Cum de a alege tortilla

Cel mai bine cunoscut pentru rolul lor ca parte integrantă a bucătăriei mexicane, tortilla sunt o modalitate delicioasă și eficientă de a împacheta o cantitate mare de alimente pentru consum rapid. Datorită proliferării tipurilor, dimensiunilor și mărcilor de tortilla, poate fi dificil să alegeți ce tortilla specifice sunt cele mai bune pentru nevoile dvs. Atunci când alegeți tortilla, va trebui să fiți atenți la prospețimea tortilla în cauză și de acolo luați decizii cu privire la numărul, dimensiunea și tipul de tortilla de care veți avea nevoie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea tortilla bazată pe prospețime și brand
  1. Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 1
1. Verificați data de expirare. Când alegeți un pachet specific de tortilla, verificați întotdeauna data de expirare (sau "vânzarea după dată") înainte de cumpărare. Dacă data de expirare este în curând - sau dacă tortilla au expirat deja - puneți-le înapoi și căutați un alt pachet, a cărui dată de expirare este mai departe.
  • Este de la sine înțeles că, dacă un pachet de tortilla este muceit, sau dacă tortilla sunt în mod clar învechite, nu trebuie să o achiziționați.
  • Dacă observați că ați cumpărat deja o pungă de tortilla mucegăită, învechită sau expirată, ar trebui să puteți reveni la magazinul unde ați achiziționat-o și primiți un credit complet de rambursare sau de stocare.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 2
    2. Luați în considerare cât timp doriți să păstrați tortilla. Dacă nu intenționați să mâncați întregul pachet de tortilla în ziua sau două după ce îl cumpărați, va trebui să vă gândiți la cât timp este probabil ca tortilla să stați în cămară. Tortilla de porumb au, în general, o mare durată de valabilitate decât omologii lor de făină, deci dacă longevitatea tortilla neutilizată contează, porumbul poate fi opțiunea mai economică. Ca regulă:
  • Tortilla de porumb durează, în general, până la 10 zile după data "cele mai bune", dacă este stocată într-o cămară, până la 8 săptămâni după data "cel mai bun", dacă este stocată în frigider și până la 8 luni după data "Best Ly" Dacă este stocat în congelator.
  • Tortilla de făină poate dura până la șapte zile după data "cele mai bune", dacă este stocată într-o cămară, până la patru săptămâni după data "Best", dacă este stocată în frigider și până la opt luni după data "cea mai bună" Dacă este stocat în congelator.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla pasul 3
    3. Decideți între marcile populare de baciere. Magazinele locale de produse alimentare vinde multe branduri populare de tortilla, care vor avea diferențe mici în gust, consistență, textură și alte calități. Pentru a decide care preferați, ați putea compara două sau trei într-o singură ședință sau încercați o varietate de branduri în timp. Brandurile populare Tortilla includ: Misiune, Don Marcos, Piñata și Cruz.
  • Dacă sunteți nemulțumiți de ofertele de tortilla la magazinele de bacanie cu lanț mare, veți putea găsi o varietate mai mare de mărci de tortilla dacă vă uitați la un magazin de produse alimentare de sănătate sau un magazin de vânzare cu amănuntul organic.
  • Dacă doriți să găsiți mai multe tortilla autentice decât cele vândute în magazine de bacanie cu lanț mare, uite online pentru a vedea dacă există o piață a fermierului sau magazin alimentar mexican în zona dvs.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Decizia între făină și porumb
    1. Imagine intitulată Alegeți tortilla pasul 4
    1. Luați în considerare felul de mâncare pe care îl faceți. Tortilla de făină sunt de obicei mai mari decât omologii lor bazați pe porumb și, prin urmare, sunt folosiți pentru burritos, deoarece ei sunt capabili să dețină mai multă carne, brânză și fasole, fără a izbucni deschis. Dimpotrivă, tortilla de porumb sunt adesea folosite pentru tacos moale, care sunt pliate, dar nu înfășurate închise și aproape întotdeauna folosite pentru a face enchiladas, în care tortilla sunt stratificați unul pe altul.
    • Coerența tortilla joacă, de asemenea, un rol. Tortilla de făină sunt mai fine și mai flexibile, în timp ce tortilla de porumb au o textură ușor granulară și pot fi fragile.
    • Când tortilla de porumb devin învechite, ele pot fi prăjite și folosite ca chipsuri de tortilla sau folosite pentru a face taquitos.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 5
    2. Alegeți tortilla de porumb pentru o masă mai sănătoasă. Tortilla de porumb sunt fabricate din porumb, care este un cereale integrale. Granulele integrale oferă multe beneficii nutriționale, inclusiv cantități mari de fibre și diverse vitamine și minerale. Tortilla de făină din făină, care este un cereale rafinate și prelucrate - nu furnizează aceste beneficii.
  • În plus, deoarece tortilla de porumb sunt de obicei mai mici decât tortilla de făină, veți consuma mai puține calorii, consumând o singură tortilla de porumb decât să mâncați o singură tortilla de făină.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 6
    3. Determinați ce aromă preferați. În cele din urmă, decizia dintre făină sau tortilla de porumb poate ajunge la o simplă preferință de gust. Tortilla de făină au o textura moale și un gust dulce, care tinde să fie ușor. Tortilla de porumb au o textura mai mult chewy, și au, de asemenea, o aromă mai pronunțată de porumb prăjit.
  • Dacă nu sunteți familiarizați cu diferențele în aroma lor, cumpărați un pachet de tortilla de porumb și un pachet de tortilla de făină la magazinul dvs. local de bacanie.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla pasul 7
    4. Căutați spanac sau tortilla de grâu întregi. Deși torilele de făină și porumb sunt de departe cele mai comune și cele mai populare tipuri, există diferite alte tipuri de tortilla care oferă gusturi noi și, în unele cazuri, beneficii pentru sănătate. Verificați magazinul local de bacanie - sau un magazin de produse alimentare de sănătate - pentru tortilla de spanac. Multe mărci comerciale oferă, de asemenea, tortilla de cereale integrale sau tortilla de făină de grâu.
  • Tortilla de cereale integrale sunt opțiuni mai sănătoase decât tortilla generică de făină albă, deoarece vor conține mai mulți nutrienți sănătoși.
  • În timp ce tortilla de spanac au un gust atrăgător, ei nu oferă beneficii în mod substanțial mai mult decât tortilla de făină obișnuită. Tortilla de spanac sunt de obicei realizate din făină albă, iar pulberea de spanac și colorantul alimentar verde sunt adăugați la ei.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    Alegerea numărului și dimensiunii tortilla
    1. Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 8
    1. Cumpărați un număr corespunzător de tortilla pentru planurile dvs. de luat masa. Tortilla sunt în mod obișnuit vândute în pachete de 8, 10 și 12, dar nu este neobișnuit să găsim pachete de tortilla de făină care conțin 20 de tortilla și pachete de tortilla de porumb care conțin până la 30 de ani. Pentru a evita pierderea alimentelor și a cheltui bani inutil, calculați cât de multe tortillas aveți nevoie în avans.
    • De exemplu, dacă faceți Enchiladas pentru o petrecere, este posibil să aveți nevoie de două duzini (sau mai multe) tortilla de porumb. Dacă intenționați doar să luați burritos pentru prânz peste parcursul unei săptămâni, trebuie doar să cumpărați un pachet mic de opt.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 9
    2. Planificați înainte pentru viitoarele mese bazate pe tortilla. Dacă intenționați să mâncați alimente mexicane sau latino-americane pentru o perioadă lungă de timp (de exemplu, o lună sau mai mult), puteți decide să cumpărați un pachet mare de tortilla în prepararea în avans. În ceea ce privește eficiența costurilor, cumpărarea unui pachet mai mare de tortilla va duce la un cost mai mic pe tortilla.
  • Dacă sunteți nedeterminat despre câte tortillas veți avea nevoie, cumpărați două pachete de dimensiuni moderate (de exemplu, conținând 10 sau 12 tortilla). Utilizați imediat un pachet și păstrați celălalt în congelator în cazul în care aveți nevoie de mai multe tortilla decât primul pachet conținute.
  • Când trebuie să dezghețați cel de-al doilea pachet de tortilla, trageți-l din congelator pe zi sau cam așa mai departe. Dacă puneți pachetul de tortilla în frigider peste noapte, tortilla individuală ar trebui să fie dezghețată de dimineață.
  • Dacă aveți nevoie de tortilla mai repede, luați tortilla înghețată din sacul de plastic, înfășurați-le într-un prosop de hârtie și cuptor cu microunde timp de aproximativ 45 de secunde. Dacă tortilla nu sunt dezghețate după 45 de secunde, cu microunde mai mult după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 10
    3. Achiziționați o dimensiune adecvată de tortilla, pe baza modului în care îl veți ocupa. Dimensiunile comune de tortilla includ 4-inch (pentru tortilla de porumb) și 7- sau 12-inch (pentru tortilla de făină), deși tortilla poate fi vândută în dimensiuni ajungând până la 24 de centimetri. Planificați să achiziționați o dimensiune de tortilla care se va potrivi nevoilor dvs. culinare: Tortilla ar trebui să fie suficient de mare pentru ao umple cu atâtea alimente cum vă rog (de exemplu, dacă faceți un burrito), dar nu atât de mare încât sfârșești aruncați o parte din ea departe.
  • Dacă faceți tacos moale sau enchiladas, încercați mai întâi să utilizați o dimensiune mică de tortilla de porumb.
  • Dacă faceți burptos, încercați mai întâi să le faceți cu o dimensiune standard de tortilla de făină - atunci puteți decide să cumpărați tortilla mai mici sau mai mari în viitor, după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Alegeți tortilla Pasul 11
    4. Utilizați tortilla mai mari pentru a face Wraps. Tortilla sunt frecvent utilizate pentru a face Wraps, care combină ingredientele sandwich sau salate într-o formă asemănătoare cu burrito. Deoarece Wraps pot include cantități mari de mai multe ingrediente diferite, planificați să folosiți o tortilla mare atunci când faceți o înfășurare. Dacă doriți să încercați să faceți o înfășurare, dar nu sunt familiarizați cu soiurile comune, Wraps tipic includ:
  • Chicken Caesar Wraps, inclusiv salata verde, pui la grătar, dressing Caesar și brânză de parmezan tocată.
  • Buffalo Chicken Wraps, inclusiv salată, pui de bivoli, sos de bivoli, brânză cheddar tocată, și dressing albastru brânză.
  • O folie sandwich, inclusiv alegerea dvs. de carne delicioasă, brânzeturi și muștar sau ulei sandwich.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Dacă nu sunteți sigur de numărul de tortilla pe care îl veți mânca, optați pentru un număr mai mic decât unul mai mare. Este mai bine să mâncați rapid prin tortilla și trebuie să cumpărați un alt pachet decât să ajungeți la lăsarea pe o parte din mucegaiul de tortilla și să le aruncați afară.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar