Cum să curățați petele din piele

Canapea ta frumoasă are o pată urâtă de la pizza și sodă. Geanta de designer are un stilou peste tot. Nu panică! Desenați pete grase, uleioase cu amidon de porumb. Tratați petele lichide cu săpun și apă ușoară.Abordați petele de cerneală cu alcool de frecare. Prin manipularea rapidă a petelor, în plus față de efectuarea de curățare de rutină în fiecare lună, pielea dvs. va arăta la fel de bună ca și noi.

Pași

Metoda 1 din 5:
Tratarea petelor de ulei și grăsime
1. Șterge imediat scurgerea. Când observați scurgerea, ridicați cât mai mult posibil cu o cârpă curată și uscată sau un prosop de hârtie. Apăsați prosopul față de pete, astfel încât să nu o răspândiți. Uneori acest lucru va fi suficient pentru a preveni colorarea din alimente, machiaj sau ulei de corp.
  • Tratamentul regulat al pieii cu balsam va ajuta elementul dvs. să reziste acestor pete.
  • 2. Pulbere pete cu amidon de porumb. Acoperiți petele uscate cu amidon de porumb, pulbere de talc sau soda de copt. Permiteți pulberii să se odihnească pe pete timp de câteva ore sau peste noapte. În timp, pulberea va ridica grăsimea sau uleiul.
  • 3. Ștergeți pulberea. Utilizați o cârpă curată pentru a peria de pe pulbere. Verificați canapeaua pentru a vedea dacă pata a dispărut.
  • 4. Repetați curățarea cu mai multă amidon de porumb. Acoperă din nou petele încăpățânate cu amidon de porumb sau o pulbere alternativă. Frecați cu degetele cu degetele. Căldura generată de degetele dvs. poate ajuta la tragerea petelor mai vechi. Este posibil să fie necesar să repetați acest proces de mai multe ori.
  • Metoda 2 din 5:
    Eliminarea petelor lichide
    1. Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 5
    1. Săturați petele proaspete. Aplicați rapid cârpă sau prosop de hârtie în pata. Încercați să ștergeți cât mai mult de lichid, fără să-l răspândiți. Ventilați zona până când se usucă. Deversările lichide sunt o mare amenințare la piele, astfel încât să puteți ajunge cu o pată mare și întunecată.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 6
    2. Amestecați un detergent și apă ușoară. Umpleți un recipient cu apă caldă. Adăugați o strângere de un săpun ușor sau detergent lichid, cum ar fi uleiul sau uleiul Murphy. Se amestecă săpunul în apă până când aveți un dispozitiv de curățare cu bule. Săpunul este util pentru tratamentul de bază și înlăturarea mirosurilor, cum ar fi petele de urină.
  • Numai apa trebuie utilizată pentru a trata petele de apă.
  • De asemenea, pot fi utilizate produse de curățare din piele cumpărate.
  • Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 7
    3. Umezi un burete în amestec. Îndepărtați buretele sau pânza în apa de săpun pentru ao face frumos și umed. Înainte de ao folosi pe pete, strângeți buretele. Asigurați-vă că buretele nu se scurgă deloc. Nu ar trebui să se simtă înmuiat. Nu doriți să introduceți mai multă apă la piele.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 8
    4. Ștergeți pielea cu buretele. Începeți pe pată. Deplasați buretele din pata la una dintre marginile din piele. Nu curățați. Buretele va lăsa în urmă mai puțină apă când o mutați departe de pete. Continuați să faceți acest lucru până când ați curățat întreaga suprafață a pieilor.
  • Această cusătură la curățarea cusăturii va împiedica formarea petelor de apă. Pielea se va usca uniform, deci nu va trebui sa ne bucurati de usura de tine daca folosi prea multa apa.
  • Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 9
    5. Tratați petele încăpățânate cu oțet alb. Puteți adăuga câteva picături de oțet la apa de săpun pe care ați folosit-o mai devreme. De asemenea, puteți combina părțile egale apă și oțet pentru un curățător mai puternic. Îndepărtați cârpa, strângeți cârpa, apoi utilizați-o la fața locului. După câteva glisare, verificați cârpa. Dacă apare murdar, clătiți-l în apă.
  • Pentru canapele albe și bej, încercați să amestecați piese egale suc de lămâie și cremă de tartru. Lăsați pasta să se odihnească pe pete timp de zece minute înainte de a le șterge cu un burete umed.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 10
    6. Uscați pielea cu o cârpă curată. Frecați ușor zona colorată pentru a îndepărta curățenia cu oțet. Acest lucru ar trebui să se facă și în timpul tratamentului de săpun dacă observați că pielea devine prea umedă. Expunerea limitată la acești agenți de curățare va purta pielea, dar nu o va deteriora permanent.
  • Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 11
    7. Aplicați balsamul pentru întinerirea pieii. Găsiți balsamuri din piele oriunde sunt vândute pielea sau consumabilele de curățare generale. Alegeți un produs care este potrivit pentru tipul de piele și urmați instrucțiunile de pe sticlă. Instrucțiunile vor avea probabil că veți lucra o cantitate mică de balsam în piele. Puteți utiliza o cârpă uscată pentru ao răspândi de la cusătura la cusătura pe întreaga zonă pe care ați tratat-o ​​mai devreme.
  • Metoda 3 din 5:
    Îndepărtarea petelor de cerneală și mucegai
    1. Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 12
    1. Umpleți o minge de bumbac cu alcool de frecare. Vârful sticlei de alcool de frecare peste puțin. Țineți o minge de bumbac până la gura recipientului sau faceți o tampon de bumbac în interiorul acesteia. Umeziți bumbacul, asigurându-vă că nu este saturat sau picurând.
    • Frecvența alcoolului și a bilelor de bumbac pot fi găsite în secțiunile de îngrijire personală a oricărui medicament sau magazin general.
  • Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 13
    2. Testați la fața locului Alcoolul de frecare într-o zonă ascunsă. Alegeți o zonă care nu este văzută în mod normal, cum ar fi pernele de canapele sau colțul interior al unei pungi. Apăsați bumbacul la piele. Lăsați alcoolul de frecare să stea timp de zece minute, apoi să verifice dacă a părăsit o pată.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 14
    3. Frecați alcoolul în pete. Luați mingea de bumbac umezită și puneți-o pe marcajul de cerneală sau mucegai. Frecați ușor zona într-o mișcare circulară. Cerneala va începe să dispară, deși pielea va pierde, de asemenea, o parte din umiditatea sa.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 15
    4. Condiție de piele. Utilizați balsamul de piele pentru a trata și a vă păstra obiectul. Cel puțin, la fața locului, tratați zona prin aplicarea unui pic de balsam și lucrează în zona curățată. Luați această ocazie dacă puteți aplica balsam de la cusătura la cusătura pe suprafața pe care ați curățat-o.
  • Metoda 4 din 5:
    Curățarea petelor simple
    1. Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 16
    1. Ștergeți cât mai mult posibil. De îndată ce observați scurgerea, tratați-o cu pânză sau prosoape de hârtie. Blot marginea exterioară a petelor și lucrați spre centru. Acest lucru va păstra pata de la răspândire și setare.
  • Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 17
    2. Spălați pata cu săpun și apă. Cele mai multe murdărie și pete de alimente vor ieși cu o spălare de bază. Puteți încerca să ștergeți pata cu apă călduță sau un amestec de apă și o strângere de un săpun ușor. Asigurați-vă că buretele sau cârpa este umedă, mai degrabă decât înmuiată, apoi ștergeți-o de la o parte la alta peste piele.
  • Un curățător de piele este o alternativă utilă. Acesta va proteja pielea și împiedică setarea petelor.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 18
    3. Ștergeți marcajele ciudate cu remover. Pentru urme încăpățânate, cum ar fi semnele ciudate sau zgârieturile, încercați acetonă. Umeziți o minge de bumbac sau un tampon în remodelarea poloneză de unghii. Frecați acetonă în marcă cu mișcări circulare.
  • Metoda 5 din 5:
    Menținerea pieilor
    1. Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 19
    1. Vacuum de pe piele. Vacutarea îndepărtează praful și resturile care pot provoca pete. De asemenea, poate preveni ca murdăria să intre în piele atunci când tratați petele. Faceți acest lucru cel puțin de două ori pe lună. Utilizați un atașament cu perie moale pentru a intra în crevici.
  • Imagine intitulată Petele de piele curate Pasul 20
    2. Curățați de-a lungul cerealelor din piele. Uită-te cu atenție la piele. Este posibil să observați că fibrele se mișcă într-o anumită direcție. Încercați să lucrați de-a lungul direcției cerealelor în timpul curățării de bază. Va păstra mai multă piele mai sănătoasă.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 21
    3. Ștergeți pielea de două ori pe lună cu o cârpă umedă. Umeziți o cârpă curată în apă caldă. De asemenea, puteți utiliza săpunul de mână, detergent de vase sau săpun din piele. Asigurați-vă că cârpa nu se scurge sau înmuiată. Fi blând, dar rapid. Faceți acest lucru până la o săptămână.
  • Imagine intitulată Petele de piele curată Pasul 22
    4. Aplicați balsam de piele de două ori pe an. Balsam protejează fibrele din piele, păstrându-le puternic și rezistent la pete. Obțineți un balsam cumpărat și urmați instrucțiunile de pe etichetă. De obicei, trebuie doar să faceți acest lucru de două ori pe an. În zonele cu căldură uscată, va trebui să faceți acest lucru de trei sau mai multe ori pe an pentru a păstra pielea de la uscare. După curățarea unei pete, ar trebui să condiționați și pielea.
  • Balsamul de casă poate fi realizat dintr-o parte de oțet alb și două părți de incendiu sau ulei de in. Ștergeți o cârpă în mișcări circulare pentru a lucra în balsam, apoi lăsați-o să se odihnească peste noapte.
  • sfaturi

    Umiditatea este rău pentru piele. Abordați imediat scurgerile și petele și curat cu o cârpă umezită.
  • Testați întotdeauna un maiic într-un loc inconspicuos mai întâi pentru a vedea dacă va deteriora pielea.
  • Petele încăpățânate pot fi tratate de un profesionist. Este mai bine să le lăsați să se ocupe de ea decât să poarte pielea cu tratamente incerte.
  • Păstrați pielea din lumina soarelui și departe de căldură, astfel încât să nu se usuce și să se spargă.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Tratarea petelor de petrol

    • Cârnați curată
    • Amidon de porumb, pulbere de talc sau soda de copt

    Curățarea petelor lichide

    • Servețele de hârtie
    • Săpun delicat
    • Burete sau cârpă
    • oțet alb
    • Suc de lămâie și cremă de tartru pentru piele de culoare deschisă
    • Balsam de piele

    Eliminarea petelor de cerneală

    • Spirt
    • Bile de bumbac
    • Balsam de piele
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar