Cum să decideți unde să vă retrageți

Mulți oameni fantezii despre ziua în care se pensionează și pot conduce un stil de viață fără griji fără muncă. Pensionarea ar trebui să fie o parte confortabilă a vieții oricărei persoane, dar decizia de a se pensiona nu este la fel de simplă ca lovirea unei zile de naștere specifice. În schimb, diferiți factori, cum ar fi finanțele, sănătatea și modul în care vă imaginați petrecerea timpului vă pot afecta pensionarea. Puteți decide când să vă retrageți prin determinarea opțiunilor dvs. de localizare, luând în considerare preferințele dvs. de stil de viață și evaluarea finanțelor dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Determinarea opțiunilor locației
  1. Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 1
1. Gândește-te unde te vezi. Ați imaginat vreodată că vă retrageți la plajele cu nisip alb din Mexic? S-ar putea să vă gândiți și la un oraș colegiu frumos sau chiar să stați unde vă bucurați de nepoții.Luați în considerare o varietate de opțiuni pentru care doriți să vă retrageți din locațiile de vis la menținerea situației dvs. actuale.
  • Compuneți o listă de locuri pe care le gândiți la pensionare. Faceți o listă de nivelare care include locații de vis, ușor de atins sau de locuri alternative "Dream" și să stați în curentul sau o zonă similară. De exemplu, "Locații de vis: Paris, Bora Bora, Santa Barbara. Locuri de vis alternative și mai puțin costisitoare: Berlin, Thailanda, San Diego. Mai puțin de dorit: stau aici la o comunitate de pensionare, care se deplasează la Florida lângă nepoți, petrecând o parte a anului aici și o parte la San Diego."
  • Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 2
    2. Asigurați-vă siguranța. Pe măsură ce îmbătrâniți, preocupările legate de siguranță pot deveni o prioritate mai mare. Uită-te la lucruri precum statisticile criminalității, datele economice și situația politică pentru orice zonă pe care ați putea dori să o pensionați. Acest lucru vă poate ajuta să determinați dacă locațiile alese vor fi un mediu plăcut și sigur.
  • Contactați autoritățile locale pentru a obține informații mai specifice. Dacă aveți în vedere un locale internaționale, ambasada sau consulatul local al țării dvs. vă poate oferi informații privind preocupările legate de siguranță, inclusiv stabilitatea politică.
  • Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 3
    3. Aflați proximitatea de îngrijirea sănătății. Indiferent de cât de sănătoși și activi sunteți atunci când vă retrageți, puteți întâmpina condiții medicale neașteptate. Este posibil să aveți nevoie de medicamente de întreținere pentru alergii sezoniere. Având facilități medicale în apropiere, vă puteți asigura că aveți grijă sau tratament prompt pentru orice condiții care pot veni.
  • Verificați nu numai medici și spitale locale, ci și lucruri cum ar fi casele de pensionare și serviciile superioare. Acest lucru vă poate împiedica să faceți o altă mișcare mare de la destinația dvs. aleasă pentru a obține îngrijiri medicale.
  • Imaginea intitulată decide unde să se pensioneze pasul 4
    4. Explorați finanțele. Mulți seniori consideră că se deplasează în diferite zone și țări pentru a economisi bani. Gândirea la diferitele aspecte financiare ale fiecărei zone, cum ar fi taxele și costul vieții, vă pot ajuta, de asemenea, să decideți care locurile pot fi potrivite pentru pensionare.
  • Luați costurile de a trăi în considerare. Deciziile dvs. cu privire la factori precum să închiriați sau să cumpărați, dețineți o mașină sau să luați transport public, iar costul mediu al locuinței vă poate ajuta să decideți dacă alegerea dvs. este potrivită pentru dvs.
  • Recunoaște că taxele pot varia semnificativ de la locul de loc. În plus, dacă vă decideți să părăsiți țara de origine pentru alta, va trebui să continuați să plătiți impozite în cazul în care sunteți cetățean. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să plătiți impozite în noua țară.
  • Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 5
    5. Studiați mediul. De la climă și vreme pentru oameni și facilități culturale, mediul în care locuiți poate avea un impact considerabil asupra stilului dvs. de viață. Obținerea unui sentiment al mediului la locul pe care îl considerați că vă poate ajuta să vă decideți dacă este potrivit pentru dvs.
  • Gândiți-vă la climă și la locațiile dvs. potențiale de pensionare. De exemplu, condițiile de wintry pot prezenta o mare provocare pentru tine ca ani.
  • Luați în considerare celălalt tip de climă: cel cultural. Căutați o zonă cu o mare parte din diversitate și facilități culturale, cum ar fi artele spectacolului? Sunteți dispus să îmbrățișați culturi noi?
  • Partea 2 din 3:
    Având în vedere factorii suplimentari
    1. Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 6
    1. Aflați ce stil de viață doriți. Scopul pensionării este de a vă umple zilele cu lucrurile pe care doriți să le faceți. Acestea iau locul muncii tale. Poate doriți să vă mutați la un climat mai cald, să călătoriți sau să vă bucurați de o familie cu familia. Gândiți-vă la ce tip de stil de viață doriți să vă puteți ajuta să vă decideți mai bine dacă timpul este potrivit pentru a vă retrage.
    • Plot ceea ce vrei să faci pe o bază zilnică, lunară și anuală. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți o imagine globală a dorințelor dvs., precum și cât de mulți bani ar trebui să vă retrageți așa cum doriți. Dacă se simte ca un pic prea mult pentru a face acest tip de plan, este posibil să nu fiți gata să vă retrageți.
    • Gândiți-vă dacă doriți să trăiți un pic mai frugal sau poate să vă folosiți timpul pentru a explora lumea din jurul dvs. sau chiar noi hobby-uri. Factori, cum ar fi locul în care doriți să trăiți - în localitatea dvs. actuală sau la domiciliu - pot afecta și stilul de viață global.
  • Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 7
    2. Discutați planurile cu altele semnificative. Nu este neobișnuit ca cuplurile sau familii să discute la pensionare numai atunci când sunt mai în vârstă. Având o conversație deschisă și cinstită cu soțul / soția, alți membri semnificativi sau membri ai familiei despre planurile dvs. de pensionare vă pot ajuta să vă decideți când este momentul potrivit pentru a se pensiona. De asemenea, vă poate ajuta să planificați astfel încât să puteți intra și să vă bucurați de pensionare ca o echipă. Adresați-vă reciproc întrebări, cum ar fi:
  • Când doriți să vă retrageți?
  • Ce doriți să faceți în timpul pensionării?
  • Unde vrei sa traiesti?
  • Cât de frugly doriți să trăiți?
  • Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 8
    3. Luați o privire sinceră la sănătatea voastră. Odată cu vârsta oamenilor, sănătatea lor poate să scadă, făcându-l mai puțin posibil să se pensioneze într-un mod pe care ar fi dorit-o. Făcând o evaluare onestă a sănătății dvs. și cea a membrilor familiei, vă poate ajuta să vă dați seama dacă este o idee bună să vă retrageți în curând sau să continuați să lucrați puțin mai mult. De asemenea, poate influența decizia dvs. de a se pensiona, mai ales dacă aveți nevoie de îngrijire medicală specializată.
  • Gândiți-vă la factori precum sănătatea și longevitatea actuală în familia dvs. Dacă sunteți în sănătatea excelentă și membrii familiei dvs. trăiesc mai mult, continuați să lucrați. Acest lucru vă poate asigura că obțineți beneficii complete de pensionare și nu va afecta probabil stilul de viață pe care doriți să îl aveți.
  • Luați în considerare retragerea un pic mai devreme dacă dvs. sau un iubit este în stare proastă de sănătate. Acest lucru vă poate permite să faceți lucruri pe care le-ați planificat, cum ar fi călătoriile sau bucurați-vă de membrii familiei, inclusiv nepoții.
  • Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 9
    4. Uită-te la oportunități de lucru cu fracțiune de normă. Mulți oameni se bucură de rutina de lucru sau chiar de locuri de muncă după ce se pensionează. Puteți dori chiar și unele venituri suplimentare pentru a vă ajuta să vă bucurați de pensionare. Uită-te la abilitatea ta de a lucra cu jumătate de normă în timpul pensionării, inclusiv la o destinație potențială. Acest lucru poate influența decizia dvs. asupra locului de a se pensiona.
  • Luați în considerare locurile de muncă cu fracțiune de normă care vă permit flexibilitatea și timpul să vă bucurați de voi înșivă. Unele exemple includ: munca de birou, handyperson, contabil și bibliotecă.
  • Asigurați-vă că planul dvs. de pensionare vă permite să continuați să colectați beneficii de pensionare și să lucrați cu jumătate de normă. Recunoașteți că plățile dvs. de securitate socială pot, de asemenea, să scadă dacă lucrați cu jumătate de normă.
  • Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 10
    5. Păstrați-vă familia și prietenii în minte. Odată ce vă retrageți, nu aveți ceva de legătură într-un singur loc. Dar, pe parcursul carierei lor, mulți pensionari au un cerc mare de familie apropiată și prieteni. Cât de aproape doriți să fiți pentru acești oameni poate influența decizia dvs. de a se pensiona.
  • Gândiți-vă la abilitatea dvs. de a face prieteni noi și de a menține cei curenți dacă vă deplasați într-o locație nouă.
  • Luați în considerare cât de aproape doriți să fiți copiilor, nepoților sau altor membri ai familiei. De exemplu, mutarea într-o fermă pașnică și la distanță sau o altă țară poate face mai dificil să vă vadă pe cei iubiți de multe ori.
  • Partea 3 din 3:
    Evaluarea finanțelor dvs
    1. Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 11
    1. Examinați contul dvs. bancar. Mulți oameni consideră că se pensionează la o anumită vârstă, cum ar fi ziua de naștere a 65 de ani. Când vă retrageți, contul dvs. bancar devine angajatorul dvs. Ceea ce ați salvat și ați investit este salariul dvs. bi-săptămânal sau lunar. Asigurați-vă că aveți destui bani în verificarea, economiile și portofoliile de pensionare vă pot asigura că vă puteți retrage într-un mod pe care doriți.
    • Recunoașteți că o bună regulă de degetul mare pentru economiile de pensionare este de aproximativ 25 de ori mai mare decât retragerea dvs. anuală. Astfel, dacă doriți să retrageți 10.000 de dolari pe an, ați avea nevoie de cel puțin 250.000 de dolari în economii de a se pensiona.
    • Continuați să lucrați fie full sau cu fracțiune de normă dacă nu ați ajuns la obiectivul dvs. de economii. De asemenea, puteți face reduceri la bugetul dvs. de pensionare anticipat.
  • Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 12
    2. Face investiții. În general, oamenii își finanțează și pensionările cu investiții pe piețele bursiere. Decizia de a se pensiona într-un rău sau urs, piața poate afecta cât de mulți bani aveți și în timpul pensionării.Acordarea de investiții personale și piața în general vă poate ajuta să vă dați seama dacă este timpul să vă retrageți sau să rămâneți în joc până când piața este mai puternică, cunoscută și ca o piață de tauri.
  • Luați în considerare retragerea și începerea de a lua retrageri din investițiile dvs. dacă vă aflați pe vârful unei piețe de tauri. Acest lucru înseamnă că portofoliul dvs. poate trece probabil prin recenturile viitoare ale pieței.
  • Încercați să lucrați mai mult dacă portofoliul dvs. de investiții a avut pierderi semnificative în anii înainte de pensionare sau dacă este o piață de urs. Pierderile timpurii pe o piață de urs ar putea crește riscul de a ieși din bani.
  • Gestionați-vă investiția riscurile mai îndeaproape pe măsură ce vă apropiați de pensionare. Investiția în portofoliul mai puțin riscant poate asigura că obțineți suficient în profit pentru a finanța pensionarea dorită.
  • Imaginea intitulată decide unde să pensioneze pasul 13
    3. Aflați beneficiile de securitate socială. Mulți pensionari folosesc programe de asistență socială ca o sursă primară de venit. Beneficiile dvs. vor varia în funcție de locul în care locuiți, dar în SUA, de exemplu, suma maximă la vârsta completă a pensionării este de 2.639 USD / lună. Știind ce beneficiile dvs. vă pot ajuta să vă dați seama dacă sunteți gata să vă retrageți sau să lucrați puțin mai mult pentru a obține beneficii complete de pensionare.
  • Asigurați-vă că vă calculați beneficiile dvs. de securitate socială cu investițiile și economiile dvs. pentru a obține o imagine completă a numărului de bani pe care îl veți avea în fiecare lună.
  • Așteptați până la vârsta de pensionare completă pentru a obține beneficiile dvs. Acest lucru este de obicei între vârsta de 66 și 70 de ani. Dacă vă puteți bloca puțin mai mult, acest lucru vă poate aduce beneficii. De exemplu, colectarea prestațiilor de securitate socială în SUA la vârsta de 70 de ani în loc de 67 vă va oferi aproape 1000 de dolari în fiecare lună decât dacă ați retras la 66 de ani.
  • Recunoașteți că pensionarea înainte de vârsta completă de pensionare vă poate reduce beneficiile cu aproape 30%.
  • Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 14
    4. Calculați cheltuielile dvs. Pensionarea nu înseamnă că cheltuielile dvs. pleacă. Va trebui, de asemenea, să vă dați seama cât de mult va trebui să acoperiți lucrurile, cum ar fi cheltuielile de viață și de asistență medicală în fiecare lună. Având o idee despre ceea ce sunt cheltuielile dvs. versus sursele dvs. de venit vă pot ajuta să decideți dacă timpul este corect să se pensioneze.
  • Puneți împreună o imagine globală a cheltuielilor dvs. lunare. Dacă sursele dvs. de venit pentru pensionare pot acoperi cu ușurință acest lucru cu unele fonduri rămase, probabil că vă puteți retrage cu încredere.
  • Luați în considerare cheltuielile noi, cum ar fi casele de îngrijire medicală sau facilitățile de viață asistate, impozitele sau moștenirile pentru copiii dvs. Utilizarea unei foi de lucru online vă poate ajuta să vă dați seama ce pot fi cheltuieli lunare.
  • Recunoașteți că ați putea avea, de asemenea, cheltuieli neașteptate, cum ar fi asistența medicală sau alte situații de urgență, pe care doriți să aveți un venit suficient pentru a acoperi.
  • Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 15
    5. Uită-te la datoria ta. Va trebui, de asemenea, să continuați să plătiți orice datorie pe care o aveți după ce vă retrageți. Decizia de a se pensiona când încă mai aveți datorii considerabile, vă puteți lăsa cu mai puțini bani pentru a plăti pentru alte cheltuieli sau lucruri pe care doriți să le faceți.
  • Să plătească o datorie de mare interes, cum ar fi cardurile de credit, cât de repede poți. Plătiți ipoteca lunară poate, de asemenea, să elimine o cheltuială considerabilă și să vă asigurați că aveți mai mulți bani pentru a vă retrage.
  • Imaginea intitulată decide unde să se retragă pasul 16
    6. Faceți cunoștință cu un planificator financiar. Decizia de a se pensiona nu este un proces simplu. Poate fi chiar mai greu dacă nu aveți o idee bună despre ceea ce aveți nevoie sau aveți deja. Întâlnirea cu un consilier sau un planificator financiar vă poate ajuta să luați decizii mai informate cu privire la factori precum atunci când să vă retrageți, cum să obțineți cei mai mulți bani în timpul pensionării și să vă ocupați de situații de urgență.
  • Alegeți un planificator financiar care este specializat în pensionare. Adresați-vă băncii, unui prieten sau unui membru al familiei dacă au recomandări. Organizații precum asociațiile naționale de consilieri financiari personali oferă gratuit servicii de localizare online. Un planificator financiar va avea cea mai bună idee despre ceea ce o persoană trebuie să se pensioneze de obicei. Ei vă pot ajuta, de asemenea, să luați decizia dacă și unde ar trebui să vă retrageți.
  • Furnizați planificatorul financiar toate informațiile relevante despre lucruri precum sursele dvs. de venit, datorii, impozite, precum și modul în care doriți să vă pensionați.
  • sfaturi

    Recunoașteți că planurile sau circumstanțele dvs. se pot schimba în timpul pensionării. Starea flexibilă și având un plan de urgență vă poate ajuta să vă ocupați de schimbarea mai ușor.

    Avertizări

    Fiți conștienți de înșelătoriile care vizează pensionari.Acestea includ Timeshares Bogus, droguri prescrise contrafăcute, inscripții ipotecare de casă și invers, fraudă internet, fraudă de asigurări de sănătate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar