Cum se formează un cv

Cum vă formați CV-ul poate face o mare diferență cu privire la faptul că calificările dvs. sunt ușor de recunoscut de un recrutor sau că documentul este chiar citit. Deși există numeroase sugestii și variații pentru formatele de reluare, cum ar fi cronologia (experiența de listare în ordinea cronologică), funcțional (listarea abilităților necesare pentru a face treaba mai întâi) și combinație (combinând atât formatarea cronologică cât și funcțională), a fost recomandată de experți Pentru a crea un CV vizat care este adaptat fiecărui loc de muncă pe care îl solicitați. Cu toate acestea, există anumite secțiuni pe care ar trebui să le includeți aproape întotdeauna, precum și anumite reguli de formatare tehnică pe care ar trebui să o urmați.

Pași

Metoda 1 din 2:
Inclusiv secțiuni esențiale
  1. Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 1
1. Furnizați informații de identificare. În antetul dvs. trebuie să includeți informații personale, cum ar fi numele dvs. și numărul de telefon. Plasați aceste informații într-un antet, astfel încât să apară pe toate paginile CV-ului dvs. (dacă aveți mai mult de o pagină). Ar trebui să includeți:
  • Numele dumneavoastră.
  • Abordare.
  • Numar de telefon.
  • E-mail.
  • Legătura cu profilul social media, site-ul sau blogul (opțional).
  • Imagine intitulată formatul unui CV Pasul 2
    2. Includeți un titlu sau un titlu. Primul lucru pe care îl recunoaște un cititor după ce identitatea ta este titlul sau titlul CV-ului. Luați în considerare utilizarea titlului poziției pe care îl aplicați ca titlu și scrieți-l în toate capacele. Faceți-o un font de dimensiuni mai mari decât restul CV-ului și luați în considerare făcându-l îndrăzneț. Dacă nu ați avut anterior același titlu la o lucrare anterioară, puteți scrie "calificări pentru" deasupra titlului dvs. Acest lucru vă permite CV-ului să iasă în evidență vorbind direct despre intențiile dvs. pentru a vă dovedi calificările pentru poziția. Exemple sunt:
  • Manager de marketing
  • Sau: Calificări pentru managerul de marketing
  • Imagine intitulată Formatul unui CV Pasul 3
    3. Adăugați trei la cinci abilități esențiale sau unice. Direct sub titlul dvs., scrieți mai multe abilități esențiale pe care le postați necesare pentru a face treaba pe care o aplicați pentru succes. Separați fiecare abilitate utilizând un "/". Puteți determina ce abilități esențiale să adăugați aici prin evaluarea seturilor de competențe și citirea descrierii postului pentru a alege cele mai importante calificări. Dacă aveți o abilitate esențială care este necesară pentru a face treaba cu succes, adăugați-o aici. De exemplu:
  • Titlu: Manager de marketing
  • Direct sub titlul dvs.: marketing strategic / marketing social media / optimizarea motorului de căutare
  • Imagine intitulată Formatul unui CV Pasul 4
    4. Creați o declarație de rezumat. După titlul și abilitățile esențiale, trebuie să scrieți un paragraf scurt (numit o declarație sumară) care evidențiază pe scurt abilitățile și experiența dvs. Această secțiune ar trebui să fie de trei până la cinci propoziții lungi și ar trebui să evidențieze cele mai relevante abilități, experiență și realizări în legătură cu locul de muncă pe care îl solicitați.Asigurați-vă că utilizați propoziții scurte și eficiente atunci când scrieți această secțiune pentru a spune cititorului cine sunteți și ceea ce sunteți capabili. Luați în considerare, inclusiv următoarele:
  • O declarație care exprimă cine sunteți și cele mai bune abilități soft care sunt relevante și esențiale, cum ar fi "motivați și orientați spre rezultate".
  • Anii de experiență, titluri cheie, industrii și sectoare. De exemplu, "Asociația vânzărilor cu peste 5 ani de experiență în vânzări pentru industria software".
  • Premii și recunoașteri notabile. De exemplu, "asociat de vânzări de top în regiunea occidentală".
  • Educația de stat care este fie la nivel de absolvent, fie mai sus (cum ar fi MBA) și certificările care sunt esențiale sau preferate de către angajator (cum ar fi Six Sigma Belt).
  • Citează realizările cheie care sunt cele mai relevante. De exemplu, "a contribuit la creșterea anuală a vânzărilor de 25% față de anul precedent".
  • Imagine intitulată formatul unui CV Pasul 5
    5. Abilități de competențe și competențe de bază. Sub declarația dvs. sumară, trebuie să includeți o listă de abilități pe care le posedați că poziția pe care o solicitați, de asemenea, necesită. Așa cum ați enumerat deja câteva abilități esențiale la începutul CV-ului dvs., trebuie să vă extindeți pe această listă, alegând cele mai relevante abilități și calificări necesare pentru a face treaba pe care sperați să o angajați pentru. Secțiunea de competențe trebuie:
  • Utilizați format bullet cu mai multe coloane. Alegeți gloanțe profesionale care merg cu șablonul dvs. de reluare. Exemple de gloanțe profesionale sunt  sau -. Astfel încât să nu aveți o listă lungă de gloanțe pe prima pagină, utilizați 2 sau 3 coloane pentru a vă menține lungimea CV-ului mai scurtă.
  • Abilități de identificare folosind doar una până la trei cuvinte pentru fiecare. Acest lucru va păstra fiecare abilitate ușor de citit și va permite cititorului să scaneze rapid.
  • Nu conțin mai mult de 15 abilități. Deși lungimea listei de competențe a cuiva variază de la locul de muncă la locul de muncă și de la persoană la persoană, se sugerează păstrarea acestei liste de a ieși din control. Cu cât mai multe abilități pe care le adăugați, cu atât mai probabil cititorul va trece în mod natural asupra unor abilități enumerate.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 6
    6. Nu uitați să enumerați atât abilitățile dvs. grele, cât și abilitățile dvs. soft. Abilitățile grele sunt abilități care pot fi predate pentru a face treaba cu succes. Abilitățile soft sunt trăsături personale sau atribute care pot afecta capacitatea unei persoane de a îndeplini sarcini.
  • Exemple de abilități grele: generarea de plumb și cercetare de piață.
  • Exemple de abilități moi: rezolvarea problemelor și abilitățile interpersonale.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 7
    7. Faceți o rubrică numită "experiență profesională" sau "experiență relevantă". Ar trebui să utilizați termenul "experiență profesională" atunci când calea carierei dvs. coincide cu ceea ce solicitați pentru. Puteți utiliza termenul "experiență relevantă" dacă sunteți un absolvent recent și folosind educația și proiectele dvs. ca o modalitate de a vă arăta abilitatea de a face treaba. La listarea experienței dvs., utilizați o ordine cronologică inversă cu cea mai recentă poziție listată mai întâi. Se recomandă, de asemenea, să enumerați doar locuri de muncă organizate în ultimii 10 ani. Pentru fiecare poziție enumerată încercați să includeți următoarele:
  • Scrieți numele companiei, locația și datele pe care le-ați lucrat acolo, cum ar fi: Compania ABC - New York, NY. Iunie 2006 - prezent
  • Precizați titlul deținut cu caractere aldine pe linia de mai jos, cum ar fi Asociatul de vânzări.
  • Adăugați o scurtă descriere sub titlul dvs. Descrierea ar trebui să ofere o idee generală despre responsabilitățile dvs. pe care le-ați avut la locul de muncă.
  • Evidențiați realizările dvs. cu o listă marcată cu cele mai relevante informații care vor fi atrăgătoare pentru recrutorul sau managerul de angajare pentru locul de muncă pe care îl solicitați.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 8
    8. Creați o secțiune pentru "Educație, Certificări și Formare". Trebuie să enumerați toate educația relevantă sau lucrează în prezent în afara liceului. Nu adăugați liceu la CV decât dacă sunteți în prezent în liceu. Dacă ați încheiat sau sunteți înscriși în cursuri de certificare sau de formare de la o organizație profesională, includeți aceste și în această secțiune. Când creați titlul, adăugați numai cuvintele care se potrivesc cel mai bine.
  • De exemplu, dacă aveți un grad de colegiu și ați terminat un curs de formare profesională, dar nu sunteți certificat în nimic, titlul dvs. ar trebui să citească "Educație și instruire". La fel ca și în scrisul dvs. de experiență, utilizați următorul format:
  • Scrieți numele universității sau al companiei și locația sa, cum ar fi: Universitatea Santa Clara-Santa Clara, CA.
  • La următoarea linie, scrieți gradul, numele cursului sau certificarea urmată de data finalizării: Băchile în Administrarea afacerilor științifică, mai 2000.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV Pasul 9
    9. Includeți secțiuni suplimentare atunci când este relevant. Deși următoarele secțiuni enumerate nu sunt esențiale pentru fiecare CV, pot fi necesare unele secțiuni în dvs. Indiferent dacă aceste secțiuni sunt sau nu relevante, vor fi determinate de tipul de poziție pe care o căutați și de experiența dvs. Din nou, dacă descrierea postului menționează și aveți experiența, adăugați-o la CV-ul dvs! Aceste secțiuni ar putea include:
  • Premii. Premii care sunt semnificative pentru a vă arăta realizările, cum ar fi realizarea listei președintelui, pot fi enumerate în această secțiune separată.
  • Prezentări. Dacă solicitați un loc de muncă care vă cere să fiți un expert pe un anumit subiect sau una dintre sarcinile principale va fi prezentată la alții, adăugați experiența dvs. cu prezentări din această secțiune.
  • Publicații. Adăugați această secțiune dacă sunteți considerat un expert și ați publicat articole sau alte documente pe un subiect care este cheia pentru poziția.
  • Limbi. Adăugați numai această secțiune dacă vorbiți, citiți și / sau scrieți altă limbă decât limba dvs. maternă și poziția o cere.
  • Afilieri. Notarea afilierilor dvs. profesionale și a memberilor vă arată dedicarea dvs. în cariera dvs.
  • Implicare în comunitate. Este posibil să fie bine să enumerați o experiență de voluntariat care vă arată că doriți să vă întoarceți și vă descrie interesele. Acest lucru este valabil mai ales dacă solicitați un loc de muncă la o companie care este implicată în comunitate.
  • Metoda 2 din 2:
    Reglarea aspectului paginii și a fontului
    1. Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 10
    1. Alegeți dimensiunea corespunzătoare a hârtiei. Cel mai probabil, dimensiunea adecvată a hârtiei va fi setată ca implicită în ceea ce privește programul pe care îl utilizați. Cele două dimensiuni de hârtie cele mai probabile sunt 8.5 "cu 11" folosite în America de Nord și A4 folosit în cea mai mare parte a Europei, Africa, Asia, Oceania și America de Sud.
    • Dacă solicitați un loc de muncă în afara țării dvs., este important să verificați ce dimensiune a hârtiei în standard. Dacă utilizați Microsoft Word, vă puteți modifica dimensiunea hârtiei în fila "Page Layout".
  • Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 11
    2. Formați marginile dvs. Apoi, trebuie să vă stabiliți marginile. Implicit de marjă poate fi setat la 1 ", dar puteți reduce această dimensiune la fel de puțin .25 ".
  • Când alegeți marje mai mici de 1 ", este important să vă asigurați că toate informațiile vor fi tipărite pe pagină.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 12
    3. Selectați fontul și dimensiunea fontului. Fonturile simple și ușor de citit sunt o alegere bună pentru un CV. Cele mai recomandate fonturi de a alege de la ARial, Calibri, Times New Roman sau Verdana. Odată ce ați ales fontul dvs., trebuie să-l păstrați același pe tot parcursul CV-ului. Este, de asemenea, important să alegeți o dimensiune a fontului care nu este prea mică pentru a citi sau prea mare și pentru a lua un spațiu inutil.
  • Încercați să alegeți o dimensiune a fontului între 10 și 12 puncte (PT) pentru părțile principale ale CV-ului și 14 sau 16 PT pentru numele dvs. și pentru a relua titlul. Utilizarea diferitelor dimensiuni ale fonturilor pentru a distinge titlurile și titlurile vor ajuta cititorul să recunoască diferitele părți ale CV-ului. De exemplu, poziția "Educație" poate fi de la 1 la 2 puncte mai mari decât informațiile furnizate în cadrul acelei rubrici.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV-ul Pasul 13
    4. Setați spațierea. În timp ce încă sub fila "Page Layout", puteți să vă ajustați distanța pe tot parcursul CV-ului selectând o secțiune a CV-ului dvs. și ajustarea spațiului "înainte" și "după". Încercați să setați distanța între liniile din același paragraf sau între punctele de glonț către unic sau 0 pt, dar nu mai mult de 1.5.
  • Pentru spații între secțiuni sau rubrici, se recomandă să stați între 4 și 8 pt, astfel încât pauzele și pozițiile din secțiunea sunt ușor de observat.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV Pasul 14
    5. Alegeți o margine pentru a sparge secțiunile. Când vă definiți secțiunile și anteturile, plasarea unui bord în acea zonă va ajuta în continuare fiecare secțiune să iasă în evidență. Frontierele pot fi alese pentru a merge mai sus, sub sau în jurul valorii de rubrică (oricare dintre cât vă simțiți cel mai bine). Există, de asemenea, mai multe stiluri, culori și grosimea liniilor de a alege de la. Simțiți-vă liber să încercați câteva înainte de a comite.
  • Amintiți-vă să utilizați aceeași margine pe tot parcursul CV-ului.
  • Imagine intitulată Formatul unui CV Pasul 15
    6. Adăugați numere de pagină dacă CV-ul dvs. este mai lung decât o pagină. Este important să adăugați numere de pagină la CV-ul dvs., astfel încât recrutorul sau managerul de angajare știe că se uită la documentul complet. Deoarece veți avea un antet deasupra paginii cu informațiile dvs. personale, numărul paginii va ieși bine într-o secțiune de subsol.
  • Există diverse modalități de a observa numărul paginii și puteți să vă simțiți liber să alegeți unul care se potrivește cu preferințele dvs. personale. Cu toate acestea, este recomandat să specificați câte pagini sunt total, de exemplu "Pagina 1 din 3".
  • sfaturi

    Modul în care organizați sau comandați secțiunile dvs. esențiale depinde de dvs. - asigurați-vă că includeți informațiile vitale enumerate în acest articol undeva pe CV-ul dvs.
  • Dacă solicitați o poziție în afara SUA și Canadei, cerințele specifice țării de cercetare pentru a verifica necesitatea unor informații suplimentare, cum ar fi originea națională, starea civilă sau o fotografie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar