Cum de a lega cu un papagal pionus

Pionus Parrots poate fi prietenos, iubitor de păsări, dar s-ar putea să nu se bată rapid. Cumpărarea unui papagal foarte tânăr și crescându-vă singur este cel mai bun mod de a obține o pasăre pentru a vă lega cu dvs., dar puteți forma o legătură iubitoare cu un Pionus adult. Dacă aveți probleme legate de legarea cu Pionusul dvs. PET, puteți dezvolta o legătură puternică cu el, făcându-l singur, oferindu-i timp să explorați și să cheltuiți o mulțime de timp de calitate cu pasărea dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Creșterea mâinilor unui copil pionus
  1. Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 1
1. Cumpărați un copil Pionus. Păsările care ți-au cunoscut întreaga lor viață sunt mult mai susceptibile de a se lega îndeaproape cu tine. Papagalii Pionus nu poate arăta ca și adulții, dar veți putea să vă bucurați mai mult dacă sunt legați de dvs. Căutați online sau adresați-vă prietenilor pentru crescătorii locali Pionus care vindeau hatchlings.
  • Cumpărați numai de la crescători de reputație - altfel, ați putea obține o pasăre cu probleme grave de sănătate. Crescătorii de reputație vă vor permite să vizitați facilitățile lor, nu veți vinde păsări până când nu sunt înțărcate și cu pene și vor lua înapoi pasărea dacă nu puteți avea grijă de ea.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 2
    2. Cereți o pasăre crescută manual. Mulți crescători vor lua hatchlings departe de părinții lor cât mai curând posibil pentru a le ridica cu mâna. Acest lucru permite respectarea papagalilor mult mai îndeaproape cu oamenii, iar aceste păsări tind să facă cele mai bune animale de companie. Adresați-vă amelioratorului dvs. dacă în spate.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal pionus Pasul 3
    3. Alegeți o pasăre sănătoasă și de ieșire a copilului. Papagali care sunt sănătoși și prietenoși, deoarece bebelușii vor face animale de companie mult mai bune ca adulți. Când te duci să te uiți la papagali pentru copii, alegeți unul care este activ, cere hrană, arată cea mai mică frică și pare interesată de oameni. Asigurați-vă că este complet pened, are ochi strălucitori și nu are deformări vizibile.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 4
    4. Separați-vă papagalul de la alte păsări. Dacă aveți deja alte păsări, păstrați-vă copilul Pionus departe de ei până când bebelușul dvs. crește și începe să se bată. Acest lucru vă va încuraja pionul să vă obligați, nu la alte păsări!
  • Chiar dacă nu sunteți îngrijorat de noua dvs. legătură de păsări la animalele de companie existente, o carantină de 30 de zile este încă o idee bună de a preveni răspândirea bolilor.
  • Fii atent introducerea pionusului tău la alte păsări - unele păsări pot deveni agresive! Discutați cu medicul veterinar dacă nu ați introdus niciodată păsări unul altuia.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 5
    5. Țineți păsările cu cel puțin șase sau șapte ori pe zi. Copilul dvs. Pionus ar trebui să cheltuiască o mulțime de timp, făcând contact fizic cu tine. Scoateți-o din cușcă și țineți-o ușor de cel puțin șase sau șapte ori pe zi. Poți să-l pui, să joace ușor cu el sau să o ții pentru o vreme până când se obișnuiește cu tine.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 6
    6. Face sunete pentru pasăre sau fluierat. Păsările de păsări se vor simți mângâiate dacă pot auzi sunete de păsări. Imita un pionus prin răcirea sau fluiera ușor la pasărea copilului. Dacă se pare înspăimântat, opriți imediat și vorbiți în vocea obișnuită.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 7
    7. Hrăniți-vă papagalul cu mâna. În primele câteva luni ale vieții păsărilor voastre, fiecare masă pe care o mănâncă ar trebui să fie hrănită în mână. Este bine să lăsați câteva gustări mici în cușcă dacă veți pleca toată ziua, dar principalele lor mese și mai ales tratamentele lor ar trebui să vină de la dvs. Pur și simplu țineți un pic de mâncare până la pasărea dvs. și lăsați-o să o ia din mâna voastră.
  • Dacă păsările voastre vă mușcă, nu îl pedepsiți prin strigând sau loviți-l. Acest lucru îl va face să vă fie frică de tine.
  • Metoda 2 din 3:
    Legarea cu un pionus adult
    1. Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 10
    1. Oferiți-vă pasăre tratați cu mâna. Nu trebuie să mâncați mâncăruri la un pionus adult, dar dacă îl hrăniți special, cum ar fi fructele cu mâna, vă va obliga mult mai repede. Țineți tratați-vă între degetele și oferiți-o păsării dvs. Laudă-l dacă este nevoie de tratamentul ușor.
    • Afine, bucăți dulci de cartofi și ardei roșii sunt mari tratamente sănătoase pentru papagali Pionus.
    • Obezitatea la păsări poate provoca probleme grave de sănătate, așa că nu-l hrăni prea multe tratamente! Dați unul sau două mici tratamente o zi la cel mai mult.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal pionus Pasul 8
    2. Dă-ți o mulțime de păsări de timp liber. Dacă aveți un Pionus adult care nu vă lipsește, o modalitate bună de ao face să vă încălzească este să lăsați să aibă o mulțime de timp în afara cuștii sale. Închideți orice ieșire potențială înainte de a vă lăsa papagalul și asigurați-vă că păstrați ferestrele acoperite. Petrecerea timpului în afara cuștii cu pasărea dvs. vă va ajuta să vă asociați cu timpul de joc.
  • Dacă vă îngrijorați că veți avea un timp greu să vă întoarceți pasărea în cușcă, să vă concentrați pe antrenamentul la Perch pe mâna dvs. înainte de a vă da timp liber. Între timp, dați-i o mulțime de jucării în cușcă pentru ao menține distrați.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal pionus Pasul 9
    3. Oferiți jucării care păstrează păsările ocupate. Păsările plictisite pot deveni stresate, lizat și chiar deprimate, ceea ce o va face mult mai greu de obligat. Când sunteți departe de cușcă, dați jucăriilor dvs. de păsări care le vor menține ocupați și activi mental. Puteți cumpăra jucării de puzzle de alimente, frânghii swinging și chiar oglinzi pentru a vă menține pasărea fericită în timp ce ați plecat.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal pionus Pasul 11
    4. Păstrați cușca într-o sală de trafic mare. Papagalul dvs. Pionus trebuie să se simtă ca și cum aparține unei turme. Puteți deveni turma sa prin păstrarea cuștilor într-o parte a casei care primește o mulțime de trafic, cum ar fi camera de zi sau un patio controlat de climă. Văzându-vă în mod regulat, vă va ajuta să vă relaxați și să vă simțiți confortabil în jurul vostru.
  • Nu păstrați cușca în bucătărie - multe vapori de la ustensile, curățătorii sau chiar anumite alimente sunt toxice pentru păsări. Vorbiți cu medicul veterinar despre modalități de a vă menține bucătăria de păsări.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal pionus Pasul 12
    5. Vorbește cu papagalul tău Pionus. Pionus Papagalii nu sunt mari, dar auzind vocea și interacțiunea cu dvs. o veți ajuta să vă legați. Nu trebuie să stai în fața cuștii și să vorbești despre păsări cu papagalul tău - poți vorbi pur și simplu despre ce faci în timp ce ești în cameră cu pasărea ta.
  • De exemplu, dacă lucrați acasă, ați putea spune păsării despre proiectul pe care lucrați.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 13
    6. Gestionați-vă în mod regulat pasărea. Pionus Parrots nu-i place să fie ținute la fel de mult ca și alți papagali, dar manipularea păsării dvs. cel puțin o dată pe zi vă va ajuta să vă obligați. Așteptați până când pasărea pare jucăușă și activă, apoi luați-o ușor și o lovitură. Dacă pasărea ta rezistă, să pleci, apoi să-l iau din nou mai târziu.
  • Metoda 3 din 3:
    Legarea cu un papagal agresiv
    1. Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 14
    1. Luați-vă pasărea la veterinar. Agresiunea în papagalii Pionus poate fi un semn de probleme de sănătate. Dacă pasărea dvs. scrângeră cu voce tare, mușcă, sau scufundări la tine sau pe oricine altcineva, ia-o la veterinar pentru o verificare. Adresați-vă medicului veterinar dacă există o problemă medicală. Dacă pasărea dvs. este în stare bună de sănătate, întrebați dacă există metode comportamentale pentru a încerca.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 15
    2. Identificați și eliminați factorii de stres potențiali. Țineți un ochi apropiat pe pasăre. Dacă observați ceva care se înmulțește sau îl subliniază, separați-vă pasărea de ea. Asigurați-vă căștile sale este confortabilă și că nu este evitarea unor jucării particulare. Dacă aveți alte animale de companie sau copii, urmăriți-vă să vedeți dacă vă hărțuiesc papagalul. Evitați să faceți zgomote puternice în zona imediată a păsărilor timp de câteva zile.
  • Imagine intitulată Bond cu o papagal pionus Pasul 16
    3. Lăsați-vă pasărea din cușcă în mod regulat. Păsările care sunt cooperate tot timpul au o legătură dificilă și pot deveni agresivi față de oameni. Pionusul dvs. ar trebui să cheltuiască cel puțin trei sau patru ore pe zi în afara cuștii sale.
  • Cel mai bine este să împărțiți timpul în sesiunile de dimineață și de seară.
  • Țineți un ochi apropiat pe pasăre când este în afara cuștii!
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 17
    4. Oferiți-vă mâncarea de papagal. Dacă papagalul dvs. este agresiv față de oameni, încercați să o ajutați să formeze asociații pozitive, oferindu-i mâncarea cu mâna. Nu trebuie să-l hrăniți cu mâna, dar încercați să țineți un tratament special de câteva ori pe săptămână. Este în regulă dacă nu ia tratamentul - pur și simplu să ofere! În timp, crește treptat numărul de momente pe care le oferiți tratamente până când pasărea ia un tratament de la tine o zi.
  • Fiți foarte atenți dacă pasărea dvs. este neobișnuit de agresivă. Pionul papagalii sunt prea mici pentru a provoca vătămări grave, dar mușcăturile lor pot încă să spargă pielea.
  • Dacă sunteți îngrijorat de mușcături, începeți prin hrănirea papagalului cu o lingură de lemn. Pe măsură ce pasărea dvs. devine mai confortabilă, mișcați treptat lingura mai aproape de mână.
  • Imagine intitulată Bond cu un papagal Pionus Pasul 18
    5. Petreceți cât mai mult timp posibil în aceeași cameră ca și pasărea. Agresiunea în papagali este de obicei din cauza fricii sau pentru că vrea să fie pasărea dominantă. Cheltuielile de mult timp în jurul papagalului Pionus vă va ajuta - dacă se teme, va afla că nu veți răni și dacă vrea să fie dominantă, va învăța că nu vă veți întoarce. Petreceți cel puțin patru ore în aceeași cameră ca și pasărea dvs. în fiecare zi.
  • Dacă nu puteți fi acasă timp de patru ore, încercați să întrebați alți membri ai familiei să completeze sau chiar să facă o înregistrare audio a vocii dvs. pentru a vă obișnui.
  • Imagine denumită legătura cu un papagal pionus Pasul 19
    6. Practicați armarea pozitivă cu tratamente și jucării. Papagali nu vor înțelege pedepsele cum ar fi strigă sau lovind și poate face un comportament agresiv mai rău. Dacă păsările voastre vă mușcă, strigă prea mult sau acționează agresiv, încercați să acoperiți cutia cu o pătură, îndepărtând orice tratamente sau ieșiți din cameră. După ce pasărea dvs. se calmează, îl puteți oferi un tratament în schimbul de a vă permite să-l animați sau să îl țineți.
  • De asemenea, puteți încerca Clocker Training Parrot. Ori de câte ori face ceva bun, utilizați un clicker pentru a face un zgomot și apoi dați-o imediat un tratament. În timp, pasărea dvs. va asocia zgomotul cu un comportament bun, făcându-l mai ușor de antrenat.
  • sfaturi

    Ia toată lumea în casa ta implicată în îngrijirea păsărilor tale. Pionusul dvs. este mult mai puțin probabil să aleagă doar o singură persoană pentru a se lega dacă toată lumea interacționează cu ea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar