Cum să învesești pe cineva în sus

Toată lumea devine tristă din când în când. Aplauze pe cineva este vorba de a lua timp pentru a le asculta, empatizând cu ceea ce trec prin, și ajutându-i să obțină un pic de perspectivă. Dacă doriți să știți cum să înveselești pe cineva, aici sunt câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să-i faceți să porniți pe calea vindecării și în cele din urmă fericirea.

Pași

Ajuta la aplauze pe cineva

Sfaturi de ascultare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Eșantion de idei cadou

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemple de umor de auto-depreciere

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Ascultarea și relația
  1. Imagine intitulată Ascultă Pasul 5
1
Asculta-i. Jumătate din timp, oameni trist sau stresați nu caută într-adevăr un răspuns - vor doar să fie auziți și să aibă șansa de a aer. Știi de ce sunt trist? Se pare că își împărtășesc sentimentele cu dvs?Trageți un scaun, oferiți un zâmbet și dați-le un umăr să plângă. Dați sfaturi dacă credeți că va fi util, dar principalul lucru este că îi lăsați să vă ușureze.
  • Nu le întrerupe niciodată în mijlocul povestii lor. Cu excepția cazului în care există o pauză care vă spune, comentariul este în regulă, păstrați comentariile laterale "Oh" și "Om". În caz contrar, ați putea să ieșiți ca fiind foarte nepoliticos, făcându-i să se simtă și mai rău.
  • Pare cu adevărat interesați de ceea ce este problema lor, chiar dacă nu ați putea să vă îngrijiți mai puțin sau să nu știți cum să se relaționați. Cu cât este mai interesat de problema lor, cu atât mai interesat lor Pare, și nu este chiar inima problemei? Oamenii doresc ca alți oameni să aibă grijă de ei și să fie interesați de succesul lor. Încercați să comunicați acest lucru.
  • Nu-i lăsa să se simtă ca o povară. Mostof Times, oamenii sunt ezitanți să aibă încredere în alte persoane cu problemele lor, deoarece nu doresc ca ascultătorul să se simtă înviat cu responsabilități.Deci, dacă este necesar, asigurați-vă că persoana care are nevoie de aplauză că nu sunt în nici un fel o povară și că sunteți bucuroși să ascultați și să oferiți sfaturi dacă puteți.
  • Imaginea intitulată începe o conversație când nu aveți nimic de vorbit despre pasul 2
    2. Întrebați-le întrebări relevante. Nu există o modalitate mai bună de a vă implica în alte conversații decât întrebările, în special întrebările despre modul în care se simte cealaltă persoană. Întrebările relevante, cu toate acestea, sunt cheia aici. Punând întrebări care nu au nimic de-a face cu problema le va confunda, descurajându-i să se deschidă.
  • Iată câteva întrebări generale excelente pentru a cere persoanei care are nevoie de aplauze. Sperăm că vor motiva persoana să vorbească despre sentimentele lor, ajutându-i de aer:
  • "Cum te face să te simți?"
  • "Asta ți sa întâmplat vreodată înainte?"
  • "Există cineva în mod specific pe cine ați putea să vă întoarceți cine vă poate oferi sfaturi?"
  • "Ce credeți că veți face când vine vorba de a acționa?"
  • "Există vreo modalitate pe care o pot ajuta?" (Fiți pregătiți să îi ajutați!)
  • Imaginea intitulată începe o conversație atunci când nu aveți nimic de vorbit despre pasul 18
    3. Se referă la acestea, dacă este cazul, asigurându-vă că nu luați lumina reflectoarelor. Nu fura atenția departe de ei, dar oferă o poveste sau o experiență similară pe care ați trecut-o dacă credeți că ar putea ajuta. Orice lecții pe care le-ați învățat pot fi foarte utile, chiar dacă acestea nu sunt în cele din urmă potrivite pentru cealaltă persoană.
  • Legate de altcineva este totul despre cale spui ceva, nu ce tu spui. Dacă cineva vă spune că tatăl lor tocmai a fost diagnosticat cu cancer, nu este foarte util să spunem: "Bine dacă te face să te simți mai bine, bunicul meu a fost diagnosticat și cu cancer."În schimb, spuneți ceva de genul: "Știu cât de devastatoare poate fi acest tip de lucru. Bunicul meu a fost diagnosticat cu cancer în primăvara anului trecut și a fost înfricoșător pentru mine să mă ocup de ea. Nu-mi pot imagina ce fel de durere treceți acum."
  • Imagine intitulată Fiți un bun prieten Pasul 2Bullet1
    4. După ascultare, Dați-le sfat Dacă o cer. După ce imaginați exact ceea ce este problema, faceți un pic de timp pentru a delibera asupra a ceea ce ar putea fi cel mai bun mod de acțiune al acestora. Lăsați-i să știe că aveți o idee despre ceea ce ar putea face. Dacă nu, fii sincer pentru tine și ei, asigurându-mă că nu minți. Luați-le la o persoană care are o remedierea mai bună pentru această problemă decât ați avut.
  • Amintiți-vă, există rareori o soluție unică, perfectă pentru o problemă. Asigurați-vă că oferiți persoana pe care o mângâie o opțiune și asigurați-vă că înțeleg că au alte opțiuni. O modalitate de a face acest lucru este de a le oferi sfaturi prin utilizarea cuvintelor ca "poate," "poate," "ar putea," etc. În acest fel, ei nu se vor simți vinovați dacă decid să nu urmeze sfatul tău.
  • Incearca sa fii cinstit pentru ei, de asemenea. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru cineva într-o stare atât de fragilă este o minciună. Dacă vorbești despre subiecte cu consecințe grave, încercați să spuneți adevărul, chiar dacă ar fi rănit. Dacă prietena dvs. vă întreabă sfatul despre prietenul ei care o aruncată, totuși, este bine să-i suni pe iubitul unui scumbag chiar dacă este în regulă. În acest caz, făcându-i să se simtă mai bine este mai importantă decât spune adevărul.
  • Aveți grijă să dați sfaturi nesolicitate sau sfaturi pe care oamenii nu le cer. Cealaltă persoană nu poate să o dorească și, dacă o urmează și nu reușesc (fără vina proprie), s-ar putea învinoveni.
  • Imaginea intitulată Obțineți o fată pentru a fi prietena ta Pasul 3
    5. Obțineți față în față. Pentru ca tehnologia mare și ușoară, face viața, poate, de asemenea, face totul un pic mai dificil. Este tentant să doriți să trimiteți prietenului dvs. un mesaj frumos prin text, dar probabil că nu o va face. Cel mai bine este să vă arătați cu adevărat îngrijirea personal. Din moment ce atât de multă viață este petrecută în spatele unui ecran acum, plata unei vizite față în față înseamnă într-adevăr ceva.
  • Mesajul melcului aproape de a deveni romantic - este atât de grijuliu. E-cardurile vor face, dar dacă doriți să le trimiteți un mesaj într-adevăr, aruncați un card în poștă. Ei cu siguranță nu o vor aștepta!
  • Partea 2 din 3:
    Oferind gesturi de bunătate
    1. Imaginea intitulată stimulează un bărbat
    1. Da-i un cadou. Îți poți aminti un moment în care cineva ți-a dat un cadou fără o obligație de a face acest lucru? Cât de cald și fuzzy te-ai simțit înăuntru când sa întâmplat? Oferirea unui cadou cuiva poate lumina toată ziua, ajutându-i să înțeleagă că gestul darului este mai important decât darul însuși.
    • Un cadou nu trebuie să costă o mulțime de bani sau chiar să fie un lucru fizic, să aibă un impact. Luați-le la fața locului de gândire secretă sau arătați-le cum să pliați o macara origami. Gesturi mici, cum ar fi acestea, sunt adesea mai neprețuite decât ceva pe care îl puteți cumpăra într-un magazin.
    • Oferiți-le ceva vechi și îngrijit. O veche de moștenire sau o păstrare este rezonantă din punct de vedere emoțional pentru că ați ținut-o de mult timp și, prin urmare, prețuiți-o. Elementele vechi sunt, de asemenea, mesaje simbolice pe care viața le mișcă, chiar și atunci când nu ne putem imagina că va.
  • Imaginea intitulată Obțineți un tip pentru a vă întreba pasul 3
    2. Încercați să le faceți zâmbet. Fă-i zâmbet prin amintindu-i cât de mult îți pasă de ei și să zâmbești un zâmbet liniștitor. Sau poate, dacă știi că vor fi bine cu ea, ai putea chiar să le bâziți!
  • Imagine intitulată acționează în jurul unui tip care vă place pasul 11
    3
    Face să râdă. Glume și povești amuzante sunt întotdeauna bune de gheață după ce ați vorbit despre o problemă de mult timp. Gluma nu trebuie să fie un laudă de genunchi, dar dacă se spune la momentul potrivit, va avea un efect imens.
  • Nu vă fie frică să vă distrați de dvs. Făcând distracție de persoana pe care o înveți este greu. Făcând distracție de tine este ușor: evidențiați un timp când te-ai rușinat, a făcut ceva stupid sau a fost prins într-o situație în care v-ați apropiat de capul tău. Prietenul tău va aprecia umorul.
  • Imaginea intitulată face o femeie se îndrăgostește de tine Pasul 13
    4. Surprinde-i. Cadouri în Crăciunul și ziua de naștere, grijuliu în Ziua Îndrăgostiților și alte sărbători, este destul de fel de par pentru curs. Dar fiind grijuliu în a 34-a marți a anului este ceva ce nu se așteaptă niciodată. Când nu vă așteptați, darurile sunt chiar mai semnificative.
  • Gândiți-vă la ceea ce iubește acea persoană cel mai mult din lume și va vedea dacă nu le puteți surprinde cu el. Poate că iubesc alimentele - atât de surprins de cină, sau să le ia cursuri de gătit. Poate că iubesc filmele sau muzicalele - astfel îi surprinde cu o noapte de film sau bilete la un spectacol.
  • Imaginea intitulată începe o conversație când nu aveți nimic de vorbit despre pasul 1
    5. Încercați să vă luați mintea. Acum că ați ascultat, a oferit sfaturi și a extins o mână de bunătate, încercați să vă asigurați că nu le-au lăsat problema în jos sau le împiedică. Nu spune ceva "Oricum, Blah Blah" sau "Treci peste asta, nu e așa de rău" pentru că asta distruge tot ce tocmai ați lucrat. În schimb, dați-le ceva timp pentru a obține rulmenții lor, apoi încercați să spuneți ceva de genul "Doriți să auzi o poveste amuzantă?" și să vedeți cum răspund la ea.
  • Îmbrățișați-vă savurarea socială pentru a evalua unde se află în procesul de înveliș. Dacă prietenul tău este mijlociu, nu este momentul să le întrebi dacă vor să audă despre ziua ta. Dar dacă a avut doar un argument cu mama și se pare că s-au răcit puțin, simți-le afară. Este vorba despre calendarul.
  • Imaginea intitulată Obțineți o fată care să se îndrăgostească de tine Pasul 18
    6. Schimba mediul lor. Mai des decât nu, luăm indicii din împrejurimile noastre și lăsați-i să determine starea noastră de spirit. Dacă aveți nevoie să scoateți pe cineva dintr-un funk, să le scoateți! Având un set diferit de stimuli va încuraja diferite modele de gândire și noi - mai bune - moduri de gândire.
  • Nu trebuie să fie la un club sau un bar. Fiind social nu este întotdeauna răspunsul. Heck, o excursie la parcul de câini locali ar putea să le bombardeze cu suficientă drăguță că mintea lor merge în altă parte. Indiferent de ce puteți vedea prietenul dvs. fiind distras, faceți-o. Este bine pentru ei, indiferent dacă doresc să rămână în PJS sau nu.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând partea dvs
    1. Imaginea intitulată Ajutați un iubit deprimat Pasul 7
    1. Dați-le o îmbrățișare mare, dacă sunt în regulă cu contactul. Unii oameni atunci când sunt supărați pot împinge, dar acest lucru este în regulă. Un braț cald în jurul unei persoane își poate lumina ziua.
  • Imaginea intitulată Credeți în tine pasul 3
    2. Redați-vă la punctele forte. Nu toți suntem Julia Child, morcov top (...) sau Bob Ross. Dar majoritatea dintre noi au ceva ce suntem buni. Indiferent de ce este, utilizați-l pentru a vă bucura prietenul. Poți găti o Lasagna medie? Fantastic - Este timpul de cină undeva. Poți să te îmbraci glume precum cuvântul joc este o abilitate învățată în grădiniță? Poți picta un vas mediu pe partea unui munte eteric? Grozav. Aceste abilități pot fi, de asemenea, abilități fericite.
  • Utilizați-vă creativitatea și finețea pentru a le aborda blues. Cântați-le o melodie în partea de sus a plămânilor. Luați-le pe o excursie. Forțați pisoiul pe ele. Ce este în ta Curea de abilități? Angajați-le.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană mai bună Pasul 5
    3. Fi optimist. Uită-te la partea însorită a vieții. Concentrați-vă pe jumătate plină, nu pe jumătate gol. Fiind optimist este o mentalitate și poate fi infecțioasă dacă este utilizată în calea cea bună. Să fie în căutarea unor oportunități interesante, interesante sau înălțătoare pe care prietenul dvs. le-ar fi trecut cu vederea în timp ce erau ocupați să fie pesimistă.
  • Există aproape întotdeauna o căptușeală de argint la o problemă. Uneori nu vrem să ne uităm la ea, dar de obicei este acolo. Iată câteva modalități de a gândi la unele probleme comune într-o manieră mai pozitivă:
  • Partenerul meu / altul semnificativ sa despărțit de mine. "Nu vă faceți griji despre cineva care nu vă prețuiește complet ca persoană. Dacă nu primește cât de special sunteți, probabil că nu vă merită. Există o mulțime de alți oameni eligibili care vor."
  • Cineva din cercul meu de familie / social a murit. "Moartea este naturală secundară a vieții. În timp ce nu puteți aduce persoana înapoi, puteți sărbători cât de mult ți-au afectat viața și, poate cât de mult ai schimbat a lor. Fii recunoscător pentru momentul petrecut cu ei."
  • mi-am pierdut locul de munca. "Slujba ta este o reflectare importantă a cine ești, dar nu este întreg imagine. Gândiți-vă la lecțiile pe care le-ați învățat în timpul slujbei dvs. și încercați să găsiți modalități de a le aplica la următorul loc de muncă în viitor. Găsirea unui loc de muncă este vorba despre lucrul mai greu decât oricine altcineva. Să fie motivați să arătați angajatorilor cât mai calificați sunteți decât toți ceilalți."
  • Nu am încredere în mine. "Ai atât de mult să fii încrezător. Toată lumea are puncte forte și slăbiciuni - este ceea ce ne face unic și frumos. Îmi place așa cum ești. Nu văd nici un motiv pentru care nu ar trebui să aveți la fel de multă încredere ca persoana de lângă ușă."
  • Nu știu ce sa întâmplat, știu că mă simt rău. "Este bine să te simți albastru. Momentele noastre fericite sunt chiar mai luminoase de cele mai întunecate. Nu-l forțați dacă nu vă simțiți așa, dar gândiți-vă cât de norocos sunteți comparat cu alți oameni. Care întotdeauna reușește să mă ajute."
  • Imaginea intitulată Spuneți unui tip care îi place Pasul 9
    4
    Nu te trista. Dacă sunteți în jos în haldele, cum vă veți bucura de prietenul dvs? Strike un echilibru bun între cei interesați - doriți să știe că nu sunteți fericiți că nu sunt fericiți - și optimiști - fiind un fel de persoană fericită, cu o jumătate de sticlă. Este o mulțime de muncă și poate fi măcinarea emoțională, dar prietenul tău merită, corect?
  • Ajutați-i și faceți cât mai mult posibil pentru ei, așa că ei încă mai știu că cineva îi pasă. Acest lucru construiește încredere. Ei știu că se pot baza pe tine. Faceți asta, întotdeauna, cu un zâmbet.
  • Oferta de a-și lua mintea de pe ea cu o activitate, cum ar fi mergeți la filme, mergând pe o excursie, înot sau jocuri. Dacă nu vor să fie distrași, nu le-ar pedepsi: nu puteți ajuta oamenii care nu vor să se ajute singuri. Rămâneți fericiți, rămâneți dedicați și rămâneți disponibili până când vor să sorteze lucrurile sau să uite de ea.
  • Imaginea intitulată Ajutați un prieten deprimat Pasul 17
    5. Știți că uneori oamenii trebuie să fie trist. Există unii oameni din lume care vor beneficia mai mult de o zi de tristețe decât alții - la cei, oferă timp pentru reflecție, auto-analiză și realimentare. Prietenul tău poate avea nevoie de un pic pentru a-și aduna problemele și pentru a reveni la ea. Dacă solicită acest lucru, respectă acest lucru. Nu este datoria ta să le rezolvi. În timp, se vor rezolva.
  • Și totuși există momente când oamenii ar trebui să fii trist. Nu este logic să se aștepte ca o fată a cărei tată a murit acum trei luni la o dată brusc din ea. Fiecare persoană este diferită, iar calendarul lor de durere este la fel de unic pentru ei ca amprentele lor. Dacă încă suferă de la un eveniment, singurul lucru pe care îl puteți face este să stați lângă ei. Care vorbește de la sine.
  • Adăugați o nouă întrebare

    sfaturi

    Îmbrățișați-le! (Dacă sunt în regulă cu ea). Îmbrățișându-le când nu vor că o îmbrățișare îi va face mai supărată.
  • Spuneți-le o poveste amuzantă sau urmăriți ceva amuzant!
  • Scrieți-le o scrisoare foarte bună sau carte despre cât de mult este un bun prieten, și cât de mult vă place și îngrijiți de ei.
  • Unele idei pentru cadouri:
  • O lumânare de relief de stres parfumat.
  • Ciocolată! (Dacă persoana / persoanele în cauză nu sunt alergice.)
  • Un certificat plin de umor al unor "realizare." De exemplu, dacă s-au despărțit de cineva și sunt trist despre asta, dați-le un certificat care le etichetează "SOB Poveste a anului." (Doar acest lucru, dacă sunt într-o stare capabilă să o accepte, totuși. Nu toată lumea se poate bucura că faci acest lucru, mai ales dacă ceea ce fac ei este serios.)
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar