Cum să sculgeți un dovleac

Sculptura de dovleac este o tradiție distractivă de Halloween, care este popular în rândul copiilor și adulților. Pentru a vă scufunda propriul dovleac, va trebui mai întâi să achiziționați sau să alegeți unul de pe piața agricolă locală sau de plasture de dovleac. Faceți un spațiu de lucru curat pentru a face sculptarea și urmărirea sau proiectarea designului pe partea laterală a dovleacului înainte de a începe tăierea. Amintiți-vă, de asemenea, că va trebui să scoateți toate semințele din interiorul dovleacului. Asigurați-vă că păstrați cuțitele departe de copiii mici și supravegheați copiii mai mari care doresc să-și taie propriul dovleac.

Pași

Șabloane de sculptură de dovleac

Happy Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Crazy Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scary dinți Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Lipsa dinților Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scary Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Nightmare Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Cimitirul Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Witch Hat Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Haunted House Jack-O`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Black Cat Jack -`-Lantern

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 4:
Alegerea unui dovleac
  1. Imagine intitulată Dovlekins 457716_1920
1. Cumpăra un dovleac cu puțin înainte de Halloween. Deși entuziasmul de Halloween se poate construi la începutul lunii octombrie (în special pentru copii), nu cumpărați dovleacul prea devreme. Cele mai multe dovleci vor fi putrede dincolo de recuperare după o săptămână și jumătate până la două săptămâni. Cu acest lucru în minte, cumpărați dovleacul dvs. aproximativ o săptămână sau mai puțin înainte de Halloween.
  • Imagine intitulată sculptură un pas de dovleac 2
    2. Selectați un dovleac dintr-un plasture de dovleac sau supermarket. Multe locații vor vinde dovleci de sculptură ca abordări de Halloween. Vizitați supermarketul local sau plasturele de dovleac pentru o ofertă bună. Dacă locuiți lângă piața unui fermier, furnizorii pot vinde și dovleci. Găsiți o locație cu o selecție sănătoasă de dovleci și o gamă de dimensiuni.
  • Dacă sunteți vânătoare de dovleac cu copii mici, un plasture de dovleac poate fi cea mai distractivă pentru ei. Puteți găsi un plasture de dovleac local prin căutarea online sau păstrarea unui ochi deschis pentru anunțuri în jurul zonei în care locuiți.
  • Imagine intitulată sculptură un pas de dovleac 3
    3. Selectați un dovleac sănătos. Când alegeți un dovleac, încercați să alegeți unul care este liber de nicks, vânătăi și tăieturi. Căutați o tulpină robustă care nu se simte prea flexibilă și pentru o culoare mai consistentă tot timpul. Bate sau bate pe piele ca și cum ai fi un pepene galben - Dacă auzi un sunet gol, dovleacul este coapte.
  • Căutați un dovleac cu o bază plată. Acest lucru va facilita afișarea dovleacului sculptat în noaptea de Halloween.
  • Nu este important dacă dovleacul vă place este curat sau murdar. Amintiți-vă că puteți spăla mereu dovleacul cu o cârpă veche când ajungeți acasă.
  • Imagine intitulată sculpta un pas de dovleac 4
    4. Alegeți dimensiunea de care aveți nevoie. Dacă intenționați pe o sculptură de dovleac elaborată, rețineți că o tărtăcuță mai mare va oferi mai mult spațiu de suprafață, dar ia mai mult de lucru pentru a sculpta. Selectarea unui dovleac rotund, de dimensiuni medii este o opțiune populară.
  • Dacă aveți copii și pur și simplu planificați fețele desenate pe dovleci cu un marcator permanent, încercați să luați mai multe eșantioane mici și mijlocii pentru ca acestea să pună diferite modele.
  • Partea 2 din 4:
    Trasând un design
    1. Imagine intitulată sculpta un dovleac Pasul 5
    1. Alegeți un design înainte de a începe sculptura. Înainte de a începe să tăiați, dați seama ce fel de design sau față doriți pe dovleac: puteți să sculgeți o față tipică "înfricoșătoare" cu un zâmbet dințată, o casă bântuită sau o siluetă a unei pisici sau a unei lilieci.
    • Multe șabloane Jack-O`Lantern sunt disponibile online - încercați să căutați mai multe idei. Alternativ, abandonați în biblioteca locală și împrumutați o carte de idei de sculptură. O varietate de imagini pot fi foarte inspirate pentru dezvoltarea propriei dvs.
  • Imagine intitulată sculpta un pic de dovleac 6
    2. Alegeți o metodă pentru scularea dovleacului. În timp ce este convențional să vă așezați dovleacul și apoi să sculați prin tărtăcuța exterioară în centrul gol, alte metode de sculptură vor permite dovleacului dvs. să dureze mai mult și să implice mai puține lucrări cu cuțite. Câteva opțiuni populare de sculptură includ:
  • Sculptați un jack-o`-lanternă tradițională. Planificați să tăiați ochii, o gură și poate un nas. Acest design este cel mai ușor pentru începători.
  • Sculptați o siluetă. Alegeți o formă - de exemplu, o fantomă - și sculați "spațiul negativ" în jurul formei fantomei, apoi sculptați caracteristici cum ar fi ochii sau o gură. Veți termina cu un cerc de lumină în jurul formei întunecate, cu detalii luminate.
  • Sculptați până la pulpă. Pentru un jack-lanetern de zi pe care nu intenționați să-l aprindeți, utilizați un cuțit X-Acto pentru a elimina pielea de dovleac și dezvăluie pulpa. Nu scapi tot drumul în tărtăcuță.
  • 3. Traceți designul dvs. pe dovleac. Pentru sculptura tradițională, siluetă și pulpă, utilizați un marker permanent sau un marker de ștergere uscată pentru a vă evidenția designul pe dovleac. (Marcajele de ștergere uscată pot fi șterse dacă vă încurcați.) Dacă preferați să nu vă atrageți designul Jack-O`-Lantern, puteți găsi un model online și urmăriți-l pe dovleac.
  • De asemenea, puteți utiliza CADCS pentru a vă asigura imaginea la dovleac. Apoi, împingeți marginile șablonului pentru a crea o îndrumare pentru unde să sculptați.
  • Dacă decorați dovleci cu copii, lăsându-i să deseneze desenele poate fi o modalitate distractivă de a le include, totuși evitați să le manevrați cu unelte ascuțite de sculptură.
  • Partea 3 din 4:
    Sculptând dovleacul
    1. Imagine intitulată sculpt un pic de dovleac 8
    1. Configurați o zonă spațioasă de lucru. Sculptura de dovleac poate deveni rapid dezordonată și este mai bine să păstrați acea dezordine de pe podea sau de masă de bucătărie. Așezați un ziar sau un sac maro de la magazinul dvs. alimentar pe o suprafață plană. Așezați-vă instrumentele, precum și un castron pentru dovleacul aruncat.
    • Acest lucru protejează suprafața podelei sau a tabelului și face pentru o curățare ușoară atunci când este făcută. Odată ce ați terminat sculptura, puteți lega ziarele și puteți arunca toată mizeria departe. Puteți recicla ziarele.
  • Imagine intitulată sculpta un pas de dovleac 9
    2. Selectați un cuțit ascuțit. Pentru sculptura eficientă a dovleacului, utilizați un cuțit de pâine serită, un ferăstrău de jab (folosit pentru tăierea gips-cartonului) sau un cuțit zimțat, luat dintr-un set de sculptură de dovleac. Dacă nu aveți un cuțit zimțar, sau dacă preferați să utilizați o lamă dreaptă, optați pentru un cuțit de paring sau un cuțit de fileu.
  • 3. Tăiați un capac. Măsurați un cerc cu aproximativ o rază de 2 inci (5 cm) din tulpină. Veți tăia acest cerc pentru a face capacul. Nu faceți tăierea complet verticală - în schimb, unghiul punctului cuțitului spre centrul cercului. Capacul va sta apoi într-o indentare în formă de castron, care împiedică să cadă în centrul dovleacului.
  • Capacul nu trebuie tăiat într-un cerc. Încercați să modelați capacul ca un pătrat, stea sau alte forme. Doar asigurați-vă că păstrați cuțitul înclinat spre centrul de dovleac pe măsură ce sculați capacul și deschiderea.
  • 4. Scoateți umplerea de la dovleac. Utilizați o lingură mare, o scoică de înghețată sau mâinile pentru a trage toate firele și semințele din interiorul dovleacului. Așezați semințele, pulpa și alte scrapuri în castronul de bucătărie mare pe care l-ați prezentat mai devreme. Scoateți dovleacul la fel de curat cât puteți, astfel încât mai multă lumină strălucească prin Jack-O`-Lantern.
  • Acest pas poate fi omis dacă pur și simplu sculptezi până la pulpa dovleacului, fără intenția de a ieși afară.
  • 5. Sculptați designul. Utilizați o mișcare blândă înainte și înapoi pentru a tăia în dovleac și pentru a vă lua timpul. Asigurați-vă că ați tăiat tocmai de-a lungul designului pe care l-ați urmărit pe suprafața dovleacului. Trageți cuțitul înainte și înapoi, menținând în același timp o presiune constantă în jos. Continuați să urmați modelul până când ați scos întregul design.
  • Dacă o secțiune tăiată a designului dvs. nu se îndepărtează cu ușurință prima dată, rulați din nou lama din nou și apoi apăsați pe acea secțiune din interior. De asemenea, puteți găsi că o scobitoare înjunghiată în secțiune vă va ajuta să o scoateți.
  • Utilizați prudență atunci când aveți un cuțit. Taie departe de tine - nu tragi niciodată cuțitul spre tine prin dovleac.
  • Partea 4 din 4:
    Iluminarea și afișarea dovleacului sculptat
    1. Aprindeți dovleacul cu o lumânare sau o lumină de ceai. În mod tradițional, lanternele Jack-O`sunt aprinse cu sfeșnici sau lumini de ceai.Dacă alegeți să vă luminați dovleacul sculptat cu lumânări, să nu le lăsați aprins peste noapte sau dacă sunteți departe de casă.
    • Ventilați după cum este necesar. Dacă alegeți să utilizați o lumânare reală, asigurați-vă că sculptura dvs. va furniza flacăra cu oxigen suficient pentru a continua să ardă. Dacă ați tăiat mai multe găuri mari în dovleac, ar trebui să fiți bine. Dacă nu, luați în considerare tăierea unui ventilator mic în capac sau scoateți capacul în întregime.
  • Imagine intitulată sculpta un pas de dovleac 14
    2. Aprindeți dovleacul cu o lumină LED. Dacă preferați să nu iluminați Jack-Lantern cu o lumânare aprinsă, puteți înlocui o sursă de lumină artificială pentru același efect. Lanternele și LED-urile care străluceau sunt opțiuni moderne populare.
  • LED-urile și alte lumini artificiale sunt mai sigure (mai puțin probabil să înceapă un incendiu) și pot arde toată noaptea, spre deosebire de luminile de ceai.
  • Imagine intitulată sculpta un pas de dovleac 15
    3. Afișați dovleacul într-o zonă sigură. Dacă utilizați o lumânare în dovleac, puneți-o într-o zonă departe de elemente inflamabile. De exemplu, nu îl așezați lângă un balon de fân sau o sperietoare - elementele ar putea să aprindă focul dacă dovleacul dvs. devine jostat sau bătut. În plus, aveți grijă ca un costum de zgomot de trick-sau de treaters să nu fie prins de flacăra lumânărilor.
  • Dacă folosiți o lumânare pentru a vă aprinde dovleacul și plasându-l pe ceva din lemn, puneți o placă de cină în primul rând, pentru a prinde ceară și pentru a evita setarea porțelor de lemn, mese sau scări pe foc.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru un Jack-O-Lantern cu adevărat memorabil, ați putea încerca să vă dezvoltați propriul dovleac gigant.
  • Lăsând dovleacul în afara în aerul rece, își va extinde viața.
  • Kiturile de sculptură de dovleac cu cuțite și desene sau modele pot fi găsite cu ușurință în majoritatea magazinelor.
  • Dacă dovleacul începe să se scufunde, umpleți o chiuvetă profundă și înmuiați întregul dovleac sculptat pentru câteva ore - acesta va rehidrata și se va umfla ușor, revigorarea suficient pentru încă câteva zile de afișare.
  • Dacă sunteți un adult nebun de Halloween și aveți abilitățile și timpul puteți utiliza unelte electrice pentru a accelera lucrurile, deoarece este considerabil mai ușor de tăiat printr-un dovleac bolnav cu un jigsaw, mai degrabă decât o ferăstrău înfricoșător, ai intra într-un kit de sculptură de dovleac. De asemenea, puteți utiliza Instrumentele de sculptură pe care oamenii le-ar folosi pentru a lucra cu lut și un peele de legume pe care le puteți Îndepărtați pielea groasă și apoi folosiți instrumentele mai fine pentru a modela foarte eficient dovleacul.
  • Nu vă limitați să sculgeți pur și simplu o parte a dovleacului. Înfășurați în jurul modelelor, cum ar fi amprentele pisicii sau liliecii care zboară, deoarece fac mari adăugiri.
  • Avertizări

    Păstrați copiii mici departe de lumânări și cuțite. Dacă copiii au ales un dovleac special și doresc să-l sculbească în sine, asigurați-vă că supravegheați îndeaproape, astfel încât să nu fie răniți.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un dovleac
    • Un cuțit ascuțit (preferabil serit)
    • Ziare sau pungi maro
    • O lingură sau o scoică
    • Un marker permanent sau de ștergere uscată
    • Lumânări sau lumini LED
    • Un cuțit X-Acto pentru sculptură de celuloză sau detalii mici (opțional)
    • O brichetă sau mai ușoară (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar