Cum de a alege un câine hipoalergenic

Un câine hipoalergenic creează mai puțin alergeni decât alți câini. Acest tip de câine nu și-a vărsat haina, ceea ce înseamnă că se răspândește mai puțin în mediul său. Dacă sunteți de obicei alergic la câini, dar aveți o dorință puternică de a obține un câine, atunci o rasă hipoalergenică ar putea fi potrivită pentru dvs. Odată ce ați decis pe un câine hipoalergenic, va trebui să vă dați seama ce rasă de câine doriți și veți găsi câinele specific care se potrivește cu factura.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evaluarea raselor hipoalergene
1. Înțelegeți modul în care alergii câinilor funcționează. Alergiile nu sunt cauzate în primul rând de blană în sine, ci de către drenul asociat, care constă din celulele pielii și saliva. Toți câinii, indiferent de tipul lor de haină, vor da lui Dander, astfel încât toți câinii au potențialul de a declanșa alergii la anumiți oameni. Prin urmare, nici o rasă de câine nu este cu adevărat hipoalergenică, ele sunt doar mai puțin probabil să declanșeze alergii. Fiți conștienți de acest lucru înainte de a selecta un câine, astfel încât să puteți lua cea mai responsabilă decizie.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 1
    2. Decideți ce dimensiune a câinelui doriți. Odată ce ați decis să obțineți un câine hipoalergenic, va trebui să vă restrângeți și mai mult alegerea. Începeți această îngustare, decideți ce dimensiune a câinelui doriți.
  • Această decizie se poate baza pe plăceri simple sau dislikes, sau se poate baza pe logistică, cum ar fi dacă aveți nevoie de o rasă mică din considerente de spațiu.
  • Indiferent de câinele de dimensiuni doriți, există probabil un câine hipoalergenic care mărimea. Există rase mici, cum ar fi Frize Bichon, Malteze și Coton de Tulear, care sunt hipoalergenice. Există rase mari care sunt hipoalergenice, cum ar fi Pudelul Standard și Hound afgan.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 2
    3. Aflați ce ar trebui să fie personalitatea câinelui dvs. Diferitele rase de câine au personalități și niveluri de energie foarte diferite. Pentru a găsi rasa de câine perfectă pentru familia ta, va trebui să aveți nevoie să vă dați seama dacă doriți ca un câine cu o mulțime de energie, un câine de lap, un câine care poate fi ușor instruit sau un câine care este independent și spirited.
  • Faceți o listă a activităților pe care doriți să le faceți cu câinele dvs. și evaluați ce fel de câine va fi cel mai bine pentru aceste activități. De exemplu, dacă această listă include activități de drumeții și în aer liber, atunci veți avea nevoie de un câine suficient de mare pentru a ține pasul cu dvs. pe un traseu și va fi motivat să faceți activități energetice. Dacă vrei ca un câine să se strecoare și să meargă pe jos plimbare zilnică scurtă, atunci poate doriți un câine de lapte mai mic.
  • Unele rase hipoalergenice care fac câini de bord includ malteza și cotonul de Tulear. Unele rase hipoalergene care sunt mai active includ spanielul de apă irlandeză și câinele de apă portugheză.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 3
    4. Faceți cercetări privind rasele potențiale. Odată ce aveți o listă cu atributele pe care le-ați dori într-un câine, puteți să potriviți lista respectivă a raselor potențiale. Du-te online și faceți unele cercetări în ceea ce rasele sunt cele mai hipoalergenice și care sunt celelalte atribute ale acestora.
  • Începeți cercetarea, privindu-vă listele de rase hipoalergene. Acestea sunt disponibile pe site-urile organizațiilor de câini, cum ar fi Clubul American Kennel.Apoi, odată ce găsiți o rasă care ar putea fi potrivită pentru dvs., faceți câteva cercetări mai direcționate despre acea rasă specifică.
  • Poate doriți să prioritizați anumite atribute asupra altora. În acest fel, dacă nu puteți găsi un câine care se potrivește tuturor dorințelor dvs., puteți găsi cel puțin una care se potrivește celor mai importante atribute pe care le căutați.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 4
    5. Discutați rasele și ia o decizie. Odată ce ați redus alegerile dvs., luați decizia finală. Această decizie ar trebui făcută cu familia, dacă trăiți cu alți oameni și ar trebui să luați în considerare dorințele tuturor.
  • Poate fi o idee bună să faceți o listă a celor două sau trei rase pe care le-ați considerat. Acest lucru vă va permite mai multe opțiuni atunci când căutați câinele dvs. specific.
  • Când vă faceți decizia de rasă, puteți alege, de asemenea, să căutați anumite mixi hibride care sunt cunoscute ca fiind hipoalergenice. Unele dintre cele mai populare dintre aceste amestecuri sunt amestecurile Poodle, care iau natura hipoalergenică a rasei Poodle.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unui anumit câine
    1. Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 5
    1. Uită-te la un adăpost sau o organizație de salvare. Dacă sunteți preocupat de suprapopularea animalelor de companie și despre numărul de câini care sunt fără adăpost, atunci căutați câinele dvs. la un adăpost sau printr-o organizație de salvare. Ei au mai puțini câini de rasă, dar veți adopta un câine care are nevoie de o casă.
    • Poate fi mai dificil să se determine dacă un câine de salvare este hipoalergenic decât pentru a determina dacă un câine care provine dintr-un crescător este hipoalergenic. Acestea fiind spuse, există niște câini hibrizi care sunt hipoalergenici, în special câini care sunt amestecuri de pudel.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 6
    2. Contactați un crescător. Dacă aveți o rasă specifică în minte, atunci puteți trece printr-un crescător pentru a vă aduce câinele. O cale spre Găsiți un crescător de reputație este să te uiți la site-urile grupurilor de câini care se concentrează pe rasa pe care o doriți. Ei ar trebui să aibă liste de crescători de reputație care se specializează în rasa pe care o doriți.
  • Discutați despre practicile și standardele crescătorilor cu ei înainte de a se angaja să cumpere un câine de la ei. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că plătiți un crescător etic.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 7
    3. Faceți cunoștință cu câinii potențiali. Odată ce ați identificat un crescător sau o salvare, va trebui să vă întâlniți cu câinii potențiali pentru a vedea dacă sunt un meci. Din moment ce căutați un câine hipoalergenic, în special, acest lucru este un moment bun pentru a evalua dacă sunteți alergic la ei sau nu. Petreceți ceva timp cu câinele și evaluați dacă aveți o reacție alergică.
  • Dacă doriți să vă asigurați că nu sunteți alergic la potențialul câine, puteți aduce o cămașă sau o altă bucată de îmbrăcăminte cu dvs. când vă întâlniți câinele. Frecați îmbrăcămintea pe câine și apoi purtați-o pentru o vreme după întâlnire. Dacă aveți un atac alergic, probabil că vine de la ceva pe câine.
  • Când întâlniți câinele, va trebui, de asemenea, să evaluați temperamentul câinelui. Asigurați-vă că câinele are o personalitate bună și este sănătoasă înainte de a fi de acord să o adopte.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 8
    4. Aduceți noul câine acasă. Odată ce ați găsit un câine pe care doriți și că nu sunteți alergic la dvs. puteți plăti orice taxe de adopție necesare și aduceți-o acasă. Decizia ar fi putut lua ceva timp, dar va asigura că obțineți câinele hipoalergenic potrivit pentru dvs. și familia dvs.
  • Există câteva lucruri pe care le puteți face chiar și pentru a reduce în continuare alergeni pe orice câine. Acestea includ scăldarea și îngrijirea câinelui în mod regulat, curățarea regulată a casei și schimbarea filtrelor de aer în casa dvs. în mod regulat, de asemenea.
  • Metoda 3 din 3:
    Determinarea nevoilor dvs. hipoalergene
    1. Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 9
    1. Evaluați alergiile. Dacă intenționați să obțineți un câine hipoalergenic, este probabil pentru că tu, sau cineva din familia ta, este alergic la câini. Când sunteți în jurul câinilor, ochii tăi sunt apoși sau mâncărime, nasul tău se execută, strănut foarte mult, sau pielea ta chiar roșie și bumpy. Pentru a decide dacă alergia este suficient de mare pentru a vă limita alegerile de câine, trebuie să evaluați acele alergii și să vă asigurați că sunt asociate cu câinii.
    • Obțineți testarea alergiei efectuate de medicul dumneavoastră. Această încercare constă, de obicei, din prick-uri de piele și aplicarea unor cantități mici de alergeni de câini. Dacă sunteți alergic, pielea dvs. va reacționa. Acest lucru vă va spune definitiv dacă sunteți sau nu alergic la câini și dacă trebuie să luați în considerare adoptarea unei rase hipoalergene de câine.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 10
    2. Aflați despre câinii hipoalergeni. Câinii hipoalergeni sunt diferiți de alți câini, în care produc mai puțin. Niciun câine nu va fi 100% hipoalergenic, ceea ce înseamnă că nu produce nici un alergeni, dar anumite rase au haine non-vărsate care produc drastic mai puțin drend.
  • Rasele hipoalergene nu au vărsat aproape la fel de mult ca alte rase. În timp ce chiar și rasele hipoalergene vor vărsa la o rată scăzută, își vor păstra haina mult mai mult decât alte rase. Aceasta înseamnă că Dander, care este atașat părului de companie, nu se eliberează în mediul înconjurător la fel de mult ca și cu un câine care acoperă.
  • Câinii hipoalergeni necesită un pic de muncă pentru a menține. Pentru că nu au vărsat blană, trebuie să fie îngrijiți în mod obișnuit. Fără îngrijire, părul unui câine hipoalergenic poate fi îngroșat și mat.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 11
    3. Petreceți ceva timp cu un câine hipoalergenic. Pentru a vedea dacă alergiile dvs. sunt atât de puternice încât chiar apar în jurul unui câine hipoalergenic, ar trebui să petreceți ceva timp cu unul. Dacă știți un prieten care are unul, cere să petreacă ceva timp cu câinele lor. S-ar putea chiar să puteți contacta un club local de câine care se concentrează pe o rasă de câini hipoalergeni și să vadă dacă cineva vă va lăsa să vă întâlniți câinele.
  • Pentru a vedea cu adevărat dacă sunteți alergic la un câine hipoalergenic, va trebui să petreceți ceva timp cu ei în interior. Dacă vă petreceți numai cu unul în exterior, este posibil să nu obțineți impactul deplin pe care îl pot da atunci când într-un spațiu conține.
  • Imagine intitulată Alegeți un câine hipoalergenic Pasul 12
    4. Decideți dacă un câine hipoalergenic este potrivit pentru dvs. Unii oameni care sunt doar ușor alergici la câini pot să se adapteze în cele din urmă la orice câine pe care îl aduc în casele lor. Cu toate acestea, dacă sunteți foarte alergic sau nu doriți să riscați să nu ajustați la un câine, sunteți alergic la, atunci ar trebui să obțineți un câine hipoalergenic. Cu toate acestea, decizia dvs. este de a cântări și de a decide.
  • Dacă întâmpinați un timp greu, încercați să faceți o listă de argumente pro și contra. Această listă ar putea include modul în care lipsa de alergeni vă va ajuta, indiferent dacă vă place sau nu aspectul și temperamentul câinilor hipoalergeni, indiferent dacă sunteți dispus să luați medicamente anti-alergie pe o perioadă nedeterminată și costul potențial al obținerii unei rase specifice de câine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar