Cum să fii un perfecționist deschis

Perfecționiștii pot deveni adesea obsesivi, iar concentrarea lor pe detalii le pot face mai puțin deschise la noi modalități de a face lucrurile.Perfecționismul nu este întotdeauna un lucru rău, desigur. Perfecționiștii prezintă un nivel ridicat de conștiință și dedicație la munca lor, deci este o trăsătură dorită să aibă. Puteți avea cele mai bune din ambele lumi, ținându-vă mintea deschisă în timp ce valorificați aspectele pozitive ale perfecționismului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Fiind deschis posibilităților
  1. Imaginea intitulată Fii un Perfecționist openmindat Pasul 1
1. Exercițiu creativitate.Fiind creativ, Ne cere să vă lăsați să încercați lucruri noi fără a vă cenzura propriile idei. Exprimându-vă creativ prin artă, muzică sau un alt mediu este o modalitate excelentă de a vă elibera mintea de la limitele perfecționismului impune. În loc să vă îngrijorați să fiți perfecți, scopul este de a fi original. Încercați ceva la fel de simplu ca desenarea pisicii dvs. de companie sau de a face o nouă melodie pentru a cânta în duș pentru a-ți curge sucurile creative.
  • Nu există nimeni imediat să fie creativ. Dacă sunteți neinhibat de preocuparea pentru a crea ceva corect, producția dvs. naturală va produce întotdeauna un rezultat creativ.
  • Adesea cele mai bune piese sunt imperfecte.Oamenii sunt în mod natural imperfect, și de multe ori cei mai buni artiști lasă greșeli prezente în mod intenționat.Prin dorința obsesivă de a face ceva să trăiască până la un standard pe care îl avem în capul nostru, am îndepărtat ceea ce a făcut munca specială în primul rând.
  • Imaginea intitulată Fii un Perfecționist openmindat Pasul 2
    2. Urmăriți o activitate pe care nu sunteți buni la. Perfecțiile sunt adesea conduse de dorința de a vă mulțumi alții.Când puneți o activitate la care nu excelați, feedback-ul pozitiv nu este un dat. Singura modalitate de a vă face mai bine este să renunțați la tendințe perfecționiste și să vă permiteți să încercați și să nu reușiți.Urmărirea activităților pe care nu sunteți foarte bune, vă va ajuta să începeți să evaluați succesul diferit - veți învăța să măsurați succesul nu prin reacțiile altora, ci de propriile criterii de referință.
  • Ați vrut mereu să călăreți la călăreț, dar știți că nu sunteți foarte bun la sport?Înscrieți-vă pentru lecții, oricum.Sărind într-o nouă abilitate care necesită un alt tip de gândire vă poate ajuta să descoperiți mai multe despre dvs.
  • Dacă observați că încă mai căutați pentru alții pentru a vă evalua progresul, încercați să practicați singur.Puteți seta criteriile dvs. de referință la orice nivel.
  • Încercați să alegeți o activitate care nu este competitivă, astfel încât să nu vă faceți griji cât de mult vă țineți de pasul altora.
  • Imaginea intitulată Fii un Perfectionist OpenMendit Pasul 3
    3. Pas în afara zonei dvs. de confort.Extinderea experiențelor dvs. vă poate ajuta să vă lărgiți sistemul de valori, astfel încât să începeți să vedeți succesul și eșecul în cadrul unui domeniu diferit. În loc să vă îngrijorați de lucrurile perfecte, vă deschideți să vă bucurați de experiențe pentru ceea ce sunt, fără judecată. Încercați ceva la fel de simplu ca să vă scoateți pantofii pentru a merge peste gazon în picioare goale. În loc să se gândească la germenii pe care ai putea să o întâlnești, să te concentrezi asupra bucuriei de iarbă moale între degetele de la picioare.
  • Trecerea în afara zonei dvs. de confort vă deschide până la un nou nivel de anxietate și stres, dar nu tot stresul este rău: stresul sănătos ne poate motiva la creștere.
  • Trecerea în afara zonei dvs. de confort, de asemenea, a adăugat beneficii pentru sănătate.Angajarea în activități noi, învățarea unor noi abilități, menținând, de asemenea, o rețea socială vă poate ajuta creierul să rămână ascuțit mental pe măsură ce îmbătrâniți.
  • Dacă ieșiți din zona dvs. de confort și lucrurile nu merg așa cum a fost planificat, este bine: Aplaudați-vă că ați încercat chiar.Trecerea din zona dvs. de confort nu este vorba de succes, despre doar punerea în primul rând acolo în primul rând.
  • Metoda 2 din 3:
    Concentrându-se pe imaginea de ansamblu
    1. Imaginea intitulată Fii un Perfecționist openmindat Pasul 4
    1. Începeți să vizualizați eșecul ca semn de creștere.Mai degrabă decât să vadă eșecul ca un eveniment izolat, perfecționiștii tind să internalizeze eșecul și să o vadă ca pe un eșec al sinelui.Învață să vezi eșecul ca parte a procesului de creștere. Thomas Edison a spus: "Nu am eșuat, am găsit 10.000 de moduri care nu vor funcționa."
    • Uita-te la eșec în contextul a ceea ce ai învățat. Ați dezvoltat o abilitate în acest proces?Ți-a arătat un alt mod de a face ceva?Ați întâlnit oameni noi pe care nu ați putea să o întâlniți altfel?
    • Există multe exemple de-a lungul istoriei indivizilor celebri folosind eșecul lor de a le catapulta la un succes mai mare.Walt Disney a fost concediat pentru că șeful său ia spus el "lipi imaginația."Profesorul lui Thomas Edison ia spus că a fost "prea prost să înveți ceva." Michael Jordan a spus: ""Am pierdut mai mult de 9.000 de fotografii în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. La 26 de ocazii am fost încredințate să iau jocul câștigător și mi-a lipsit. Am eșuat peste și peste și din nou în viața mea. Și de aceea reușesc."
  • Imaginea intitulată Fii un Perfectionist OpenMendit Pasul 5
    2. Lăsați așteptările rigide.Închiderea într-o imagine mentală a modului în care doriți ca lucrurile să meargă să vă măriți dezamăgirea atunci când lucrurile nu merg atât de departe.Recunoașterea condițiilor din lumea reală ajută la menținerea perfecționismului la Bay.
  • De exemplu, este posibil să aveți un plan de 5 ani, un plan de 10 ani sau chiar un plan de 15 ani pentru viața dvs. Deși este minunat să aveți obiective pe termen lung, este important să realizăm că viața este plină de surprize și, mai des, lucrurile nu merg așa cum sunt planificate.
  • Dorința de a avea control asupra vieții dvs. rase mai multă nefericită și dezamăgită decât bine.Adesea cei mai fericiți oameni sunt cei care au învățat să renunțe la circumstanțele lor și să ia lucrurile așa cum sunt.
  • Imaginea intitulată Fii un Perfecționist openmindat Pasul 6
    3. Știți când să vă opriți îngrijorarea cu privire la detalii. Sigur, uneori detaliile sunt importante, cum ar fi atunci când vine vorba de a construi o casă sau de a-ți lua balanța de golf doar dreapta. În alte cazuri, este în regulă, este în regulă să renunțați la lucrurile mici și să vă bucurați de imaginea mai mare. Dacă vă aflați subliniind detaliile când toți ceilalți par să fie relaxați, probabil că este bine să faceți un pas înapoi și să nu vă faceți griji.
  • De exemplu, dacă aruncați o petrecere de cină, nu veți putea să vă simțiți bine dacă sunteți subliniat despre fiecare șervețel care este pliat la specificațiile dvs. Uită-te la imaginea mai mare: Lucrul important este că toată lumea se bucură de companie.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind cinstit despre abilitățile tale
    1. Imaginea intitulată Fii un Perfecționist openmindat Pasul 7
    1. Setați obiectivele pe care le puteți obține.Aflați cum să vă simțiți bine despre ceea ce realizați prin stabilirea obiectivelor pe care le puteți realiza.Nu intenționați să fiți următorul câștigător al premiului Olympic Star sau Pulitzer.Acestea sunt obiective admirabile, dar lucrează la ei: setați obiective măsurabile, iar când le atingeți, setați bara puțin mai mare.
    • Perfecționiștii tind să renunțe la proiecte atunci când nu le pot realiza perfect. Când spargeți un proiect în jos în obiective mai mici, realizabile, teama de eșec va fi mai puțin probabil să vă conducă să renunțați.
    • Cu fiecare obiectiv mic pe care îl atingeți, veți construi încredere, permițându-vă să vă întindeți și mai mult.
  • Imaginea intitulată Fii un Perfecționist OpenMendit Pasul 8
    2. Rămâi optimist cu privire la abilitățile tale. Toți avem voci de auto-îndoială. Trucul este să le liniștească și să se concentreze asupra pozitivelor. Fiind limite auto-critice ceea ce spui sau faci - are ca efect să faci lumea mai mică. Ca perfecționist, este important să dezvoltăm încrederea și să fiți mai puțin judecători ai dvs.
  • Dacă aveți tendința de a vă critica, schimbați reacția mentală atunci când lucrurile merg prost. De exemplu, în loc să vă spun "A fost proastă de mine," încercați să vă spuneți, "Știu că am încercat cel mai bine."
  • Fii la fel de bun pentru tine ca tine la un prieten iubit sau membru al familiei. Dacă nu le-ați spune ceva, nu vă spuneți singur.
  • Imaginea intitulată Fii un Perfecționist OpenMendit Pasul 9
    3. Exprimați-vă nesiguranța. Nu este ușor pentru un perfecționist să admită la nesiguranță. Aceasta face ca persoana să se simtă vulnerabilă și incomodă. Dar împărtășirea experienței dvs. interne cu alții este o modalitate foarte bună de a fi mai deschisă pentru a avea relații mai profunde cu oamenii din viața voastră.
  • Exprimându-ți nesiguranța față de ceilalți vă poate ajuta să le recunoașteți singur.Odată ce recunoașteți eșecurile dvs. personale, sunteți cu un pas mai aproape de a le accepta.
  • Ca un perfecționist, rezistă nevoii de a fi întotdeauna "puternic," în sensul stereotipic. Realizați că, permițându-vă să fiți vulnerabili este un semn al puterii emoționale.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că pozitiv și negativ este ceea ce doriți să fie.De asemenea, amintiți-vă că feedback-ul pe care îl includeți nu numai modul în care oamenii reacționează la modul în care acționați, dar este, linia de jos, ceea ce ați ieșit din ea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar