Cum se calculează distanța de la fulgere

O furtună se apropie și, brusc, vedeți fulgerul urmat de o clapă de tunetă. Suna aproape -- într-adevăr închide. Calculul distanței de la fulger vă poate da doar pace de minte dacă sunteți într-o locație sigură sau vă poate ajuta să știți dacă aveți nevoie să găsiți o cale sigură cât mai curând posibil. Deci cât de aproape ai fost la lovitura de fulgere? Citiți mai departe pentru a afla.

Pași

Ajutor de calcul

Distanța de la calcularea fulgerului cheat foaie

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Distanța de la Lightning în Miles Calculator

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Distanța de la Lightning în metri Calculator

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 1:
Calculul distanței de la fulgere
  1. Imaginea intitulată Calculați distanța de la fulgerul 1
1. Urmăriți cerul pentru un fulger de fulgere.
  • Imaginea intitulată Calculați distanța de la pasul de fulgere 2
    2. Numărați numărul de secunde până când auziți Thunder. Dacă aveți un ceas digital sau analog, începeți calendarul de îndată ce vedeți fulgerul și opriți imediat ce auziți tunetul. Dacă nu aveți un ceas, faceți tot posibilul să numărați cu precizie secundele. Spune "O mie, două mii..." În mintea ta, pe măsură ce contează.
  • Imaginea intitulată Calculați distanța de la fulgerul 3
    3. Calculați distanța de la fulgere în mile sau kilometri. Sunetul călătorește la o distanță la fiecare cinci secunde și un kilometru la fiecare trei secunde. Prin urmare, dacă doriți să aflați cât de departe sunteți de departe de fulgere, împărțiți numărul de secunde cu 5 dacă doriți răspunsul în mile și împărțiți-l cu 3 dacă doriți răspunsul în kilometri. Întârzierea dintre când vedeți fulgerul și când auziți tunetul apare deoarece sunetul călătorește mult mai lent decât lumina. Iată ce faceți:
  • Să spunem că ați numărat 18 secunde. Pentru a vă găsi distanța de la fulgere în mile, împărțiți 18 cu 5 pentru a obține 3.6 miles. Pentru a vă găsi distanța de la fulger în kilometri, împărțiți 18 cu 3 pentru a obține 6 kilometri.
  • Deși nu veți putea obține un rezultat complet precis, deoarece vremea poate varia în funcție de temperatură și umiditate, ceea ce va afecta ușor viteza sunetului, aceasta este o modalitate bună de a estima cât de departe sunteți de la fulgere.
  • Imaginea intitulată Calculați distanța de la fulgere Pasul 4
    4. Calculați distanța de la fulgere în picioare sau metri. Sunetul se deplasează la o viteză de aproximativ 344 de metri sau 1,129 picioare, pe secundă. Pentru a calcula distanța de la fulger în metri, doar rotund 344 până la 340 și înmulțiți numărul de secunde cu 340. Pentru a calcula distanța de la fulger în picioare, la doar 1,129 până la 1130 și înmulțiți numărul de secunde până la 1130. Iată cum o faceți:
  • Să presupunem că ați numărat 3 secunde. Înmulțiți acest număr cu 340 pentru a vă obține distanța în metri. 3 x 340 = 1020 de metri. Înmulțiți acest număr până la 1130 pentru a vă obține distanța în picioare. 3 x 1130 = 3,390 picioare.
  • sfaturi

    Dacă există copii înspăimântați, aflați cât de departe este greva și spune-le. Acest lucru va ajuta la ușurarea temerilor lor și apoi vor cere cel mai probabil "Cum ai făcut asta?"
  • Spuneți oamenilor despre această metodă. Mulți oameni încă mai cred că mitul că numărul de secunde pe care le numărați este egal cu numărul de kilometri distanță de fulgere.
  • Poate fi folosit și pentru a învăța studenții cum să calculeze distanța, viteza și timpul.
  • Firește, există o cameră extinsă pentru eroare cu această metodă. Dacă este posibil, calculați distanța mai multor fragmente și medii pentru o precizie îmbunătățită.
  • Dacă aveți o hartă și o busolă, încercați să plotați locația fiecărui fulger prin desenarea unei linii pe hartă în direcția fulgerului și o cruce la distanța calculată de-a lungul acestei linii.
  • Dacă fulgerul lovește un punct la 1 mile, veți vedea greva aproximativ .00000536 secunde după grevă în timp ce o veți auzi aproximativ 4.72 de secunde după greva actuală.Dacă calculați diferența dintre aceste două experiențe, o persoană va auzi o grevă de aproximativ 4.71999 de secunde după ce a avut loc greva.Prin urmare, 5 secunde pe kilometru este o aproximare destul de robustă.
  • Sunetul se deplasează prin aer la viteze ușor diferite, în funcție de temperatura aerului și de umiditatea relativă. Diferența este destul de mică, totuși și nu va afecta în mod substanțial calculele.Pentru mai multe informații, consultați calculatoarele de viteză a sunetului în secțiunea Legături externe de mai jos.
  • Avertizări

    Dacă aflați că fulgerul este la mai puțin de o milă distanță, asigurați-vă că găsiți / aveți adăpost imediat. Fulgerul vă poate lovi.
  • Datorită modului în care sunetul călătorește și modul în care diferite obiecte, cum ar fi munții și clădirile, interacționează cu valurile sonore, acest lucru este nu cea mai fiabilă modalitate de a prezice distanța fulgerului. Nu lăsați viața să depindă de ea. Ascultați autoritățile meteorologice locale.
  • Dacă nu vedeți lovitura fulgerului direct, sunetul pe care îl auziți poate fi o reflecție de pe o clădire sau un munte, care adaugă timp între cele două evenimente (blițul și bangul, făcând astfel fulgerul să pară mai departe decât este într-adevăr.Luați în considerare efectul obiectelor / obstacolelor din apropiere (în special), așa cum trebuie să sune "Bend" în jurul lor și sări de pe ei.Orice cale indirectă trebuie să fie mai mare decât distanța pe care încercați să o calculați.
  • Fulgerul poate fi mort. Vedeți articolul WikiHow asociat pentru mai multe informații despre starea în siguranță într-o furtună.
  • Acesta nu este un exercițiu de a efectua afară. Dacă sunteți destul de aproape pentru a auzi tunetul, sunteți destul de aproape ca să fiți lovit de fulgere. Lightning-ul poate călători rapid și a lovit oameni la o distanță de peste 10 mile de furtună. Dacă este posibil, găsiți imediat adăpost.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar