Cum să obțineți vopsea uscată din haine

Este un scenariu care ar putea fi foarte familiar pentru tine. Poate că repuneți o cameră în casa dvs., punând atingerea finisajelor la cea mai recentă lucrare de artă sau faceți niște crafting la domiciliu cu copiii dvs., când veți obține accidental o stropire de vopsea pe hainele dvs. - dar nu o faceți Observați până când este uscat! S-ar putea să credeți că hainele tale sunt ruinate, dar nu renunță la speranță. Cu câteva tehnici simple, ar trebui să puteți elimina vopseaua uscată - fie că este vorba de latex, acrilic sau ulei - și să aveți hainele care arată ca nou în cel mai scurt timp.

Pași

Metoda 1 din 2:
Eliminarea latexului sau a vopselei acrilice
  1. Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 1
1. Determinați dacă vopseaua este bazată pe latex. Vopselele pe bază de petrol sunt rareori folosite în decorarea la domiciliu, astfel încât pata dvs. de vopsea este probabil un latex pe bază de apă. Verificați eticheta de pe tub sau de vopsea pe care ați folosit-o pentru a vedea dacă se afișează "latex" sau "latex acrilic."Continuați cu următoarea metodă dacă vopseaua este bazată pe latex, numită și pe bază de apă.
  • Dacă nu găsiți tubul sau recipientul original de vopsea și încă nu sunteți sigur, încercați să testați o mică zonă a suprafeței pe care ați pictat-o. Îndepărtați o minge de bumbac într-un pic de alcool denaturat și frecați-l pe o suprafață mică de suprafață a proiectului dvs. de pictură. Dacă vopseaua vine, este bazată pe latex. Dacă nu se stinge, se bazează pe petrol.
  • Dacă nu doriți să riscați vopseaua de ștergere a proiectului dvs., gândiți-vă la modul în care ați curățat peria. Vopselele de ulei necesită solvenți cum ar fi spiritele minerale sau terebentină pentru a spăla perii, în timp ce vopselele pe bază de latex au nevoie doar de apă.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 2
    2. Pulverizați pata de vopsea uscată cu aerosol Hairspray pentru a slăbi vopseaua. Saturați petele complet. Alcoolul din Hairpray de aerosol va slăbi vopseaua uscată.
  • Imaginea intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 3
    3. Utilizați alcoolul de frecare în loc dacă nu aveți spray de păr. Dab pata de vopsea cu o cârpă umedă curată, apoi saturată cu alcool izopropilic (alcool de frecare). Se toarnă încet alcoolul direct din sticlă direct pe pete.
  • Faceți mai întâi un test pe un loc inconspicuos de țesătură pentru a vă asigura că spray-ul sau alcoolul nu va decolora hainele.
  • Imaginea intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 4
    4. Frecați țesătura cu un cuțit de unt pentru a îndepărta cât mai multă vopsea posibil. Dacă țesătura dvs. nu este prea delicată, utilizați un cuțit de unt pentru a răzui ușor la vopsea. Rulați cuțitul înainte și înapoi în pata saturată până când vopseaua se slăbește.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 5
    5. Utilizați o periuță de dinți în loc de un cuțit pentru țesături mai delicate. Luați o periuță de dinți moale și frecați-o înainte și înapoi peste pată. Slăbiți cât mai mult de vopsea uscată posibil.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 6
    6. Rulați hainele sub apă fierbinte pentru a clăti vopseaua slăbită. Ștergeți țesătura cu un prosop pentru ao usca puțin. Repetați procesul de saturare a patei cu spray de păr sau alcool de frecare, spălarea la ea și apoi clătiți până când pata nu mai este vizibilă.
  • Dacă doriți, încercați să pulverizați țesătura cu îndepărtarea petelor în timp ce o executați sub apa caldă.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 7
    7. Spălați hainele ca normal. Spălați hainele în mașina de spălat în conformitate cu instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire. Uscați-le în uscător sau lăsați-le să se usuce la aer, în funcție de instrucțiunile lor specifice de spălare.
  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea vopsea de ulei din haine
    1. Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 8
    1. Determinați dacă vopseaua dvs. este pe bază de ulei. Vopselele bazate pe latex sunt mai frecvente în proiectele de îmbunătățire la domiciliu, dar vopseaua dvs. ar putea fi totuși pe bază de ulei. Verificați tubul sau recipientul vopsea. Dacă nu găsiți, gândiți-vă dacă ați curățat peria cu apă sau cu un solvent, cum ar fi terepentina sau spiritele minerale. Vopsele pe bază de ulei necesită solvenți pentru spălarea perii.
    • Efectuați un test de bandă pe o mică zonă a suprafeței pe care ați pictat-o. Dab o minge de bumbac într-un pic de alcool denaturat și o frecați într-o zonă mică a vopselei. Dacă vopseaua nu se stinge, este pe bază de ulei.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 9
    2. Răzuiți vopsea cu un cuțit blunt, dacă hainele dvs. nu sunt delicate. Frecați ușor la țesătură pentru a slăbi cât mai mult vopsea ca tine. Aveți grijă să nu deteriorați materialul.
  • Imaginea intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 10
    3. Utilizați o periuță de dinți moale în loc de un cuțit, dacă țesătura dvs. este delicată. Răzuiți periuța de dinți peste vopsea. Slăbiți cât mai mult posibil.
  • Imagine intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 11
    4. Așezați fața în jos și blot cu terebentină. Puneți țesătura în jos pe niște prosoape de hârtie sau cârpe curate. Îndepărtați un burete într-un pic de terebentină și dați pata din spate pentru a apăsa vopseaua din țesătură, mai degrabă decât în ​​continuare. Trageți pata cu buretele. Repetați procesul până când nu puteți obține mai mult vopsea în acest fel.
  • Înlocuiți prosoapele de hârtie sau cârpele sub pată după cum este necesar, dacă acestea devin prea acoperite în vopsea.
  • Dacă nu aveți terebentină, încercați un alt agent de îndepărtare, cum ar fi vopsea mai subțire.
  • Imaginea intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 12
    5. Ștergeți țesătura cu o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de terebentină. Puneți o cârpă curată sau un prosop de hârtie în spatele zonei. Blot pentru a elimina orice agent de îndepărtare rămas.
  • Imaginea intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 13
    6. Frecați un pic de detergent de rufe în țesătură ca un tratament final la fața locului. Verificați eticheta instrucțiunilor de îngrijire pentru a vedea ce detergenți de rufe sunt sigure pentru hainele dvs. Plasați o cantitate mică pe zona care a fost colorată. Lucrați ușor în țesătură cu o cârpă sau un burete.
  • Imaginea intitulată Obțineți vopsea uscată din haine Pasul 14
    7. Spălați-vă hainele așa cum ați fi în mod normal. Urmați instrucțiunile de îngrijire de pe etichetă. Spălați și uscați hainele în consecință.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar