Cum să decideți să vă retrageți

Majoritatea oamenilor au un loc de muncă pentru întreaga lor viață adultă, astfel încât pensionarea poate fi o mare decizie de a face. În zilele noastre, nu există nici o "vârstă de pensionare", deci poate fi greu de dat seama dacă sunteți gata să vă retrageți sau nu. Pentru a ajuta la luarea acestei decizii, încercați să calculați cât de mulți bani ar trebui să aveți în contul dvs. de economii și factorul în propria sănătate pentru a decide dacă doriți să vă retrageți mai repede decât mai târziu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calcularea finanțelor
  1. Imaginea intitulată decide să se retragă pasul 1
1. Adăugați estimări pentru a calcula cheltuielile în valoare de un an. După ce vă retrageți, veți avea încă plăți pentru lucruri cum ar fi chiria, asigurarea, transportul, alimentele etc. Încercați să adăugați suma pe care o veți petrece în 1 an pentru a vedea în mod realist dacă fondurile dvs. de pensionare vor acoperi tot ceea ce aveți nevoie.
  • Urmăriți ceea ce cheltuiți în 1 lună și apoi înmulțiți acest număr cu 12 pentru a obține o estimare a cheltuielilor dvs. anuale.
  • Amintiți-vă să factor la persoanele care depind de venitul dvs., cum ar fi copiii sau nepoții pe care îl sprijiniți.
  • Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 2
    2. Calculați venitul anual așteptat pe care îl veți primi după pensionare. Acest lucru ar putea fi de la o pensie, securitate socială sau un fond de pensionare. Obțineți o estimare brută a numărului de venituri pe care le veți primi anual după ce vă retrageți.
  • Încercați să calculați ceea ce veți primi într-o lună și apoi să multiplicați acest număr cu 12.
  • Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 3
    3. Scade cheltuielile estimate din costul de venit așteptat. Dacă cheltuiți mai mult decât veți face în pensionare, este posibil să fie necesar să vă reconfigurați obiceiurile de cheltuieli pentru a se potrivi planului dvs. de pensionare. Dacă veți face suficient pentru a vă acoperi cheltuielile, este posibil să fiți pregătiți financiar pentru pensionare.
  • Imaginea intitulată decide să se retragă pasul 4
    4. Factor pentru economii dacă le aveți. Este în regulă dacă nu aveți economii, dar dacă faceți, planificați-vă să utilizați banii salvați în pensionare. Pe baza cheltuielilor anuale și a câștigului dvs., ar trebui să puteți obține o cifră brută a cât de mult va trebui să utilizați din economiile dvs. în fiecare an. Încercați să factor în vârstă și cât timp credeți că va trebui să utilizați economiile.
  • Este aproape imposibil să ghicești cât timp va trebui să utilizați economiile. Err pe partea longevității doar în cazul în care.
  • Imaginea intitulată decide să se retragă pasul 5
    5. Consultați un planificator financiar dacă aveți întrebări sau preocupări. Planificarea financiar pentru pensionare este un joc de ghicit constant, și poate depinde în mare măsură de activele dvs. și de economiile dvs. Dacă aveți o situație complicată sau nu sunteți sigur de un aspect financiar important al pensionării dvs., angajați un profesionist pentru a vă uita la finanțele dvs. înainte de a vă decide să vă retrageți.

    Bacsis: Căutați un planificator financiar care are experiență în ajutor de pensionare, deoarece este o problemă extrem de complicată.

  • Metoda 2 din 3:
    Având în vedere beneficiile pensionării
    1. Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 6
    1. Ridica un loc de muncă cu fracțiune de normă după pensionare. Pentru unii, pensionarea nu înseamnă doar starea acasă toată ziua. De asemenea, puteți utiliza pensionarea pentru a trece la locul de muncă cu fracțiune de normă într-un alt câmp sau pentru a lua o reducere a salariilor pentru a face altceva.
    • Poate fi frumos să ai un loc de muncă în pensionare, atât ca mijloc de venit, cât și pentru a vă oferi ceva de făcut.

    Avertizare: Dacă alegeți să lucrați cu fracțiune de normă în pensionare, rețineți că acest lucru ar putea afecta beneficiile dvs. de securitate socială și Medicare.

  • Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 7
    2. Adresați-vă angajatorului dacă vă puteți tăia orele pentru a încerca pensionarea. Dacă doriți să oferiți pensionarului o încercare, discutați cu angajatorul dvs. despre a merge în jos la part-timp pentru a testa modul în care vă place o sarcină de lucru redusă. Această conversație va merge mai bine dacă ați lucrat la locul de muncă curent pentru o lungă perioadă de timp.
  • Dacă vă place foarte mult de slujba dvs., aceasta poate fi o piatră bună de pasare la pensionare.
  • Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 8
    3. Factor în propria sănătate și bunăstarea pentru a vă oferi odihnă. Pe măsură ce îmbătrâniți, vă puteți găsi încet încet. Aceasta este o parte total naturală de îmbătrânire și poate fi un semn că pensionarea este potrivită pentru dvs. Dacă vă aflați obosit mai ușor, sau nu sunteți în măsură să vă îndepliniți sarcinile la locul de muncă, ar trebui să vă gândiți să vă păstrați sănătoși.
  • Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să vă retrageți, ar trebui să luați în considerare cu siguranță modalități de a opri să lucrați mai repede decât mai târziu.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând problemele potențiale
    1. Imaginea intitulată decide să se retragă pasul 9
    1. Găsiți hobby-uri și activități pentru a vă ocupa timpul liber. Unul dintre dezavantaje pe care unii oameni le pot găsi la pensionare este prea mult timp liber. Puteți evita această problemă, gândindu-vă la modalitățile pe care le puteți ocupa dacă nu lucrați.
    • Acest lucru ar putea include lucruri cum ar fi: voluntariatul, golful, pescuitul, ajutându-vă în comunitatea dvs. sau urmăriți-vă nepoții.
  • Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 10
    2. Gândește-te la modalități în care te poți scoate din casă. Pensionarea înseamnă adesea că nu veți fi forțați să vă părăsiți casa în fiecare zi pentru a merge la serviciu. Pentru unii, acest lucru poate duce la monotonie sau la un sentiment de singurătate. Veniți cu câteva modalități de a vă motiva să vă duceți afară după ce vă retrageți.
  • Acest lucru ar putea merge pentru plimbări, drumeții, exerciții în aer liber sau chiar grădinărit.
  • Imaginea intitulată decide să pensioneze pasul 11
    3. Determinați dacă veți obține suficientă interacțiune umană după pensionare. Odată ce nu mai sunteți în forța de lucru, poate fi mai dur să socializați și să interacționați cu oamenii. Dacă sunteți îngrijorat de lipsa de interacțiune după ce vă retrageți, gândiți-vă să vă alăturați cluburilor sau grupurilor unde puteți vorbi cu alte persoane cu interese similare.

    Bacsis: Verificați centrul comunitar local pentru a vedea dacă au cluburi gratuite vă puteți alătura.

  • sfaturi

    Nu mai există nici o "vârstă de pensionare". Ar trebui să vă retrageți numai când credeți că este mai bine, nu se bazează pe vârsta dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar