Cum să ai grijă de lemn de măsline

Lemnul de măsline este rar și distinctiv, folosit pentru a sculpta unele bucătărie și obiecte decorative mici. Dacă este tratată în mod corespunzător, lemnul dvs. de măsline va dura o durată de viață și mai mult - dar acest lemn prețios necesită o manevrare atentă. Aici, am adunat răspunsuri la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre cum să aveți grijă de lemn de măsline, astfel încât să vă puteți bucura de piesele dvs. timp de zeci de ani.

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Cum pot spăla lemn de măslini?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 1
1. Spălați lemn de măsline cu apă caldă și detergent ușor. După ce ați folosit bucătăria din lemn de măsline, clătiți-o cu apă caldă și curățați cu un burete moale și detergent ușor. Pentru mai multe particule de alimente mai dificile, puteți utiliza și un tampon de spălare a nailonului. Clătiți cu apă caldă, apoi se usucă cu un prosop moale.
  • Uscarea manuală, mai degrabă decât permiterea lemnului de măsline să se usuce la aer, va păstra lemnul de la umflături sau deformare în timp.
  • Nu puneți niciodată bucătăria din lemn de măsline în mașina de spălat vase. Căldura din mașina de spălat vase va provoca lemnul să se usuce, ceea ce îl poate duce la crack.
Întrebarea 2 din 7:
Ce ulei ar trebui să folosesc pe bucătăria din lemn de măsline?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 2
1. Sezon Lemn nou cu ulei mineral de gradul alimentar. Obțineți ulei de mineral alimentar online sau la magazinul local de produse alimentare. Pictați o cantitate mică de ulei pe o cârpă moale și frecați-o peste tot pe lemn. Odată uscat, repetați procesul a doua oară.
  • Nu utilizați ustensilele până când nu au fost uscate complet. De obicei, este mai bine să le lăsați să se usuce peste noapte după ce ați aplicat al doilea strat de ulei.
  • Uleiul mineral de calitate alimentară este absorbit rapid și nu va părăsi grasimea lemnului ca și alte uleiuri. Evitați utilizarea uleiului de legume sau de măsline, care poate merge rancid.
Întrebarea 3 din 7:
Cum pot păstra lemnul de măsline de la crăpare?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 3
1. Evitați să lăsați lemnul de măsline așezat în apă pentru ao păstra de la crăpare. Expunerea prelungită la apă ridică boabele de lemn și îi determină să se umfle, ceea ce poate duce la crăpare. Asigurați-vă întotdeauna că lemnul dvs. de măsline este complet uscat după spălare.
  • Lemnul de măsline se va sparge, de asemenea, dacă este expus la căldură excesivă, cum ar fi punerea în mașina de spălat vase, ceea ce îi determină să se usuce.
Întrebarea 4 din 7:
Pata de măsline din lemn?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 4
1. Lemnul de măsline este greu și dens, ceea ce îl face rezistent la pată. Dacă este luată în mod regulat și curățat în mod corespunzător, lemnul de măsline de obicei nu va pata. Este, de asemenea, rezistent la miros, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la bucătăria dvs. de măsline de măsline care păstrează mirosurile din alimentele dvs.
  • Fiind rezistente la pată nu înseamnă că nu veți obține niciodată o pată. Dar dacă faceți acest lucru, o frecare rapidă cu șmirghel fină ar trebui să fie suficientă pentru ao elimina.
Întrebarea 5 din 7:
Dacă nu mi-am folosit lemnul de măslini pentru o vreme?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 5
1. Utilizați o soluție de 3% peroxid de hidrogen și apă pentru a vă dezinfecta lemnul de măsline. Înainte de a utiliza bucătăria din lemn de măsline pentru a servi alimente, amestecați o soluție de piese egale peroxid de hidrogen și apă. Îndepărtați o cârpă moale în soluție și frecați lemnul de măsline pentru a-l sanita, apoi clătiți-l cu apă caldă și se usucă.
  • De asemenea, puteți amesteca sucul de lămâie și sarea într-o pastă pentru a curăța lemnul de măsline dacă este murdar de la ultima oară când l-ați folosit.
Întrebarea 6 din 7:
Cum pot face strălucirea lemnului de măsline?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 6
1. Uleiul de măsline ori de câte ori devine plictisitor pentru a restabili strălucirea. Cât de des aveți nevoie pentru a vă introduce lemnul de măslini depinde într-adevăr de cât de des îl folosiți. Dacă îl folosiți în mod regulat, ați putea introduce o dată pe săptămână. Dacă îl folosiți doar ocazional, ați putea dori să obțineți obiceiul de a-l face după fiecare utilizare.
  • Utilizați întotdeauna ulei mineral de calitate alimentară pentru lemn de măsline. Puteți găsi online sau la cele mai multe magazine alimentare.
  • Tratați-vă în mod regulat lemnul, chiar dacă îl utilizați numai pentru scopuri decorative. Dacă îl introduceți cel puțin o dată pe lună, acesta își va păstra strălucirea.
Întrebarea 7 din 7:
De ce este atât de scumpă lemn de măslini?
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru lemn de măsline Pasul 7
1. Lemnul de măsline nu este recoltat în mod obișnuit, astfel încât este relativ rar. Deoarece măslina cresc într-un mod răsucite și neregulate, lemnul este dificil de recoltat pentru cherestea. Când un copac este tăiat pentru lemn, este de obicei posibil să taie bucăți mai mici. În plus, lemnul brut este dificil de tratat și uscat în comparație cu alte păduri.
  • În timp ce puteți găsi bucătărie și chiar mobilier din lemn de măsline, este de obicei rezervat pentru bucăți mai delicate, decorative. Raritatea lemnului de măsline pe piața globală comentează o etichetă de preț mai mare.

sfaturi

Partajați pe rețeaua socială:
Similar