Cum să sărbătorească cinco de mayo

La 5 mai 1862, armata mexicană, împotriva tuturor șanselor, a învins forțele franceze în lupta lui Puebla.Pe Cinco de Mayo (spaniolă pentru 5 mai), mulți mexicani din întreaga lume sărbătoresc strămoșii mexicani și oamenii din toate mediile pot lua timp pentru a aprecia cultura latină.Există multe modalități de a sărbători Cinco de Mayo, cum ar fi decorarea casei dvs., ascultând muzica latină și gătit mâncăruri tradiționale mexicane. Asigurați-vă că respectați aceste tradiții prin tratarea Cinco de Mayo ca o zi pentru a învăța și a aprecia o zi importantă în istoria mexicană, mai degrabă decât ca un timp pentru bucurie și dress-up.

Pași

Partea 1 din 3:
Noțiuni de bază în spiritul Cinco de Mayo
  1. Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 1
1. Aflați despre semnificația Cinco de Mayo.Mulți oameni cred că este ziua de independență a Mexicului, dar asta este pe 16 septembrie.Cinco de Mayo sărbătorește victoria Mexic asupra Franței la Bătălia de la Puebla pe 5 mai 1862. Bătălia de la Puebla nu a fost un punct de cotitură în conflictul mexican și francez, deoarece invazia franceză a reușit anul următor.Mexicul a fost submarinul bătăliei de la Puebla.
  • Armata franceză a fost considerată cea mai mare forță militară de pe glob, după care a rămas nevinovat timp de 50 de ani.Forțele mexicane au fost depășite (4.500 vs. 6.040) Totuși, după ce au fost atacați, au suferit pierderi mult mai puține (83 de mexicani au murit, 462 francezi au murit).
  • Victoria în luptă este principalul motiv pentru celebrarea în Mexic, în timp ce Cinco de Mayo din Statele Unite a ajuns să fie un moment pentru a sărbători cultura mexicană.
  • Cinco de Mayo este, de asemenea, o mare oportunitate de a vorbi cu unii dintre cei mai bătrâni membri hispanici ai comunității dvs.Întreabă-i unde au emigrat, ceea ce fac pentru viață și ce înseamnă patrimoniul mexican pentru ei.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 2
    2. Îmbrăcați-vă pentru vacanță.Puteți încorpora culorile verde, alb și roșu (culorile pavilionului mexican) în costumul dvs.Draping steagul mexican în jurul umerii dvs. este, de asemenea, o altă modalitate ușoară de a aduce spiritul Cinco de Mayo unei petreceri.De asemenea, puteți purta haine inspirate de tradițiile mexicane sau, de fapt, proiectate de designeri de îmbrăcăminte mexicană.
  • Instrumentele, cum ar fi o chitară sau Maracas, pot trăi orice costum ales.
  • Încercați să stați departe de a cumpăra sau de a face o versiune tipică americanizată a unui costum Cinco de Mayo.Aceste costume tind să promoveze insensibilitatea culturală și pot face ca alții să se simtă foarte inconfortabil.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 3
    3. Joacă muzică în stil mexican.Cea mai bună idee de la Cinco de Mayo este de a angaja o bandă Mariachi.Acesta este un grup de mexicani îmbrăcați în mod tradițional, care vor juca muzică care însoțește vacanța.Dacă aveți niște bani de rezervă pentru a utiliza pentru petrecere, nu ezitați să vizitați site-urile web pentru a angaja o bandă Mariachi lângă dvs.
  • Dacă, cu toate acestea, nu aveți mulți bani pentru a vă cheltui, puteți crea întotdeauna propria dvs. listă de redare mexicană pentru petrecerea dvs. Cinco de Mayo.Căutați pe Google pentru "Top cântece de panou în Mexic" sau "Top cântece de panou în limba spaniolă."Acest lucru vă va permite să căutați melodii care sunt populare astăzi.
  • Puteți învăța întotdeauna cum să jucați la chitară sau pe Maracas.Vedeți Cum să faci Maracas sau Cum de a juca chitara.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 4
    4. A pus decoratiunile în stil mexican.Aceasta ar putea însemna fluxuri roșii, albe și verzi (culori ale pavilionului mexican).Achiziționați un steag mexican la cel mai apropiat departament sau magazin de partid pentru a vă închide în jurul camerei dvs.De asemenea, pot fi achiziționate tacâmuri colorate luminos pentru a servi alimente.
  • Efectuarea unui Piñata este o altă opțiune excelentă de a adăuga la orice partid Cinco de Mayo.Îl puteți folosi ca decor sau ca o activitate distractivă pentru copii. Piñatas poate fi cumpărat la majoritatea magazinelor de partid, în special în timpul vacanței Cinco de Mayo.Pentru mai multe informații despre cum să faceți propria dvs. Piñata, vizitați: Cum să faci un piñata.
  • Utilizați culorile pavilionului mexican (verde, alb și roșu) pe hainele, accesoriile sau oriunde altundeva puteți găsi relevante.
  • Luminării sunt, de asemenea, o altă opțiune tradițională mare.Acestea sunt suporturi de lumânare cu găuri perforate în ele pentru a crea efectul unei nopți înstelatoare.Vizita Cum să faci luminari pentru mai multe informatii.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 5
    5. Dansați-vă cu prietenii și familia.Cel mai cunoscut Cinco de Mayo Tematice Dance este Dansul Mexican Hat.Cu toate acestea, există și alte dansuri în stil latin, cum ar fi salsa, rumba sau folk-lorico.Puteți angaja un profesionist pentru a învăța dansurile multiple de stil mexican multiple.Există, de asemenea, numeroase videoclipuri pe YouTube, care vă vor învăța câteva rutine de dans latin.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând aperitive, mâncăruri laterale și margaritas
    1. Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 6
    1. Amestecați unele guacamole.Mănâncă împreună 3 linguri de ceapă albă tocată, 2 linguri de cilantro, 4 chiles serrana și 1 linguriță de sare împreună într-un castron de dimensiuni medii.Face acest lucru până când consistența este cea a unei pastă.
    • Tăiați 3 avocado-uri la jumătate longways folosind un cuțit ascuțit.Scoateți gropile, dar nu le aruncați departe.Scoateți carnea avocado cu cuțitul dvs. și aruncați-o în amestecul original.Se amestecă carnea cu amestecul și se agită cu o lingură până când ingredientele sunt consecvente.
    • Se taie 2/3 ceașcă de roșii tocate fin (fără decojite).Aruncați aceste lucruri și în castron, și amestecați cu celelalte ingrediente.
    • Plasați-vă guacamolul într-un castron de servire.Presărați o ceapă suplimentară și o depășire de roșii din Guacamol.Puteți adăuga gropile de sus pentru un efect vizual suplimentar.Serviți imediat cu o tortilla de făină proaspătă.
    • Pentru mai multe informații despre cum să faceți diferite tipuri de guacamole, consultați: Cum să faci guacamol.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 7
    2. Cook Flanul mexican.Preîncălziți cuptorul la 300 de grade Fahrenheit.Ieșiți o tigaie de tort rotund de 9 inci.Într-un blender, combinați 8 ouă (alburi și gălbenuș), o cutie de 14 uncii de lapte condensat și 1 linguriță de extract de vanilie.Amestecați aceste împreună până când ingredientele devin netede.
  • Într-o tigaie medie, plasați o ceașcă de zahăr alb.Așezați tigaia pe aragaz și amestecați continuu până când zahărul lichidifică.Scoateți de la căldură când începe să transforme maro lumina și să o așezi în așteptare de 9 inch tort tigaie.Se toarnă amestecul de ouă peste zahărul lichefiat.
  • Puneți cata de prăjitură în interiorul unei tigaie de prăjire.Pula tăi de prăjire cu apă, până la punctul în care apa merge cam la jumătatea drumului pe partea laterală a tigaiei de tort.Apoi luați tigaia de prăjire și puneți-o în cuptor.
  • Gătiți flanul timp de aproximativ o oră.Puteți verifica periodic când timpul este aproape expirat cu un cuțit.Pur și simplu lipiți cuțitul în Flan.Dacă nu se învârte, flanul se face.
  • Serviți flanul.Pur și simplu luați panoul și odihniți-l în siguranță timp de aproximativ o oră.Când sunteți gata să serviți, puneți o farfurie cu capul în jos peste tava de tort.Apoi întoarceți tigaia de prăjit, ținând placa împotriva ei.S-ar putea să trebuiască să scuturați ușor tigaia de prăjitură sau să folosiți un cuțit pentru a obține flanul să iasă.
  • Pentru mai multe informații despre cum să faceți Flan, vizitați: Cum să faci Flan
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 8
    3. Serviți niște salsa verde proaspătă.Achiziționați aproximativ 6-8 tomatiluri de dimensiuni medii.Luați coaja de mână și clătiți carnea cu apă caldă.Într-un blender sau un procesor de alimente, combinați tomatilurile cu 1 Jalapeño, 5-6 izvoare de cilantro (fin tăiat fin) și 1/4 ceașcă de apă.Procesați ingredientele până când au consistența unui piure (aproape un lichid, dar nu destul de).Turnați ingredientele într-un vas de servire.
  • Se taie fin o ceapa alba.Veți dori aproximativ 1/4 cană.Așezați ceapa într-un filtru și executați apă peste ele.Agitați filtrul pentru a vă asigura că apa acoperă toată cea ceapa.Luați ceapă și turnați-o direct în vasul de servire, împreună cu Salsa Verde.
  • Se amestecă în aproximativ 1/4 linguriță de sare în salsa verde.Acum este gata să fie servit.
  • Pentru mai multe informații despre realizarea Salsa Verde, vă rugăm să consultați: Cum să faceți o salsa Verde.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 9
    4. Faceți porumbul la grătar în Mexic.În primul rând, va trebui să cumpărați 4 urechi de porumb.De-cojit-le cu mâna, dar pleacă pe capetele de bază, astfel încât să aveți ceva de luat.Preîncălziți grătarul sau aragazul la căldură medie.În timp ce aragazul sau grătarul se încălzește, faceți amestecul care va fi restrâns pe porumb.
  • Amestecul include: 1/2 cană de maioneză, 1 1/2 cani de smântână și 1/4 ceașcă de cilantro proaspăt tocat.Amestecați cei împreună într-un castron, fie cu mâna, fie cu o lingură de agitare.După ce ați terminat să faceți acest amestec, plasați porumbul pe căldură.
  • Asigurați-vă că porniți porumbul continuu astfel încât să se încălzească pe toate părțile.Scoateți porumbul după ce începe să transforme ușor maro în jurul marginilor.
  • Acum, la amestecul de maioneză, în timp ce porumbul este încă fierbinte.Gratează brânză parmezană pe porumb.În cele din urmă, strângeți o pană de var să depășească porumbul.Pentru mai multe informații despre această rețetă specifică, consultați: Cum se face porumbul de la grătar de cal la grătar.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 10
    5. Amestecați împreună margarita perfectă.Cel mai important lucru de cumpărat este tequila.Cea mai bună Tequila este de 100% agave.O sticlă bună de tequila va costa oriunde între 30-50 de dolari.De asemenea, va trebui să achiziționați Cointreau, un tip de triplu Sec (lichior cu aromă de portocale).Cointreau nu lasă un gust ca și alte mărci de triple sec.
  • Se amestecă împreună, într-o ceașcă de amestecare Margarita, următoarele ingrediente: 2 uncii de Tequila, 1 uncie de Cointreau, 1 uncie suc de var.Se toarnă într-o gheață zdrobită și se agită bine.
  • Luați un pahar de cocktail și presărați suc de lime peste jantă.Îndepărtați marginea geamului în sare turnată pe o farfurie.
  • În cele din urmă, turnați ingredientele mixte în sticlă.Garnisați cu o pană de var, umbrelă, etc.Pentru informații referitoare la alte tipuri de margareta, vezi: Cum să faci o margarita.
  • Partea 3 din 3:
    Servind un curs principal Cinco de Mayo Terminat
    1. Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 11
    1. Faceți niște praf tradiționali.Combinați 3 cani de făină de toate scopurile, 2 cani de apă caldă și 1 lingură de sare într-un castron de amestecare.Se amestecă cu mâinile până când un aluat începe să se formeze.Dacă aluatul pare să se usuce, adăugați apă caldă prin linguriță până la aluat până când devine moale.
    • Făină ușor o masă sau o suprafață.Puneți aluatul pe suprafață și frământați până când toate ingredientele sunt bine amestecate (aproximativ 5 minute).Vedea: Cum să frămânți aluatul
    • Rulați bilele mici de aluat afară.Fiecare dintre ele este în mod tradițional de 2 inci lățime.Odată ce ați pierdut toate bilele dvs., apăsați pe fiecare dintre ele cu mâna până când acestea sunt de aproximativ 1/2 inch grosime.
    • Se încălzește uleiul 1/4 inch într-o tigaie de prăjire pe aragaz la căldură medie până la medie.Se prăjește pe ambele părți până la Golden Brown.Puteți folosi clești sau o spatulă pentru a le răsturna (asigurați-vă că le răsturnați o singură dată pentru a evita supra-prăjirea lor).
    • Sopii merg cu aproape orice fel de mâncare.Le puteți servi cu legume gătite, carne de vită tocată, carnitas, fasole, brânză etc.Pentru mai multe informații despre gătit, vă rugăm să consultați: Cum să faci SOPES
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 12
    2. Grill unele fajitas de pui.Amestecați împreună într-un castron Următoarele ingrediente: 1/3 cană tocată Cilantro proaspăt, 1/4 ceasca de lime, 3 cuișoare Usturoiul tocat, 5 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de pământ de pământ, 1 linguriță de zahăr brun închis și 1/2 Sare de linguriță.Apoi, luați 3 piept de pui dezosat, fără piele și puneți-le pe o suprafață plană.Lirați-le cu un ciocan până când sunt groase de 1/2 inch.
  • Așezați pieptul de pui într-o pungă de plastic și turnați ingredientele mixte împreună cu puiul.Sigilați sacul și puneți-l în frigider timp de 30 de minute, permițând puiul la marinadă.
  • Dacă utilizați un grătar pentru a găti puiul, întoarceți căldura la înălțime.Dacă utilizați Stovetop, puneți o tigaie pe unul dintre arzătoare.Plasați o atingere de ulei de măsline în tigaie, transformând căldura la căldură medie.Așezați puiul fie pe grătar, fie în tigaie.Gătiți 3-5 minute pe fiecare parte, flipping o dată cu o furculiță, spatulă sau clește.
  • Verificați temperatura internă.Utilizați un termometru de carne pentru a vă asigura că puiul este cel puțin 165 de grade Fahrenheit intern.Odată ce carnea a fost gătită corespunzător, scoateți-o de la căldură și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute.Slice pui în benzi groase de 1/2 inch.
  • Apoi, felie 1 piper roșu, 1 piper verde și 1 ceapă albă.Plasați-le pe același grătar sau tigaie și le gătiți până când încep să devină moale.Amestecați-le în mod continuu, astfel încât toate cele trei ingrediente să fie încălzite.
  • Plasați felii de pui peste tortilla de făină multiple.Luați ceapa și ardeii direct de pe căldură și le puneți peste pui.Serviți cu un dollop de smântână.Pentru mai multe informații despre Fajitas de gătit, vizitați: Cum să faci fajitas de pui.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 13
    3. Serviți halupa perfectă.Începeți prin scoaterea unei tije.Puneți-o pe aragaz și întoarceți căldura la mijlocul-înalt.Adăugați o lingură de ulei de măsline sau alt ulei de gătit.Odată ce tigaia dvs. este fierbinte, adăugați în 1/4 ceașcă de ceapa albă cubată.Se amestecă cu o lingură sau o spatulă până când ceapa încep să devină translucidă (un minut sau două).Apoi adăugați la ceapă, 1 lingură de pulbere de chili, 2 lingurițe de semințe de cumin, 1 linguriță de paprika fierbinte și 1/2 linguriță de cayenne.Se amestecă amestecul de ceapă și condimente.
  • Odată ce ați preparat mirodenii și ceapă împreună pentru un minut, dump în 1 kilogram de carne de vită la sol.Reduceți căldura aragazului la mediu și permiteți-i carnea să gătească.Se amestecă continuu până când carnea dvs. este maro.
  • În timp ce carnea ta se fierbe, scoate o altă tigaie și pune-o pe stovetop.Se toarnă ulei de aproximativ 1/4 inch.Rotiți căldura până la înălțime medie și așteptați ca uleiul să se încălzească.Apoi luați cochilii moi, rotunzi, unul câte unul și dați-i în ulei fierbinte.Pe măsură ce fiecare cochilii se prăjește, iau două furci și ridicați fiecare parte a cochiliei, deoarece se prăjește.Țineți părțile laterale în sus, astfel încât coaja buclele și rămâne în acest fel.
  • Scoateți fiecare dintre cochilii dvs. odată ce sunt maro de aur.Puneți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi orice grăsime în exces.Luați-vă amestecul de carne de pe căldură și lăsați-l deoparte să se răcească.
  • Pentru a servi, pur și simplu luați o coajă și se toarnă în unele carne cu o lingură în cochilia curbată.Apoi opriți-l cu vârfurile tradiționale Taco, cum ar fi roșii tocate, salată și brânză mărunțită.Pentru mai multe informații despre cum să faceți Chalupa perfectă, vizitați: Cum de a face un Taco Bell Beef Chasppa supreme
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 14
    4. Face enchiladas.Așezați o tigaie pe aragaz și întoarceți căldura la mijlocul-înalt.Puneți-vă în jurul unei linguri de ulei de gătit și lăsați uleiul să se încălzească.Apoi adăugați în 1 și 1/2 kilograme de piept de pui dezosat, fără piele.Se condimentează puiul cu un vârf de sare și piper.Fiecare parte a pieptului de pui ar trebui să primească șapte minute.Când puiul este aproape făcut gătit, presărați pe partea superioară a puiului 2 lingurițe de pulbere de chimen, 2 lingurițe de pudră de usturoi și 1 linguriță de condimente mexicane amestec.Odată ce puiul se face gătit, scoateți-l din tigaie și puneți-l deoparte să se răcească.
  • În același tavă, tocmai ți-ai gătit puiul, Saute 1 Ceapă roșie tocată și 2 cuișoare de usturoi tocată.Gătiți până la licitație.Apoi adăugați în 1 ceașcă de porumb dezgheț, congelate, 5 chipuri verzi verzi (însămânțate și tocate fin) și 4 chipoși (însămânțați și tăiați fin).Se amestecă până se combină bine.Apoi adăugați într-o cutie de 28 uncii de roșii tocate.Saute pentru un minut final.
  • Se toarnă 1 și 1/2 cești de sos de enchilada conserve într-un castron.Îndepărtați fiecare tortilla rotundă, moale în sosul enchilada.Spoon aproximativ 1/4 cană de amestec de carne în fiecare tortilla.Înfășurați tortilla în jurul amestecului și plasați fiecare dintre ele cu fața în jos într-o tigaie de copt, cusătură în jos.Top cu un mic sos de enchilada și brânză mexicană mărunțită.
  • Coaceți timp de 15 minute într-un cuptor preîncălzit de 350 de grade Fahrenheit.Odată terminat, scoateți-le.Serviți cu un garnitură de smântână și roșii tocate.Pentru mai multe informații despre cum să faceți Enchiladas, vizitați: Cum să faci Enchiladas.
  • Imagine intitulată Celebrează Cinco de Mayo Pasul 15
    5. Gatiti cel mai bun burritos negru de fasole.În primul rând, împachetați două făină, 10 tortilla de 10 inch (sau oricât de multe tortilla pe care intenționați să le serviți) în Tinfoil.Plasați fiecare tortilla înfășurată într-un cuptor preîncălzit, 350 de grade Fahrenheit timp de 15 minute.Între timp, puneți o tigaie pe șurubul dvs. și întoarceți căldura la mijlocul-înalt.Plasați aproximativ 2 linguri de ulei vegetal în tigaie și lăsați-o să se încălzească.
  • Odată ce uleiul dvs. este încălzit, adăugați: 1 ceapa de culoare albă mică, tocată, 1/2 ardei roșu de culoare roșie, 1 linguriță de usturoi tocată și 1 linguriță tocată Jalapeño.Gătiți timp de 2 minute, amestecând ocazional.Apoi se toarnă o cutie de 15 uncii de fasole neagră (clătite și drenate) în tigaie.Gătiți pentru încă 3 minute.
  • Durați 3 uncii de brânză de cremă.Tăiați-l în cuburi mici folosind un cuțit.Adăugați brânza de cremă la tigaie, împreună cu un vârf de sare.Asigurați-vă că brânza de cremă este răspândită.Gătiți pentru încă 2 minute.Puteți să vă amestecați în 2 linguri de cilantro tocate dacă vă place și ea.
  • Spoon amestec de fasole neagră în mijlocul fiecărei tortilla făină.Serviți imediat.Dacă doriți mai multe informații despre Bean Burritos, vizitați: Cum să faci burritos.
  • sfaturi

    Nu confunda Cinco de Mayo cu Ziua Independenței Mexicale (16 septembrie).
  • O idee excelentă de a sărbători vacanța cu comunitatea dvs. ar fi să organizați o paradă de Cinco de Mayo în zona dvs.Sau, ați putea cere întotdeauna membrilor comunității dvs. să adauge un Cinco de Mayo Tematice flotoare la următoarea paradă.
  • Avertizări

    Dacă vă aflați la o petrecere mexicană și intenționați să beți, alegeți un driver desemnat pentru a merge acasă.
  • Încercați să rămâneți sensibili din punct de vedere cultural.În timp ce americanii ar putea avea o idee despre ceea ce este Cinco de Mayo, oamenii care au emigrat din Mexic ar putea fi sensibili la deturnarea culturii și a ideilor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar