Cum se fixează un frigider de scurgere

Un frigider care scurgerea apei nu va funcționa cât mai eficient ar trebui, poate să nu păstreze mâncarea în condiții de răcire și poate provoca deteriorarea apei scumpă a pardoselii și a structurii sub aparat. Din fericire, există mai multe remedii DIY pe care le puteți încerca înainte de a apela într-un tehnician de reparații. Începeți prin verificarea tigaiei de scurgere sub aparat, apoi continuați să confirmați că frigiderul este corect. După aceea, încercați să spălați linia de scurgere cu apă caldă, dacă este necesar. Dacă problema nu este încă fixată, deconectați și scoateți frigiderul pentru a inspecta linia de scurgere și de alimentare. În acest moment, fie încercați să vă reparați (dacă sunteți încrezător în abilitățile dvs.) sau să apelați într-un pro.

Pași

Metoda 1 din 4:
Înlocuind o tigaie de scurgere
  1. Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 1
1. Trageți grila în partea de jos a frigiderului. În cele mai multe cazuri, puteți trage pur și simplu drept pentru a scoate grila. Unele frigidere, deși folosesc 2-4 șuruburi pentru a ține grila în poziție. În acest caz, utilizați o șurubelniță.
  • Consultați manualul de produs dacă aveți probleme în îndepărtarea grilajului.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 2
    2. Glisați și inspectați tigaia de scurgere. Panul este în general pătrat sau dreptunghiular în formă și undeva în jur de 10 × 10 × 2 în (25.4 × 25.4 × 5.1 cm) în dimensiune. Încet glisați-l direct de sub frigider, deoarece probabil are puțină apă în ea. Căutați orice fisuri, găuri, deformare sau alte semne de daune.
  • Panul de scurgere colectează condensul din compartimentul congelator al aparatului. Când frigiderul funcționează corect, apa colectată se va evapora înainte ca panoul să se apropie de umplere.
  • Dacă tigaia este plină sau revărsată, frigiderul nu poate fi egalizat corect, poate exista o scurgere a liniei de apă, sau poate exista o altă problemă cu frigiderul. Încercați alte măsuri de depanare descrise în acest articol, apoi sunați la un tehnician de reparații dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 3
    3. Înlocuiți o tavă de scurgere deteriorată, cu o potrivire exactă. Luați tigaia de scurgere cu dvs. într-un magazin de îmbunătățire la domiciliu și vedeți dacă puteți găsi o potrivire exactă. Dacă nu, verificați site-ul producătorului frigiderului pentru informații de înlocuire. Este posibil să puteți comanda o tavă de înlocuire direct de la ei sau obțineți un număr de parte pe care îl puteți utiliza pentru a găsi Pan online de înlocuire corectă.
  • Dacă nu puteți obține tigaia de înlocuire în câteva ore, glisați vechiul PAN înapoi în poziție pentru moment.
  • Odată ce obțineți tigaia potrivită, glisați-o în poziție și afișați grila înapoi. Cu orice noroc, frigiderul dvs. de scurgere va fi fixat!
  • Metoda 2 din 4:
    Nivelarea frigiderului
    1. Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 4
    1. Verificați poziționarea orizontală a frigiderului cu un nivel de spirit. Poziționați partea laterală pe partea interioară a frigiderului. Dacă este necesar, scoateți unul sau ambele sertare clare în partea de jos, astfel încât să puteți accesa podeaua interioară. Nu puneți nivelul pe unul dintre rafturi - cu excepția cazului în care nu este posibil să acceseze podeaua interioară - deoarece acestea pot fi ușor în afara nivelului lor.
    • Pentru o performanță optimă, frigiderul trebuie să fie complet nivel de la o parte la alta.
    • Un nivel simplu de spirit (numit și un nivel de dulgher), care utilizează un bule încadrat într-un tub de lichid, este ideal pentru această sarcină.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 5
    2. Rotiți nivelul frontal-to-spate și confirmați ușor frigiderul. Partea din spate a frigiderului ar trebui să fie 0.25-0.5 în (0.64-1.27 cm) mai mici decât frontul, deoarece acest lucru ajută atât în ​​drenaj, cât și în păstrarea ușii închise strâns. Dacă balonul din nivelul este la jumătatea drumului interior și la jumătatea întregii linii din apropiere de pe tubul care denotă nivelarea perfectă, frigiderul se sprijină probabil înapoi.
  • Când nivelul este de fapt nivel, balonul ar trebui să fie centrat între liniile de nivel, astfel:
  • | O |
  • Când nivelul este ușor în afara nivelului pentru a arăta că frigiderul se sprijină în spate, liniile de bule și de nivel ar trebui să arate mai mult astfel:
  • | ф
  • Dacă este posibil, verificați ghidul de produs al frigiderului pentru cantitatea ideală de picătură din față în spate.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 6
    3. Scoateți grila din partea frontală inferioară a aparatului. În majoritatea cazurilor, dând grila o tragere bună ar trebui să o pop în afara locului. Unele frigidere, totuși, pot folosi șuruburi pentru a fixa grila în poziție. Odată ce grătarul este în afara drumului, veți putea vedea cele 2 picioare frontale ale frigiderului.
  • Verificați ghidajul produsului dacă aveți probleme cu evidențarea modului de eliminare a grilajului.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 7
    4. Rotiți picioarele reglabile și utilizați nivelul pentru a poziționa corect frigiderul. Ajustați maxilarul unei chei crescente, astfel încât să se potrivească perfect pe unul dintre picioare. Rotiți piciorul în sensul acelor de ceasornic pentru ao scurta și în sens invers acelor de ceasornic pentru a le prelungi. Repetați pe cealaltă parte, astfel încât picioarele să se potrivească. În cele mai multe cazuri, veți putea efectua ajustările necesare doar cu picioarele din față.
  • De exemplu, dacă frigiderul nu se sprijină suficient, ridicarea picioarelor din față ar trebui să facă truc. Utilizați în mod regulat nivelul dvs. pentru a confirma că podeaua interioară a frigiderului este nivelul de la o parte la alta și înclinat din față în spate.
  • Dacă frigiderul nu este la nivelul lateral de la-lateral, deconectați aparatul și recrutați un prieten puternic pentru a vă ajuta să-l glisați astfel încât să puteți accesa picioarele din spate. Picioarele din spate se reglează în același mod ca picioarele din față, astfel încât să reglați toate cele 4 picioare până când frigiderul este complet nivel de partea laterală și se sprijină ușor.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea scurgerii de dezghețare
    1. Imagine intitulată Fixați un frigider de scurgere Pasul 8
    1. Mutați toate produsele alimentare care blochează fluxul de aer la scurgerea de dezghețare în congelator. Practic, fiecare model de frigider are o scurgere de dezghețare aflată de-a lungul fundului peretelui din spate al compartimentului congelator. Poate fi protejat de o bucată de plastic pentru a preveni căderea resturilor, dar este de obicei ușor de localizat. Dacă aveți o mulțime de produse alimentare congelate care acoperă sau blochează în scurgere, faceți unele rearanjare pentru a îmbunătăți fluxul de aer.
    • Creați o coloană deschisă de la scurgere la tavan și o cale deschisă de la spate la partea din față a tavanului.
    • Fluxul de aer adecvat ajută la prevenirea înghețului liniei de scurgere.
    • Consultați manualul de produs dacă aveți nevoie de ajutor pentru găsirea scurgerii de dezghețare.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 9
    2. Goliți congelatorul și expuneți scurgerea dacă frigiderul se scurge după 2-3 zile. Dacă încă primești băi de apă de 2-3 zile după îmbunătățirea fluxului de aer la scurgerea de dezghețare, goliți complet congelatorul și mutați totul în cuferele de gheață. Apoi, scoateți capacul din plastic (dacă modelul dvs. are unul) care acoperă scurgerea de dezghețare.
  • Nu vă faceți griji cu privire la golirea compartimentului principal de frigider în acest moment. Alimentele din acolo vor rămâne la o temperatură sigură timp de 4 ore fără putere.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 10
    3. Deconectați frigiderul și răsuciți apa la robinet în jos pe scurgerea de dezghețare. După ce deconectați frigiderul, umpleți o ceașcă cu apă de la robinet fierbinte, apoi trageți o parte din ea într-un baster de curcan - care este o seringă lungă de plastic care deține în mod obișnuit aproximativ 2fl oz (59 ml) de lichid. Puneți vârful de mars în deschiderea de scurgere și strângeți apa caldă în jos. Repetați 1-2 de mai multe ori, apoi umpleți compartimentul congelator cu alimentele și conectați aparatul înapoi.
  • Apa caldă ar trebui să se topească orice gheață în linia de scurgere și să se desprindă de orice clogare minore.
  • Căutați un baster de curcan la orice magazin de bucătărie sau online.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 11
    4. Verificați tigaia de scurgere a frigiderului de mai multe ori pentru acumularea excesivă a apei. Apa din baster se va termina în tigaia de scurgere sub frigider. Datorită apei adăugate, ar trebui să verificați și să goliți (după cum este necesar) Panul de scurgere de 1-2 ori pe zi în următoarele 2-3 zile. Afișați capacul de pe grila de jos a frigiderului, glisați tigaia și goliți-o în chiuvetă dacă este mai mare de o treime plină.
  • Dacă nu vedeți excesul de apă în tigaia de scurgere, linia de scurgere trebuie să fie înfundată, caz în care ar trebui să treceți la următorul pas - scoaterea frigiderului.
  • Utilizați manualul dvs. de produs pentru informații mai specifice despre golirea tigaiei de scurgere. De asemenea, puteți verifica secțiunea Pan de scurgere a acestui articol.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 12
    5. Găsiți linia de scurgere și verificați supapa din spatele frigiderului dacă problema nu este fixată. Dacă apa caldă nu va sparge înfundarea, stați la metode manuale. Deconectați frigiderul și aveți un prieten să vă ajute să o glisați de pe perete. Utilizați manualul de produs (ori de câte ori este posibil) pentru a vă ajuta să identificați linia de scurgere din plastic care rulează de la baza compartimentului congelator în partea de jos a aparatului. Veți vedea, de asemenea, o supapă de verificare din plastic (supapă unică) lângă partea inferioară a liniei de scurgere.
  • Nu confunda linia de scurgere cu linia de alimentare cu apă care trece la gheața dvs. Acesta din urmă nu se va conecta la partea inferioară a frigiderului.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 13
    6. Curățați și înlocuiți, dacă este necesar, supapa de verificare și / sau linia de scurgere. Dacă nu vedeți blocări în linia de scurgere din plastic clară, trageți supapa de verificare fără linia de scurgere. Utilizați un dispozitiv de curățare a țevilor sau un dulap albastru pentru a dezlipi orice blocaj pe care îl vedeți în interiorul supapei de verificare. Dacă nu puteți rupe blocul blocaj, luați supapa la un magazin de îmbunătățire a casei și cumpărați o înlocuire potrivită. Montați supapa de verificare curățată sau înlocuită.
  • Dacă observați blocaje încăpățânate în linia de scurgere, trageți-l liber și cumpărați o înlocuire potrivită la magazinul de îmbunătățire la domiciliu. Cele mai multe linii de scurgere se instalează prin împingerea ferm tubul peste punctele de conectare, dar verificați manualul dvs. de produs pentru instrucțiuni specifice.
  • Metoda 4 din 4:
    Fixarea liniei de alimentare cu apă
    1. Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 14
    1. Deconectați frigiderul și trageți-l departe de perete. Frigiderele sunt destul de grele, mai ales atunci când sunt pline de alimente, deci apucați un prieten pentru a vă ajuta. Atâta timp cât vă puteți efectua reparațiile în 4 ore, nu vă faceți griji cu privire la golirea compartimentelor frigiderului sau a congelatorului.
    • Cu ușa închisă, alimentele frigorifice vor rămâne la o temperatură sigură timp de aproximativ 4 ore. Alimentele congelate vor păstra aproximativ 24-48 de ore (Fuller Freezer este, cu atât mai mult alimentele vor păstra).
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 15
    2. Inspectați linia de alimentare cu apă sau liniile din spatele frigiderului. Dacă aveți un dozator de gheață, gheață și / sau apă, veți vedea una sau mai multe linii de alimentare care conectează frigiderul dvs. la alimentarea cu apă de uz casnic. În majoritatea cazurilor, linia sau liniile de alimentare sunt realizate din plastic clar flexibil. Căutați picături, dribble, scurgeri, fisuri, patholi sau orice alte semne de scurgere sau deteriorare.
  • În mod alternativ, linia (liniile) de alimentare cu apă (e) poate fi realizată din plastic flexibil ne-translucid sau, în unele cazuri, metal împletit.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 16
    3. Strângeți punctele de conectare dacă acestea sunt locul unde vedeți dovezi ale scurgerilor. Multe linii de alimentare cu apă sunt ținute în poziție cu cleme pe care le puteți strânge prin răsucirea unui șurub în sensul acelor de ceasornic cu o șurubelniță. În acest caz, strângeți conexiunile și verificați înapoi pentru orice semne de scurgeri după o oră.
  • Verificați manualul produsului pentru detalii specifice privind modul în care liniile de apă se conectează la frigider.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 17
    4. Opriți alimentarea cu apă la linia de alimentare dacă încă mai vedeți scurgeri. Dacă strângerea conexiunilor nu ajută, sau dacă scurgerea este undeva de-a lungul liniei de alimentare, treceți la oprirea alimentării cu apă. Localizați punctul în care linia de alimentare cu apă se conectează la conductele de alimentare cu apă de uz casnic - acest lucru poate fi amplasat în spatele frigiderului, în subsol chiar sub frigider, sau în altă parte în apropiere. Rotiți supapa de închidere în sensul acelor de ceasornic pentru a dezactiva alimentarea cu apă.
  • Imagine intitulată Fix un frigider de scurgere Pasul 18
    5. Înlocuiți linia de apă numai dacă sunteți încrezători în capacitatea dvs. de a face acest lucru. Există o mulțime de variabile aici, pe baza tipului de linie de alimentare, modelul frigiderului, tipul de conectare la alimentarea cu apă de uz casnic și așa mai departe. Dacă aveți manualul de produs și vă simțiți încrezător că știți cum funcționează toate conexiunile, deconectați linia de alimentare și luați-o într-un magazin de îmbunătățire a casei pentru a cumpăra un înlocuitor de potrivire. Apoi, reinstalați noua linie de apă folosind aceeași procedură, porniți apă și verificați scurgerile.
  • A face acest lucru în mod necorespunzător poate duce la deteriorări majore de apă, așa că apelați într-un tehnician profesionist de instalare sau aparat de reparații dacă nu sunteți complet sigur că vă puteți descurca singur. În acest caz, păstrați alimentarea cu apă oprită, glisați frigiderul înapoi în poziție și conectați-l. Puteți utiliza în continuare frigiderul și congelatorul, chiar fără gheață sau distribuitor de apă / gheață pentru moment.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar