Cum să faceți propria dvs. Planificare financiară

Un planificator financiar este cineva angajat pentru a vă ajuta să planificați un anumit scop, cum ar fi pensionarea sau investițiile sau cineva care sfătuiește pe diverse subiecte financiare, inclusiv impozite, economisire, asigurare și multe altele.Deși este întotdeauna înțelept să consultați un planificator financiar înainte de a lua decizii financiare complexe, învățarea de a vă face propria planificare financiară nu numai că vă poate permite să înțelegeți și să vă controlați finanțele personale, dar economisiți bani în taxele plătite unui profesionist.

Pași

Partea 1 din 6:
Stabilirea obiectivelor financiare
  1. Imagine intitulată Faceți propria dvs. planificare financiară Pasul 1
1. Determinați ce sunt obiectivele personale și financiare cheie. Înainte de a putea crea un plan financiar solid, trebuie să fiți clar despre obiectivele dvs. Obiectivele financiare comune includ: Planificarea pensionării, plata pentru educație, achiziționarea unei locuințe, creând o moștenire pentru beneficiari sau dezvoltarea unei "nete de siguranță" financiare pentru a proteja împotriva cheltuielilor, dezastrelor sau schimbărilor neașteptate neașteptate.
  • Puteți găsi șabloane pentru foi de lucru pentru a vă ajuta să vă definiți obiectivele financiare prin căutarea online.
  • Imaginea denumită Planul dvs. de planificare financiară Pasul 2
    2. Fiți exacți în obiectivele dvs. pe care doriți să le realizați. Asigurați-vă că obiectivele dvs. respectă acronimul inteligent. Asta înseamnă, Sacice, MEsurable, ATăpabil, REalist și tIMENY.
  • De exemplu, este posibil să nu economisiți bani și obiectivul dvs. este de a salva mai mult. Schimbarea acestui obiectiv pentru a economisi 5% din venitul dvs. lunar nu este numai specifică, dar este, de asemenea, măsurabilă (puteți spune cu ușurință când ați obținut-o sau nu) și probabil că este posibil într-un interval de timp rezonabil.
  • Scrieți obiectivele în jos. Acest lucru nu numai că vă va aduce amintirea, dar vă ține răspunzător. Un sistem bun este de a scrie obiective scurte, medii și pe termen lung.
  • Image denumită propria dvs. planificare financiară Pasul 3
    3. Determinați cât de mult va trebui să vă atingeți obiectivele principale. Pentru ca un plan financiar să aibă succes, este esențial să vă cuantificați obiectivele. Adică, luați un scop specific și traduceți-l într-o figură de dolar.
  • De exemplu, un obiectiv financiar comun este retras cu 60 sau 65 de ani.Deși se precizează adesea că 70-80% din venitul curent este un obiectiv rezonabil pentru veniturile de pensionare, altele au sugerat 50-60% din venituri pentru cupluri, iar 60-70% pentru single este mai rezonabil.
  • Dacă în prezent efectuați 80.000 de dolari pe an și sunteți unică, venitul dvs. de pensionare ar trebui să fie în jur de 40.000 de dolari pe an folosind cifra de 50% de mai sus. Acesta ar fi un exemplu de traducere a unui obiectiv (retrage cu 65), într-o cifră specifică de dolar (50.000 de dolari pe an de venit). Odată ce această sumă este cunoscută, este posibil să se creeze un plan pentru a determina cât de mulți bani salvați și / sau investiți va trebui să vă completați celelalte surse de venit de pensionare pentru a lovi marca de 50.000 de dolari.
  • Puteți găsi șabloane online pentru a vă ajuta să calculați nevoile dvs. de pensionare și alte obiective.
  • Partea 2 din 6:
    Determinarea situației financiare actuale
    1. Image denumită propria planificare financiară Pasul 4
    1. Calculați valoarea dvs. netă. Merita netă este definită ca activele dvs. minus sau pasive (sau ceea ce aveți minus ceea ce datorați).Această cifră vă va oferi un sentiment precis al poziției financiare actuale și vă poate ajuta să luați decizii bune și să vă atingeți obiectivele. Puteți crea o foaie de lucru simplă pentru a calcula valoarea dvs. netă sau pentru a găsi un șablon online.
    • Începeți prin crearea a două coloane, una pentru active și una pentru pasive.
  • Image denumită Planul dvs. financiar propriu Pasul 5
    2. Listează-ți bunurile. Un activ se referă pur și simplu la orice pe care îl dețineți și puteți include lucruri precum numerar pe mâini, economii și verificări, fonduri de pensionare, imobiliare, proprietăți personale, investiții etc.
  • Lângă fiecare activ, enumerați valoarea activului. De exemplu, dacă dețineți o casă, enumerați valoarea sa. Același lucru ar aplica lucruri ca un portofoliu de acțiuni sau o mașină.
  • Adăugați împreună valorile activelor dvs. individuale pentru a găsi valoarea totală a activelor dvs.
  • Imagine denumită Planul dvs. financiar propriu Pasul 6
    3. Listează datoriile. O răspundere se referă la orice datorii pe care le datorați. Acestea includ lucruri cum ar fi un echilibru ipotecar, datorii de card de credit, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi auto, împrumuturi personale etc.
  • Adăugați împreună sumele datoriilor dvs. individuale pentru a găsi suma totală a datoriilor.
  • Image denumită propria dvs. planificare financiară Pasul 7
    4. Scaderea sumei totale a pasivelor dvs. din valoarea totală a activelor dvs. Acest număr este valoarea dvs. netă. Dacă numărul este negativ, acesta indică faptul că datorezi mai mult decât aveți.Dimpotrivă, dacă aveți 100.000 de dolari în active și 50.000 de dolari în datorii, valoarea dvs. netă ar fi un 50.000 de dolari pozitivi. Pe măsură ce progresați în planul dvs. financiar și economisiți mai mult, activele dvs. ar trebui să crească (împreună cu mai multe economii), iar pasivele dvs. vor scădea (pe măsură ce eliminați datoria)
  • Partea 3 din 6:
    Calculul unui buget lunar
    1. Image denumită Planul dvs. de planificare financiară Pasul 8
    1. Decideți să creați un buget. În timp ce valoarea netă vă oferă o imagine a activelor și pasivelor dvs., este și mai important să știți cât de mulți bani intră și iese în fiecare lună. Acest lucru vă va oferi o idee bună despre ceea ce cheltuiți bani în fiecare lună, iar toate aceste cheltuieli scrise vă pot spune exact unde pot fi găsite economii. Aceasta este partea centrală a oricărui plan financiar
  • Image denumită propria dvs. planificare financiară Pasul 9
    2. Determinați-vă sursele de venit. Faceți o listă a surselor dvs. lunare de venit (salariu, sprijin pentru copii etc.). Adăugați aceste surse împreună pentru a găsi venitul dvs. lunar total.
  • Imaginea intitulată Faceți propria dvs. planificare financiară Pasul 10
    3. Determinați cheltuielile dvs. lunare. Poate fi utilă organizarea acestora în grupuri. De exemplu, sub "locuințe", ați putea include plățile dvs. de chirie sau ipotecă, asigurările de acasă sau de renitor și utilitățile - sub "Transport", puteți include plăți auto, costuri de combustibil, taxe de întreținere și asigurare auto. Adăugați toate cheltuielile dvs. împreună pentru a vă găsi totalul lunar. Asigurați-vă că includeți cheltuieli precum divertismentul, alimentele, îmbrăcămintea, plățile prin carduri de credit, impozitele și alte costuri accidentale.
  • Imaginea denumită propria dvs. planificare financiară Pasul 11
    4. Contul cheltuielilor neregulate și variabile. Amintiți-vă că unele cheltuieli sunt "fixe" (aceleași sau aproape aceleași în fiecare lună), în timp ce altele sunt variabile (schimbarea frecvent sau sunt neregulate). La efectuarea unui buget, încercați să țineți cont de cheltuielile variabile, inclusiv cele care nu apar lunar.
  • Puteți face o listă de cheltuieli variabile care apar într-o perioadă de câteva luni, le adăugați împreună și apoi împărțiți această sumă cu numărul de luni. Acest lucru vă va lăsa cu un număr mediu de cheltuieli variabile pe care îl puteți factura în bugetul dvs. lunar.
  • Image denumită propria dvs. planificare financiară Pasul 12
    5. Scaderea cheltuielilor dvs. totale din venitul dvs. total. Dacă venitul dvs. este mai mult decât cheltuielile dvs., veți avea un restul pe care îl puteți salva, investa sau cheltui în funcție de obiectivele dvs. financiare. Dacă cheltuielile dvs. sunt mai mult decât venitul dvs., apoi examinați bugetul pentru cheltuieli pe care le puteți reduce sau reduce.
  • Dacă nu știți încă suma exactă a veniturilor și / sau a cheltuielilor dvs., urmăriți-le pentru câteva luni pentru a obține o idee.
  • Revizuiți și actualizați frecvent bugetul. Asigurați-vă că adăugați cheltuieli noi și eliminați oricare dintre ele nu mai aveți.
  • Partea 4 din 6:
    Salvarea banilor
    1. Imaginea denumită propria dvs. planificare financiară Pasul 13
    1. Găsiți economii. Indiferent de obiectivul dvs. financiar, economisirea va fi o componentă centrală. Indiferent dacă obiectivul dvs. este de a achiziționa o casă, se pensionează devreme sau plătiți pentru educația unui copil, economisirea va fi mijloacele cheie prin care realizați scopul.
    • Consultați bugetul dvs. pentru acest lucru. Uită-te la cheltuielile dvs. lunare și găsiți zone de cheltuieli neesențiale care pot fi tăiate. De exemplu, dacă mâncați de trei ori pe lună sau cumpărați prânzul la locul de muncă în fiecare zi, concentrați-vă pe mâncarea o dată pe lună sau aducerea unui prânz la muncă.
    • Uită-te la bugetul dvs. și decideți ce este a "vrei" și ceea ce este a "nevoie". Uită-te la "vrea" Zona pentru economii. În mod similar, uitați-vă la ceea ce considerați "are nevoie", și întrebați-vă dacă sunt cu adevărat nevoi. De exemplu, telefonul dvs. mobil poate fi o nevoie, dar este posibil să nu aveți nevoie de un plan de date de 3 GB și, în schimb, puteți obține pe 1GB.
  • Imagine intitulată Faceți propria planificare financiară Pasul 14
    2. Învață să faci un obicei. Începeți prin deschiderea contului asigurat la o bancă de renume. Experții recomandă metoda de "Plătiți în primul rând", ceea ce înseamnă că fiecare perioadă de plată, vă angajați să stabiliți o anumită sumă pentru economii ca parte a bugetului dvs.Puteți face un aranjament cu multe bănci pentru a retrage automat o sumă stabilită de bani din salariul dvs. în acest scop.
  • Salvați o sumă cu care vă simțiți confortabil, având în vedere nevoile și cheltuielile dvs. Suma pe care o salvați poate crește (sau poate scădea) pe măsură ce trece timpul. Cel mai important este să salvezi ceva, chiar dacă este doar o sumă mică.
  • Salvarea zece procente din venitul dvs. este un loc bun pentru a începe, dar salvarea oricărui lucru este mai bine decât nimic.
  • Salvarea chiar și o sumă mică într-un cont de câștiguri de dobândă (verificarea, economiile, CD-urile etc.) va fi benefică din cauza puterii Compoziție. Aceasta înseamnă că interesul dvs. câștigă banii (principiu) devine adăugat la principiul în timp, care apoi câștigă mai mult interes și astfel să cauzeze valoarea globală a contului să crească.
  • Practica face perfect. Prin salvarea unei sume stabilite în fiecare lună sau "Plătiți în primul rând", acesta va deveni automat și veți învăța să trăiți fără banii salvați ca și cum ar fi fost acolo pentru a începe. Vizualizați banii economisiți ca o cheltuială esențială, la fel ca și închirierea sau plățile ipotecare.
  • Image denumită Planul dvs. de planificare financiară Pasul 15
    3. Construiți un fond de urgență. Experții recomandă anularea suficientă a banilor pentru a vă acoperi nevoile timp de cel puțin trei luni ca fond de urgență în caz de pierdere a locurilor de muncă, boli majore etc. Păstrați aceste fonduri într-un cont bancar asigurat, astfel încât acestea să fie protejate și ușor accese atunci când aveți nevoie de ele.
  • De asemenea, vă puteți proteja împotriva problemelor financiare prin faptul că sunteți asigurat în mod corespunzător. Dacă aveți întrebări despre proprietarul casei / chiriași, sănătate, viață, șomaj, handicap sau asigurare auto, discutați cu agentul dvs. relevant.
  • Imaginea intitulată Faceți propria planificare financiară Pasul 16
    4. Profitați de beneficiile de economii speciale. Dacă există stimulente de economii bazate pe guvern sau angajatori (cum ar fi educația sau pensionarea), luați în considerare profitând de ele. Dacă guvernul sau angajatorul dvs. este capabil să contribuie la aceste planuri de economii sau să ofere alte tipuri de beneficii (cum ar fi scutirea fiscală), aceasta vă poate ajuta să vă apropiați de obiectivele dvs. financiare.
  • În Statele Unite, de exemplu, este posibil să aveți acces la un cont de pensionare de 401 (k) prin intermediul angajatorului dvs., care poate, de asemenea, să corespundă unei anumite cantități de contribuții și să mărească valoarea contului. În mod similar, oricine poate deschide un cont individual de pensionare (IRA), care poate avea beneficii fiscale.
  • Partea 5 din 6:
    Investiți banii
    1. Imaginea intitulată Faceți propria planificare financiară Pasul 17
    1. Luați în considerare realizarea investițiilor. Investiția este o parte esențială a majorității planurilor financiare, deoarece vă permite să vă atingeți mai repede obiectivele financiare și cu mai puțini bani salvați prin generarea unei returnări. Este important să rețineți că toate investițiile poartă un grad de risc și este posibil să pierdeți bani.
    • Domeniile comune ale investițiilor includ stocurile, fondurile mutuale, obligațiunile, bunurile imobiliare și mărfurile.
    • Fiecare tip de investiție are un potențial diferit de câștig, costuri și riscuri.
    • Puteți achiziționa multe tipuri de investiții (astfel de obligațiuni, stocuri și fonduri mutuale) prin intermediul băncilor, brokerajelor și uneori direct de la companii, guverne sau municipalități.
    • Multe investiții pot fi completate în întregime online, dar există mulți brokeri de investiții pe care îl puteți consulta personal. Taxele pentru consultarea față în față, totuși, vor fi probabil mai mari decât tranzacțiile pe care le-ați completat pe propria dvs. online.
  • Image denumită propria planificare financiară Pasul 18
    2. Înțelegeți diferitele tipuri de investiții. Deși există prea multe pentru a lista într-o singură locație, trei tipuri importante de investiții sunt stocuri, obligațiuni, fonduri mutuale.
  • Un stoc se referă la proprietate într-o companie. Prin achiziționarea unui stoc, cumpărați efectiv o bucată de afaceri, iar valoarea acelei piese se va deplasa în sus sau în jos, în funcție de cât de mulți oameni doresc să cumpere sau să o vândă. Din acest motiv, stocurile pot fi incredibil de volatile și, deși, în general, fac mai bine decât orice alt tip de investiție (returnând o medie de 8% anual din 1929), aceștia pot pierde, de asemenea, o sumă extraordinară într-un an. De exemplu, în 2008, u.S. Stocurile au scăzut 50%. Stocurile reprezintă o alegere bună pentru persoanele care dețin un termen lung, cum ar fi cele de planificare pentru pensionare.
  • Obligațiunile se referă la o investiție datoriilor. Când împrumutați bani unui guvern sau unei companii, achiziționați o legătură. În schimbul împrumuturilor, veți primi interes de la entitatea pe care ați împrumutat-o, de obicei plătită anual sau semi-anual. Obligațiunile oferă un risc mai mic decât stocurile în mod tradițional.
  • Un fond mutual se referă la o colecție de investiții (de obicei stocuri), gestionate de un investitor profesionist. Când achiziționați un fond, cumpărați proprietatea în coșul de stocuri și faceți sau pierdeți bani în funcție de modul în care face coșul de bază. Fondurile mutuale reprezintă o alegere excelentă pentru investitorii cu mâini, pe măsură ce beneficiați de o mulțime de diversificare și un manager profesionist care va cumpăra, vinde și gestiona portofoliul în funcție de condițiile pieței și de strategia acestora. Există totuși taxele asociate.
  • Image denumită propria planificare financiară Pasul 19
    3. Determinați cât de mult risc puteți lua. Fiecare tip de investiție poartă un nivel diferit de risc, iar înainte de a investi este important să cunoaștem gradul de risc pe care doriți să-l expuneți cu bani câștigați.
  • Consultați obiectivele dvs. pentru a vă determina riscul. De exemplu, dacă economisiți pentru o vacanță în 6 luni, investițiile în stocuri poate fi o decizie slabă, deoarece stocurile transportă un risc mai mare și pot fi foarte volatile în timp. Acest lucru înseamnă că, în timp ce există o șansă, puteți ajunge la obiectivul dvs. de economii foarte repede, cu mai puțini bani salvați, există, de asemenea, o șansă ca să vă amânați vacanța datorită investițiilor dvs. scăzând cu mult sub ceea ce ați pus. Un pariu mai bun ar fi obligațiuni (care transporta riscul mai mic) sau chiar doar numerar într-un cont de economii de interes ridicat.
  • O regulă generală de degetul mare este că, cu cât este mai mare randamentul potențial, cu atât este mai mare risc - ceea ce înseamnă, de asemenea, că cu atât este mai mică riscul, cu atât revenirea potențială este mai mică.
  • Investițiile destul de "sigure" includ conturile de economii și u.S. Obligațiuni de trezorerie. Stocurile au potențialul pentru randamente mai mari, dar și riscuri mai mari. Fondurile mutuale contribuie la minimizarea riscului prin investirea într-o gamă largă de acțiuni și valori mobiliare și poate fi o alegere bună pentru investițiile pe termen lung.
  • Nu investiți niciodată banii de care aveți nevoie pe termen scurt sau pentru articole esențiale cum ar fi produsele alimentare, chirie sau gaze.
  • Imaginea intitulată Faceți propria planificare financiară Pasul 20
    4. Alegeți investiții adecvate. Odată ce știți obiectivele dvs., înțelegeți tipurile de investiții și cunoașteți toleranța la risc, puteți selecta un tip.
  • Stocurile funcționează bine dacă aveți un nivel mediu la nivel înalt de toleranță la risc și economisiți pentru obiective pe termen mediu și lung. De exemplu, dacă economisiți pentru pensionare, au fost recomandate stocuri. Rețineți că nu toate stocurile sunt cu risc ridicat. De exemplu, investițiile într-o mică companie farmaceutică (care nu este recomandată) ar fi un risc extrem de ridicat, în timp ce investițiile într-o companie mare și stabilă cu fluxul de numerar constant și cota de piață competitivă, cum ar fi Walmart, Wells Fargo sau Coca-Cola ar fi mult risc mai mic.
  • Dacă nu aveți timp, confort-nivel sau toleranță la risc pentru stocurile individuale, luați în considerare fondurile mutuale. Acestea sunt potrivite pentru obiective pe termen lung sau mediu cum ar fi pensionarea sau salvarea pentru educația unui copil, dar sunt mai mult "ia-ti mainile", și puteți verifica adesea anual sau semi-anual pentru a vă asigura că acestea efectuează așa cum doriți să le faceți. Puteți cerceta fondurile mutuale pe cont propriu și le puteți achiziționa printr-un dealer online sau vizitați banca locală sau consilierul financiar pentru opțiuni.
  • Legăturile sunt potrivite pentru persoanele cu toleranță la risc mai scăzută, care sunt mai preocupați de conservarea economiilor, în timp ce le cresc la o rată scăzută, dar constantă. Este important de observat că obligațiunile au un loc în orice portofoliu și este adesea sfătuit că indivizii care se află în cele 20 de ani de 40 de ani au un stoc mai mare și o alocare a fondurilor mutuale, în timp ce persoanele mai apropiate de pensionare comutați mai mult la obligațiuni pentru a păstra economiile. Obligațiunile pot fi o modalitate eficientă de a vă echilibra portofoliul și de a vă reduce riscul. O regulă bună este de a scăpa vârsta de la 100, și acesta este procentul pe care ar trebui să îl țineți în stocuri.
  • Image denumită Planul dvs. de planificare financiară Pasul 21
    5. Diversificați investițiile. Nu toate sectoarele economiei funcționează în mod egal (sau prost) în același timp. Dacă vă răspândiți portofoliul financiar în diferite tipuri de investiții, atunci vă puteți minimiza riscul de a-ți pierde valoarea globală în cazul în care una sau mai multe părți ale acestuia "ia o lovitură."Această metodă se numește diversificare.
  • De exemplu, un plan de pensionare ar putea fi răspândit în mai multe tipuri de investiții, inclusiv fonduri mutuale, stocuri și conturi de economii. În acest caz, probabilitatea fondului mutual de creștere pe termen lung ar putea constitui diferența dacă un stoc individual Planul de pensionare investește în valoarea pierderii. Numerarul într-un cont de economii, în timp ce ar câștiga un interes relativ scăzut, ar fi asigurat și ușor accesibil dacă este necesar.
  • Partea 6 din 6:
    Concentrându-se pe luarea unor decizii financiare bune
    1. Image denumită Planul dvs. de planificare financiară Pasul 22
    1. Gândiți-vă cu atenție atunci când luați decizii financiare. Metoda salvată (oprire, solicitare, verificare, estimare, decide) este o orientare care urmează a lua decizii financiare:
    • Opriți-vă și acordați-vă timp să vă gândiți înainte de a lua o decizie financiară. Nu fiți presați de vânzători, brokeri etc. Spune-le (și tu) că vrei timp să ia în considerare.
    • Întrebați despre costuri (taxe, taxe, întreținere etc.) și riscuri care ar face parte din decizie. Asigurați-vă că știți ce s-ar putea fi cel mai rău scenariu.
    • Verificați toate informațiile pentru a vă asigura că este corect și demn de încredere.
    • Estimați costurile acestei decizii și modul în care se va încadra în bugetul dvs. global.
    • Decideți dacă decizia are sens pentru dvs.
  • Image denumită Planul dvs. de planificare financiară Pasul 23
    2. Fi precaut atunci când utilizați credit. Uneori, împrumuturile de împrumut pot fi o alegere de sunet - de exemplu, cumpărând o casă, plata pentru educație sau a face o achiziție necesară. Cu toate acestea, menținerea datoriei - în special datoriile cu dobândă, cum ar fi cardurile de credit - reduce valoarea dvs. netă și vă poate încetini progresul în vederea realizării unor obiective financiare.
  • Nu suprasolicitați cardurile de credit. Încercați să vă faceți cheltuielile în mijloacele dvs.
  • Să plătească datoria de interes mare cât mai curând posibil. Aceasta poate fi cea mai bună strategie pentru creșterea financiară pe termen lung, deoarece chiar și investițiile bune nu pot câștiga suficient pentru a compensa datoria cu dobândă mare.
  • Dacă aveți mai multe conturi de credit, încercați să plătiți mai întâi cea cu cea mai mare rată a dobânzii.
  • Imaginea intitulată Faceți propria dvs. planificare financiară Pasul 24
    3. Căutați sfaturi de încredere atunci când aveți nevoie de ea. Planificarea financiară poate fi adesea îndreptată cu succes. Cu toate acestea, dacă vă simțiți că nu aveți timp să faceți o cercetare și să vă gestionați finanțele, nu știți unde să începeți planificarea sau dacă aveți de-a face cu ceva neașteptat (ca o moștenire sau o boală), ar trebui să luați în considerare consultarea cu un planificator financiar certificat.
  • Să fie atenți la sursele de consiliere, de investiții etc. Dacă o ofertă sună prea bine pentru a fi adevărată, există o șansă bună că este.
  • sfaturi

    Legile, reglementările și cele mai bune practici legate de planificarea financiară pot varia în funcție de locul în care locuiți și / sau de muncă. Asigurați-vă că înțelegeți aceste lucruri înainte de a lua decizii financiare și căutați sfaturi de experți dacă există ceva ce nu înțelegeți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar