Cum să decideți dacă un papagal este potrivit pentru dvs

Papagalii fac animale de companie minunate, dar nu sunt pentru toată lumea. Multe papagali se termină fără adăpost, deoarece proprietarii lor nu au făcut o alegere bună.Înainte de a primi un papagal în casa dvs., este important să știți dacă puteți oferi îngrijirea și atenția necesară pe care papagali le solicită și dacă vă puteți permite costurile de păstrare a papagalului sănătos și fericit. Știind ce fel de timp, financiar și emoțional pe care îl faceți pentru a avea grijă de un papagal vă va ajuta să decideți dacă un papagal este potrivit pentru dvs!

Pași

Partea 1 din 3:
Să cunoaștem papagali
  1. Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 1
1. Luați în considerare diferitele tipuri de papagali. Papagali variază foarte mult în dimensiune, culoare, viață și obiceiuri. Înțelegerea diferențelor dintre aceste păsări și știind ce să se aștepte în ceea ce privește costul, îngrijirea și obiceiurile lor este esențial pentru a decide care, dacă este cazul, este cel potrivit pentru dvs.
  • Soiuri mai mici (Budgiilor și Parakeets mici, Lovebirds, Cockatiels și Parrotles) sunt cele mai bune pentru începători. Ele sunt mai mici, mai ciudate, mai ieftine și au o durată relativ mai scurtă (10-30 ani).
  • Papagalii de dimensiuni medii (cafenele, conseri mai mici, loriile și parakeet-urile mai mari) sunt un pic mai mari, fac puțin mai mult zgomot, costă puțin mai mulți bani și trăiesc puțin mai mult (până la 40 de ani). Aceste papagali necesită mai mult spațiu, mai multă mâncare, mai multă interacțiune și un angajament mai lung decât soiurile mai mici.
  • Papagalii mari (African Grays, Amazoane, Cockatoos și Macaws) sunt puternice, costisitoare și pot trăi vieți lungi (mai mult de 50 de ani). Ei necesită o mulțime de atenție și interacțiune, precum și o mulțime de spațiu.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 2
    2. Localizați proprietarii parrotului local prin intermediul grupurilor online și vizitați cu păsările lor adulte. Ar trebui să priviți, de asemenea, în sanctuarele parrot dacă aveți aproape de dvs. Multe dintre acestea au clase pe papagali care sunt o resursă bună pentru primii proprietari de păsări sau oameni care caută să adopte o pasăre mai în vârstă. Amintiți-vă, dacă primiți un papagal pentru copii, personalitatea lui nu este garantată! La fel ca și cu un copil pe care îl întâmpinați copilărie, pubertate, adulți tineri și apoi etapele adulte ale vieții.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 3
    3. Găsiți un bun crescător sau un magazin de animale de companie care se specializează în păsări. Petrecerea timpului cu papagali este o modalitate bună de a vedea ce ar putea fi să aveți unul ca un animal de companie. Și din moment ce fiecare papagal are propria personalitate, aceasta este o oportunitate de a cunoaște niște papagali. Cu cât mai mulți papagali puteți petrece timp, iar cei mai experimentați Papagalii cu care puteți vorbi, cu atât mai bine echipat veți fi să luați o decizie responsabilă cu privire la deținerea unui papagal.
  • Crediții tind să aibă cea mai mare parte copii, iar papagalii pentru copii acționează foarte diferit decât papagali adulți. Ele sunt adesea mai silențioase, mai prietenoase, mai adaptate la schimbare și mai interesați de cuddling.
  • Partea 2 din 3:
    Având în vedere îngrijirea și atenția
    1. Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 4
    1. Gândiți-vă de ce doriți să adoptați un papagal. Papagalii sunt animale complexe și înțelese greșit. În timp ce papagali sunt frumoși și unii pot învăța trucuri, dacă vă uitați la un papagal din cauza aspectului său, nu vă pierdeți banii sau timpul. Papagalii sunt adăugări inteligente față de familia dvs. și au nevoie de felul de atenție, de o activitate variată și o dietă proaspătă. Îngrijirea unui papagal este un angajament de timp și energie în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 5
    2. Fiți pregătiți pentru un animal social și jucăuș. Papagalii sunt însoțitori, nu ornamente - doresc o interacțiune zilnică semnificativă și o stimulare, pe lângă formare. Dacă un papagal ar fi lăsat singur toată ziua în casa ta, atunci probabil că nu este un animal de companie bun pentru tine. Păsările mai mari necesită mai multă manipulare și formare decât soiurile mai mici. Îngrijirea sau manipularea necorespunzătoare a unui papagal poate duce la probleme comportamentale și chiar de sănătate.
  • În timp ce o cușcă este o necesitate practică și o casă pentru un papagal, acest lucru nu înseamnă că sunt fericiți în timp ce ei. Toate papagalii au nevoie de cuști suficient de mari pentru ca ei să fie activi, precum și timp în afara cuștii.
  • Ei doresc, de asemenea, să fie manipulate și pot învăța să vorbească sau să sune sunete. Și ei vor face cu siguranță o mulțime de zgomot - sunt naturale zgomotoase și vor face turmă de câteva ori pe tot parcursul zilei, deși papagali mai mici au un apel mai liniștit, atunci alții. Cele mai multe papagali nu sunt bune pentru persoanele care trăiesc în apartamente sau care nu-i plac zgomotul.
  • Papagalii mușcă să comunice că nu le place ceea ce se întâmplă cu ei. Dacă nu vă place să fiți mușcat sau ideea de a lucra cu o mușcătură pe față, un papagal nu poate fi potrivit pentru dvs.
  • Papagalii sunt stăpâni la ascunderea bolii - ca mecanism de apărare care a evoluat în sălbăticie, ei nu prezintă semne de boală decât dacă sunt extrem de bolnavi. Este nevoie de un proprietar de păsări îngrijorătoare și atent pentru a prinde semnele timpurii de boală.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 6
    3. Așteptați să curățați foarte mult. Nu există un fel de papagal care nu este murdar. Papagalii pot, și va face alimente și vor să se potrivească aproape peste tot. Vor face o mizerie mare, mare! Este într-adevăr ideal să aveți cusca papagal pe un podea din lemn de esență tare. Se așteaptă să vină sau să mop în jurul casei zilnic. Veți avea nevoie, de asemenea, să spălați bolurile și jucăriile și să curățați partea de jos a cuștii zilnic.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 7
    4. Știți ce mănâncă papagali. Papagal dietele variază foarte mult, deși nucleul dietelor lor constau din pelete, fructe și legume proaspete și boabe întregi.
  • Gătitul pentru papagalii dvs. este o modalitate excelentă de a vă afișa dragostea pentru ei. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a le oferi mai multă mâncare și de a-și extinde opțiunile de alimentație și obiceiurile.
  • Papagalii pot mânca, de asemenea, cu moderatie aproape tot ceea ce oamenii mănâncă, inclusiv carne și pește gătită și brânză.
  • Partea 3 din 3:
    Evaluarea costurilor
    1. Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 8
    1. Creați un buget. Vizualizarea punctelor de pornire și recurente vă vor ajuta să decideți dacă sunteți capabili din punct de vedere financiar să furnizați îngrijirea și condițiile pe care un papagal trebuie să prospere. Pentru un mic papagal, costurile inițiale ar putea fi de 110 până la 150 de dolari, cu costuri anuale recurente de 300 la 500 de dolari. Papagalii mai mari ar putea costa inițial 1.500 $ la 11.000 $ și apoi 700 până la 1.200 $ anual.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 9
    2. Calculați costurile inițiale. La început, va trebui să luați în considerare costul:
  • papagalul. Un papagal poate costa oriunde de la 20 de dolari pentru un parakeet la 12.000 de dolari pentru un macaw, deși majoritatea oamenilor petrec între $ 50- $ 2.500 pentru un papagal de copii hrăniți.
  • o cusca. Cuștile pot costa între 35 $ și 1.000 de dolari. Acest lucru poate fi scump, în special pentru păsările mai mari, dar gândiți-vă ca o investiție. Achiziționarea inițială a unei cuști și a altor esențiale va dura ani de zile. Dacă nu vă puteți permite cusca pe care o doriți pentru papagalul dorit, regândiți achiziția.
  • apa și bolurile alimentare. Ar trebui să aveți în permanență 3 boluri în cușcă: una pentru apa proaspătă - una pentru dieta obișnuită, și una pentru mâncarea zilnică proaspătă. Puteți adăuga un al patrulea castron pentru tratamente și jucării dacă doriți.
  • Imaginea intitulată decide dacă un papagal este potrivit pentru tine Pasul 10
    3. Calculați costurile recurente. În plus față de costurile la pornire, trebuie să luați în considerare costul întreținerii unui papagal. Fiți pregătiți să cheltuiți în mod regulat pe:
  • alimente. Semințele și alimentele proaspete vor costa între 10 și 60 de dolari pe lună, în funcție de dimensiunea păsării.
  • jucării. Papagalii sănătoși și fericiți iubesc să mestece și să distrugă articolele. Ar trebui să cumpărați mai multe jucării de fiecare tip care sunt potrivite pentru papagal, inclusiv jucării acrilice, lemnoase și coardelor. Înlocuirea jucăriilor va costa între 10 și 40 de dolari pe lună. Cutii de carton și rulourile de toaletă goale funcționează bine.
  • produse de curatat. Un praf de praf și perie, cârpe reutilizabile, precum și curățător de covoare sunt musts.
  • Excursii la un medic veterinar certificat avian. O verificare tipică anuală va costa între 50 și 75 USD, în timp ce un examen tipic dacă pasărea este bolnavă sau necesită medicamente ar putea costa între 200 și 500 de dolari. Urgențele reale ar putea costa în sus de 1.000 de dolari. Trebuie să aveți capacitatea financiară de a plăti facturi veterinare ridicate dacă apare nevoia. Medicina aviara este mai specializata si mai scumpa decat medicina pentru alte animale domestice comune.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă ați decis că un papagal este ceea ce doriți și ați decis cu privire la speciile pe care le doriți, cercetați un crescător cu atenție.
  • Luați în considerare promovarea unui papagal de salvare pentru a experimenta un papagal pe o bază temporară
  • Înainte de a investi o cantitate mare de bani într-o pasăre, determinați starea sa în pericol.
  • Există comunități parrot minunate, care vor fi bucuroase să împărtășească cunoștințele lor cu dvs. pentru a vă ajuta să alegeți papagalul potrivit pentru dvs. Puteți căuta grupuri de parrote pe Yahoo și MSN, sunt peste Internet! Unele recomandări includ: Roost gri, Forumul papagalului, Proprietari de parrot însoțitori, și Parrot întâlniri.
  • În plus față de resursele online, începeți să citiți! O carte bună papagal vă poate spune aproape tot ce trebuie să știți despre deținerea diferitelor specii de papagali.
  • Ia în considerare orice legi relevante în care locuiți.
  • Avertizări

    Nu salvați niciodată un papagal de la un magazin de animale de companie rău! Cumpărarea unui papagal de la un magazin de animale de companie rău le recompensează financiar și garantează că vor continua să cumpere și să facă rău mai multor papagali în viitor. Raportați-le autorităților competente și boicotați magazinul.
  • Nu primiți un papagal cu probleme comportamentale decât dacă ați primit cursuri de formare sau cursuri cu privire la modul în care să se ocupe în mod specific cu aceste probleme. Aceste probleme există în papagali salvați sau în papagali mai în vârstă care sunt re-homed.
  • Nu cumpărați un papagal care nu este înțărcat. Hand hrănirea unui papagal pentru copii este o abilitate foarte specializată și puteți răni serios sau ucideți un papagal prin hrănire necorespunzătoare. Papagalul nu va fi mai legat personal pentru ca tu ai fost cel care o hrănește! Cu excepția cazului în care sunteți expert, așteptați până când sunt înțepenite să le aducă acasă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar