Cum se analizează poopul

Analiza scaunelor este un instrument de diagnostic extrem de comun folosit de profesioniștii din domeniul sănătății. Informațiile obținute din aceste teste ajută la diagnosticarea unei varietăți de boli digestive, variind de la infecții parazitare la cancerul colorectal. Modificările în mișcările intestinului pot servi, de asemenea, ca semne de avertizare timpurie pe care le puteți verifica acasă pentru a vă informa când să vedeți un medic. Pentru a identifica fecale anormale, va trebui mai întâi să aflați cum arată scaun sănătos.

Pași

Metoda 1 din 4:
Privind la formă și dimensiune
  1. Imagine intitulată Analizați POOP Pasul 1
1. Estimați lungimea scaunului. Lungimea optimă a unei mișcări intestinale ar trebui să fie de aproximativ 12 centimetri în lungime. Scaunul care este semnificativ mai scurt, cum ar fi peletele rotunde, indică constipație. Creșteți consumul de fibre dietetice și rămâneți hidratat.
  • Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 2
    2. Luați în considerare lățimea scaunului. Dacă scaunul dvs. începe să devină în mod constant îngust, discutați cu medicul dumneavoastră. Dilarea mișcărilor intestinului și obstrucționarea intestinului dvs. gros. Intestinul dvs. poate fi blocat de un obiect străin ca un alt obraz sau o tumoare.
  • Imagine intitulată Analizați POOP Pasul 3
    3. Rețineți consistența scaunului. Mișcarea intestinului dvs. ar trebui să fie netedă, solidă și puțin pufoasă.
  • Mișcările intestinale neregulate pot fi cauzate de o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv boli infecțioase, inflamație, malabsorbție nutritivă sau chiar stres psihologic.
  • Mișcările intestinale care sunt lipit, grele și greu de trecut indică constipație.
  • Metoda 2 din 4:
    Verificarea culorii
    1. Imagine intitulată Analizați POOP Pasul 4
    1. Aflați culoarea de bază a scaunului. Culoarea ideală este maro medie, dar unele variații pot fi găsite în rândul oamenilor sănătoși.
    • Verde or scaun galben este de obicei cauzată de intestinele dvs. care se mișcă prea repede, ca și cu diaree ușoară. Bilă, pigmentul principal în poop, începe verde și devine maro în timp.
    • Fețele gri sau galben pot indica boala hepatică.
  • Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 5
    2. Căutați semne de sânge. Luați notă de orice scaun care este roșu sau negru în culoare.
  • Roșu strălucitor indică sângerarea târziu în tractul digestiv, probabil intestinul sau anusul. Acest tip de sângerare indică în mod obișnuit probleme de sănătate non-grave, cum ar fi inflamația minoră sau hemoroizii. De asemenea, poate fi rar un semn al cancerului. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă se întâmplă mai multe ori sau dacă mișcările intestinului devin dureroase.
  • Sângerarea mai mare în sistemul digestiv, cum ar fi din stomac sau intestinul subțire, produce fecale extrem de întunecate sau negre în culoare. De asemenea, va avea o consistență lipicioasă, asemănătoare gudrării. Dacă treceți acest tip de scaun, discutați cu medicul dumneavoastră. Ar putea fi un semn al unei varietăți de probleme serioase, variind de la ulcerele peptice la cancerul intestinal.
  • Consumul de sfeclă poate, de asemenea, să vă pată roșu. Cu toate acestea, roșu de sfeclă este destul de ușor de distins de sânge roșu. Dacă roșu are o mătase magenta sau fuchsia, este aproape sigur de sfecla sau de colorat alimentar, nu de sânge.
  • Imagine intitulată Analizați POOP Pasul 6
    3. Încercați să nu fiți alarmați de alte culori ciudate decât dacă persistă. Aproape toate cauzele tranzitorii de modificări ale culorii scaunului pot fi urmărite înapoi la colorarea alimentelor. Chiar dacă nu-ți amintești să mănânci o mâncare cu o anumită culoare, coloranții pot fi ascunși sau mascați de alte culori mai ușor defalcate. Colorarea alimentelor poate, de asemenea, să interacționeze cu alți pigmenți din tractul digestiv pentru a produce rezultate neașteptate.
  • Metoda 3 din 4:
    Luând în considerare alte atribute
    1. Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 7
    1. Urmăriți frecvența mișcării intestinului. Un sistem digestiv sănătos va avea ca rezultat "regulat" miscarile intestinului. in orice caz, "regulat" este un termen relativ. Aflați frecvența obișnuită a mișcării intestinului, astfel încât să puteți fi conștienți de modificările care pot fi semnale de avertizare timpurie a problemelor de sănătate.
    • În general, o frecvență sănătoasă pentru mișcările intestinale variază de la o dată la trei zile de până la trei ori pe zi. Diareea este definită ca mai mult de trei călătorii la toaletă într-o singură zi. Constipație, invers, apare atunci când mișcările intestinului sunt distanțate mai mult de trei zile distanță.
  • Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 8
    2. Determinați flotabilitatea scaunului. Fețele sănătoase ar trebui să se deplaseze încet în partea de jos a toaletei. Dacă mișcarea intestinului dvs. plutește ușor, dieta dvs. este probabil să fie foarte mare în fibră.
  • Pancreatita determină o absorbție a lipidelor afectate, ceea ce duce la scaune plutitoare grase. Aceste mișcări intestinale sunt extrem de uleioase, eliberând picături nemiscibile în castronul de toaletă.
  • Imagine intitulată Analizați POOP Pasul 9
    3. Ia notă de mișcări deosebit de mirositoare. Nici un pic de miros plăcut. De fapt, un miros picent poate fi indicativ pentru flora sănătoasă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot provoca fecale care miroșesc semnificativ mai puternice decât de obicei. Acestea includ scaunul sângeros, diaree infecțioasă și sindroame de malabsorbție nutritive.
  • Metoda 4 din 4:
    Înțelegerea nou-născuților
    1. Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 10
    1. Evitați să fiți alarmați de meconiu. Mișcarea intestinală a unui copil, numită meconiu, este de obicei trecută în termen de 24 de ore după naștere. Meconiu este verde foarte închis la negru, gros și lipicios. Se compune din celule și resturi de vărsare care se acumulate în pântece. Bebelușul dvs. ar trebui să treacă la poops mai normale în termen de două până la patru zile.
  • Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 11
    2. Verificați coerența. În timp ce sistemul digestiv al copilului este maturat, ei vor produce scaunul care este foarte diferit de ceea ce este considerat sanatos la copiii mai mari si adulti. Datorită dietei lor lichidă, mișcările intestinale sănătoase nu sunt solide și ar trebui să fie consistența untului de arahide sau de budincă. Este normal ca bebelușii Format Fed să producă mai gros, bulkier, decât sugarii alăptați.
  • Diarrheea la sugari este extrem de apoasă și poate scurge prin scutece și pe spatele copilului. Sunați-vă medicul dacă bebelușul dvs. are diaree și are sub 3 luni, a avut diaree mai mult de o zi sau prezintă alte simptome ca febra.
  • Mișcările intestinale solide sunt un semn de constipație. Un scutec de pietriș sporadic nu este nici o cauză pentru alarmă, ci consultați un medic dacă se întâmplă frecvent. Constipația severă poate fi asociată cu diaree dacă scaunul apos scade peste blocarea tare.
  • Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 12
    3. Observați culoarea. Scaunele pentru copii sunt, în general, mai ușoare și pot varia de la galben la verde până la maro deschis. Nu fi alarmat de modificările de culoare. Pe măsură ce sistemul digestiv al copilului se maturizează, modificările la producția de enzime și timpul de tranzit vor produce varietate.
  • Maro închis este un semn de constipație.
  • Scaunele negre după ce meconiul este șters poate însemna sângerare. Pick-urile mici de negru similar cu semințele de mac sunt cel mai probabil cauzate de sângele înghițit de la un mamelon iritat. Nu fi alarmat dacă copilul dvs. ia un supliment de fier, deoarece acest lucru produce și scaune negre.
  • Gri deschis galben sau calcar poate fi un semn de probleme hepatice sau infecții.
  • Imagine intitulată Analizați POOP Pasul 13
    4. Fiți conștienți de frecvență. Un copil nou-născut sănătos va avea oriunde de la 1 la 8 mișcări intestinale în fiecare zi, cu o medie de 4. La fel ca adulții, fiecare copil va avea propriile lor "normal" ritm. Cu toate acestea, discutați cu medicul dumneavoastră dacă bebelușul dvs. Formula-Fed are mai puțin decât o mișcare intestinală pe zi sau copilul dvs. de alăptare are mai puțin de unul la fiecare 10 zile.
  • Imagine intitulată Analizați Poop Pasul 14
    5. Observați mirosul. Scaunele copilului tău ar trebui să miroasă mai puțin picant, aproape dulce. Este normal ca bebelușii Fed Fed să aibă mișcări intestinale care miroase mai puternice decât cele ale sugarilor alăptați. Mișcările intestinului ar trebui să înceapă să miroasă mai mult ca un adult odată ce bebelușul dvs. tranzițiile la alimente solide.
  • sfaturi

    Dacă sunteți constipat, mâncați mai multă fibră și încercați să rămâneți hidratați. Fibră dietetică în sus scaun, provocând mișcări mai frecvente intestinale. Hidratarea corectă lubrifiază tractul digestiv și îmbunătățește motilitatea, făcând ca scaunul să fie mai ușor de trecut.
  • Mulți medici sunt de acord că nu există "normal" indicând scaunul perfect sănătos. Este mai important să căutați schimbări în aspectul și frecvența mișcării intestinului.
  • Cu excepția sângelui din scaunul dvs., niciuna dintre modificările de aici indică problemele de sănătate, cu excepția cazului în care acestea sunt consecvente. O singură mișcare ciudată sau deosebit de mirositoare a intestinului nu este nimic de îngrijorat. Doar asigurați-vă că consultați un medic dacă începe să se întâmple frecvent.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar