Cum să curățați un congelator profund

VIDEO

Curățarea congelatorului profund este ușor. Va trebui să planificați înainte, deoarece întregul proces va dura aproximativ o zi, în funcție de tipul și dimensiunea congelatorului pe care îl aveți. După ce eliminați toate alimentele din congelator, veți începe procesul de dezghețare a congelatorului profund. Odată ce toată gheața sa topit, veți curăța interiorul și exteriorul congelatorului. În cele din urmă, veți lăsa congelatorul să ruleze timp de aproximativ șase ore înainte de a returna obiecte înghețate la congelator.

Pași

Partea 1 din 3:
Eliminarea alimentelor din congelator
  1. Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 1
1. Faceți loc pentru mâncarea din congelatorul frigiderului. Faceți cât mai mult spațiu posibil în congelatorul dvs. de frigider pentru alimentele pe care le veți elimina din congelatorul profund. O modalitate de a face loc este de a arunca toate elementele care sunt depășite sau nerecunoscute în congelatorul dvs. profund și congelatorul frigiderului dvs.
Sfat de experți
Chris Willatt

Chris Willatt

Curățarea casei ProfessionalChris Willatt este proprietarul și fondatorul alpine servitoare, o agenție de curățenie din Denver, Colorado a început în 2015. Alpine Maiservi a primit premiul Super Service din Lista Angie timp de trei ani la rând din 2016 și a primit Colorado "Curățarea locală de top" Premiul în 2018.
Chris Willatt
Chris Willatt
Curățenie Curățenie profesională

Lucrați repede dacă nu doriți să dezghețați congelatorul. Chris Willatt, proprietarul serviciilor de alpini, spune: "Setați congelatorul la cea mai fierbinte setare, apoi ia totul afară,inclusiv toate alimentele și rafturile sau rafturile detașabile. Spălați rafturile cu săpun și apă în chiuvetă și le-au pus deoparte uscat. Atunci, Ștergeți în interiorul congelatorului cu o cârpă microfibră și apă sau un detergent universal. Când ați terminat, puneți rafturile înapoi și Ia-ți mâncarea înapoi în congelator cât mai repede posibil."

  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 2
    2. Pregătiți răcitoarele cu gheață. Dacă nu există suficientă spațiu în congelatorul dvs. de frigider, va trebui să găsiți un alt loc rece pentru a păstra mâncarea din congelatorul profund. Anulați mai multe răcitoare mari și puneți un strat de gheață în partea de jos a fiecărui răcitor.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 3
    3. Relocați alimentele. Luați mâncarea din congelator adânc și puneți-o în frigider. Așezați alimentele rămase în răcitoare și apoi puneți un strat de gheață pe partea superioară a alimentelor. Dacă încă mai aveți nevoie de mai mult spațiu pentru mâncare, puteți să o stocați în frigider în sine.
  • Dacă curățați într-o zi cu temperaturi de îngheț, puteți încerca să stați mâncarea în afara în timp ce curățați congelatorul profund.
  • Partea 2 din 3:
    Dezghețarea congelatorului
    1. Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 4
    1. Consultați manualul proprietarilor. Fiecare congelator este diferit. Luați un moment pentru a citi prin manualul proprietarilor pentru a vă afla exact cum ar trebui să vă dezghețați congelatorul. Dacă nu aveți o copie fizică a manualului, încercați să vizitați site-ul producătorului pentru a localiza o copie digitală.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator adânc Pasul 5
    2. Opriți și deconectați congelatorul profund. Va trebui să vă asigurați că congelatorul dvs. profund este oprit și deconectat de la sursa de alimentare. Acest lucru se va asigura că toată gheața din interiorul congelatorului adânc se topește.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 6
    3. Deschideți ușile congelatorului. Va trebui să lăsați ușile congelatorului dvs. profund deschis în timp ce îl dezgheță. Acest lucru va ajuta congelatorul complet dezgheț mai eficient.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 7
    4. Pregătiți-vă pentru o mulțime de apă. Gheața din înghețarea voastră profundă se va topi în apă și ar putea face o mizerie uriașă. Încercați să plasați prosoape mari pe fiecare dintre rafturile din congelator, precum și pe podeaua din jurul congelatorului. De asemenea, puteți prinde apa topită prin plasarea unor tigăi mari pe rafturile congelatorului.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 8
    5. Verificați progresul la fiecare 20 de minute. Pentru a preveni o mizerie nedorită, veți dori să monitorizați progresul. Verificați la fiecare 20 de minute și înlocuiți prosoapele umede sau tigăi goale care au umplut cu apă.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 9
    6. Lăsați dezghețarea congelatorului profund până când toată gheața este topită. Dimensiunea și modelul congelatorului dvs. profund vor determina cât timp va dura pentru a dezgheța. Pentru modelele mai mici, acest lucru ar putea dura mai puțin de o oră. Congelatoarele profunde mai mari pot dura câteva ore.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 10
    7. Luați în considerare accelerarea procesului. Verificați manualul de congelare pentru a vedea dacă producătorul recomandă sau avertizează împotriva accelerării procesului de dezghețare. Încercați să utilizați un uscător de păr, un ventilator sau un încălzitor spațiu pentru a accelera procesul de topire. De asemenea, puteți încerca să utilizați un cuțit de chip pentru a cip în jurul marginilor bucăți mai mari de gheață.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea congelatorului
    1. Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 11
    1. Ștergeți apa topită. Odată ce toată gheața din congelatorul profund se topește, îndepărtați orice prosoape sau tigăi din interiorul congelatorului. Apoi luați un prosop curat și ștergeți excesul de umiditate și apă din interiorul congelatorului profund.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 12
    2. Eliminați și curățați orice rafturi. Dacă congelatorul dvs. profund are rafturi detașabile, scoateți-le. Apoi curățați rafturile cu apă caldă, cu săpun și lăsați-i să se usuce înainte de a le plasa în interiorul congelatorului profund.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator adânc Pasul 13
    3. Curățați interiorul congelatorului profund. Spălați interiorul congelatorului adânc cu apă caldă cu săpun. De asemenea, puteți amesteca o ceașcă de apă (240 ml) de apă, o oțet alb de linguriță și un săpun de mâncare de linguriță într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați soluția pe pereții congelatorului și podeaua și apoi ștergeți cu o cârpă umedă.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 14
    4. Ștergeți în afara congelatorului. După curățarea interiorului congelatorului adânc, veți dori să ștergeți exteriorul. Utilizați un spray de curățare sau apă caldă, cu săpun pentru a șterge partea din față, înapoi și laturile congelatorului profund.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 15
    5. Uscați congelatorul adânc cu un prosop. După curățarea interiorului și exteriorul congelatorului adânc, uscați-l cu un prosop curat. Asigurați-vă că eliminați toată umiditatea din interiorul congelatorului. Acest lucru va împiedica formarea unei noi gheții noi.
  • Imagine intitulată Curățați un congelator profund Pasul 16
    6. Rotiți congelatorul timp de 6-8 ore înainte de a adăuga alimente. Odată ce congelatorul este complet uscat, închideți ușile și întoarceți congelatorul înapoi. Majoritatea producătorilor sfătuiesc că părăsiți congelatorul profund pe șase până la opt ore înainte de a plasa elemente înghețate în interior. De această dată variază între modele, deci consultați manualul proprietarului sau producătorul.
  • WikiHow Video: Cum să curățați un congelator profund

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar