Cum de a alege un cățel de ciobanesc german

Un câine poate fi cel mai bun prieten al tău, dar trebuie să te asiguri că personalitățile tale se potrivesc. Păstorii germani sunt câini puternici, ascultători cunoscuți pentru inteligența, loialitatea și neînfricarea lor, făcându-i o rasă perfectă pentru familiile active cu suficient timp pentru a le antrena.

Pași

Partea 1 din 4:
Realizarea cercetărilor dvsDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 1
1. Asigurați-vă că vă puteți permite un ciobanesc german. Păstorii germani pot trăi 10-12 ani cu bună îngrijire și sănătate, deci faceți un angajament pe termen lung față de noul dvs. animal de companie. Asigurați-vă că puteți oferi un câine cu tot ceea ce trebuie să aibă o viață lungă și fericită. ASPCA estimează că în primul an de a deține un câine mare ca un păstor german, veți cheltui aproximativ 1.843 de dolari pe el. După primul an, veți cheltui aproximativ 875 USD în fiecare an. Aceste numere includ costuri medicale, alimente, îngrijire, echipamente (cutii, jucării, leashes), instruire etc. Dacă nu vă puteți permite să vă îngrijiți în mod corespunzător un câine, ar trebui să așteptați până când puteți să adăugați unul la familia dvs.
  • Așteptați să plătiți între 500- $ 1200 și mai sus pentru un cățeluș de calitate germană de la un crescător. Veți petrece niște bani în față, dar mai mulți bani investiți vă vor salva în VET și în alte facturi în cele din urmă. Cumpărarea unui catelus de calitate asigură sprijinul unui crescător de reputație.
  • Pentru mai multe informații despre gama de prețuri din SUA, vizitați site-ul German Shepherd Dog Club of America.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 2
    2. Cercetați rasa.Deși păstorii germani sunt câini frumoși, doriți să vă asigurați că rasa este o potrivire bună pentru gospodăria dvs. Păstorii germani sunt o rasă de hrănire care au fost crescuți pentru a muta animalele în jurul fermelor. Pentru că vor să lucreze, au nevoie de multă stimulare mentală și fizică pentru a rămâne sănătoși și echilibrați. Fără o modalitate de a elimina energia, păstorii germani cresc adesea nesupravegheați și distructivi.
  • Rasa este o potrivire excelentă pentru proprietarii care caută o mulțime de angajament și interacțiune cu animalul lor de companie.
  • Dacă aceasta este o mare responsabilitate pentru dvs., este posibil să doriți să vă uitați la alte rase.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 3
    3. Fiți dispuși să dedicați timp pentru pregătirea timpurie. Păstorii germani sunt câini mari. Standardul de rasă al Clubului American Kennel (AKC) este 24-26" la cel mai înalt punct al lamei umărului la bărbați și 22-24" la femele. Ele pot fi, de asemenea, animale de companie foarte înalte, chiar și dincolo de pupyalod. Ca atare, instruirea unui păstor german este incredibil de important dacă nu doriți să vă copleșiți fizic de către animalul dvs. de companie. Din fericire, aceștia sunt câini inteligenți care iubesc să învețe și să lucreze. Ei răspund foarte bine la instruire.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 4
    4. Decideți dacă doriți un câine de sex masculin sau de sex feminin. Ca puii, diferențele dintre bărbați și femei nu sunt foarte vizibile, dar există câteva diferențe de a considera că îmbătrânesc. Diferența cea mai evidentă este că femelele vor intra în căldură de două ori pe an, dacă au fost lăsate ne-spayed. Femelele sunt, de asemenea, mai mici și mai ușoare decât bărbații adulți și au caracteristici faciale mai delicate.
  • Bărbații pot fi uneori mai teritoriului decât femelele. Marcajul de parfum poate fi controlat cu o pregătire adecvată.
  • Femelele pot fi mai protejate ale lor "ambalaj" sau familia, deși acest lucru poate duce la gelozia altor animale de companie.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 5
    5. Participați la evenimente de rasă pentru a întâlni niște păstori germani. Cea mai bună modalitate de a afla despre păstorii germani este de a întâlni unii în persoană. Prin participarea la un spectacol de rasă sau "Spectacol de conformație," Veți ajunge să vă întâlniți cu păstorii de spectacol și crescătorii lor. Acești câini sunt crescuți pentru a se asigura că trăsăturile lor fizice aderă la standardele de rasă ale Clubului American Kennel (AKC). Dar dacă sunteți mai interesat de un câine crescut pentru herding sau abilitatea de lucru, vizitați un spectacol sau un proces care testează aceste abilități. Exemplele includ agilitatea, ascultarea, schutzhund (câine de pază) și urmărirea concursurilor, printre altele.
  • Câinii de lucru sunt selectați pentru trăsături cum ar fi inteligența, ușurința de formare, capacitatea atletică și abilitățile de vânătoare și de lucru naturale.
  • Puteți găsi păstori germani minunați de toate tipurile la agilitate, ascultare, teste Schutzhund și de urmărire (și multe alte tipuri diferite de competiții).
  • Contactați Clubul German Shepherd sau AKC pentru o listă de evenimente unde puteți vedea și întâlniți păstorii germani.
  • Imagine intitulată Alegeți un cățelușul german Pasul 6
    6. Alegeți unde doriți să obțineți noul dvs. catelus. Câinii cu rasă pură sunt rare în adăposturi, dar cu o răbdare, puteți găsi un ciobanesc german sau mixul de ciobanesc german. Dacă aveți probleme cu găsirea unuia prin adăposturile dvs. locale, luați în considerare contactarea unei salvări de rasă în zona dvs. Ambele opțiuni vă vor permite să salvați un câine care are nevoie de ajutor, dar în ambele cazuri, nu puteți fi siguri de linia câinelui. Dacă sunteți setat pe un păstor german cu rasă pură, care are o linie cunoscută, atunci veți dori să cumpărați de la un crescător.
  • Nu cumpărați niciodată un câine de la un anunț sau un site web clasificat, fără a vizita mai întâi locația și obținerea unui sentiment pentru proprietar. Nu sunteți de acord să întâlniți catelul de pe site-ul - doriți să vedeți premisele crescătorului.
  • Nu cumpărați niciodată un câine de la un magazin de animale de companie. Magazinele de animale de companie primesc adesea puii de la fabricile de catelus care raseaza fara a lua legatura pentru sanatatea sau calitatea cainilor. Câinii trăiesc adesea în condiții proaste și sunt nesănătoase. Nu susțineți aceste practici cu banii dvs.
  • S-ar putea să vedeți puii să fie vânduți pe marginea străzii. Dacă nu sunt afiliate la o agenție de adopție, nu ar trebui să cumpărați niciodată puii de pe stradă. Acestea sunt, de obicei, crescători iresponsabili, și cumpărarea acestor pui încurajează doar mai multe practici iresponsabile.
  • Partea 2 din 4:
    Găsirea unui crescător de reputațieDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 7
    1. Cercetare și cluburi de rasă de contact. Începeți pe internet prin verificarea cluburilor naționale de ciobanești germane, cum ar fi Clubul german de câine din America sau Clubul American Kennel.Ambele site-uri oferă informații detaliate despre ce să caute într-un crescător etic și vă pot îndrepta spre mai multe resurse locale. Faceți cercetări suplimentare în aceste cluburi de rasă de ciobanesc germane locale din zona dvs. Indiferent dacă primiți informații de pe site-urile lor web sau contactați-le direct pentru ajutor, cluburile locale de rasă sunt o modalitate excelentă de a obține numele de crescători de reputație în zona dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 8
    2. Discutați cu medicii veterinari locali. Veterinari vin în contact cu o mulțime de diferite tipuri de îngrijire a animalelor, de la crescători la adăposturi către proprietarii individuali. Pentru că știu atât de mult despre problemele de animale din comunitate, este o idee bună să discutați cu câțiva veterinari în zona dvs. pentru recomandările de crescător etic.
  • De asemenea, ia în considerare vorbind cu alți proprietari de ciobanești germani, groomers câine sau formatori de câini.
  • Dacă vizitați un spectacol de rasă, discutați cu proprietarii și formatorii despre cine au avut experiențe bune sau rele.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 9
    3. Căutați un crescător specializat. Un crescător bun nu va avea o varietate de rase disponibile pentru adoptare. Căutați un crescător care este specializat numai în păstorii germani. Opțiunea cea mai bună este să găsiți un ameliorator care are ani de experiență cu rasa de ciobanesc german. Acestea ar trebui să poată răspunde la întrebările dvs. despre dezvoltare, temperament și instruire cu ușurință și fără ezitare.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 10
    4. Întrebați cât timp câinii petrec cu oamenii. Un marker-cheie al unui bun crescător este suma efortului pe care l-au pus în socializare timpurie. Puppies trebuie să fie învățați de la o vârstă fragedă pentru a trăi armonios cu oamenii. Dacă un ameliorator păstrează așternuturile izolate de casă, puii nu vor fi obișnuiți cu atracțiile și sunetele unei gospodării normale și nu vor fi folosite pentru interacțiunea umană. Acest lucru poate deveni o problemă în momentul în care sunt suficient de vechi pentru a fi adoptați.
  • Asigurați-vă că puii petrec cel puțin o dată în casa de crescători cu ei. Cu cât mai mult timp petrec cu oamenii, cu atât mai mult puteți avea încredere în ameliorator.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 11
    5. Asigurați-vă că femeile sunt crescute din punct de vedere etic. Un crescător etic nu va încerca niciodată să creeze o femeie care nu a ajuns la maturitate sexuală - aproximativ 2 ani de vârstă. Mamele ar trebui, de asemenea, să li se acorde suficient timp pentru a se recupera de la sarcini și pentru a fi separate de așternuturile lor pe măsură ce se adoptă. Femelele ar trebui să fie sănătoase și de alertă. Nu adoptați niciodată un cățeluș de la un crescător care rasează o femeie tânără sau nesănătoasă, sau care nu dă mamei timp să se recupereze înainte de a le reproduce din nou.
  • Puii nu trebuie să fie niciodată vânduți sau separați de mamele lor înainte de vârsta de 8 săptămâni. Înainte de asta, este nesigur să-i ierți de mamele lor.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 12
    6. Întrebați despre sănătatea puiilor. Cresterul ar fi trebuit sa incepute vaccinarea catelusi si procesele de degradare inainte de a le adopta. Asigurați-vă că sa întâmplat și întrebați despre orice probleme de sănătate VET-ul poate fi raportat în aceste verificări precoce.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 13
    7. Determină linia de sânge a gunoiului. Întrebați dacă crescătorii au testați câinii lor pentru gena degenerativă mielopatie (DM). Acest lucru poate determina dacă o boală comună moștenită în păstorii germani este prezentă în linia de sânge a gunoiului. Câinii cu DM suferă de paralizie progresivă, în special în picioarele posterioare.[5] De asemenea, cereți amelioratorului dacă părinții sunt "OFA Certificat" sau "AKC înregistrată." Puteți solicita să vedeți certificarea pentru ambii părinți de la una dintre aceste organizații, dar crescătorii de reputație oferă de obicei acest lucru fără a întreba. Rețineți că AKC-înregistrat nu înseamnă că obțineți un animal sănătos. Aceasta înseamnă că proprietarul a plătit banii AKC pentru a înregistra câinele.
  • Fundația ortopedică pentru animale (OFA), pe de altă parte, este interesată de sănătatea ortopedică și genetică.
  • Păstorii germani au în mod obișnuit displazie de șold și cot. În timp ce experții recomandă împotriva animalelor de reproducere cu probleme genetice cunoscute, o certificare OFA vă va da dovadă.
  • Fiți conștienți, totuși, că nu există nicio garanție a sănătății în niciun animal. Există întotdeauna o șansă ca doi câini fără boli genetice cunoscute să producă în continuare un catelus cu probleme genetice.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 14
    8. Întrebați-vă în procesul de luare a deciziilor din crescătorie. Creșerul ar trebui să vă evalueze ca potențial proprietar, la fel cum îl evaluați ca pe un crescător. Nici un crescător bun nu va face doar un catel fără a fi sigur că noii proprietari vor putea să o ofere o viață bună și sănătoasă. Întreabă-l pe crescător ce caută într-un bun proprietar și dacă au transformat vreodată potențiali proprietari. Creșerul ar trebui să poată răspunde la aceste întrebări fără să se gândească chiar la asta.
  • S-ar putea, de asemenea, să întrebați crescătorul pentru referințe, astfel încât să puteți contacta alte familii care au câini din așternuturile anterioare.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 15
    9. Răspundeți la întrebările pe care crescătorul le întreabă sincer. Un crescător de renume ar trebui să pună întrebări despre fundalul și experiența dvs. de câine, stilul dvs. de viață și familia dvs. pentru a vă ghida în luarea celei mai bune decizii. Atât de dificil cum ar fi, un crescător bun va fi dispus să vă întoarcă dacă credeți că sunteți o potrivire rea pentru puii lor particulari. De exemplu, dacă așternutul are părinți deosebit de inactivi, puii nu pot fi o potrivire bună pentru stilul tău de viață foarte activ. Dacă vă întoarceți, întrebați dacă crescătorul vă poate îndrepta la alte opțiuni și așternut, astfel încât să vă puteți extinde căutarea. Întreabă, de asemenea, dacă au o gunoi nenăscuți care pot fi potriviți mai bine pentru dvs.
  • Fiți răbdători și nu vă descurajați. Cu suficientă răbdare și legare a legii, veți găsi catelul potrivit.
  • Nu minți un crescător doar pentru a obține un catelus, totuși. Încredere în procesul de luare a deciziilor al crescătorului. Nu vrei să ajungi cu un câine care nu se potrivește nevoilor tale.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 16
    10. Aflați semnele unui ameliorator neetic. Evitați orice crescător care vă oferă să vă taie "afacere," care are canale necurate sau mirositoare sau care acționează suspicios în vreun fel. Crede în instinctele tale. Un crescător care este în ea doar pentru bani are motivația greșită și probabil nu este interesată de bunăstarea câinilor lor.
  • Asigurați-vă că câinii nu sunt aglomerați în cuști. Ei ar trebui să aibă o mulțime de spațiu pentru a se poticni și a explora împrejurimile lor. O parte din timp, puii ar trebui păstrați în casă pentru a le expune în medii de uz casnic.
  • Ar trebui să existe alimente și apă adecvate pentru toate animalele din incintă.
  • Caniculele ar trebui curățate zilnic. Deși poate fi că un câine a avut un accident chiar înainte de a ajunge, fiți suspicios de o canisa care se pare că nu a fost curățată recent.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 17
    11. Aflați despre politica de returnare a crescătorului. Toți crescătorii de renume ar trebui să fie dispuși să ia câinele înapoi dacă lucrurile nu funcționează cu familia. Dacă un crescător nu are o politică de returnare, sugerează că nu le pasă cu adevărat ce se întâmplă cu câinii lor odată ce își părăsesc proprietatea. Nu este un semn bun!
  • De asemenea, aflați ce fel de documentație ați obține cu catelul dvs. Ați obține lucrări de înregistrare și ziare pedigree?
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 18
    12. Citiți și negociați garanția de sănătate a catelului. Negociați pentru ceea ce doriți, dacă nu este inclus în contract. Fiți foarte atenți la un ameliorator care nu va discuta despre șansa ca un catelus să fie necesar să fie returnat.
  • Contractul vă cere să luați catelul pentru o vizită VET într-un timp stabilit?
  • Acoperă problemele ereditare pentru viață? Pentru doar o anumită perioadă de timp?
  • Ce fel de documentație trebuie să vă furnizați "Dovedi" cazul dvs?
  • Ce este de acord cu crescătorul să ofere? 100% bani înapoi? Comerțul pentru un alt catelus când este disponibil?
  • Există restricții asupra activităților pe care le puteți face cu câinele dvs. care va invalida contractul sau va garanta?
  • Achiziționați un pui de spectacol de perspectivă sau un animal de calitate a animalelor de companie?
  • Cresterul are sentimente puternice (sau chiar interzice) despre vaccinari, alimente sau suplimente pentru catelusul dvs? Sunt aceste opinii pe baza științei solide?
  • Partea 3 din 4:
    Obținerea unui câine dintr-o salvare de rasăDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 19
    1. Contact salvați în zona dvs. Puteți găsi salvaturi de rasă prin căutarea acestora online sau prin contactarea societății locale umane, ofițer de câine sau biroul lui Vet. Multe companii legate de animale de companie vor putea oferi informații despre organizațiile locale de salvare.
    • Nu uitați să discutați cu proprietarii de păstori germani sau să vizitați spectacolele de rasă pentru a întâlni mai mulți proprietari.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 20
    2. Asigurați-vă că aveți de-a face cu un grup legitim de salvare. Orice catelus provenind dintr-o salvare ar trebui să fie complet verificată de un medic veterinar pentru sănătatea de bază, paraziți și vaccinări înainte de a fi adoptate. În general, ei vor fi spayed sau sterilați înainte de a merge la noile lor case sau veți semna un contract pentru a face acest lucru în viitorul apropiat. Feriți-vă de orice grup de salvare care ignoră acești pași.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 21
    3. Treceți prin procesul de aplicare. Multe grupuri de salvare au un proces extins de plasare. Acestea vor necesita o cerere, un interviu și o vizită la domiciliu pentru a asigura o adopție reușită. Unii pot chiar să ceară să vă consultați medicul veterinar curente pentru informații despre dvs. și despre animalele de companie anterioare. Dacă nu vă dețineți casa dvs., fiți pregătiți să furnizați o scrisoare de la proprietarul dvs. care să afirmă că aveți dreptul să aveți un câine. Dacă aveți deja un alt câine, acel câine va trebui să fie evaluat pentru a vă asigura că câinii se vor înțelege.
  • În timp ce acest lucru poate părea excesiv, grupul de salvare vrea doar să pună câinele cu o familie într-o casă care este pregătită să se ocupe de responsabilitate.
  • Partea 4 din 4:
    Alegerea noului dvs. catelusDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 22
    1. Cercetarea istoriei bolilor din linia catelului. Ca toate rasele, păstorul german suferă de multe boli moștenite pe care nu le puteți vedea doar prin privirea la câine. Bolile genetice comune pentru rasă includ mielopatia degenerativă, megaophagul și insuficiența pancreatică exocrină.Dacă îți faci catelul de la un crescător, ar trebui să știe despre istoria bolii în linia catelului. Discutați despre probabilitatea dezvoltării acestor boli în propriul dvs. catelus.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 23
    2. Vizitați catelul de mai multe ori. Doriți să vedeți catelul în mai multe ocazii, dacă este posibil, astfel încât să puteți obține un sentiment mai bun al temperamentului și sănătății sale generale. La fel ca oamenii, puii pot avea zilele lor bune și zilele lor rele, așa că nu doriți să luați o decizie bazată pe o singură interacțiune.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Puppy Pasul 24
    3. Examinați sănătatea catelului. Luați-vă timpul și arătați îndeaproape la fiecare catelus pe care îl gândiți la adoptarea. Puppies ar trebui să fie greutatea potrivită - nu prea chubby, dar nu prea subțire - și miros liber. Ei ar trebui să aibă ochi limpezi (nu curge sau roșii) și urechi curate. Haina trebuie să fie plină și lucioasă (fără locuri de balding), și fără materie de covorașe sau fecale. Căutați semne de zgâriere excesive, care pot indica problemele de piele sau de acoperire. Ar trebui să aibă un apetit sănătos și nici semne de vărsături sau diaree.
  • De asemenea, evaluați sănătatea socială a catelusului. Puppies ar trebui să fie curioși și bine socializați, jucăuși și prietenoși.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 25
    4. Testați temperamentul catelului. Testarea temperamentului Un câine sau un cățeluș vă ajută să alegeți un câine care să se potrivească familiei și stilului de viață. De exemplu, un catelus de mare energie poate fi potrivit potrivit pentru o familie activă în aer liber, dar greșit pentru o familie care îi place să se relaxeze în interior. Pentru testarea temperamentului, separați catelul de la gunoi pentru a vă asigura că își concentrează atenția asupra dvs.
  • Umblați în jur pentru a vedea dacă catelul vă urmează. Un catelus care urmează oamenilor este bine socializat pentru ei și se bucură de compania lor.
  • Îngenunchează și cheamă catelul pentru tine. Ar trebui să vă prezinte interesul și să veniți când este chemat.
  • Ridicați catelul în aer pentru a vedea cât de bine se ocupă de a fi transportat.
  • Restrângeți ușor catelul cu burta. Deși un pic de luptă este în regulă, nu vrei un catelus care te luptă când încerci să o descurci. Căutați un cățeluș care nu se teme - dacă coada lui este între picioarele lui.
  • În toate interacțiunile, căutați semne de frică sau neîncredere. Aceste pui nu se pot ajusta bine la casa ta.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 26
    5. Căutați comportamente rele. Dacă vedeți un cățeluș care își păstrează mâncarea sau jucăriile, gândiți-vă de două ori despre adoptarea acestuia. În timp ce aceste comportamente pot fi îmbunătățite prin antrenament, este un obstacol suplimentar pe care nu-l trebuie să-l confruntați dacă alegeți un câine cu un temperament mai bun. Căutați comportamente cum ar fi mârâul sau apariția atunci când oamenii sau ceilalți câini se apropie de alimente sau jucării. Un câine care fuge poate avea și probleme care interacționează în siguranță și confortabil într-o casă.
  • Dacă vă decideți să luați un "proiect" cu preocupări comportamentale, asigurați-vă că aveți un comportament sau un antrenor cu care aveți încredere în primul rând.
  • Feriți-vă că având un "reactiv" Câinele va adăuga la potențialul răspunde de proprietate.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 27
    6. Joacă cu catelul. Vrei un cățeluș care este jucăuș și nu se teme că mulți câini mușcă din frică. Păstorii germani sunt animale mari, puternice ca adulți, astfel încât absolut nu puteți începe cu un catelus care se teme de natură. Puii născuți cu o personalitate înfricoșătoare pot fi mai greu să se antreneze și pot afișa agresivitatea fricii ca adulți.
  • Imagine intitulată Alegeți un păstor german Pasul 28
    7. Gândiți-vă cu atenție la adoptarea unui cățeluș slab. Puteți vizita o gunoi și vă puteți îndrăgosti de un catelus câteva state distanță. Dacă nu puteți lua imediat casa de câine (de exemplu, dacă este prea tânăr să fie înțărcați), trebuie să vă asigurați transportul său la o dată ulterioară. Pentru sănătatea catelului, ar trebui să faceți călătoria să vă ridicați. Puiul de transport maritim este foarte stresant pentru ei, și adesea duce la un catelus bolnav când le ridici de la aeroport.
  • Dacă doriți ca un catelus care trăiește departe, fiți dispus să călătoriți pentru el.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru a ajuta la trecerea la o nouă casă, amelioratorul ar trebui să vă ofere cel puțin cu numele dietei, cățelul a fost hrănit, dacă nu o pungă de probă a alimentelor, pentru a minimiza tulburarea stomacului și pentru a încuraja consumul unei diete familiare în ei loc nou. Dacă alegeți să schimbați mai târziu mâncarea, faceți acest lucru cu ajutorul medicului veterinar și treceți treptat pe o săptămână sau două.
  • Nu cumpărați un catelus mai mic decât cel puțin 2.5 luni. Lăsați-o să obțină laptele mamei până la 2.5 luni și apoi îl vaccinați. Doar luați-o acasă. În caz contrar, există un risc foarte ridicat de rău pentru catelus.
  • Avertizări

    Luați în considerare momentul în care aduceți un nou catelus în casa dvs. Veți avea timp să vă luați pe catelus și să socializați-o în mod corespunzător? Ești în vacanță când primești prima oară și apoi trebuie să te întorci la locul de muncă lăsând doar catelul toată ziua? Pregătiți-vă și educați-vă astfel încât pornirea catelului dvs. în casa dvs. să aibă succes.
  • Nu cumpărați un catelus pentru altcineva. Aceasta este o decizie foarte personală și o decizie foarte costisitoare și nu ar trebui luată cu ușurință. Alegerea unui catelus face parte din procesul de lipire.
  • Pregătiți-vă bugetul. Obținerea unui nou catelus nu ar trebui să se facă pe un capriciu. Acesta este un angajament pe termen lung care are costuri asociate. Luați în considerare costul îngrijirii veterinare, inclusiv elementele de bază, cum ar fi vaccinări, purici, bifați și prevenirea inimii, precum și spargingul / sterilarea în planificarea dvs. Alimentarea, costurile de îngrijire și de formare necesită bugetare. Cazare pentru vacanță și călătorie, precum și garduri și locuințe Necesită planificarea. Ești pregătit pentru urgențe medicale? Există numeroase companii de asigurări de sănătate pentru animale de companie care oferă planuri accesibile, dar necesită plăți lunare. Vrei să-ți arăți câinele? Există costuri asociate și cu aceste activități.
  • Alegerea cățeului de păstor german perfect necesită o mare perioadă de timp, efort și energie. Cu toate acestea, atunci când se face în mod corespunzător, catelul potrivit poate aduce o mare bucurie pentru tine de ani de zile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar