Cum de a alege un puppy shiba inu

Shiba inu este o rasă de câine nativ în Japonia. Câinii au fost inițial crescuți pentru a vâna în zonele montane ale țării pentru jocul sălbatic ca mistrețul. În ciuda dimensiunilor lor mai mici, acești câini încrezători au fost, de asemenea, cunoscuți pentru urși de vânătoare. Rasa are o reputație pentru a fi loială și afectuoasă. Cu toate acestea, ca și alte rase de câini, Shiba Inu are, de asemenea, probleme de temperament care trebuie luate în considerare. Dacă aveți în vedere un catelus, ar trebui să luați o decizie considerată dacă un Shiba va fi potrivit pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Decizia dacă un Shiba Inu este potrivit pentru dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 1
1. Luați în considerare instinctul de vânătoare al rasei. Shiba Inus au fost crescuți inițial ca câini de vânătoare care au spălat jocul mic (păsări) și, ocazional, mai mare, mai periculos (mistreți). Cu toate acestea, astăzi, acestea sunt în primul rând deținute ca animale de companie loiale, fără parteneri de vânătoare. Totuși, în ciuda dimensiunii mici a lui Shiba Inu (Shibas cântărește între 17 și 23 kg.), este un câine puternic și îndrăzneț cu un instinct puternic de pradă. Shibas sunt cunoscute pentru a scăpa de garduri sau de a fugi în afara lesa dacă văd ceva ce vor să urmărească. Ele sunt agile și mai puternice decât arata, astfel încât vor avea nevoie de antrenament de ascultare.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 2
    2. Fiți conștienți de faptul că formarea poate fi o provocare. Shibas sunt câini extrem de inteligenți, dar spre deosebire de alte rase, ei folosesc adesea inteligența lor la propriile lor scopuri, pentru a obține unul pe proprietarul lor. Unii proprietari raportează că câinele lor pare să "Plot" și să elaboreze modalități de a le depăși sau de a depăși restricțiile sau formarea. Pe scurt, Shiba Inu nu este întotdeauna un câine ușor de antrenat. Cu toate acestea, dacă aveți experiență cu câinii și căutați o provocare, formarea unui Shiba poate fi o experiență de îndeplinire. Vizionând cum își pun mințile ascuțite să folosească poate fi o încântare.
  • Proprietarul ideal al lui Shiba are o mulțime de răbdare și o mulțime de timp pentru a se dedica instruirii. Rasa are origini de lucru, iar această energie este adesea îndreptată în moduri distructive de către câinii plictisit. Fiți gata să pregătiți câinele să nu mestecați posesiunile sau să scape din curțile închise.
  • Țineți minte că, la fel ca oamenii, există întotdeauna câini individuali care sparge generalizările. Unele shibas sunt conforme și se potrivesc cu ușurință.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 3
    3. Știți că aceasta este o rasă independentă. Shiba Inus au o reputație pentru a fi mai mult ca o pisică decât un câine. Ele sunt mulțumite în propria lor companie și independentă. Această lipsă de motivație pentru a vă bucura de oameni poate face, de asemenea, formarea mai dificilă, deoarece nu au nevoie de răsplata atenției umane la fel de mult ca și alte rase.
  • Spiritul independent al rasei este o trăsătură iubită printre proprietarii Shiba. Aceștia nu sunt câini slavi care plâng peste oameni, ci câini care proiectează o aură de demnitate și calm.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 4
    4. Reconsiderați rasa dacă doriți un câine cuddly. Cele mai multe shiba inus sunt foarte specifice despre corpurile lor. Ei pot fi "Drama Queens," prin faptul că au reacționat la problemele minore de sănătate. Chiar și cu dureri minore, ei pot elibera un țipăt deosebit de piercing. Dincolo de un răspuns la durere, cu toate acestea, multe shibas nu-i place să fie atinse sau ridicate și cele mai multe nu se vor încurca pe canapea cu tine să se hrănească ca niște rase.
  • Shibas sunt o opțiune bună pentru proprietarii care nu doresc contact de corp constant pe care l-ați putea obține de la rasele Cuddlier. Un Shiba Inu va fi loial și iubitor fără să vă aglomerați spațiul fizic.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba inu Pasul 5
    5. Feriți-vă reputația lui Shiba Inu pentru reacții agresive. După cum sa afirmat, Shibas preferă să rămână singur fizic și au tendința de a fi agresivi și musca dacă limitele lor personale sunt depășite. Astfel, ele nu sunt cele mai bune rase de a avea cu copiii mici. Ei au tendința de a nu tolera bine animalele de companie și sunt cunoscute ca câini de urmărire și turme pe care le percep ca mai slabi decât ei sunt. Ei tind să fie posesivi cu lucrurile și mâncarea lor și vor trebui monitorizate, mai ales dacă alte animale de companie sau copii mici sunt în gospodărie.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 6
    6. Luați în considerare dacă doriți un bărbat sau femeie. Anecdotal, bărbați Shiba Inus sunt de obicei mai jucăuș și mai interactiv decât femelele. Femelele tind să fie mai puse înapoi și mai puțină atenție care caută decât omologii lor de sex masculin. Alegeți sexul care se aliniază mai îndeaproape cu ceea ce doriți de la animalul dvs. de companie.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 7
    7. Fiți pregătit pentru întreținerea straturilor. În timp ce cele mai multe Shiba Inus nu vărsau pe tot parcursul anului, au vărsat în mod constant în primăvară și cad în câteva luni la un moment dat. Fiți pregătiți pentru o furtună de zăpadă a părului în aceste vremuri. Au o haină dublă dens - veți dori să periați săptămânal pentru a-și răspândi uleiurile naturale și pentru a păstra stratul de sus în ordine. Dacă sunteți dispus să puneți puțin efort și să vă așezați cu niște vărsări, vă puteți bucura de haina superbă a lui Shiba.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy SHIBA INU Pasul 8
    8. Gândiți-vă la preocupările de viață anticipate ale rasei. Shiba Inus au o durată de viață generală de aproximativ 12 până la 15 ani. Una dintre cele mai mari preocupări de sănătate pentru Shiba Inus este alergii cronice, care au ca rezultat o mâncărime extremă. Nu există nici un tratament pentru condiții alergice, dar pot fi controlate. Tratamentele pot fi costisitoare. Ele sunt, de asemenea, predispuse să dezvolte hipotiroidismul și cataracta. În timp ce Shibas s-au știut că are displazie de șold, ele nu sunt la fel de subiecte ca niște rase mai mari. Se crede, de asemenea, că Shiba Inu are o incidență mai mare a convulsiilor și a epilepsiei că câinele mediu. Dacă luați în considerare rasa, asigurați-vă că vă puteți permite să vă îngrijiți de animalul dvs. de companie în cazul dezvoltării acestor probleme.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 9
    9. Nu treceți cu vederea punctele lor forte ale caracterului lor. Lista trăsăturilor adunate aici ar putea părea negative, dar ele sunt destinate doar să avertizeze neinformate despre problemele potențiale. Shiba Inus are personalități puternice și sunt însoțitori extrem de loiali atunci când se leagă de proprietarii lor. Fanii rasei sunt complet loviți cu ei.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unui catelus sănătos
    1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba inu Pasul 10
    1. Căutați un crescător de încredere. Un crescător bun vă va permite să vedeți toate cățelele și câinii în orice moment. Ei ar trebui să fie fericiți să te uiți în jurul ei și, într-adevăr, să fii mândru de facilitățile lor. De asemenea, ar trebui să aibă o politică de returnare - un ameliorator care nu vă va lăsa să returnați un cățeluș pentru orice motiv nu vă asumă responsabilitatea pentru animalele pe care le reproducă. Un ameliorator responsabil nu va spori, de asemenea, o cantitate excesivă de așternuturi într-un an.
    • Asigurați-vă că mama este actualizată cu vaccinările sale și că puii și-au început tratamentele de parazitare de rutină la vârsta de 4 săptămâni.
    • Căutați clubul american Kennel "Anunțuri" Pentru Shiba INUS disponibilă de la crescătorii aprobați AKC din apropierea dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 11
    2. Cunoașteți semnele distinctive ale crescătorilor de crescători ai lui Shiba Inu. În general, ar trebui să stați departe de crescătorii care adoptă puii înainte de vârsta de 8 săptămâni. Puii sub această vârstă sunt prea tineri pentru a fi înfășurate în siguranță de la mamele lor, și nici un crescător responsabil ar încerca. Condițiile de canisare care sunt murdare sau prea aglomerate pot fi, de asemenea, semne de practici și standarde slabe de reproducere.
  • Exclude un crescător care nu vă poate oferi informații despre verificarea sănătății pe puii săi.
  • De asemenea, dacă nu puteți vedea mama, plecați. Indiferent cât de legitimă o explicație se furnizează de ce nu este disponibilă, nu vă luați. Acesta este un plac clasic de crescători și mori de catelusi. Cumpărarea unui catelus de la ei încurajează numai comerțul lor imoral.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 12
    3. Evaluați sănătatea fiecărei cateluri. Chiar dacă aveți de-a face cu un crescător de reputație, trebuie să fiți în căutarea unor pui bolnavi sau altfel nesănătoși. Principalele caracteristici fizice pe care trebuie să le evaluați sunt:
  • Energie: Puppy nu ar trebui să apară lentă, dar alertă și de mare energie
  • Ochii și nările limpede: nu ar trebui să existe nici o evacuare sau o crustă în jurul lor
  • Respiratia: Puppy nu ar trebui să tuse sau să strănută excesiv, iar respirația ar trebui să fie liniștită
  • Curățenia: Puppy ar trebui să aibă o zonă genitală curată, fără nici o chestiune fecală sau puroi vizibilă sau miros
  • Greutate: Puppicul trebuie rotunjit cu grăsime pentru copii peste nervură
  • Strat: haina trebuie să fie curată și lucioasă, fără nici o plictiseală sau mătreață. Greasiness sau patch-uri chel sunt un semn de avertizare.
  • Audierea: bateți-vă mâinile în spatele capului capului pentru a vă asigura că reacționează și se întoarce spre sunet
  • Viziune: Rulați o minge încet lângă catelus (în câmpul vizual) pentru a vă asigura că observă mișcarea
  • Picioare: Observați mersul pe cățeluș și alergați pentru semne de limping, rigiditate sau durere
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 13
    4. Evaluați aspectul părinților. Mai ales dacă alegeți un catelus pe care intenționați să îl arătați, este important ca catelul dvs. să adere la standardele de rasă. Poate fi greu să spui cum se va dezvolta un catelus pe măsură ce crește, dar părinții săi vă vor da o idee despre ceea ce va arăta cățelușul ca adult. Un rezumat parțial al standardelor AKC pentru Shiba Inus include:
  • Dimensiune: Masculi Stand 14.5-16.5" la greabăn și cântărește aproximativ 23 kg. Standul femeilor 13.5-15.5" și cântărește aproximativ 17 lbs.
  • Cap: Shibas ar trebui să aibă o privire încrezătoare cu irisi de culoare maroniu închis cu negru. Fruntea este largă, plană și ușor brazdă, iar podul muzzei este drept. Nu ar trebui să existe o supra-sau subțire în dinți.
  • Corp: spatele este nivelul de la baza gâtului la coadă. Corpul este bine musculat, cu o adâncime toracică (de la greabăn la cel mai mic punct al sternului) de jumătate sau puțin mai puțin decât înălțimea câinelui de la greabăn la pământ. Coada ar trebui să aibă un singur, nu un dublu, curl.
  • Coat: Singurele culori acceptabile sunt roșii, susan sau negre. Stratul exterior este rigid și drept, în timp ce subactul este moale și gros.
  • Câini cu peste sau subteran, bărbați peste 16 ani.5" sau sub 14 ani.5", și femelele de peste 15 ani.5" sau sub 13 ani.5" sunt descalificate de la prezentare.
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea personalității catelului
    1. Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 14
    1. Examinați gunoiul ca întreg. Când luați un cățeluș, este important să vedeți întregul gunoi și să evaluați modul în care puii interacționează unul cu celălalt. Puppiesele Shiba Inu ar trebui să fie curioase și neamuri de oameni. Arata, de asemenea, pentru interactiunea buna a catelusilor si pentru a evita luarea in considerare a catelusilor care sunt timizi si skittish. În general, un catelus cu un temperament care nu este nici prea agresiv, nici prea timid este o alegere bună.
    • În special pentru rasa Shiba Inu, puii agresivi, agresivi au potențialul de a deveni adulți agresivi.
  • Imagine intitulată Alegeți un puppy Shiba inu Pasul 15
    2. Nu vă distrați cât de drăguț este catelul. Baby Shiba Inus poate arăta ca niște urși de pluș. Cu toate acestea, nu lăsați aspectul lor să vă distragă atenția de la sarcina de a evalua personalitatea.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 16
    3. Căutați un catelus care este natural curios de oameni. Face o notă mentală dacă te apropie de propriul său acord și cât timp petrece apoi cu tine. Acest lucru vă ajută să știți cât de prietenos este și cât de mult se bucură de compania umană.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 17
    4. Asigurați-vă că catelul este bine socializat. Socializarea este procesul de expunere a catelusilor la toate experiențele diferite de la 3 săptămâni de până la 18 săptămâni. Ceea ce se confruntă cu catelul de la această vârstă, el învață să accepte, iar acest lucru face un catelus bine ajustat și încrezător. Socializarea este esențială pentru orice catelus, dar mai mult pentru Shibas. Ei au o personalitate puternică și sunt predispuși să-și exprime propria opinie. Ultimul lucru pe care îl doriți este un câine înfricoșător sau anxios care poate folosi energia nervoasă pentru distrugere.
  • Puii ar trebui să aibă, la minimum, 1.5 ore de interacțiune umană pe zi.
  • În mod ideal, alegeți un catel care a fost ridicat în casă / casă, mai degrabă decât într-o canisa. Acest lucru este benefic deoarece puii sunt expuși la atracțiile regulate, sunetele și mirosurile vieții domestice de la începutul vieții lor.
  • Puii crescuți în canise în aer liber sunt mai izolați din viața normală. Având în vedere tendința lui Shiba Inu de a fi independentă, amelioratorul trebuie să muncească din greu pentru a se asigura că puii sunt bine socializați.
  • Imagine intitulată Alegeți un Puppy Shiba Inu Pasul 18
    5. Testați-i de trainabilitate. Deși este greu să spui cum va fi un câine când crește, puteți obține un mic sens de ea chiar și la această vârstă fragedă. Să-i ofere o jucărie pentru a juca, apoi vezi cât de ușor sau greu este să-l iei înapoi. Poate încercați să-i oferiți un tratament în schimbul jucăriei. Acest lucru vă ajută să știți cum ar putea răspunde la antrenament sau dacă ați avea o luptă pe mâini.
  • Imagine intitulată Alegeți un puppy Shiba inu Pasul 19
    6. Efectuați un test simplu de agresiune. Rolați-l pe catelus pe dezbinare și țineți-l ușor în această poziție. În timp ce există un dezacord cu privire la utilitatea acestui test, mulți experți au folosit-o ca un predictor al cât de agresiv va fi catelul ca adult. Dacă câinele se culcă și încearcă să vă lupte, este posibil ca el să devină agresiv. Dacă el pune acolo complet pasiv, (puțin probabil într-un Shiba!) atunci este probabil să fie prea supus. O reacție sănătoasă este undeva între ele, în cazul în care cârligele de catelus încercând să se rătăcească, dar nu se înmoaie sau nu se aprinde.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar