Cum să vă verificați sănătatea prin culori de poop sau scaun

Culorile de poop pot indica o serie de boli, sugerând probleme specifice, care pot avea nevoie de atenție. Opriți-vă să fiți nedumeriți de culorile amorfe ale mișcărilor intestinale. Prin învățarea modului de scanare a indicatorilor de culori specifici, puteți citi culorile Poop și puteți evita problemele minore. De asemenea, puteți afla când ar trebui să vedeți medicul despre problemele cu digestia dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățați ce culori diferite pot indica
  1. Imagine intitulată 2579354 1
1. Verificați scaunele roșii sau negre. Acestea ar putea fi ambele să fie un semn al ceva ce merge prost în sistemul dvs. digestiv. Atât scaunul roșu negru, cât și strălucitor ar putea fi un indicator de sângerare undeva în intestine, sau de la ceva mai mic ca hemoroizii.
  • Sângerarea din intestinele mici produce, de obicei, Melena, sau scaune negre. Sângerările care provine din tractul gastro-intestinal inferior (cum ar fi sângerarea de la hemoroizi) are ca rezultat, de obicei, în sânge roșu strălucitor.
  • Există și alți factori minori, cum ar fi dieta și medicamentele care ar putea să coloreze scaunele negre și roșii, dar dacă sunteți îngrijorat, este întotdeauna cel mai bine să discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală.
  • Imagine intitulată 2579354 2
    2. Uită-te la scaunul alb, gri sau ușor. Bilă contribuie la colorarea scaunului, astfel încât această lipsă de culoare ar putea indica de fapt absența biliei. Acest lucru ar putea însemna că există ceva blocând o conductă bilă, care ar putea fi potențial un indicator pentru o problemă medicală gravă. Dacă observați vreodată scaune albe sau colorate, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră imediat.
  • Scaunele albe rezultă, de obicei, din Steorrheea (excrețiile de grăsime) care pot indica problemele pancreatice.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori POOP sau scaun Pasul 3
    3. Amintiți-vă că poopul maro este cel mai normal. În timp ce culorile scaunului pot varia de la maro până la galben la verdeață și totuși să fie considerați "normali" și sănătoși, o culoare maro medie este cea mai frecventă în scaunul sănătos. Ar trebui să fie de aproximativ aceeași culoare ca un bar de ciocolată.
  • Scaunul devine maro printr-un proces complicat în tractul digestiv. Practic, culoarea provine din hemoglobina proteinei defalcate pentru a crea bilirubina în ficat.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 4
    4. Amintiți-vă că anumite alimente pot provoca o schimbare a culorii scaunului. Colorarea alimentelor, legumele cu frunze, și chiar sfeclatoarele pot rezista scaunelor diferite culori. Asta este normal. De exemplu, mâncarea legumelor verzi cu frunze, cum ar fi Kale sau Spanacul, ar putea să vă dau scaunului o culoare verde, iar consumul de sfeclă ar putea deveni o culoare roșiatică. Acest lucru nu ar trebui să fie cauza unei alarme, mai ales dacă ați mâncat recent aceste alimente.
  • Doar rareori este scaun roșu un indicator serios al unei probleme în intestin. Chiar și scaunul roșu strălucitor ar putea fi cauzat pur și simplu de sângerare din condiții minore și comune, cum ar fi hemoroizii.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori POOP sau scaun Pasul 5
    5. Amintiți-vă că alimentele bogate în grăsime pot provoca uneori scaun galben. Dacă observați că scaunul dvs. este galben în culoare (Steorrheea), acesta ar putea fi un semn al lipsei de absorbție a grăsimilor în pista dvs. digestivă. Există multe lucruri care ar putea provoca probleme cu absorbția grăsimilor, deci dacă acest scaun galben persistă mai mult de două zile, dați medicului un apel.
  • Scaunul galben, care este, de asemenea, în special mirositor sau gras, ar putea fi, de asemenea, un semn al unei probleme cu sau alergie la gluten. Medicul dumneavoastră poate confirma dacă aceasta este sau nu cauza.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 6
    6. Luați în considerare ce medicamente luați. Multe medicamente, de la suplimente de vitamine la medicamente anti-diareice la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, pot provoca modificări ale culorii scaunului. Aceste modificări ale culorii sunt normale atunci când sunt asociate cu utilizarea acelor medicamente, deci asigurați-vă că citiți eticheta de avertizare sau efecte secundare pe tot ceea ce luați în mod regulat.
  • Suplimentele de fier ar putea să-ți rotească scaunul verde sau negru, în timp ce subsalicilatul de bismut (anti-diareal găsit în bismol peptor) poate, de asemenea, să devină scaunul negru.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 7
    7. Rețineți că nou-născuții au adesea scaune negre, taritare. În primele câteva zile după naștere, este complet normal pentru ca un scaun negru să apară în scutecul copilului tău. Acest lucru va trece în 2-4 zile, după ce copilul a obținut tot meconiul din corpul său. Probabil va trece într-o culoare verde verde după aceea, și va rămâne o consistență ciudată.
  • Poopul bebelușului tău în timp ce alăptează va fi probabil mușcături și fie o culoare verde, fie galbenă. Asta este normal.
  • Bebelușii Fed Fed vor avea probabil scaun de mușchi care sunt mai maro decât bebelușii care sunt alăptați, dar acest lucru este perfect normal.
  • Partea 2 din 3:
    Înțelegerea când să vedeți un medic
    1. Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 8
    1. Solicitați asistență medicală pentru scaunul roșu aprins sau negru. Chiar dacă aceste colorări ar putea fi cauzate de schimbări alimentare sau medicamente, aceste culori ar putea fi, de asemenea, indicatori de sânge în tractul intestinal. Dacă aveți sânge în scaunul dvs. sau aruncați în mod activ atunci când aveți o mișcare intestinală, solicitați asistență medicală cât mai curând posibil.
    • Dacă scaunul dvs. este roșu aprins sau negru și ați ingerat recent medicamente anti-diaree, alimente cu colorant roșu în acesta sau ați început un nou medicament, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că schimbarea în culoarea scaunului nu indică nimic mai serios. Medicul dvs. va efectua diverse teste pe scaun ca un test de sânge ocult fecal pentru a determina cauza.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 9
    2. Înțelegeți raritatea unei culori de scaun indicând o stare medicală foarte gravă. De cele mai multe ori, schimbările în culoarea scaunului pot fi explicate prin condiții tratate sau pur și simplu prin cauze alimentare. Este puțin probabil ca o schimbare a culorii dvs. de scaun să fie cauza unei călătorii în camera de urgență sau chiar pentru orice panică.
  • Verificați întotdeauna modificările recente ale dietei sau efectelor secundare ale medicamentelor dacă culoarea scaunului se modifică brusc.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 10
    3. A se vedea un medic dacă sunteți îngrijorat. Indiferent de cauza, dacă sunteți preocupat de scaunul sau schimbările în digestia dvs., cea mai sigură și cea mai eficientă metodă de tratament ar trebui să fie de a solicita sfatul medicului dumneavoastră. Un medic va fi capabil să identifice sigur dacă există ceva de îngrijorat sau dacă ceea ce aveți de-a face este normal.
  • Chiar dacă s-ar putea simți jenant sau te face să te simți nerăbdător să vorbești despre mișcările intestinale, este important să le aduceți cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat. Este întotdeauna mai bine să o jucați în siguranță și să obțineți o opinie medicală.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 11
    4. Luați în considerare ce alte simptome fizice sunt asociate cu schimbarea dvs. în culoarea scaunului. Dacă schimbarea culorii este asociată cu dureri abdominale sau diaree bruscă, de exemplu, ar putea fi un semn al ceva mai mult decât o schimbare dietetică. Dacă schimbarea culorii dvs. de scaun este asociată cu orice alte simptome bruște, consultați-vă medicul.
  • Diaree negru sau roșu, de exemplu, ar putea fi un semn al unei stări grave și ar trebui să fie abordată imediat.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea digestiei sănătoase
    1. Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori POOP sau scaun Pasul 12
    1
    Stai hidratat. Prin menținerea bine hidratată, puteți ajuta procesul de digestie să se întâmple fără probleme și ușor. Apa poate ajuta la înmuierea scaunului și vă poate ajuta să evitați problemele precum constipația. De asemenea, vă poate ajuta să absorbiți anumiți nutrienți mai eficient din alimentele pe care le luați.
    • Încercați să păstrați o sticlă de apă cu dvs. în orice moment. Reumpleți-l ori de câte ori îl terminați și încercați să beți în jur de 1 până la 2 litri (0.3 până la 0.5 US Gal) de fluide în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori POOP sau scaun Pasul 13
    2. Mențineți o dietă sănătoasă. O dietă sănătoasă nu este definită doar de ceea ce mănânci, dar și cât de des și cât de repede îl mănânci. Pentru a vă asigura că digestia are loc cât mai bine posibil, încercați să mâncați încet. Nu vă grăbiți și mâncați prea repede. Acest lucru poate provoca tulburarea stomacului. Încercați să mâncați mese mai mici pe tot parcursul zilei, mai degrabă decât să supraviețuiți într-o singură ședință.
  • Firește, ceea ce mănânci face contează! Încercați alimente cu conținut ridicat de fibre, cum ar fi fructele și legumele. Încercați să faceți jumătate din legumele plăcute la fiecare masă. De asemenea, încercați cel mai bine să vă reduceți sau să vă limitați aportul de lucruri cum ar fi alimentele procesate și alcoolul.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 14
    3. Fă sport regulat. Menținerea unei rutine de exerciții regulate poate promova sănătatea generală. În ceea ce privește sănătatea digestivă, în mod specific, exercițiile fizice pot ajuta la întărirea mușchilor din abdomen și declanșează procesul digestiv. Încercați să montați într-o plimbare cu brisk sau un jog de lumină de cel puțin câteva ori pe săptămână.
  • Puteți, de asemenea, să se potrivească exerciții fizice în rutina dvs. de zi cu zi, luând pași simpli, cum ar fi luarea scărilor în loc de lift sau luând locul de parcare mai degrabă decât cel drept de la ușă.
  • Încercați să obțineți cel puțin 30 de minute de exercițiu de intensitate moderată timp de cinci zile pe săptămână sau 150 de minute totale.
  • Imagine intitulată Verificați-vă sănătatea prin culori de poop sau scaun Pasul 15
    4. Urmăriți-vă stres niveluri. Stresul poate provoca havoc pe corpul dvs. și, într-adevăr, faceți un număr pe procesul dvs. digestiv. Stresul poate provoca constipație, diaree, durere abdominală și chiar pierderea apetitului. Dacă aveți niveluri ridicate de stres, încercați să găsiți o metodă de detensionare care funcționează pentru dvs., cum ar fi meditația zilnică sau eliminarea declanșatorilor inutili ai stresului.
  • Avertizări

    Vedeți un medic pentru sfatul medicului dacă sunteți preocupat de culorile dvs. de scaun.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar