Cum să curățați pernele de canapea

Suede este un material foarte popular pentru mobilier, în special pentru că este atât de durabil. Cu toate acestea, ca orice canapea, canapeaua dvs. de piele poate fi murdară de la utilizare. Verificați eticheta de îngrijire pentru a vă asigura că utilizați curățătorii corespunzători pentru piele de căprioară. Suede de vacuum care nu poate manipula apa și folosește oțet alb pentru a viza petele specifice.

Pași

Metoda 1 din 5:
Făcând curățenie generală
  1. Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 1
1. Verificați eticheta de îngrijire. Canapea dvs. de piele ar trebui să aibă o etichetă de îngrijire care vă spune cum să o curățați. O etichetă W indică faptul că este sigur să utilizați apă când curățați canapeaua. O canapea S-etichetă va reacționa bine la solvenți, cum ar fi frecarea alcoolului, dar ar trebui să evitați utilizarea apei. O etichetă S-W înseamnă că puteți utiliza fie apă, fie un solvent special, dar o etichetă X înseamnă că nu puteți utiliza lichid deloc. Pentru canapele de etichete X, trebuie să utilizați vidul dvs. numai pentru curățarea pernelor de canapele.
  • Dacă nu puteți găsi o etichetă de îngrijire pe canapea, o modalitate sigură de a continua este să o tratați ca și cum ar avea o etichetă.
  • Imagine intitulată Pernele cu canapea Clean Suede Pasul 2
    2. Scoateți pernele de canapea. Dacă puteți, scoateți pernele de pe canapeaua dvs. de piele de piele. Acest lucru vă va permite să curățați ambele părți și să faceți mai ușor să obțineți întreaga pernă curată. Dacă pernele dvs. nu pot fi detașabile, fiți foarte atenți pentru a curăța întreaga pernă.
  • Imagine intitulată Curățenie Coasa perne Pasul 3
    3. Utilizați o perie de căprioară pentru a lucra în somn. Lucrând împotriva boabelor de piele din pernă, periați ușor perna cu o perie de căprioară. Acest lucru ridică puiul, care vă ajută să saturați perna cu curățenia.
  • Dacă nu aveți o perie de căprioară, un prosop de baie curat va funcționa la fel de bine.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 4
    4. Se amestecă soluția corespunzătoare de curățare. Pentru canapele cu etichete W, umpleți o sticlă de pulverizare cu apă caldă și apoi adăugați câteva squirturi de săpun ușor de mâncare. Dacă canapeaua are o etichetă de îngrijire a etichetei S, umpleți o sticlă de apă cu alcool de frecare nediluat.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 5
    5. Aplicați soluția de curățare la secțiunile mici. Pentru a vă curăța întreaga pernă pentru a vă reîmprospăta canapeaua, lucrați într-o zonă mică la un moment dat. Spray o zonă mică, astfel încât acesta este umed, dar nu înmuiat, cu soluția de curățare pe care o utilizați.
  • Imagine intitulată Perne de canapea curată Pasul 6
    6. Frecați soluția de curățare cu un prosop alb. Utilizați un prosop alb pentru a freca secțiunea pe care ați pulverizat-o într-o mișcare circulară. Lucrați din interiorul zonei umede, frecați ușor soluția de curățare în material. Utilizarea unui prosop alb va împiedica transferul de culoare de la prosopul dvs. la canapea.
  • Imagine intitulată Perne de canapea curată Pasul 7
    7. Îndepărtați un prosop în apă curată. Repetați mișcările circulare pe care le-ați folosit pentru a curăța pernele pentru a lucra apă limpede în piele de căprioară. Acest lucru va clăti pernele. Utilizați prosopul pentru a bufni la marginile zonei dvs. curate pentru a preveni semnele de apă.
  • Imagine intitulată perne cu canapea curată Pasul 8
    8. Lăsați perna complet uscată. Dacă curățați ambele părți ale unei perne, lăsați prima parte să se usuce înainte de ao răsturna și a lucra pe cealaltă parte. Dacă curățați perne care sunt atașați permanent la canapea, lăsați-i să se usuce complet înainte de a se așeza din nou pe canapea.
  • Imagine intitulată Perne de canapea curată Pasul 9
    9. Periați pernele cu o perie moale. Odată ce pernele sunt uscate, periați-le cu o perie moale sau un prosop de baie. Acest puffs fibrele de căprioară se întoarce și dă canapeaua dvs. un aspect curat și actualizat.
  • Metoda 2 din 5:
    Ascultați pernele
    1. Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 10
    1. Utilizați atașamentul de tapițerie al vidului. Pentru canapele de piele care nu pot gestiona niciun tip de lichid, curățați-le cu vidul dvs. Cel mai bine este să folosiți atașamentul de tapițerie al vidului - peria atașată la acesta vă va ajuta să lucrați în somn și să obțineți mai multe murdărie și resturi din piele.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 11
    2. Vacuum împotriva cerealelor. Începând cu o margine a pernei, executați vidul încet în jos pe pernă, deplasându-se pe cereale. Suprapuneți căile dvs. de aspirare pentru a vă asigura că veți obține toate resturile și murdăria posibilă în afara pernei tale.
  • Imagine intitulată Perne de canapea curată Pasul 12
    3. Utilizați atașamentul de creviciu între perne. Dacă pernele de căpriune nu pot fi detașabile, utilizați atașamentul de creviciu al vidului dvs. pentru a curăța între perne. O mulțime de murdărie și resturi pot cădea în aceste fisuri, deci este important să le curățați.
  • Metoda 3 din 5:
    Folosind oțet alb pentru a vedea petele curate
    1. Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 13
    1. Blot pete cu o cârpă curată sau prosoape de hârtie. Dacă pata este proaspătă, utilizați prosoape de hârtie pentru a absorbi orice lichid în exces. Apăsați ușor pe partea de sus a patei, dar nu apăsați prea tare. Aceasta va forța pete în piele.
  • Imagine intitulată perne de canapea curată Pasul 14
    2. Turnați oțetul alb într-un castron mic. Dacă pernele dvs. au nevoie doar de un spot curat, puteți utiliza oțet alb. Se toarnă câteva linguri într-un castron mic. Nu diluați oțetul. Acest lucru este sigur pentru orice tip de canapea și funcționează în special pe petele create de petrol sau cerneală.
  • Imagine intitulată Pernele cu canapea Clean Suede Pasul 15
    3. DIP Material de curățare în oțet alb pur. Puteți utiliza o cârpă de bumbac sau bile de bumbac pentru a vă curăța pernele. Îndepărtați materialul de curățare în oțet alb pur, asigurându-vă că pânza sau bilele de bumbac sunt umede, dar nu picură umed.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 16
    4. Curățați cu ușurință pernele de canapea. Curățați pata într-o mișcare circulară. Acest lucru vă ajută să păstrați puiul pernei dvs. și vă asigură că ajungeți la baza petelor.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 17
    5. Clătiți cu apă. Îndepărtați o cârpă curată în apă limpede, asigurându-vă din nou că vă atenți, dar nu înmuiați, cârpă. Dacă pânza este prea umedă, pernele vor dura prea mult pentru a se usca și riscă să părăsească petele de apă pe perne.
  • Metoda 4 din 5:
    Eliminarea gingiilor sau a ceară
    1. Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 18
    1. Plasați mai multe cuburi de gheață într-o pungă. Puteți folosi o pungă de fermoar din plastic sau o ambalaj de gheață, indiferent de ce aveți la îndemână. Înfășurați sacul într-un prosop pentru a vă proteja canapeaua din condensare.
    • Asigurați-vă că prosopul este curat, astfel încât să nu transferați accidental murdăria pe canapea.
  • Imagine intitulată perne de canapea Clean Suede Pasul 19
    2. Țineți gheața împotriva gingiei sau a ceară până când se întărește. Este bine să mutați sacul departe de gumă sau de ceară la fiecare câteva minute pentru a verifica dacă este înghețat. Continuați să aplicați gheața până când guma sau ceara este considerabil greu.
  • Poate dura câteva minute pentru gumă sau ceară să se întărească.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 20
    3. Coaceți guma congelată sau ceara de pe canapea. Du-te încet pentru a evita deteriorarea țesăturii. Ar trebui să coboare curat.
  • Dacă vă dați seama că nu este complet înghețată, reaplicați gheața la gumă sau ceară.
  • Metoda 5 din 5:
    Eliminarea petelor de petrol
    1. Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 21
    1. Utilizați un prosop de hârtie pentru a da departe cât mai mult ulei cum puteți. Apăsați ușor prosoapele de hârtie în pete, dar nu frecați. Frecare poate răspândi pete și o poate face mai rău.
    • Obțineți un prosop nou de îndată ce fiecare prosop devine murdar. În caz contrar, ați putea face pete mai rău.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 22
    2. Umeziți o cârpă curată cu alcool de frecare. Nu saturați cârpa, dar asigurați-vă că conține suficient de alcool pentru a trata țesătura. Puteți să vă scufundați cârpa în alcoolul de frecare, apoi să-l strângeți.
  • Ca alternativă, puteți să turnați o cantitate mică de alcool pe cârpă.
  • Imagine intitulată Perne de canapea Clean Suede Pasul 23
    3. Dab pata cu alcoolul de frecare. Acoperiți întreaga suprafață a patei, ștergeți cât mai mult de ulei posibil. Nu frecați țesătura, care ar putea răspândi uleiul. Când pata dispare sau prosopul tău devine murdar, opriți dabbing pata.
  • Imagine intitulată Pernele cu canapea Clean Suede Pasul 24
    4. Blot zona cu o cârpă curată. Acest lucru va elimina orice alcool de frecare rămas și resturile de petrol petrol. Verificați pata pentru a vedea dacă este complet plecată. Dacă nu este, puteți încerca din nou.
  • Lăsați spotul să se usuce odată ce pata este plecată.
  • Imagine intitulată Pernele cu canapea Clean Suede Pasul 25
    5. Reaplicați alcoolul în cazul în care rămâne pata. Puteți trata pata de mai multe ori dacă pata este încăpățânată. După fiecare aplicație de frecare a alcoolului, ștergeți canapeaua cu un prosop curat.
  • sfaturi

    Puteți adăuga o linguriță de bicicletă de sodiu sau oțet alb la soluția de curățare pentru a neutraliza mirosurile.
  • Pentru a preveni stabilirea petelor, trebuie să le curățați imediat ce apar.
  • Penkul Pen poate fi scos din pernele de căprioare prin pulverizarea zonei cu clemă de curățare a ferestrei și apoi curățați-o ușor cu o cârpă curată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar