Cum să încheie o căsătorie

Terminând o căsătorie după o lungă luptă pentru a salva, este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le puteți face. Dacă ați ajuns la concluzia că suficientă este suficientă și este timpul să terminați, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți un plan pe care îl puteți urma, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la logistică în timp ce sunteți vulnerabil emoțional. Angajați un avocat de divorț, decideți cum să vă ocupați de programele copiilor dvs., aflați unde veți trăi și obțineți finanțele dvs. în ordine. După aceea, este timpul să vă spun la revedere și să începeți noua dvs. viață.

Pași

Metoda 1 din 3:
Luând primii pași
  1. Imaginea intitulată sfârșitul unei căsnicii Pasul 1
1. Asigurați-vă că este decizia corectă. Dacă citiți acest articol, probabil ați decis să se termine. Dar luați ceva timp pentru a vă asigura că sunteți sigur că aceasta este alegerea potrivită. S-ar putea să fiți supărați, supărați de un mare argument sau deprimat, dar este căsătoria salvată? Ați vorbit cu soțul / soția dvs. și ați încercat tot ce este mai bun pentru a face acest lucru? Există ceva ce puteți face pentru a salva căsătoria? În cele din urmă, când știi, știi. Gândește-te dacă următorul este adevărat:
  • Sunteți și soțul / soția dvs. deja trăind în mod esențial vieți separate, petrecând puțin timp împreună? Sunteți nevoiți în dorința și nevoile zilnice ale fiecăruia? Ați încetat să luați decizii împreună?
  • Tu sau soțul dvs. ați apelat la oameni din afara căsătoriei pentru a vă satisface nevoile emoționale? Dacă acest lucru a mers destul de mult, ar putea fi timpul să se încheie.
  • Dacă relația este abuzivă și simțiți că sănătatea sau viața este în pericol, nu există nici o îndoială că ar trebui să se încheie. Trebuie să ajungeți la siguranță cât mai curând posibil.
  • Ați ajuns în afara ajutorului? Luați în considerare vorbirea cu un consilier de căsătorie înainte de a lua această decizie. Având o contribuție a unei terțe părți poate fi foarte utilă. Dacă nimic altceva, vorbind cu un consilier de căsătorie vă poate ajuta să vă decideți sigur dacă acesta este cel mai bun lucru de făcut.
  • Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 2
    2. Gândiți-vă la opțiunile dvs. Sfârșitul unei căsnicii implică, de obicei, divorțul, dar înainte de a sari direct la a face planuri de a divorța, ar putea dori să luați în considerare alte opțiuni, cum ar fi doar să vă aflați în afară pentru o perioadă de timp sau pentru a obține o separare legală. Care vă va oferi timp să trăiți vieți separate și să vedeți cum se simte pentru familia voastră. Fiind departe de soțul dvs. ar putea să vă facă să vedeți lucrurile puțin diferit. Această perioadă de probă vă poate ajuta, de asemenea, să vă ușurați în schimbări care altfel ar părea foarte abrupte.
  • S-ar putea să vă gândiți să rămâneți cu un prieten sau o rudă pentru o vreme, pentru a vă putea rezolva planurile fără să vă faceți griji cu privire la partea legală a lucrurilor încă.
  • În unele cazuri nu există timp pentru a gândi lucrurile. Dacă sunteți într-o căsnicie abuzivă, luați măsuri pentru a termina astfel încât să puteți ieși imediat.
  • Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 3
    3. Luați în considerare păstrarea planului dvs. privat pentru moment. Terminarea unei căsătorii schimbă totul între dvs. și soțul / soția dvs. În unele cazuri, lucrurile pot deveni foarte controversate. Pentru a vă proteja și asigurați-vă că merge așa cum doriți, ați putea dori să vă păstrați decizia în timp ce faceți planuri de a vă separa finanțele și pentru a crea o nouă situație vie. Puteți spune câțiva oameni de încredere care vă pot ajuta să faceți pregătiri, dar nu spuneți unei persoane care ar putea să o împărtășească cu soțul / soția.
  • Acest lucru vă oferă o șansă de a pleca cu finanțele dvs. în ordine. Dacă tot ceea ce dețineți este, de asemenea, în numele soțului dvs., veți avea nevoie de timp pentru a sorta lucrurile, astfel încât veți putea începe viața ca o singură persoană și să vă sprijiniți. Soțul tău ar putea face acest lucru foarte dificil. Dacă credeți că divorțul ar putea fi controversat, începeți să planificați cu câteva luni înainte de a rupe știrile.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă părăsiți o situație abuzivă. Nu spuneți soțului dvs. - faceți planuri, apoi plecați. Soțul dvs. va afla înainte de mult timp.
  • Imaginea intitulată sfârșitul unei căsnicii Pasul 4
    4
    Spune-i soțului / soției tale când e timpul. Știi cel mai bine cum să spargi știrile. Dacă ați luptat de luni de zile, poate că deja este clar că lucrurile s-au încheiat, dar din motive de închidere și claritate este o idee bună să aveți o conversație simplă. Ați putea aranja un timp liniștit acasă pentru a avea discuția sau pentru ao face în public, unde discuția ar putea fi mai puțin probabil să devină într-o altă luptă. Figurați un loc și timp și marcați calendarul, așa că știți că se va întâmpla în acea zi.
  • Dacă căutați cuvintele potrivite de spus, ați putea începe cu "Amândoi știm că acest lucru nu funcționează. Sunt gata să închei căsătoria."
  • Soțul dvs. va fi fie de acord sau să fie supărat. În cel mai bun scenariu de caz, veți putea rămâne prieteni, dar sfârșitul căsătoriei poate fi foarte imprevizibil.
  • Metoda 2 din 3:
    Făcând separarea
    1. Imagine intitulată încheie o căsătorie Pasul 5
    1. Evaluați-vă situația financiară. Dacă tu și soțul / soția dvs. aveți conturi comune, ați putea fi lăsat în picioare și uscați după divorț. Nu presupuneți că totul se va dovedi complet corect. Soțul tău ar putea ajunge să ia mai mult decât cota lui. Protejați-vă prin separarea banilor de la soțul / soția dvs. și efectuați următoarele:
    • Începeți un cont bancar separat. Puneți cât mai mulți dintre banii dvs. posibil. Nu luați bani din conturile comune în acest moment, dacă nu este o situație de urgență.
    • Porniți propria linie de credit. Dacă nu aveți propriul card de credit, este o idee bună să începeți Construirea istoricului de credit Acum, veți putea obține un împrumut sau să faceți o plată în avans într-un loc nou.
  • Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 6
    2. Începeți să economisiți bani. Dacă v-ați bazat pe venitul soțului dvs., este posibil să aveți nevoie să obțineți un loc de muncă sau să luați o nouă sursă de venit, astfel încât să puteți acționa bani pentru a vă sprijini în timpul și după divorț. Acest lucru ar putea însemna că trebuie să treceți de la o parte a zilei la locul de muncă cu normă întreagă sau să luați un al doilea loc de muncă, astfel încât să aveți o altă sursă de venit. În plus față de a face cât mai mulți bani puteți, salvați-o făcând următoarele:
  • Reduceți înapoi pe cheltuieli. Pentru moment, limitați achizițiile la Essentials.
  • Creați un buget și lipiți-l. Aflați cât de mulți bani veți avea nevoie să angajați un avocat, să închiriați un loc nou, să plătiți pentru alimente etc.
  • Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 7
    3. Aflați unde veți trăi. Puteți rămâne cu un prieten sau cu un prieten în primele câteva săptămâni sau luni, dar în timp va trebui să găsiți un loc permanent pentru a trăi. Dacă aveți copii, găsirea unui loc stabil pentru a trăi este și mai importantă. Petreceți ceva timp cercetarea opțiunilor accesibile.
  • Dacă sunteți în termeni buni cu soțul / soția, discutați cine va trăi în casă pe care o împărțiți și cine va trebui să plece.
  • Dacă veți fi pe cont propriu, ați putea dori să vă mutați într-un oraș nou pentru a obține un nou început. Gândiți-vă la cine ați putea rămâne și începeți să faceți planuri.
  • Dacă aveți copii, decideți ce fel de casă sau apartament veți putea să vă permiteți.
  • Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 8
    4. Face planuri pentru copii. Dacă aveți copii, va trebui să luați în considerare schimbările mari la sfârșitul căsătoriei dvs. va aduce în viața lor. Vor trăi în aceeași casă? Continuă să mergi la aceeași școală? Va trebui să vă dați seama de modul în care situația lor vii se va schimba și va reprezenta schimbări mai mici, cum ar fi întreruperile programului. Acesta este ceva ce tu și soțul tău ar trebui să treacă în detaliu, astfel încât să fie la fel de ușor pentru copiii dvs. cât mai ușor.
  • Decideți când să le spuneți. Spunând copiilor dvs. că vă divorțați este o afacere mare și ceva ce doriți să vă gândiți înainte de ao aduce.
  • Gândiți-vă la custodie. Doriți custodia completă sau parțială a copiilor? Dacă doriți ca custodia deplină, care este rară, va trebui să fie un motiv bun - cum soțul dvs. este abuziv sau incapabil să fie părinte. Dacă este cazul, adunați documentația pe care o puteți folosi ca dovadă pentru ao dovedi în instanță.
  • Imaginea intitulată sfârșitul unei căsnicii Pasul 9
    5. Suport emoțional de raliu. Obținerea de căsătorie nu este atât de ușor. În lunile următoare, în timp ce tu și soțul tău vă divorțați, veți avea nevoie de o mulțime de sprijin de la prietenii și familia ta. Spuneți oamenilor cei mai apropiați de dvs. ceea ce treceți și întrebați-i pentru ajutorul lor. Discutați cu prietenii care au trecut prin ea înșiși și îi cer sfaturi.
  • Luați în considerare obținerea de terapie. Procesul de divorț poate fi devastatoare, iar un terapeut vă poate oferi instrumentele potrivite pentru a face să mergeți mai ușor.
  • Să ai grijă de tine. Terminarea unei căsnicii este una dintre cele mai dificile experiențe de viață pe care o poate avea o persoană. Ai crezut că ți-ai petrece viața cu această persoană și acum sa terminat. Veți avea de-a face cu o creștere a emoțiilor în această perioadă. Asigurați-vă că mâncați mâncare sănătoasă, obțineți suficient somn, petrecând timp în afara și faceți tot ce este ceea ce vă face să vă simțiți cât mai bine posibil.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei căsnicii Pasul 10
    6. Începeți să trăiți separat. Indiferent dacă aceasta înseamnă să vă împachetați cota de bunuri și să vă mișcați sau să vă bucurați de soțul / soția dvs. care se mișcă, este timpul să mergeți și să trăiți separat. În timpul procedurilor de divorț, lucrurile vor fi mai ușor dacă viețile voastre sunt deja distincte de cealaltă.
  • Aflați ce lucruri sunt ale dvs. și care sunt partenerii dvs. Când vine vorba de achiziționarea celor doi ați făcut împreună, va trebui să vă dați seama cine a plătit pentru ce sau decideți cine îl primește.
  • S-ar putea să alegeți să plecați câteva zile în timp ce partenerul dvs. se îndepărtează sau invers. În acest fel, nu veți risca să aveți o luptă în timp ce încercați să împachetați cutiile și să plecați.
  • Metoda 3 din 3:
    Imaginea divorțată
    1. Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 11
    1
    Închiriați un avocat de divorț. Divorțurile pot fi foarte complicate și greu de navigat pe propria persoană. Chiar dacă nu aveți copii sau multe active, nu este ceva ce doriți să faceți totul singur. Cel puțin, ar trebui să aveți un avocat să vă uitați la documentele de divorț. Magazin în jurul valorii de un avocat de divorț pentru a găsi unul pe care îl poți permite.
    • Căutați un avocat care se specializează în manipularea divorțurilor. Nu selectați doar pe nimeni din agenda telefonică - veți dori pe cineva cu experiență. Acest lucru este deosebit de important dacă soțul / soția dvs. nu dorește să obțină un divorț sau dacă intenționați să judecați pentru motive (cum ar fi adulterul).
    • Dacă nu simțiți că vă puteți permite un avocat, puteți angaja în continuare un paralegal pentru a vă ajuta să navigați pe proces sau să examinați documentele pentru a vă asigura că este completat corect.
    • Unele state au resurse pentru a "Fă-o singur" divorț. Efectuați cercetări pentru a afla dacă această opțiune este disponibilă pentru dvs.
  • Imagine intitulată sfârșitul unei căsnicii Pasul 12
    2. Fișier pentru divorț. Cerințele și documentele pentru depunerea divorțului diferă de stat. Lucrați cu avocatul dvs. pentru a completa cu atenție documentele adecvate și depuneți-l la timp. În majoritatea cazurilor, primul pas va fi depunerea unei petiții pentru divorțul cu grefierul dvs. local, unde petiția dvs. va primi un număr de caz. Soțul dvs. va fi informat și va trebui să răspundă la petiție.
  • Imagine intitulată End o căsătorie Pasul 13
    3. Participați la procedurile de divorț. În funcție de specificul divorțului, este posibil să îl puteți soluționa în instanță cu un mediator. Dacă e a "Nici un concurs" divorț, adică ambele părți sunt pe deplin la bord și sunt în termeni amiabile, este posibil să nu mai fi necesar să mergeți la instanță.Dacă este contestat, ceea ce înseamnă că soțul / soția nu dorește divorțul sau nu este de acord cu termenii dvs., va trebui probabil să mergeți în instanță pentru a avea o regulă judecător asupra chestiunilor de distribuție a proprietății, pensie, custodia copilului și sprijinul copilului.
  • Pe parcursul procesului, este posibil să aveți nevoie să prezentați dovezi legate de situația dvs. financiară. Organizați declarațiile bancare, plătiți stuburi, chitanțe și alte lucrări, astfel încât să le pregătiți dacă aveți nevoie de ele. Avocatul dvs. ar trebui să vă ajute cu fiecare pas al procesului pentru a vă asigura că este fără probleme.
  • Dacă Custodia copiilor dvs este în discuție, va exista un set separat de documente pentru a lucra. Fiți pregătiți să prezentați dovezi legate de fitness ca părinte. Va trebui să vă arătați că aveți un venit constant, o situație de viață stabilă și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată sfârșitul unei căsnicii Pasul 14
    4. Recuperat. Aceasta va fi o experiență emoțională pentru dvs. Procesul de divorț în sine poate dura mai multe luni - luni care pot fi răniți emoțional și obositoare. După aceea, va dura mult timp să vă obișnuiți cu noua dvs. situație, indiferent dacă divorțul era sau nu contencios. Înclinați prietenii și familia dvs. pentru sprijin și obțineți ajutor în afara unui consilier atunci când este necesar pentru a trece prin acest timp dificil. În cele din urmă, când căsătoria dvs. se termină cu adevărat, puteți sărbători această șansă pentru un nou capitol din viața voastră.
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Soțul meu de 15 ani este un alcoolic. L-am lăsat de mai multe ori și știu că nu mai pot trăi viața asta. Cu toate acestea, sunt îngrijorat de impactul asupra celor două fiice ale noastre dacă plec. Ce trebuie să fac?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Gândiți-vă la impactul comportamentului alcoolic al soțului dvs. asupra celor două fiice ale dvs. Luați fiicele voastre și lăsați-l.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este utilă 5Alpful 27
    • Întrebare
      Ce fac dacă nu avem copii împreună și deține totul, am trăit împreună timp de 7 ani și căsătoriți timp de aproape 4 ani și ma cerut să renunț la slujba mea oribilă și acum mă tratează teribil?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Îi spui că nu ești o femeie care poate fi tratată teribil și că meritați mai bine. Poate mergeți la consiliere pentru a încerca să vă rezolvați problemele și între timp, încercați să găsiți un nou loc de muncă. Țineți minte că poate deține totul, dar cred că, dacă nu a existat un acord prenupțial, toate activele sunt împărțite între soți, sau va trebui să vă plătească sprijinul împotriva soțului.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 6helpful 12
    • Întrebare
      Soțul meu are o altă femeie pe care o vede în weekend. Am nevoie de ajutor la sfârșitul acestei căsătorii torturate.
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Dacă aveți dovezi despre această aventură, dosar pentru divorț pe baza adulterului. Ia-ți un avocat. Fă-o pentru fericirea ta.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 3helpful 16
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Dacă aveți copii, instanța se va ocupa de custodie, dar încercați să discutați cu alte lucruri semnificative despre această chestiune în prealabil.
  • Fii calm - nu țipă la el / ea în timp ce discută divorțul tău.
  • Dacă aveți copii mai în vârstă sau adulți, explicați-le nefericirea cu care ați trăit amândoi. Nu are nimic de-a face cu ei. Că nimic nu se va schimba în relația cu ei.
  • Pregătiți-l emoțional pentru știri. Detașați într-un mod pe care îl pot vedea și de a fi pregătiți pentru ceea ce vine.
  • Nu renunta doar la bomba. Spune-i că nu funcționează. Poate că vor gândi la fel și poate că nu vor fi de acord, dar orice se întâmplă, asigurați-vă că sunteți fericiți.
  • Avertizări

    Dacă încercați să lăsați o căsătorie abuzivă, este posibil să aveți nevoie obțineți o comandă de restricție Pentru a vă proteja în timpul procedurilor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar