Cum să curățați pernele de canapele

Cele mai multe perne de canapea iau o mulțime de abuzuri. Chiar dacă pernele de mobilier sunt concepute pentru a îndura o uzură considerabilă, curățarea și îngrijirea corespunzătoare vor menține aspectul mobilierului dvs. Părul de murdărie și animal de companie pot descompune fibrele în cele mai multe țesături de pernă, precum și contribuie la o imagine a necurățeniei, astfel că păstrați pernele de canapea curată este importantă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pregătirea curățării
  1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 1
1. Identificați țesătura de pernă. Diferite țesături și materiale necesită diferite agenți de curățare. În plus, unele țesături ar trebui manipulate sau curățate într-un mod special pentru cele mai bune rezultate, iar unele ar putea fi chiar să fie uscate într-un mod special. Unele țesături comune utilizate în canale includ:
  • Amestec de bumbac
  • Piele
  • Lenjerie
  • Vinil
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 2
    2. Verificați toate etichetele pentru instrucțiuni de curățare. Etichetele de pe perne sau perne de canapea vă vor oferi, de obicei, sfaturi cu privire la ce fel de țesătură cu care aveți de-a face și cum țesătura poate fi cea mai bine curățată. Unele abrevieri comune pe care le-ați putea vedea pe etichetele dvs. includ:
  • W: Folosiți detergenți pe bază de apă.
  • S: Curățați cu produse fără apă, de exemplu, cu solvent de curățare uscată.
  • WS: fie curatoare pe bază de apă, fie un curățător fără apă este OK.
  • X: numai curățenie profesională, deși aspirarea este acceptabilă.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 3
    3. Pre-curățați pernele cu un aspirator. Veți dori să eliminați toate praful, părul și orice altă crudă care s-ar fi putut acumula în colțurile și cranii ale pernei de canapele înainte de a utiliza orice fel de curățare lichidă. Pentru majoritatea tipurilor de țesături, un aspirator poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria și părul.
  • Majoritatea aspiratoarelor au unul sau mai multe atașamente de tapițerie cu un atașament cu perie moale. Utilizați aceste rezultate pentru cele mai bune rezultate.
  • Dacă nu aveți un aspirator, dezarhivați capacul pernei, scoateți-l afară și agitați-l bine.
  • Asigurați-vă că ați vidat sub și în jurul pernelor, de asemenea. Păstrarea întregului canapea curată și liberă de crumbs și praf vă va ajuta să vă protejați pernele.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 4
    4. Testați-vă curățenia înainte de ao aplica. Ori de câte ori utilizați un nou mai curat sau chiar un agent de curățare, sunteți familiarizat pe o nouă bucată de mobilier, trebuie să o testați mai întâi. Alegeți un mic punct care nu este vizibil și folosiți o cantitate mică de curățare pentru a vedea dacă va deteriora țesătura.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 5
    5. Pre-tratați zone puternic colorate sau murdare. În cele mai multe secțiuni de alimentare de la domiciliu sau de curățare a magazinelor puteți găsi spray-uri de curățare pre-spălare pentru mobilier. Utilizați-le pe pernă și lăsați-vă spray-ul să stea atâta timp cât eticheta este direcționată sau dați ușor petele cu un burete umed și detergent ușor, permițând setarea soluției timp de câteva minute înainte de a trece la următoarea fază a curățării eforturi.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 6
    6. Verificați pernele pentru rezistența culorii. Puteți aplica o pastă umedă de apă și detergent în interiorul pernei și lăsați-o să stea câteva minute înainte de ao clăti. Dacă există decolorare după clătire, nu mana sau mașina spălați perna. Luați capacul la curățenia uscată în loc.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea pernelor detașabile
    1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 7
    1. Utilizați servicii profesionale pentru piele. Cea mai bună și cea mai sigură cale de a curăța capacele pernelor din piele este de a utiliza un serviciu profesional, ca un curățător uscat. Scoateți capacul pernei din pernă și luați-l la un dispozitiv de curățare a preferinței dvs.
    • Pentru curățenie generală, Puteți utiliza o curățare din piele comercială în apă sau părți egale oțet alb și apă. Umeziți o cârpă moale în soluție și ștergeți pernele curate.
    • Evitați utilizarea oricărei substanțe de curățare dure, incluzând curățătorii pe bază de albire și amoniac. Acestea pot deteriora cu ușurință perna dincolo de reparații.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 8
    2. Susțineți pielea cu o soluție de in. Ar trebui să amestecați 1 parte oțet per 2 piese ulei de fixare și puneți această soluție într-o sticlă. Agitați-l bine, apoi frecați-l în piele cu o cârpă uscată. După 10 minute, luați o cârpă uscată și scoateți orice soluție reziduală.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 9
    3. Vacuum acoperă perna de căprioară. Suede este un material care necesită atenție și îngrijire pentru a menține. Îndepărtați pernele de pe canapea într-o zonă curată a podelei și într-un model CRISS-Cross, vidați toate praful, murdăria și părul din țesătură, de preferință cu atașarea tapijului vidului.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 10
    4. Dați-vă căprioară o frecare. Există cârpe de căprioare de căprioară și piele de căprioară pe care le puteți folosi pentru a lustrui și a restabili lucrarea pernei. Cu atenție și complet frecați perna pe toate laturile pentru a îndepărta resturile cu peria sau cârpa.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 11
    5. Tratați petele de căprioare cu o soluție de apă și alcool. Creați o soluție cu părțile egale apă caldă și frecarea alcoolului într-o sticlă pentru a vă trata pata. Agitați viguros sticla pentru a amesteca bine soluția și apoi umeziți o cârpă de țesătură de terry cu soluția dvs. Având grijă să nu aplicați prea multă soluție la țesătură, cu ușurință capacul pernei.
  • Frecați ușor pata într-un model în formă de x pentru cele mai bune rezultate.
  • În plus față de apa caldă și alcoolul de frecare, puteți utiliza un radieră de piele de piele sau un radieră cu creion regulat pentru a ajuta la frecare pete. Întotdeauna frecați zona cu o perie de căprioară după ce ați folosit o radieră sau o soluție de curățare a petelor.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 12
    6. Curățați vinilul de vinil în timp ce sunt încă pe pernă. Capacele de pernă de vinil, de obicei, nu trebuie eliminate. Puteți umezi o cârpă de curățare cu apă caldă și adăugați un capac de detergent de mâncare la ea, apoi ștergeți perna curată. Clătiți bine săpunul din cârpă, strângeți cârpa până când este doar umedă și apoi ar trebui să ștergeți orice reziduu de detergent rămas din pernă. Permiteți pernei să se usuce la aer sau să-l ștergeți cu un prosop curat.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 13
    7. Utilizați o mașină de spălat atunci când este cazul. Unele capace de perna de țesături sunt prietenoase cu mașina de spălat, deși pentru a fi sigur că ar trebui să verificați tag-uri de pernă pentru instrucțiuni de curățare. Rotiți capacul în afară înainte de ao plasați în mașina de spălat.
  • Pentru a proteja culorile și țesătura, trebuie să vă spălați capacele pe un ciclu blând în apă rece, cu excepția cazului în care este recomandat altfel de către etichetă sau instrucțiunile producătorului.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 14
    8. Permiteți pernelor să se usuce la aer. Utilizarea aerului fierbinte forțat pentru a vă usca perna într-un uscător poate provoca micșorarea, făcându-l inutil. Trageți-vă capacul undeva cald și uscat și așteptați până când acesta este uscat la atingere.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea capacelor de pernă nedemlabile
    1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 15
    1. Verificați etichetele și ghidurile proprietarului. Etichetele sunt un loc minunat pentru a găsi direcția pentru a curăța și a vă menține mobilierul, dar dacă acestea nu vă oferă ceea ce căutați, ghidul proprietarului dvs. ar putea avea informațiile pe care le căutați. Luați notă de soluții pe care le puteți utiliza și de recomandările tehnicilor de curățare. Unele abrevieri comune pentru tapițerie sunt:
    • W: Folosiți detergenți pe bază de apă.
    • S: Curățați cu produse fără apă, de exemplu, cu solvent de curățare uscată.
    • WS: fie curatoare pe bază de apă, fie un curățător fără apă este OK.
    • X: numai curățenie profesională, deși aspirarea este acceptabilă.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 16
    2. Obțineți echipamentul potrivit pentru curățarea aburului. Un dispozitiv de curățare cu tapițerie cu aburi este destinat în mod specific pentru a curăța complet țesătura mobila dvs. și este disponibilă pentru a închiria la cele mai multe magazine hardware locale. Dacă utilizați un dispozitiv de curățare cu aburi, permiteți mobilierului dvs. timp să se usuce, deoarece pernele au o cantitate considerabilă de umiditate prin acest proces.
  • Întotdeauna vidați canapeaua pentru a elimina murdăria și resturile libere înainte de a utiliza un dispozitiv de curățare cu aburi. Vacuum canapeaua din nou după ce pernele și tapițeria s-au uscat complet.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 17
    3. Încercați abordarea de modă veche cu un beat de covoare. Folosind beater de covor, cu fermitate cu fermitate toate pernele pe față și pe spate. Dacă nu aveți acest instrument, puteți folosi, de asemenea, o mătură curată, dar mai întâi trebuie să luați pernele de canapea afară și să le plasați pe o suprafață curată. Pentru a preveni petele de la iarbă sau murdăria exterioară, este posibil să doriți să așezați un prosop sau o cârpă de cădere înainte de a vă stabili pernele în afara.
  • Acest proces poate uneori să scoată praful considerabil, astfel încât să doriți să vă gândiți să purtați o mască de praf în timp ce faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 19
    4. Verificați pernele pentru rezistența culorii. Aplicați o pastă umedă de apă și detergent la pernă și lăsați-o să stea câteva minute și apoi se clătește curată. Dacă observați decolorarea după clătire, nu trebuie să vă spălați manual sau mașini. Luați capacul la curățenia uscată în loc.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 20
    5. Creați o soluție de detergent pentru hârtie pentru acoperișuri. Adăugați părțile egale detergent ușor de farfurie la apă rece și agitați soluția până când săpunul și apa se amestecă complet la o consistență bicioasă. Acum vă puteți înoli buretele în soluție, strângeți umiditatea excesivă și începeți curățarea cu burete cu perna.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 21
    6. Utilizați tehnica adecvată de spalificare. Pentru majoritatea țesăturilor, loviturile lungi vă vor servi cel mai bine. Burete perna de la un capăt la celălalt, care lucrează împotriva puiului pentru a aduce pete și a îndepărta orice murdărie îngropată.
  • După prima dvs. rundă de spongire, ar trebui să repetați procesul, doar de data aceasta aplicați buretele cu puiul.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 22
    7. Curățați perna tuturor celor mai atenți. Curățați-vă buretele de orice detergent pe care îl poate avea și îl umezi cu apă curată. Repetați procesul de spalificare, curățați o dată cu și o dată pe nap să îndepărtați toate detergenți și să curățați optim țesătura pernei.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 23
    8. Viteza procesului de uscare cu un ventilator. Deși tratamentul cu încălzire a șocului poate provoca micșorarea țesăturii, folosind un ventilator normal pentru a sufla aerul uscat peste pernă va ajuta la accelerarea procesului de uscare. Curățarea cu burete poate lăsa tesatura dvs. considerabil umedă - ar trebui să permiteți pernei timp să se usuce tot drumul.
  • De asemenea, puteți accelera procesul de uscare prin ștergerea pernelor cu un prosop uscat după ce eliminați orice detergent rămas.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind un solvent de curățare uscată
    1. Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 24
    1. Achiziționați solventul de curățare uscată. Acest lucru poate fi un pic confuz, ca "uscat" Solventul de curățare este în general vândut în stare lichidă. Motivul pentru care aceste soluții sunt așa-numite este deoarece acești solvenți sunt făcuți fără apă.
    • Puteți găsi aceste produse în secțiunea de alimentare sau de curățare a locuințelor din majoritatea magazinelor. Dacă nu găsiți ceva potrivit în zona dvs., un comerciant cu amănuntul online ar putea fi calea de parcurs.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 25
    2. Deschideți ferestrele și ușile. Soluțiile de curățare uscată pot avea un miros foarte puternic și pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră dacă au fost respinse pentru perioade lungi de timp. Un ventilator de tavan sau cutie care suflă fumul o fereastră deschisă poate ajuta la disiparea acestui miros.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 26
    3. Pregătiți-vă cârpa de curățare. Punerea dvs. de curățare direct pe capacul pernei poate face deteriorarea țesăturii, deoarece aceste soluții sunt de obicei foarte concentrate. Pentru a preveni acest lucru, aplicați o cantitate mică de curățare la o cârpă curată și urmați orice alte instrucțiuni conform instrucțiunilor.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 27
    4. Testarea la fața locului pentru a preveni daunele inestetice. Cu agentul dvs. de curățare deja aplicat pe cârpă, frecați cârpa de pe o parte a canapea care nu este vederea. Lăsați locul să se usuce timp de aproximativ 10 minute. După aceea, luați o bucată de prosop de hârtie și apăsați-o în țesătura în care ați aplicat soluția de curățare. Dacă prosopul de hârtie ridică colorantul sau țesătura devine decolorată, soluția pe care ați cumpărat-o poate fi prea puternică.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 28
    5. Apăsați curățarea pernei. Furnând cârpa cu soluția pe ea împotriva țesăturii pernei dvs. poate fi prea abrazivă în combinație cu un agent de curățare dur. Deși acest lucru poate dura o perioadă considerabilă de timp, trebuie să apăsați cârpa și soluția în porțiunile murdare / colorate ale pernei dvs. pentru ao curăța.
  • Nu aplicați prea multă soluție la țesături sau puteți provoca decolorare sau rău.
  • Luând pauze frecvente și permiterea timpului de pernă pentru a se usca între aplicații, poate ajuta la prevenirea supra-saturației.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 29
    6. Scoateți soluția reziduală a curățării uscate. Chiar și cantități de soluții de curățare uscată pot avea un efect negativ dacă este permis să rămână în țesătura pernelor. După ce ați terminat aplicarea solventului și ați permis cu agentul de curățare pentru a seta pentru o cantitate de timp indicată în instrucțiuni, umeziți o cârpă curată și blot zonele pe care le-ați curățat.
  • Asigurați-vă că pânza pe care o utilizați pentru blotting este doar ușor umedă și clătiți-o și scoateți-o în mod regulat.
  • sfaturi

    Luați în considerare aruncarea unei pături sau a unui capac de tapițerie peste perne pentru a le proteja.
  • Nu încercați să spălați pernele spumă sau inserția maturilor într-o mașină de spălat. Vidați-l și lăsați-l să iasă la soare pentru câteva ore.
  • Asigurați-vă că ați aspirat bine restul canapelei înainte de a înlocui pernele curățate pentru a preveni transferul murdăriei sau murdăriei la pernele dvs. nou curățate.
  • Tratați pernele (și întregul canapea) cu un protector de țesătură de pulverizare comercială pentru a apăra împotriva prafului și murdăriei.
  • Perne de canapea de vid cel puțin o dată pe săptămână pentru a împiedica murdăria și părul să devină profund încorporați în material.
  • Avertizări

    Evitați snagurile și firele trase prin zipping până la acoperirea pernei înainte de a le spăla.
  • Utilizați prudență cu un dispozitiv de curățare cu aburi. Supra-saturarea pernelor tale ar putea provoca daune.
  • Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului, în special pentru microfibră și perne în jos.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aspirator
    • Detergent de farfurie sau detergent slab
    • Steam Cleaner (opțional)
    • Cârpe
    • Burete
    • Carpet Beater (opțional)
    • Spray-pe protector de țesături (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar