Cum să curățați nailonul

Nylonul este un material sintetic utilizat în multe produse diferite, cum ar fi hainele, hamacurile și pungile. Este făcut să fie ușor curățată și rezistentă la pată. Pentru a curăța nailonul, utilizați săpun și apă. Pentru pete mai grele, utilizați o perie sau un curățător specific petelor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind săpun și apă ușoară
  1. Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 1
1. Spălați-l cu detergent și apă caldă. Pentru curățarea de bază, umeziți o cârpă curată cu apă cu săpun. Asigurați-vă că săpunul este blând și nu conține înălbitor. Ștergeți zona murdară. Asigurați-vă că nu saturați zona. Îndepărtați excesul de umiditate cu o cârpă uscată.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 2
    2. Utilizați un burete sau o perie moale. Pentru cade pe murdărie sau miroase neplăcute, încercați să utilizați un burete sau o perie. Îndepărtați peria sau buretele în apă caldă cu săpun. Apoi curățați nailonul cu peria sau buretele.
  • Clătiți detergentul cu o cârpă umedă curată. Utilizați o cârpă uscată pentru a îndepărta apa.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 3
    3. Utilizați o mașină de spălat setată pe ciclul delicat. Nylonul este un material lavabil la mașină. Utilizați apă rece și ciclul delicat. Citiți eticheta pe hainele de nylon pentru orice instrucțiuni de spălare și de îngrijire.
  • Dacă spălați obiecte delicate cum ar fi lenjeria, ar trebui să le plasați într-o geantă de plasă înainte de spălare. Acest lucru vă poate ajuta să le protejați.
  • Daca esti spălarea unei jachete de nailon, Evitați să puneți altceva în spălare cu jacheta.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 4
    4. Nylon uscat pe setarea scăzută a căldurii. Nylon nu se va micșora, dar se va înălța în uscător. După spălarea mașinii în mod normal, uscați nailonul pe o setare scăzută a căldurii.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor noi
    1. Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 5
    1. Ștergeți imediat scurgerea. Ori de câte ori vărsați orice lichid pe nailon, ștergeți-l cât mai curând posibil. Acest lucru împiedică scurgerea lichidului în material și făcându-l mai dificil de îndepărtat mai târziu. Utilizați o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a șterge excesul.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 6
    2. Blot la locul umed cu o cârpă de cârpă. Apăsați o cârpă curată împotriva spotului umed. Continuați să ștergeți pe pata pentru a usca cât mai mult de pete posibil.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 7
    3. Apăsați pe pete cu o cârpă umedă. Pentru unele pete care tocmai au avut loc, le puteți scoate din nailon prin blotându-le cu o cârpă umedă. Umeziți o cârpă albă curată cu apă călduță și stoarceți apa până când este umedă. Apoi, apăsați pe pete. Continuați să faceți acest lucru până când pata este eliminată.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 8
    4. Încercați un amestec de curățare a petelor. Deși nailonul este rezistent la pată, este posibil să nu puteți elimina toată substanța care cauzează pete. Chiar dacă ștergeți și dab în zona murdară, reziduul ar putea lăsa o pată. Încercați să faceți un amestec cu oțet și apă sau suc de lămâie și sodă club pentru a elimina petele. Se toarnă amestecul pe pete și apoi se blochează la pată cu o cârpă curată.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățarea petelor vechi
    1. Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 9
    1. Curățați alimentele cu detergent. Amestecați apa caldă cu detergent de rufe care nu conține înălbitorul. Acoperiți o cârpă albă în amestec și frecați pata cu soluția de săpun. Lăsați soluția să stea pe pete timp de aproximativ 15 minute.
    • Blot amestecul cu o cârpă umedă care a fost înmuiată în apă caldă. Continuați să apăsați pe pata până când ați clătit toată soluția.
    • Uscați spotul apăsând prosoape de hârtie pe locul umed.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 10
    2. Îndepărtați grăsimea cu solvent. Încercați să vă bucurați cât mai mult de grăsime cu prosoape de hârtie. Apoi, utilizați un solvent de curățare uscată, cum ar fi Woolite dacă este pe haine. Pentru elementele care nu sunt îmbrăcăminte, încercați un solvent de curățare pentru petele de grăsime, cum ar fi strigătul sau sprayul ". Puneți solventul pe un prosop de hârtie și ștergeți pata. După ce pata este îndepărtată, uscați nailonul cu prosoape de hârtie curate.
  • Nu turnați solventul pe nailon. Utilizați întotdeauna un prosop de hârtie.
  • Purtați mănuși și deschideți ferestrele când utilizați solvenți de curățare.
  • Imagine intitulată Clean Nylon Pasul 11
    3. Utilizați peroxid de hidrogen pentru fluide corporale. Peroxidul de hidrogen poate ajuta la neutralizarea mirosului de pete de sânge, urină sau vărsături în plus față de curățare. Acoperiți ușor pata cu o soluție de peroxid de hidrogen 20%. Lăsați peroxidul de hidrogen pe pete. Nu trebuie să faceți nimic deoarece peroxidul de hidrogen se va neutraliza.
  • Puteți trece peste zonă cu un prosop de hârtie după ce pata a fost neutralizată doar pentru a vă asigura că este uscată.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar