Cum de a alege un catelus yorkie

Yorkshire Terriers sunt o rasă de câine plină de distracție. Ei au fost crescuți inițial în Yorkshire Anglia în secolul al XIX-lea, pentru a prinde șobolani în fabricile de îmbrăcăminte din Anglia. Ei fac animale de companie minunate, dar ei iau o mare responsabilitate. Dacă vă gândiți la primirea unui Yorkie în casa dvs., asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru responsabilitate și puteți lua o decizie în cunoștință de cauză despre ce catelul pe care îl aduceți în familia voastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de a obține un yorkie
  1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 1
1. Luați în considerare dacă sunteți gata să faceți un angajament de timp față de un nou catelus. Terrierul mediu Yorkshire poate trăi oriunde de la 12 la 16 ani. Acest câine va fi în viața ta de mult timp, așa că nu obțineți un catelus dacă nu sunteți pregătit să faceți un angajament pe termen lung. În plus, câinii care nu primesc suficientă grijă și atenție într-o bază de zi cu zi dezvoltă adesea probleme de comportament cum ar fi lătratul excesiv, mestecarea și săparea în curte. În timp ce Yorkies nu au nevoie de un exercițiu ca alte rase, au nevoie de multă atenție și dragoste.
  • Dacă nu aveți timp să vă oferiți animalelor de companie toată atenția, trebuie să fie fericită și bine ajustată, așteptați până când sunteți gata să aduceți un câine în familia voastră.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 2
    2. Calculați dacă vă puteți permite un câine. Când primiți un Yorkie, va trebui să plătiți mai mult decât prețul de achiziție unică. Toți câinii au nevoie de-a lungul vieții, inclusiv alimente de bună calitate, jucării, îngrijire, taxe de licențiere și verificări medicale de rutină. De asemenea, veți cheltui o mulțime de bani în primul an pe o cutie, o pungă de transport, sesiuni de instruire, spargere / sterilizare, vaccinări etc. ASPCA estimează că, în primul an, proprietarii de câini mici vor cheltui aproximativ 1.314 dolari pe noul lor animal de companie, apoi 580 de dolari după aceea.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus Yorkie Pasul 3
    3. Decideți dacă un Yorkie este rasa potrivită pentru dvs. Există o mare variație a mărimii, temperamentului și nevoilor de la rasă la rasă. Chiar dacă vă place toți câinii, ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă o rasă specifică va fi o potrivire bună pentru dvs. și pentru familia dvs. Yorkshire Terriers au multe trăsături pozitive:
  • Ei sunt "Jucărie" Rasa, adică sunt câini mici care nu vor porni canapeaua sau pot să vă suprasoliciteze când se încântă.
  • Sunt foarte adaptabile și fac bine în case și apartamente mari.
  • Deși fiecare câine va avea propria personalitate, în general, Yorkies sunt prietenos cu pisici.
  • Yorkies sunt o rasă foarte inteligentă și iau bine la antrenament.
  • Sunt însoțitori incredibil de afectivi care iubesc să fie în jurul familiilor lor.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 4
    4. Fiți conștienți de dezavantajele rasei. Deși există multe de recomandare Yorkies, toate rasele au dezavantaje care le-ar putea face o potrivire proastă pentru o anumită gospodărie. Unele lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre Terrier Yorkshire înainte de a aduce o casă includ:
  • Acestea sunt câinii teritoriali care latră foarte mult. În timp ce acest lucru face pentru un bun supraveghetor, antrenamentul timpuriu pentru a reduce lătratul excesiv este important pentru o gospodărie fericită.
  • Deși ei iubesc să se relaxeze și să se înghesuie, Yorkies sunt o energie foarte mare și dragostea de a face din casă.
  • Pantalonii lor lungi înseamnă că proprietarii trebuie să se angajeze să se îngrijească regulat și să fie dispuși să se ocupe de vărsarea blănurilor.
  • Ele pot fi afectuoase, dar Yorkies poate fi, de asemenea, un pic cam ciudat uneori.
  • Acest lucru, combinat cu dimensiunea lor mică, le-ar putea face o potrivire proastă pentru familiile cu copii mici în casă.
  • Toate rasele pură au probleme de sănătate. Yorkie includ probleme de genunchi, colapsând traheea, problemele dentare, hipotiroidismul, hipoglicemia și boala Legg-Calve-Perthes.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 5
    5. Alegeți dimensiunea ideală Yorkie. Nu există variații oficiale în dimensiunile Yorkie în conformitate cu Clubul American Kennel (AKC). Un adult sănătos ar trebui să fie greutatea între 4 și 7 kilograme. Care a spus, "ceaşcă de ceai" Yorkies - deși nu o rasă oficială - sunt câini care au fost crescuți în mod specific pentru dimensiunea lor mică. Ele pot greși 1-3 kilograme atunci când sunt cultivate. Dimensiunea câinelui cultivat poate fi estimată la naștere, deci nu există nici o garanție că dvs "ceaşcă de ceai" Yorkie nu va crește să fie 5 kilograme la vârsta adultă.
  • Rețineți că reproducerea pentru "ceaşcă de ceai" dimensiunea este adesea făcută în detrimentul sănătății câinilor. Este posibil să trebuiască să vă ocupați de cheltuielile medicale mai mari cu câinii mai mici.
  • Partea 2 din 3:
    Hotărând unde să obțineți un catelus
    1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 6
    1. Decideți ce fel de sursă doriți să vă aduceți Yorkie. Aveți trei opțiuni pentru localizarea unui catelus terrier Yorkshire: crescători, salvați de rasă și adăposturi generale de animale. Fiecare dintre aceste surse are propriile argumente pro și contra:
    • Credite: Un crescător poate oferi linia câinelui dacă un pedigree puternic este important pentru dvs. Cu toate acestea, crescătorii pot fi costisitoare, iar crescătorii neetici ar putea să nu ofere cea mai bună îngrijire pentru catelul dvs. în cele mai vechi zile. Un crescător rău poate, de asemenea, să crească câini nesănătoși.
    • Resacuri de salvare: Căutați centre de salvare specifice Yorkie în zona dvs. Aceste animale au nevoie de case bune, deci dacă doriți să salvați un animal, o salvare de rasă este o opțiune bună. Cu toate acestea, nu veți avea acces la pedigrenul câinelui și mulți câini ar putea fi amestecați. De asemenea, puteți găsi mai mulți adulți decât puii.
    • General Adăpost pentru animale: Va fi greu să găsești un Yorkie praf de rasă într-un adăpost general de animale, și probabil veți găsi mai mulți adulți decât puii. Cu toate acestea, în cazul în care adăpostul este un adăpost ucide, ați putea salva viața câinelui. În plus, adăposturile sunt de obicei mult mai ieftine decât crescătorii sau salvarea rasei.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 7
    2. Contact salvați și adăposturi în zona dvs. Multe salvați și adăposturi au site-uri care sunt actualizate în mod regulat cu noii câini disponibili pentru adopție. Păstrați un ochi pe aceste site-uri web pentru că catelul doriți să salvați.
  • Dacă nu vedeți un cățeluș adecvat pe site-uri web, sunați la salvați și adăposturi pentru a vedea dacă puteți fi pus pe o listă de notificări. Ar putea fi dispuși să vă sune dacă un catelus Yorkie intră în îngrijirea lor.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 8
    3. Întrebare crescători în zona dvs. la telefon. Dacă alegeți să cumpărați catelul dvs. de la un crescător, ar trebui să efectuați o investigație amănunțită a modului în care este eticul crescătorul. Nu există nicio licență pentru reproducere - oricine cu un gunoi de pui îi poate numi un crescător. Doriți să vă asigurați că cumpărați doar un cățeluș de la cineva care își asumă serios responsabilitatea animalelor de reproducere. Un crescător de calitate vă va permite să puneți întrebări chiar dacă nu au niciun pui de vânzare. S-ar putea să vă poată referi la cineva care are puppies în acest moment.
  • Cereți crescătorilor cât timp au fost reproduceți Yorkies și dacă au văzut orice probleme de sănătate la câinii pe care i-au crezut.
  • Nu vă limitați întrebările pe care le aveți pentru ameliorator. Vrei să te asiguri că catelul tău provine dintr-un loc responsabil.
  • Câinii lor au un pedigree bun, iar crescătorul oferă lucrări pedigree pentru a se asigura că catelul nu vine dintr-o linie consimată?
  • Fac ei sau tăiate, cozile lor de pui? Docking este o procedură cosmetică inutilă care este ilegală în unele țări. Aceasta este o formă de mutilare, iar crescătorul nu ar trebui încurajat în nici un fel.
  • Dacă doriți să ridicați Yorkies, întrebați dacă crescătorul vă cere să spulbați / neauter puii lor.
  • Au o politică de returnare, în cazul în care situația dvs. se schimbă sau descoperiți o problemă de sănătate în câinele dvs?
  • Au început deja programul de vaccinare al gunoiului? Ce fotografii au avut ei și ce trebuie să le obțineți?
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 9
    4. Vizitați fiecare crescător care pare a fi o potrivire bună. Un crescător poate spune ceea ce ar dori la telefon, dar ar trebui să vizitați opțiunile dvs. de top în persoană pentru a vă vedea că sunt operațiuni de încredere. Un crescător bun va socializa puii de la o vârstă fragedă, așa că au încredere în oameni. Deși unele pui ar putea fi simeri decât alții, în general, așternutul ar trebui să fie confortabil în jurul oamenilor. Cereți să vedeți întreaga gunoi cu mama să se asigure că familia este păstrată împreună și fericită și că puii nu au fost înțărcați prea devreme.
  • Asigurați-vă că facilitățile sunt curate și că fiecare câine are camere de locuit confortabile, cu propriul vas alimentar și apă.
  • Nu trebuie să vedeți mai mult de 1 sau 2 yorkies aglomerate într-o singură canisa.
  • Verificați dacă zonele de câine sunt ordonate și fără fecale sau urină. Un crescător bun își va curăța zilnic caniculele.
  • Dacă operația pare neprofesională sau discutabilă, traversați acel crescător de pe lista dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 10
    5. Nu suportați Mills Puppy. Puppy Mills ras și vinde un număr mare de câini pentru un profit. Deoarece sunt mai interesați de bani decât calitatea vieții câinilor, ei nu oferă o îngrijire adecvată a animalelor în îngrijirea lor. Puii de la Mills se întorc adesea acasă cu Giardia, Parvovirus și alte boli care ar fi abordate de un crescător adecvat. Ei adesea au fost suprasolicitați și i-au încorporat câinii, ducând la afecțiuni genetice de sănătate care se vor dezvălui ca pe calea cresc. Deoarece crescătorii de moară de catelus nu petrec timp cu animalele lor, puppurile de moară sunt adesea nesolicitate și chiar teamă de oameni.
  • Puppy Mills sunt inumane. Nu, în niciun caz, să sprijine un ameliorator care să-și trateze animalele necorespunzător.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea câinelui tău din Yorkie
    1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 11
    1. Vizitați cu toate puii într-o gunoi. Pentru a găsi Yorkie dreapta, trebuie să vezi cum acționează cu frații lor. Verificați puii pentru timiditate. Dacă 4 din 5 pui fugi sau acționează frică de tine, ei pot avea o predispoziție genetică pentru timiditate. Cotele sunt 1 catelus curajos are aceeași codificare genetică, deci ar trebui să căutați terrierul perfect Yorkshire într-un alt gunoi sau cu un alt crescător.
    • Urmăriți puii să se joace unul cu celălalt. Puiile normale sunt curioase, prietenoase și doresc să joace.
    • Căutați semne de avertizare: este cârma anxios? Fricos? Agresiv?
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 12
    2. Evaluați sănătatea fiecărei cateluri. Întrebați amelioratorul dacă puteți petrece ceva timp cu fiecare dintre puii disponibili individual. Pentru a găsi Yorkie potrivită, trebuie să vă asigurați că catelul este sănătos și evaluează modul în care acționează atunci când nu sunt înconjurați de frații lor.
  • Inspectați blana, ochii, capătul din spate și urechile. Un puppy sănătos Yorkshire Terrier va avea ochi limpezi, un nas clar, un strat strălucitor și urechi curate. Un catelus bolnav poate avea un strat mat sau zdrobit, descărcarea, o tuse, o urechile povestitoare și murdare.
  • Testați audierea puiilor. Faceți un zgomot puternic și vedeți dacă Puppy reacționează. Un catelus cu o audiere bună va reacționa imediat și apoi va deveni curios despre ceea ce a cauzat sunetul.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Yorkie Pasul 13
    3. Întrebați despre istoricul medical al gunoiului în acest punct. Puppies necesită vizite de VET frecvente pentru vaccinări și verificări în primele lor luni. Puii au fost deja tratați pentru viermi de inimă și paraziți sau i sa dat vaccinări? Dacă nu, va trebui să plătiți pentru toate aceste proceduri din buzunar.
  • Imagine intitulată Alegeți un catelus Yorkie Pasul 14
    4. Alege-ți catelul. Amintiți-vă că alegeți un catelus Yorkie, catelul nu vă va alege. Dacă selectați catelul care rulează chiar în sus și sare peste tot, puteți ajunge cu cel mai energic catelus din așternut și ați regretat mai târziu. Alegeți catelul care are cea mai bună personalitate și nu este prea mare, nici prea timidă. Un yorkie cu o natură bună își va lăuda coada, nu-și bătăuș frații și nu mormăi sau mușcă.
  • Nu alegeți un catelus care are probleme comportamentale sau de sănătate.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un terrier mediu Yorkshire este de aproximativ 7 inci (17.78 cm) la 8 inci (20.32 cm) Înalt și cântărește între 3 lbs. (1.36 kg) la 7 lbs. (3.17 kg). "Ceampul Yorkies" și "Tiny Toy Yorkies" sunt doar nume drăguțe folosite de unele crescători pentru Yorkies mai mici. Yorkies mai mare poate fi mai rezistent și au mai puține probleme de sănătate.
  • Bărbații Yorkies poate face animale de companie mai bune, dar pot marca zone cu urina lor. Femeia Yorkies poate fi mai puțin înclinată să se angajeze într-un război dominanței, dar poate costa mai mult. Fiecare cățeluș de terrier Yorkshire va avea propria personalitate unică și poate fi cel mai bine să intrați cu o minte deschisă și să alegeți un catelus pe baza personalității sale, mai degrabă decât pe sexul său.
  • Amintiți-vă, un crescător poate avea un site destul de site, dar ar trebui să verificați în continuare recenzii și orice rapoarte despre crescători, deoarece acestea pot fi un crescători de câini. De asemenea, asigurați-vă că cereți o mulțime de întrebări și, dacă este posibil, vizitați crescătorul personal pentru a vă asigura că puteți găsi și adopta cel mai bun catel pe care îl puteți obține.
  • Dacă intenționați să vă arătați câinele, asigurați-vă că obțineți un catelus de țesut Yorkshire cu culorile și hârtiile de înregistrare corespunzătoare.
  • Unii crescători oferă formare de catelus la un cost suplimentar. Puteți verifica antrenamentul, cerând amelioratorului să demonstreze comenzi, cum ar fi SIT, Stați și în jos. Cu toate acestea, luarea școlii Yorkie la Instruire are avantajul suplimentar de a oferi o experiență de legătură pentru dvs. și pentru cățelușul dvs., în timp ce vă educați pe elementele de bază pentru formarea câinilor.
  • Terrierii Yorkshire trăiesc, de obicei, să fie de 12 până la 15 ani și pot costa între 400 de dolari și 3.500 de dolari. Un Yorkie cu Championship Bloodlines poate costa până la 4.000 de dolari.
  • Yorkshire Terriers sunt adesea traversați cu alte rase. Multe încrucișări fac animale de companie minunate. Dacă vă decideți că doriți o rasă mixtă, aflați ce este cealaltă rasă de câine și cercetarea pluseilor și minusurile mixului înainte de a cumpăra catelul.
  • La obținerea unei rase de catelus, un crescător de reputație vă va permite să vă întâlniți cu părinții catelului, ceea ce vă va oferi o idee despre modul în care noul dvs. catelus va arăta și cât de mare sau mic va crește.Un crescător de reputație vă va permite, de asemenea, să vedeți grădina care ar trebui să fie curată și liberă de mirosuri rele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar