Cum se hrănește papagali

Hrănirea papagalului (numele științific, psittacină) o dietă adecvată este esențială pentru el a conduce o viață lungă și fericită. De fapt, Aparrot care mănâncă o dietă sănătoasă, echilibrată este, de asemenea, mai activă și tinde să aibă un penaj mai bun decât un papagal al cărui dietă poate lipsi în unele zone. Probabil știți deja că papagalul tău iubește semințele, dar semințele de păsări sunt doar o singură componentă a unei diete de papagal bun. Având o bună înțelegere a tipurilor de alimente ar trebui să mănânce papagalul dvs. vă va ajuta să luați decizii bune pentru al păstra în stare bună de sănătate.

Pași

Partea 1 din 2:
Învățați ce să vă hrăniți papagalul
  1. Imagine intitulată papagalii feed Pasul 1
1. Hrăniți-vă papagalul o peletă comercială. Peletele reprezintă o componentă importantă a dietei parrotului. Ele vin într-o varietate de culori, dimensiuni și chiar arome. Deoarece peletele sunt alcătuite dintr-o combinație de fructe, legume, boabe și semințe, au o valoare nutrițională foarte mare.
  • La selectarea peletelor la magazinul dvs. local de animale, asigurați-vă că citiți eticheta ingredientelor. Nu selectați pelete care au o mulțime de conservanți.
  • Deoarece există atât de multe soiuri de pelete, luați în considerare vorbirea cu medicul veterinar pentru a determina care formularea peletelor ar funcționa cel mai bine pentru papagalul dvs.
  • Imagine intitulată Papagalii de alimentare Pasul 2
    2. Includeți semințe în dieta papagalului. Chiar dacă Birdseed nu ar trebui să fie un suport al dietei parrotului tău, ea oferă încă o valoare nutritivă care este bună pentru papagalul tău. La fel ca și cu peletele, există multe formulări de semințe pentru a alege de la magazinul de animale de companie. Este ideal să achiziționați un pachet de amestec de semințe, dar ați putea cumpăra, de asemenea, tipuri de semințe individuale și le puteți amesteca pe cont propriu.
  • Semințele de floarea soarelui au fost odată considerate a fi dependente la papagali, dar acest lucru nu este de fapt adevărat.
  • Înainte de a cumpăra păsările de păsări, asigurați-vă că este proaspătă. Nu ar trebui să miroasă mucegai sau rancidă și ar trebui să fie fără insecte și ciuperci. Bună ziua trebuie să fie, de asemenea, strălucitoare.
  • Papagalul dvs. poate prefera semințe care sunt încrucișate sau germinate. Pentru a germina semințele, înmuiați o porțiune zilnică a semințelor în apă curată, proaspătă peste noapte, fie la temperatura camerei, fie în frigider. După 12 până la 24 de ore, veți începe să vedeți sfaturile rădăcinii semințelor, ceea ce înseamnă că semințele au germinat. În acest stadiu, le puteți hrăni cu papagalul tău.
  • Semințele pentru papagali sunt ca bomboanele pentru oameni - sunt tratate gustoase, dar ar trebui să fie mâncate numai ocazional. Puteți utiliza semințe ca recompense dacă vă antrenați papagalul.
  • Imagine intitulată Papagalii feed Pasul 3
    3. Includeți fructe și legume proaspete în dieta lui Parrot. Există multe tipuri de fructe și legume pe care le puteți hrăni papagalul, inclusiv mere, broccoli, verde colat și piersici. Indiferent de tipul de fructe sau legume pe care le alegeți să vă alimentați papagalul, asigurați-vă că îl spălați bine cu apă proaspătă înainte de al hold-o. Rețineți că fructele au un conținut relativ ridicat de zahăr, deci nu ar trebui să fie o mare parte din dieta papagalului tău.
  • Amintiți-vă că peletele sunt compuse parțial din fructe, astfel încât papagalul dvs. va primi probabil aceleași tipuri de substanțe nutritive din amestecul de pelete, deoarece el ar fi de la fructele proaspete.
  • Se taie fructele și legumele în porții mai mici pentru a face mai ușor ca papagalul să mănânce.
  • Unele fructe vă pot pata excrementele păsărilor, dar acest lucru nu este un motiv de îngrijorare.
  • Imagine intitulată Papagalii feed Pasul 4
    4. Hrăniți piulițele de papagal. Nuci sunt o altă componentă a dietei sănătoase a lui Parrot. Ele sunt bogate în proteine ​​și alte vitamine și minerale, dar sunt, de asemenea, bogate în grăsimi. Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, ar trebui să le hrăniți la papagal în mod moderat. De exemplu, ați putea să vă hrăniți piulițele de papagal ca o recompensă de antrenament sau o distracție ocazională.
  • Exemple de nuci pe care le puteți alimenta papagalul includ piulițe Macadamia, nuci, fistic și cashews.
  • Nucile pe care vă hrăniți papagalul trebuie să fie neschimbate.
  • Dacă este posibil, lăsați cochilia pe nuci. Papagalii sălbatici își folosesc adesea ciocul pentru a deschide nucleul. Lăsând cochilia, va face ca papagalul să pună un efort suplimentar în a-și mânca mâncarea, ceea ce este o stimulare fizică și mentală bună pentru el. Rețineți că ruperea cochiliei este un comportament învățat.
  • Macaw-urile tind să aibă nevoie de mai multe nuci și grăsimi în dieta lor decât alte specii de papagal.
  • Imagine intitulată Papagalii feed Pasul 5
    5. Includeți leguminoasele și boabele în dieta lui Parrot. Legumele includ fasole, mazăre și linte și au o valoare nutrițională ridicată. Exemple de leguminoase pe care le puteți alimenta papagalul includ fasole neagră, fasole verde și chickpeas. Tofu este un alt tip de legume pe care le puteți hrăni papagalul dacă îi place. Legumele pot fi hrănite brute sau fierte.
  • Cerealele pe care le hrăniți papagalul trebuie să fie boabe întregi, cum ar fi orez brun gătit, paste de cereale integrale și orz. Boabele ar trebui, de asemenea, să fie scăzute în sare.
  • Imagine intitulată Papagalii feed Pasul 6
    6. Includeți carnea în dieta papagalului. Papagalii sunt omnivore, astfel încât ei pot avea și carne în dieta lor. Puiul este o sursă de carne sănătoasă pentru papagalul tău. Asigurați-vă că gătiți pe deplin puiul înainte de al hrăni-l.
  • Prea multă carne din dieta parrotului tău ar putea să-i deterioreze rinichii, așa că carnea ar trebui să fie hrănită numai în porțiuni mici.
  • Imagine intitulată Papagalii de feed Pasul 7
    7. Aflați ce alimente nu trebuie să vă hrăniți papagalul. Deși papagalul tău poate mânca o varietate de alimente umane, există anumite alimente umane pe care nu ar trebui să le hrănești. De exemplu, avocadosul și ciocolata pot fi toxice pentru papagalul dvs. și ar trebui evitate. Alcoolul poate fi, de asemenea, toxic pentru el. Cofeina ar trebui evitată, de asemenea.
  • Arahidele care sunt stocate necorespunzător (condiții calde, întunecate, umede) pot elibera aflatoxina, o toxină produsă de un tip de ciupercă. Aflatoxina poate fi mortală la papagali, așa că ar fi mai bine să Evitați hrănirea arahidelor la papagal.
  • Imagine intitulată Papagalii de alimentare Pasul 8
    8. Furnizați-vă papagalul cu apă proaspătă. Papagalul tău ar trebui să aibă o rețea nouă de apă în orice moment. Rețineți că papagali pot fi mâncători foarte murdari, ceea ce înseamnă că biții de alimente pot ateriza în castronul său de apă. Schimba castronul de apă de două ori pe zi sau ori de câte ori vedeți că are o mulțime de particule de alimente în ea.
  • Partea 2 din 2:
    Învățați cum să vă hrăniți papagalul
    1. Imagine intitulată Papagalii de alimentare Pasul 9
    1. Hrăniți-vă papagalul de două ori pe zi. Cantitatea exactă de alimente pe care papagalul dvs. ar trebui să le mănânce depinde de astfel de factori ca vârsta, speciile și starea generală de sănătate. Veterinarul dvs. vă poate oferi îndrumări suplimentare cu privire la ceea ce atât de mult din fiecare componentă alimentară ar trebui să mănânce. În dimineața și serile, hrăniți-i cantități mici de păsări și alimente proaspete (fructe, legume etc.). Așteptați aproximativ o oră și îndepărtați orice alimente care este rămase astfel încât să nu strică.
    • Luați în considerare hrănirea nu mai mult de 1 până la 2 lingurițe de păsări de semințe la papagal.
    • După ce și-a mâncat legarea păsărilor și mâncării proaspete, hrăniți-i pelete (numai în dimineața). El va gusta probabil pe acestea pe tot parcursul zilei, mai degrabă decât să le termine într-o singură ședință, așa că nu trebuie să elimini peletele pe care nu le termină dimineața.
    • Papagalii mici pot fi serviți aproximativ 1/4 ceașcă de pelete pe zi. Papagalii mari se pot ocupa probabil de aproximativ 1/2 ceasca de pelete pe zi. În loc să punem întreaga sumă în cușcă la un moment dat, puteți adăuga pelete în porțiuni mici la un moment dat dacă ați putea face acest lucru.
    • Celelalte componente dietetice pot fi hrănite în cantități foarte mici. De exemplu, dacă papagalul dvs. este mic, el va avea nevoie de aproximativ 1/2 la 1 linguriță de fructe, 1/2 lingură de legume și 1/2 lingură de sursă de proteine ​​(piulițe, carne gătită) pe zi. Dacă el este mare, el va avea nevoie de 1 lingură de fructe, 1 lingură de legume și 1.5 linguri de sursă de proteine.
  • Imagine intitulată Papagalii de alimentare Pasul 10
    2. Încurajați-vă papagalul de furajare. Papagalii sălbatici petrec o mare cantitate de timp de furajare pentru alimente. Nu vrei ca papagalul tău să devină mulțumit sau leneș când vine vorba de mâncarea mâncării, așa că îl încurajați să pună un efort suplimentar în mâncare. De exemplu, stropiți niște pelete și pietriș în tava alimentară. Acest lucru vă va face ca papagalul să treacă prin pietriș înainte de a ajunge la pelete.
  • De asemenea, puteți să vă puneți mâncarea în jucăriile de foraj, care sunt disponibile la magazinul dvs. local de animale de companie.
  • Lucrul pentru a-și mânca mâncarea vă va păstra papagalul ocupat și stimulați mental, ceea ce poate contribui la reducerea probabilității unor probleme de comportament.
  • Imagine intitulată Papagalii feed Pasul 11
    3. Monitorizați papagalul pentru obezitate. Obezitatea poate fi o problemă majoră în papagali, mai ales dacă mănâncă prea multe alimente bogate în grăsimi. Papagalii obezi pot dezvolta, de asemenea, o boală ficat grasă, care este o afecțiune medicală gravă. Dacă observați că papagalul dvs. începe să arate un pic de pudgy, duceți-l la medicul veterinar. Reducerea aportului de alimente îl va ajuta să piardă în greutate, dar doriți să vă asigurați că păstrați dieta sănătoasă și echilibrată.
  • Anumite specii de papagali, inclusiv budgiile, cocoșii și papagalii Amazon, sunt în mod special predispuși la obezitatea și boala ficatului gras.
  • Imagine intitulată Papagalii de alimentare Pasul 12
    4. Monitorizați papagalul pentru deficiență pentru vitamina A. Vitamina A vă ajută papagalul să lupte împotriva infecției. Deficitul din acest nutrient este comun la păsări și le poate face foarte bolnavi. Sistemul lor respirator este adesea afectat de deficiența vitaminei, astfel încât papagalul dvs. poate dezvolta probleme respiratorii (descărcare nazală, dificultăți de respirație, strănut) dacă nu primește suficientă vitamină A. Dacă observați oricare dintre aceste semne, duceți-l la medicul veterinar pentru tratament.
  • Vitamina A Deficitul poate afecta, de asemenea, rinichii și organele digestive ale lui Parrot.
  • Cu condiția să vă hrăniți papagalului o dietă sănătoasă și echilibrată, el va primi suficientă vitamină A pentru a-l menține sănătos.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Consultați-vă cu medicul veterinar dacă nu sunteți sigur de ceea ce alimentele umane sunt bune pentru papagalul dvs.
  • Recomandările variază în funcție de procentul ideal din fiecare tip de mâncare într-o dietă a papagalului. De exemplu, o recomandare este că peletele ar trebui să reprezinte 80% din dieta parrotului dvs., dar o altă recomandare este că peletele ar trebui să fie doar aproximativ 25% din dieta sa. Veterinarul dvs. vă va ajuta să determinați echilibrul ideal al tipurilor de alimente pentru papagalul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar