat pentru a începe, trebuie să verificați întotdeauna informațiile despre un site web pentru a vă asigura că sunt legitime.
Metoda 3 din 12:
Faceți o căutare inversă a imaginii Google.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 3
1. Dacă găsiți fotografii ale catelului pe alte site-uri web, ar putea fi o înșelătorie. Pentru a face a Căutare inversă, Se îndreaptă spre imagini.Google.com și faceți clic pe pictograma fotografiei. Lipiți adresa URL a imaginii sau încărcați imaginea de pe computer, apoi apăsați Căutare.
  • Dacă imaginea nu apare pe alte site-uri web, este cel mai probabil legitim. Asta înseamnă că amelioratorul a luat fotografiile, care este un semn minunat!
Metoda 4 din 12:
Verificați lista de scammeri de catelus.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 4
1. Există un site web care a compilat numele de escrociști notorii. Puteți căuta prin această listă sau puteți introduce un nume de crescător specific pentru a verifica dublu că această persoană este legitimă. Rețineți că pot folosi un nume fals, așa că nu luați această listă ca 100% exactă. Cu toate acestea, este un loc minunat pentru a obține o reasigurare dacă aveți îndoieli.
Metoda 5 din 12:
Prețurile cercetării pentru rasă.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile Puppy Pasul 5
1. Dacă prețul este prea bun pentru a fi adevărat, este probabil o înșelătorie. Faceți o căutare rapidă a rasei pe care vă uitați să aflați cât de mult vin de obicei. Fiți atenți la oameni care oferă câini liberi sau redobândiți online, deoarece acestea sunt aproape întotdeauna o înșelătorie.
  • De exemplu, prețul pentru un Retriever de Aur PureBred este de obicei între 500 și 3.000 de dolari. Dacă găsiți un catelus online pentru 150 de dolari, probabil că nu este legitim.
Metoda 6 din 12:
Discutați cu crescătorul de pe telefon.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 6
1. Un crescător de reputație va discuta întotdeauna cu dvs. înainte de a cumpăra. Dacă un vânzător refuză să vorbească cu dvs. la telefon sau că doresc doar să scrie și e-mail, acesta este un steag roșu. Înainte de a face cumpărăturile să le vorbească pe telefon sau prin intermediul chat-ului video.
  • Escrocii care trăiesc în afara țării dvs. de origine pot folosi o aplicație pentru a-și ascunde numărul de telefon. Dacă nu vor apela sau vor vorbi cu dvs., probabil că nu vor să știți ce sună sau arată ca.
Metoda 7 din 12:
Întrebați întrebările de crescător.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 7
1. Ei ar trebui să fie fericiți să vorbească cu dvs. despre Potențialul dvs. Puppy. Dacă par ezitant sau nu pot răspunde la întrebări despre câine, acesta este un steag roșu. Puteți cere și detalii despre părinții catelusului. Încercați întrebări cum ar fi:
  • "Cum se compară părinții catelusului cu standardele oficiale de rasă?"
  • "Cum arată părinții catelusului?"
  • "De cât timp ați reprodus acest câine special?"
  • "Părinții catelusului au primit orice premii sau certificate de la Clubul American Kennel?"
  • "Câștigul este vaccinat?"
  • "Ai luat catelusul pentru o vizită veterinică încă?"
Metoda 8 din 12:
Vizitați catelul în persoană.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 8
1. Vedeți întotdeauna catelul înainte de a cumpăra. Dacă sunteți prea departe pentru a vizita catelul, aveți vânzătorul de chat video cu dvs., astfel încât să puteți vedea cățelușul. Nu se bazează niciodată pe fotografii, deoarece ar putea fi false.
  • Dacă amelioratorul face scuze constante cu privire la motivul pentru care nu pot vorbi despre chat video, care este un steag roșu.
  • Vizitarea catelului în persoană înainte de a cumpăra este întotdeauna o idee bună, chiar dacă știți că nu este o înșelătorie. În acest fel, puteți obține o senzație pentru personalitatea catelului și asigurați-vă că catelul este o potrivire bună pentru familia ta.
Metoda 9 din 12:
Nu plătiți cheltuielile de surpriză.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 9
1. Odată ce sunteți de acord cu un preț, lipiți-l. Scamrii vor trimite uneori trimiterea de bani suplimentari pentru lucruri precum călătorii aeriene, cutii, asigurări sau cheltuieli veterinare. Nu ar trebui să plătiți niciodată nici o sumă pe care nu ați acceptat-o.
  • Unii escrociri vor amenința chiar să rănească animalul dacă nu plătiți. În timp ce acest lucru poate fi înfricoșător, nu dați-o - încercând doar să vă păcălească să trimiteți mai mulți bani.
Metoda 10 din 12:
Plătiți folosind un card de credit.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătoriile de catelus Pasul 10
1. Este singura modalitate de a vă proteja când plătiți online. Nu plătiți niciodată pentru un catelus prin intermediul unui transfer de bani sau cu carduri cadou. Utilizați întotdeauna un site de reputat cum ar fi PayPal sau cardul dvs. de credit pentru a achiziționa un catelus.
  • Chiar și banii care transferă aplicațiile precum Venmo și Cashapp nu sunt cele mai bune, deoarece este mai greu să vă aduceți banii înapoi dacă nu obțineți ceea ce ați plătit.
Metoda 11 din 12:
Ridica-l pe catelus.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 11
1. Nu vă bazați pe un crescător pentru a vă trimite câinele după ce ați plătit. În schimb, selectați un crescător care este destul de aproape că puteți să vă conduceți și să vă ridicați animalul de companie. Transportul unui catelus prin călătorii aeriene este periculos, iar escrocii o folosesc uneori ca o scuză pentru a obține mai mulți bani din tine.
  • Dacă catelul dvs. sosește pe un avion, aveți grijă de e-mailuri frauduloase din "compania aeriană."Scammerii vor crea uneori adrese de e-mail fals, cerând mai mulți bani pentru a vă asigura călătoria în siguranță a animalului dvs. de companie.
Metoda 12 din 12:
Stai departe de magazinele de animale de companie.
  1. Imagine intitulată Evitați înșelătorii Puppy Pasul 12
1. Multe magazine de companie încă își iau puii de la Mills Puppy. Sute de guverne locale și de stat interzic magazinele de animale de companie de la vânzarea de animale din mori de catelus, dar unii continuă. Ei vor încerca să vă spună că cumpărați o pură, dar de obicei nu este cazul. Dacă nu vă pot spune informații specifice despre ameliorator sau despre care a venit catelul, probabil că încearcă să vă înșelați.
  • Dacă sunteți în căutarea unei rase specifice, vizitați un adăpost în schimb. Adăposturile au mulți câini care au nevoie de case, iar adopția este mult mai ieftină decât cumpărarea unui câine de la un crescător.

sfaturi

Cei mai mulți oameni care cad pentru înșelătoriile de catelus sunt în adolescenții lor târzii sau la începutul anilor 20. Dacă știți pe cineva în acea interval de vârstă, avertizați-le despre pericolele de a cumpăra un catelus online.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar