Cum să curățați microfibrul

Microfibrul este un material creat din fibre sintetice extrem de subțiri. Este o țesătură ecologică, economică și versatilă utilizată în totul, de la canapele la prosoape. Știind cum să curățați microfibrul și utilizarea consumabilelor potrivite, vă puteți păstra tesatura și mobilierul proaspăt de ani de zile pentru a veni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea mobilierului de microfibră
  1. Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 1
1. Îndepărtați capacele de țesături din perne și perne. Dacă curățați o canapea, pernă sau altă piesă de mobilier care utilizează capacele de alunecare pe microfibră, scoateți-le de pe mobilier și le-a lăsat deoparte. Spălați-le separat, fie manual, fie într-o mașină de spălat.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 2
    2. Utilizați alcool de frecare pentru a îndepărta murdăria și petele grase. Se toarnă 90% de alcool într-o sticlă de squirt și spray-o pe zona murdară. Lăsați-o să stea timp de aproximativ 1 minut, apoi curățați alcoolul cu un burete curat. Continuați să spălați până veți vedea rezultatele, pulverizând mai mult alcool, dacă este necesar.
  • Dacă sunteți îngrijorat de decolorarea mobilierului, ștergeți un tampon de bumbac înmuiat în alcool la o zonă inconspicuoasă pentru a testa color.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 3
    3. Utilizați apă distilată pentru a scăpa de petele de apă. Dacă mobilierul dvs. are pete ușoare cauzate de umiditate, umpleți o sticlă de squirt cu apă distilată și pulverizați-o pe zona afectată. La fel ca și cu alcoolul de frecare, curățați canapeaua cu un burete până când începeți să vedeți petele plecați.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 4
    4. Permiteți mobilierului să se usuce la aer. Dacă aveți timp, lăsați-vă mobilierul să se usuce singură. Acest lucru va preveni deteriorarea inutilă cauzată de tehnici necorespunzătoare de uscare. Cu toate acestea, dacă vă grăbiți, încercați să uscați microfibrul cu un uscător de suflare. Asigurați-vă că uscătorul este setat să se răcească, deoarece căldura poate deteriora microfibrul.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 5
    5. Curățați microfibrul cu o perie după curățare. Odată ce este uscat, mobilierul dvs. se poate simți clar sau greu. Dacă se întâmplă, frecați zonele aspre cu o perie moale de păr sau piele de căprioară. Acest lucru va slăbi fibrele și le va face să se simtă confortabil din nou.
  • Metoda 2 din 3:
    Mâner de spălare Microfibră
    1. Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 6
    1. Înmuiați cârpa în apă caldă. Umpleți o găleată sau chiuveta cu apă caldă. Se adaugă 3 până la 5 linguri (44 până la 74 ml) dintr-un detergent de spălare lichid limpede sau săpun. Amestecați ușor curățătorul în apă. Apoi, adăugați-vă țesătura în apă.
    • Sunt disponibile și soluții de curățare a microfibrării de specialitate. Le puteți cumpăra online sau în culoarul de curățare al magazinului dvs. local.
    • Puteți începe spălarea cârpei de îndată ce este complet umedă sau puteți lăsa țesătura să se înmoaie timp de o oră sau mai mult dacă este în mod deosebit murdară.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 7
    2. Utilizați-vă mâinile pentru a spăla țesătura. Agitați manual cârpa, frecându-l cu mâinile. Acest lucru va elimina murdăria și murdăria construită. Repetați după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 8
    3. Clătiți bine cârpa cu apă caldă. Într-o chiuvetă sau găleată, clătiți complet țesătura cu apă caldă. Asigurați-vă că soluția de săpun sau de curățare este complet eliminată. Scoateți cârpa pentru a îndepărta excesul de apă.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 9
    4. Permiteți materialului să se usuce la aer, dacă este posibil. Microfibrul este un material sintetic și o căldură mare poate deteriora. Uscarea prin aer va ajuta o cârpă să dureze mai mult. Pentru a face acest lucru, agățați țesătura pe o linie de îmbrăcăminte sau trageți-o peste o chiuvetă sau o găleată. Microfiberul se usucă repede, deci nu va trebui să așteptați mult timp.
  • Imagine intitulată Clean Microfiber Pasul 10
    5. Utilizați setarea cea mai mică a uscătorului dacă aveți nevoie să uscați rapid cârpa. Dacă uscătorul dvs. are un set de aer-puf, utilizați-l pentru a usca cârpa. Dacă nu, utilizați cea mai mică setare posibilă și verificați cârpa după 30 de minute. Expunerea mai mică de căldură pe care o are, cu atât tesatura va dura mai mult.
  • Metoda 3 din 3:
    Masina de spalare Microfibra
    1. Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 11
    1. Spălați microfibrul numai cu alte țesături de microfibră. Microfibrul va atrage scame din alte țesături, cum ar fi bumbacul. Aceste fibre sunt extrem de greu de îndepărtat din microfibră și vor scădea eficacitatea țesăturii. Cel mai bine este să se spală doar o cârpă microfibră cu alte materiale microfibrătoare.
  • Imagine intitulată Clean Microfiber Pasul 12
    2. Utilizați un detergent de rufe blând, clar, lichid. Detergenții de rufe mai puternici pot deteriora țesătura microfibră și pot face mai puțin eficiente cârpe de curățare. Detergenții sub formă de pulbere vor adera la microfibră în același mod în care bumbacul va, creând un film dificil de îndepărtat peste pânză.
  • Utilizați cea mai mică cantitate de detergent posibil pentru a evita deteriorarea microfibrării. Începeți cu ½ suma pe care o veți folosi pentru rufele normale și adăugați mai mult la următoarea încărcare, dacă este necesar.
  • De asemenea, puteți utiliza o soluție de curățare a microfibrării de specialitate în locul detergentului. Citiți eticheta pentru a vă asigura că soluția de curățare este sigură pentru mașina de spălat.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 13
    3. Sari peste balsamul de țesături. Fabricul de balsam va bloca microfibrul și va lega mai multe bucăți de pânză împreună. Utilizați numai un detergent clar sau un microfibră de specialitate la spălarea țesăturii.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 14
    4. Evitați utilizarea Bleach pentru a curăța materialul microfibrător. Bleachul va determina deteriorarea fibrelor, făcându-le să poarte mai repede. Dacă spălați cârpele de curățare microfibră, Bleach le va face mai puțin eficiente la ridicarea murdăriei și a murdăriei.
  • Imagine intitulată Microfibră curată Pasul 15
    5. Setați mașina de spălat la o setare de apă rece sau caldă. Deși apa caldă este, în general, mai bună la curățare, temperaturile ridicate pot deteriora materialul sintetic găsit în microfibră. Pentru a vă ajuta tesatura să dureze mai mult, setați mașina de spălat, astfel încât să utilizeze numai apă rece sau caldă.
  • Imagine intitulată Clean Microfiber Pasul 16
    6. Utilizați cea mai mică temperatură posibilă pentru a vă usca microfibrul. Dacă este posibil, uscați aerul după ce îl scoateți de pe șaibă. Dacă sunteți apăsat pentru timp, setați uscătorul la cea mai mică setare a temperaturii disponibile și uscați țesătura pentru cea mai scurtă perioadă de timp posibilă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Petele pe cârpele microfibră nu afectează de obicei capacitatea lor de a curăța. Este o problemă de aspect mai degrabă decât utilitate.

    Avertizări

    Nu fierte cârpe de microfibră. Acest lucru va topi fibrele.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar