Cum să eliminați o epipen

Dacă aveți un injector auto Epipen pentru a trata alergii severe, trebuie să îl eliminați în mod corespunzător - chiar dacă nu ați folosit-o încă. Eppens care sunt pur și simplu aruncate cu gunoiul de uz casnic pot răni oamenii sau animalele de casă de uz casnic. În timp ce legile pentru eliminarea Eppens diferă semnificativ în funcție de locul în care locuiți, cel mai bun recurs este de obicei să faceți o Epipen utilizată sau expirată înapoi la furnizorul de asistență medicală care ți-a prescris-o. Ei vor ști cum să îl elimine în mod corespunzător.

Pași

Metoda 1 din 3:
Eliminarea EPIPENS utilizată
  1. Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipen 1
1. Apelați 911 sau alt număr de urgență imediat după utilizarea unui Epipen. O reacție alergică severă este considerată o urgență medicală. Dacă sunteți aproape de un spital și aveți pe cineva cu dvs. care poate conduce, se îndreaptă spre camera de urgență cât mai curând posibil. Altfel, apelați o ambulanță pentru a vă duce acolo.
  • Chiar dacă Epipen pare să lucreze și vă simțiți bine, încă mai trebuie să căutați atenția medicală imediată. Este posibil să aveți o altă reacție sau aveți nevoie de medicamente suplimentare sau tratament.

Bacsis: Dacă numiți numărul de urgență, spuneți operatorului exact ceea ce ați expus și cât timp după expunere ați folosit Epipenul. Dacă există un risc de expunere suplimentară, permiteți-i să știe despre asta, de asemenea. Acesta va ajuta respondenții de urgență să știe ce să facă atunci când ajung la tine.

  • Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipenică 2
    2. Așezați Epipenul folosit în recipientul său și etichetați-l clar. Eppens au capace de ac încorporate care vor proteja acul după ce este utilizat. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți cu ea. Returnați-l în cutie, dacă încă mai aveți asta. În partea exterioară a casetei, scrieți data și ora pe care ați administrat Epipen.
  • Dacă nu aveți ambalajul original pentru Epipenul dvs., scrieți timpul în afara tubului cu un marcator permanent.
  • Nu aruncați Epipenul dvs. uzat până când ați primit atenția medicală. Păstrați-l cu dvs., astfel încât să îl puteți da profesioniștilor medicali care vă tratează.
  • Imagine intitulată Aruncați un etape 3 Epipen
    3. Dați auto-injectorului utilizat pentru respondenții de urgență. Respondenții de urgență sau personalul camerei de urgență trebuie să știe când ați folosit auto-injectorul și exact cât de mult medicament a fost livrat. Aceste informații le pot ajuta să determine dacă ați putea avea nevoie de o altă doză.
  • Personalul medical știe cum să dispună de EPIPENS în mod corespunzător. În mod tipic, după ce se observă cantitatea de medicamente și timp, acestea vor dispune cu restul deșeurilor medicale.
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea EpiPens a expirat
    1. Imaginea intitulată Aruncați o etapă Epipen 4
    1. Determinați când Epipenul expiră pe baza datei de pe dispozitivul însuși. Data expirării din cutia originală poate fi diferită de data de expirare a dispozitivului în sine. Dacă cele două date sunt diferite, cea de pe dispozitiv va fi, în general, mai precisă decât cea din cutie.
    • Dacă nu găsiți data de expirare pe dispozitiv, utilizați data de pe casetă ca referință. Cu toate acestea, este o idee bună să luați Epipen la un farmacist și să le întrebați dacă pot să-și dea seama de data de expirare.
  • Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipen
    2. Înlocuiți-vă Epipen înainte de data de expirare. Dacă locuiți într-o țară care necesită o rețetă pentru un Epipen, obțineți prescripția dvs. reumpletă cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea Epipenului. În felul acesta, veți ști sigur că aveți întotdeauna un bun epipen disponibil.
  • Poate doriți să apelați mai departe farmaciei dvs. obișnuite și asigurați-vă că au eBIS disponibile. Dacă sunt în afara și este aproape de data de expirare pentru vechiul dvs. Epipen, este posibil să aveți nevoie să verificați la o altă farmacie.
  • Bacsis: Cereți farmacistului să vă dea o Epipen cu cea mai recentă dată posibilă de expirare, deci va dura mai mult.

  • Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipen
    3. Salvați Epiditul expirat ca o copie de rezervă numai dacă este absolut necesar. Un Epipen expirat poate conține încă suficiente medicamente active pentru a salva o viață de până la 2 ani de la data expirării de pe dispozitiv. În timp ce nu trebuie să vă bazați exclusiv pe o Epipenă expirată, este posibil să doriți să o păstrați ca o copie de rezervă pentru câteva luni de la data expirării.
  • Nu încercați să utilizați o Epipen dacă lichidul din interior este decolorat sau dacă există particule solide în lichid. Acesta este un semn că medicamentul a fost destabilizat și injectarea ar putea fi periculoasă. Puteți vizualiza lichidul prin fereastra din partea laterală a epipenului. Este înconjurat de o cutie galbenă cu cuvintele "Înlocuiți dacă soluția este decolorată."
  • Un Epipen expirat nu poate avea suficiente medicamente pentru a opri o reacție alergică severă. Dacă tot ce aveți este un Epipen expirat, sunați la numărul de urgență și stați în mod specific că ați folosit Epipen expirat. Nu încercați să vă injectați din nou, chiar dacă găsiți o epipenă care este încă bună. Nu doriți să riscați o supradoză.
  • Bacsis: Setați un memento pe computerul dvs. sau pe alt dispozitiv electronic, astfel încât să știți când Epipenul dvs. va expira în curând și îl poate înlocui. Nu face se bazează exclusiv pe o epipenă expirată.

  • Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipen
    4. Luați Epiditul expirat la medicul dumneavoastră sau la farmacist. Chiar dacă sunt acoperite cu capace de siguranță, încă nu ar trebui să aruncați pur și simplu o epiditură expirată cu gunoiul obișnuit de uz casnic. Dacă veți obține o nouă epipen, luați-vă vechea cu dvs. și dați-o farmacistului. Ei vor ști cum să dispună de ea.
  • De asemenea, puteți oferi Epiditul dvs. expirat furnizorului dvs. de asistență medicală atunci când vă reînnoiesc rețeta dacă nu vă planificați să o păstrați să utilizați ca o copie de rezervă.
  • Metoda 3 din 3:
    Stocarea EpiPens în mod corespunzător
    1. Imagine intitulată Aruncați un etapă Epipen 8
    1. Păstrați Epipenul într-un loc uscat și întunecat. Pentru a menține medicamentul în siguranță și stabil, Epipenul dvs. nu ar trebui să fie expus la lumina soarelui sau la umiditatea extremă. Dacă vă simțiți mai confortabil purtând-vă Epipen cu dvs., întoarceți-l la un loc uscat, întunecat de îndată ce ajungeți acasă.
    • Din cauza umidității, nu vă păstrați Epipen în cabinetul medicamentului din baie.
    • Dacă luați Epipenul dvs. la locul de muncă, investiți într-un caz de depozitare sau dulap special conceput pentru a menține mediul adecvat. Le puteți găsi la marii comercianți cu amănuntul online. Medicul dvs. poate avea, de asemenea, o recomandare.
    • Dacă copilul dvs. are o Epipen pentru școală, dați-le asistenței școlare, mai degrabă decât să vă lăsați copilul să-l păstreze cu ei. Asistentele școlare au dulapuri speciale în cazul în care EpiPens poate fi păstrat la nivelurile adecvate de umiditate.
  • Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipen 9
    2. Evitați expunerea Epipenului la temperaturi extrem de calde sau reci. Un Epipen în tubul original purtător trebuie păstrat la temperatura camerei, de preferință între 68 și 77 ° F (20 și 25 ° C). În timp ce pot tolera temperaturile de la 59 la 86 ° F (15 până la 30 ° C), expunerea la capetele extreme ale acelui interval ar trebui să fie scurtă.
  • Dacă sunteți în aer liber pentru o perioadă lungă de timp, puteți lua în considerare utilizarea unui transportator comercial pentru a vă menține Epipen. Acești transportatori sunt concepuți pentru a vă menține Epipen Cool și pot fi achiziționate online. Adresați-vă furnizorului dvs. de asistență medicală pentru recomandări.
  • Bacsis: În timp ce poate părea convenabil să vă păstrați Epipenul într-o cutie de mănuși, acest lucru nu este recomandat din cauza schimbărilor extreme de temperatură. Faceți acest lucru numai dacă locuiți într-un climat relativ blând, unde temperaturile nu fluctuează și umiditatea nu este extremă.

  • Imaginea intitulată Aruncați o etapă Epipen 10
    3. Împachetați-vă Epipenul în carry-ul dvs. atunci când zboară. Dacă călătoriți cu aer și trebuie să vă luați Epipenul cu dvs., spuneți personalului de zbor și de securitate că îl aveți în bagajele dvs. de transport. Nu împachetați niciodată Epipenul într-o pungă verificată. Compartimentul pentru bagaje nu este presurizat și Epipenul dvs. ar putea izbucni.
  • Dacă călătoriți într-o țară în care Eppens sunt disponibile numai cu o rețetă, este posibil să aveți nevoie de o scrisoare de la medicul dumneavoastră care explică faptul că Epipenul este o necesitate medicală. Contactați agenția de pașapoarte a țării dvs. înainte de călătoria dvs. pentru a afla ce este necesar.
  • Imagine intitulată Aruncați o etapă Epipen 11
    4. Lăsați capacul albastru de eliberare a siguranței până când trebuie să utilizați Epipen. Eppens au un capac albastru de eliberare a siguranței care protejează împotriva injecției accidentale. Dacă scoateți capacul, Epipenul dvs. ar putea elibera accidental. Capacul asigură, de asemenea, că acul este steril.
  • Dacă capacul de eliberare a siguranței apare, dar Epipen nu a fost utilizat, puteți înlocui capacul. Returnați unitatea la tubul său purtător cu capătul de eliberare a siguranței orientat spre deschidere. Apăsați ușor capacul înapoi pe capăt, având grijă să vă păstrați degetele fie de la un capăt.
  • sfaturi

    Avertizări

    Un Epipen nu este un înlocuitor pentru tratamentul medical. Solicitați asistență medicală imediat după ce ați folosit o Epipen, chiar dacă medicamentul pare să funcționeze și vă simțiți bine. Puteți avea oa doua reacție mai târziu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar