Cum să se ocupe de un chinchilla de mușcătură

Chinchillele sunt adorabile, animale active care fac animale de companie excelente pentru orice iubitor de rozătoare. Toți rozătoarele niblează și mestecă ca o parte obișnuită a vieții lor, dar uneori chinchillas pot arăta comportamente agresive și își mușcă proprietarii din frică sau apărare. Oferind chinchilla un mediu frumos de a trăi, manipulându-l cu grijă și a fi răbdător pe măsură ce se adaptează la casa ta va calma în cele din urmă comportamentele ostile ale lui Chinchilla.

Pași

Metoda 1 din 3:
Manipularea unui chinchilla de mușcătură
  1. Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 1
1. Permiteți unui chinchilla să nimici dacă este inofensiv. Nibblingul este o serie de mușcături mici din jurul aceleiași zone care sunt aproape fără durere și neagresivă. Dacă un chinchilla este nibbling și nu vă provoacă nici o durere sau deteriorați niciun element, permiteți chinchilla la nibble. Acest lucru permite chinchilla explora lucruri interesante sau stimulative.
  • Nibbling-ul este diferit de o mușcătură agresivă și dureroasă. Mușcătura poate apărea atunci când un chinchilla este nou în împrejurimile sale, înspăimântat, iritat, neinstruit, nu socializat în mod corespunzător cu oamenii sau a fost anterior maltratat.
  • O chinchilla poate să nimică din mai multe motive. Ei folosesc gura lor pentru a-și explora mediile și pot să-și nimbeze tot ce intră în contact, inclusiv oameni.
  • Nibblingul este, de asemenea, o modalitate în care chinchilla va arăta afecțiunea altor chinchile și proprietarilor lor.
  • Imagine intitulată se ocupă de un chinchilla de mușcătură Pasul 2
    2. Spune "Nu" Dacă Chinchilla te muște. Spuneți "nu" într-o voce fermă, dar îndreptată. Vocile puternice pot provoca o chinchilla să fie înspăimântată și să mușcă mai agresiv.
  • Încercați să nu vă înfloriți sau să vă îndepărtați mâna până când chinchilla nu vă mai mușcă. Chinchillas Aflați repede cum veți reacționa la acțiunile lor.
  • Fi pupa, dar blând atunci când manipulați chinchilla. Chinchillas nu răspund bine la furie sau ostilitate și pot deveni mai supărați sau ostili ca răspuns.
  • Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 3
    3. Nu scoateți mâna până când chinchilla nu mai mușcă. Nu trageți sau nu reacționați negativ la mușcătura lui Chinchilla. Ele sunt animale inteligente și vor învăța repede că mușcătura vă va duce să le lăsați în pace. Țineți mâna în cușcă până când chinchilla nu mai mușcă și apoi tratați rana.
  • Spălați rana cu apă și aplicați unguent antibiotic și un bandaj dacă este necesar. Dacă rana este foarte dureroasă și nu se vindecă, solicită asistență medicală așa cum ați putea avea nevoie de cusături.
  • Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 4
    4. Repetați această metodă până când chinchilla nu mai mușcă. Dacă chinchilla a fost anterior maltratată sau neglijată, poate să ia chinchilla o vreme pentru a se adapta la împrejurimile sale. Permiteți 2-3 săptămâni pentru chinchilla să se familiarizeze cu mediul său și să afle că mușcătura nu va primi o reacție de la dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbunătățirea mediului chinchilla
    1. Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 5
    1. Alegeți o cușcă mare pentru chinchilla. Chinchillas sunt rozătoare energetice și au nevoie de o cușcă suficient de mare pentru ca ei să joace, să exercite și să fie activi. Cuștile mici pot determina chinchilla să devină agresivi din plictiseală și lipsa de stimulare.
    • Plasarea articolelor ca o roată de exerciții, jucării de mestecat, iar un loc de ascundere va furniza puncte de vânzare pentru chinchilla să fie activă.
    • Oferind o copertă pentru cușcă, ca o pătură grea plasată peste cea mai mare parte a cuștii, oferă un sentiment de confidențialitate și securitate pentru chinchilla și este probabil să le calmeze.
  • 2. Păstrați Chinchilla departe de alte animale de companie. O chinchilă anxioasă sau înspăimântată este mai probabil să muște. Ajuta la reducerea stresului de mediu prin furnizarea unui mediu calm de la alte animale de companie, cum ar fi pisicile și câinii.
  • Chinchillele sunt o specie de pradă, astfel încât acestea pot deveni foarte stresate atunci când sunt în imediata apropiere a prădătorilor.
  • Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 6
    3
    Curățați în mod regulat cușca chinchilla. Chinchillas sunt animale foarte curate și nu-i plac împrejurimile murdare. Factori ca un exces de materie fecală, părul, orice ciupercă din ce în ce mai mare sau tăieri murdare pot irita ochii sau blana de chinchilla și pot provoca agitația chinchilla și agresivă. Curățați cuștile și completați mâncarea și apa, după cum este necesar.
  • Nu există orientări specifice cu privire la cât de des a curăța o cușcă de chinchilla, dar dacă chinchilla dvs. este un bici, poate fi cel mai bine să curățați cușca cel puțin în fiecare săptămână pentru a evita orice iritare posibilă.
  • Puneți chinchilla într-un loc sigur suficient de mare pentru a alerga în jurul în timp ce curățați cușca.
  • Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 7
    4. Spălați toate aromele de pe mâini înainte de a manipula chinchilla. Chinchillas vă poate mușca dacă mâinile tale miros ca hrană sau orice parfum pe care îl găsesc atrăgătoare. Acest tip de mușcătură nu este în agresiune, mai degrabă doar curiozitate despre miros. Spălați toate mirosurile de pe mâini înainte de a lua sau juca cu chinchilla.
  • Evitați să utilizați loțiuni, parfumuri și coloane cu mirosuri puternice înainte de a manipula chinchilla. Parfumul poate irita animalul și poate cauza mușcături.
  • Imagine intitulată se ocupă de un chinchilla de mușcătură Pasul 8
    5. Lăsați Chinchilla din cușcă pentru timpul de joc. Chinchillele au nevoie de timp pentru a juca în afara cuștilor și a legăturii cu proprietarii lor. Ele sunt animale energetice și chiar cele mai mari cuști le pot face plictisit. Permiteți chinchilla la cel puțin 1-2 ore de joc supravegheat pe zi în afara cuștii lor.
  • Fi vigilent de chinchilla ca joacă. Ele sunt predispuse să mestece obiectele care sunt noi sau interesante pentru ei. Poate ajuta la oferirea unor jucării de mestecat în timp ce se joacă.
  • Chinchillele sunt nocturne și sunt de obicei active pe timp de noapte. A lăsat deoparte un moment convenabil în seara pentru a le lăsa afară și a juca. Evitați trezirea unui chinchilla în timpul zilei pentru a juca sau a exercita.
  • Oferind timpului TV Chinchilla în timp ce în cușcă va da, de asemenea, stimularea în timpul orelor de noapte pe care le adormiți.
  • Metoda 3 din 3:
    Câștigând încrederea lui Chinchilla
    1. Imagine intitulată se ocupă de un chinchilla de mușcătură Pasul 9
    1. Puneți mâna sau degetul în interiorul ușii cuștii. Nu atingeți în interiorul cuștii și invadează spațiul lui Chinchilla. Lăsați-vă mâna acolo pentru câteva minute pentru a alerta chinchilla prezenței dvs. și respectați reacțiile sale.
    • Orice mișcări rapide din interiorul cuștii sale pot sperie chinchilla și o determină să muște. Fi blând și așteptați ca chinchilla să reacționeze.
  • Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 10
    2. Așteptați ca chinchilla să vină la tine. Nu forțați animalul să vină la dvs. sau să vă mutați mâna mai departe în cușcă. Chinchilele sunt animale naturale curioase și, în cele din urmă, vor veni la sniff și, eventual, la mâna ta. Permiteți ora animalului să vă obișnuiți cu dvs.
  • Dacă Chinchilla pare să se simtă confortabil cu dvs., încercați să zgâriați ușor sau să-l animați. Chinchilla poate fugi la început, dar se va obișnui încet cu afecțiunea.
  • Imagine intitulată Deal cu un chinchilla de mușcătură Pasul 11
    3. Petreceți timp cu chinchilla. Legarea cu Chinchilla va face animalul mai confortabil cu tine în timp. Jucați cu chinchilla în timp ce este în afara cuștii sale, verificați-o când este în cușcă și asigurați-vă că ați reluat jucăriile de mestecat sau pernele care au fost uzate.
  • Avertizări

    Nu toate chinchilele le place să fie luate. Dacă ați încercat aceste metode și Chinchilla nu vă mușcă în timp ce în cușcă sau în timpul jocului de joc, dar mușcăi când o luați, evitați să o luați în cazul în care este necesar.
  • Nu pedepsiți chinchilla, fără să o dați timp de joc. Acest lucru va determina chinchilla să devină mai agitat și
  • sfaturi

    Folosind mănuși groase, cum ar fi piele, va ajuta în timp ce antrenează chinchilla să nu muște. Ei vă vor proteja degetele și vă vor face să nu vă înfloriți. Odată ce chinchilla vede că mușcătura nu provoacă nici o reacție, ei vor opri mușcările.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar