Cum să ai grijă de un cockatoo moluccan sau umbrella

Moluccan și ucrelă cockatoos sunt ambele rase mai mari de cockatoo, crescând până la 20 de centimetri (51 cm) înalți. Deși sunt jucăuși, păsări loquitoare, sunt, de asemenea, foarte zgomotoase și au nevoie de multă atenție, deoarece sunt mai nevoiași decât alte cockatouri. Păstrarea Moluccanului sau Umbrella Cockatoo sănătoasă și fericită va necesita un habitat mare și o dietă sănătoasă. În plus, va trebui să oferiți îngrijire adecvată și îngrijire medicală. În cele din urmă, tratați-vă pasărea ca membru al familiei și furnizați-o cu o mulțime de stimulare.

Pași

Metoda 1 din 4:
Înființarea unui habitat
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 1
1. Plasați habitat într-o zonă cu trafic mare a casei dvs. Pasărea ta trebuie să se simtă ca o parte a familiei, deoarece cockatorii sunt păsări turme. Moluccanul și cocoșul umbrelă se vor lega cu oamenii așa cum ar fi cu colegii cockatoși. Alegeți un loc aproape de locul în care familia dvs. petrece timp, cum ar fi camera de zi. Puneți cușca în apropierea unei ferestre, dar din lumina directă a soarelui.
  • Nu țineți păsările în bucătărie. Fumele dat de acoperiri non-stick pot dăuna sănătății păsărilor dvs., plus resturile din cușca păsărilor dvs. pot obține mâncarea dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 2
    2. Alege un cuşcă cel puțin 4 ft (1.2 m) x 2 ft (0.61 m) x 4 ft (1.2 m). Pasărea dvs. trebuie să-și poată întinde aripile fără a atinge părțile laterale ale cuștii. Deoarece Moluccanul și cockatorii umbrelă sunt rase mari de cockatoo, este posibil să aveți nevoie de o cușcă mai mare. Alegeți cel mai mare pe care vă puteți permite să vă păstrați păsările fericite.
  • Dacă pasărea dvs. își petrece mult timp în cușcă, are nevoie de o cușcă mai mare. Alegerea unei cuști prea mici vă va face pasărea nefericită, ceea ce poate duce la probleme de comportament cum ar fi auto-mutilarea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 3
    3. Furnizați cel puțin 3-5 lemn, frânghie și calci moi în întreaga cușcă. Moluccanul dvs. sau Umbrella Cockatoo are nevoie de mai multe culege în cușcă pentru a le oferi opțiuni pentru unde să se odihnească. Așezați o percolă moale în partea de sus a cuștii pentru ca pasărea să doarmă. În plus, includeți mai multe forțe naturale din lemn, care permit păsării dvs. să-și frece unghiile pe lemn și să mestece pe bordură. În plus, oferiți-vă pasărea cu o frânghie care îi încurajează să-l încurajeze pentru a obține un exercițiu.
  • Planificați să înlocuiți adesea forțele, deoarece păsările dvs. îi va distruge probabil în timp. Cockatooul tău se va bucura de zgârieturi și mestecat pe perches.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 4
    4. Dă-ți pasăre 12 ore de lumină în fiecare zi. Spre deosebire de alți papagali, moluccanul sau ucrella cockatoo va dormi atâta timp cât este întuneric. Acest lucru este nesănătos pentru pasărea ta în timp. Asigurați-vă că primește aproximativ 12 ore de lumină zilnic, astfel încât acesta rămâne activ. Lumina naturală dintr-o fereastră este cea mai bună, dar puteți utiliza, de asemenea, lumină artificială, dacă este necesar.
  • Pasărea ta are de asemenea nevoie de 12 ore de întuneric pentru ao încuraja să doarmă.
  • Metoda 2 din 4:
    Hrăniți-vă cockatoo
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 5
    1
    Hrăniți-vă cockatoo Când familia ta mănâncă, dacă este posibil. În sălbăticie, cockatorii sunt consumatori sociali, astfel încât se bucură să mănânce împreună. Pasărea ta va mânca mai fericit dacă tu sau familia ta mănâncă în apropiere. Faceți tot posibilul pentru a vă programa timpul de masă a păsărilor în același timp cu a ta.
    • În mod normal, veți hrăni pasărea în cușcă folosind mâncăruri alimentare. Nu este nevoie să mutați cușca pentru timpul de hrănire, dar este mai bine dacă cușia este poziționată în cazul în care vă poate vedea mâncarea.
    • În plus, pasărea dvs. poate, de asemenea, să mănânce o cantitate mică de resturi de masă, pe care le puteți oferi fie în vasul alimentar, fie prin aruncarea lor la păsări în timpul mesei.
  • Imagine intitulată Îngrijirea unui Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 6
    2. Dă-ți pasăre pelete special formulate ca 75% din dieta sa. Peletele reprezintă o parte importantă a dietei Cockatoo, deoarece conțin nutriția corespunzătoare pentru păsările dvs. Alegeți un brand care este etichetat pentru a fi utilizat cu cockatoos. Puneți peletele într-un vas alimentar, pe care îl puteți plasa în cușcă.
  • Puteți găsi un fel de mâncare alimentară care este făcută pentru a fi folosită cu păsări la un magazin local de animale sau online. Unele dintre aceste feluri de mâncare vor arăta similare cu un castron alimentar făcut pentru o pisică sau câine, doar mai mică. Cu toate acestea, ați putea prefera un vas de pelete care se atașează la partea cușinii păsării, astfel încât pasărea dvs. să nu-l mute în jurul cuscarului, în timp ce mănâncă. Bowlul de alimente ar putea fi greu de recuperat dacă pasărea ta o împinge adânc în cușcă.
  • Verificați eticheta de pe alimente pentru a afla cât de mult să vă dați pasărea. Baza cantitatea de alimente pe care le dați cockatoo-ul dvs. pe greutatea sa.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 7
    3. Furnizați legume proaspete, leguminoase, boabe și fructe ca 20% din dieta sa. Nu numai că aceste alimente nu oferă substanțe nutritive vitale pentru păsările dvs., sunt, de asemenea, un gust gustos păsările dvs. se va bucura de mâncare. Serviți leguminoase și boabe gătite și răcite. Alegeți fructe colorate și legume pentru a vă da pasărea. Spălați producția, apoi tăiați-o în bucăți mai mici înainte de ao hrăni cu păsările dvs.
  • Așezați alimente proaspete într-un vas separat. Scoateți vasul după aproximativ o oră, deoarece mâncarea se va strica.
  • De exemplu, pasărea dvs. ar putea să vă bucurați de mâncarea de ananas, fructe de padure, morcovi, castravete, squash și mazăre. Ar putea, de asemenea, ca puii gătite, fasole renală, fasole neagră și macaroane.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 8
    4. Dă-ți pasărea tratează ca semințele, nuci și resturi de masă pentru 5% din dieta sa. Puteți stropi tratamentele pe mâncarea păsărilor sau de a vă oferi păsărilor în timpul jocului. Dă-ți cockatoo-ul tău poate fi o modalitate excelentă de a încuraja legătura dintre dvs.
  • De exemplu, ați putea folosi semințe pentru a vă recompensa pasărea pentru un comportament bun. Alternativ, ați putea să vă dați pasăre un nuc nedorit, pe care îl poate sparge!
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 9
    5. Evitați să vă dați alimentele de păsări care să le poată face rău. Anumite alimente vă pot dăuna păsării, așa că asigurați-vă că nu le hrăniți niciodată aceste alimente. Nu dați niciodată pasăre oricare dintre următoarele:
  • Ciocolată
  • Cofeină
  • Avocado
  • Arahide de arahide
  • Coji de cartofi
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 10
    6. Furnizați-vă pasărea cu acces constant la apă curată. Atașați un recipient de apă mic pe partea laterală a cuștii de cockatoo. Înlocuiți apa după cum este necesar pe tot parcursul zilei. Goliți vasul și curățați-l zilnic.
  • Moluccanul și cockatorii umbrelă se scaldă rar în vasul de apă, deoarece preferă să fie pulverizați cu apă.
  • Metoda 3 din 4:
    Menținerea sănătății păsărilor dvs
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 11
    1. Împingeți-vă cockatoo-ul în fiecare zi folosind o pată de apă sau un duș. Se toarnă sau spray apă călduță peste pasăre în timp ce se află pe un stand sau pe braț. Pasărea ta se va mișca probabil și își va răspândi aripile în timp ce este duș, ceea ce este normal și arată că este fericit. Nu aplicați niciun săpun sau curățitori la păsările dvs. O baie tipică ar trebui să dureze 5-15 minute.
    • Păstrați apa pe o setare de joasă presiune. Dacă penele de păsări se încurcă, presiunea este prea mare.
    • Ar putea dura câteva dușuri pentru cockatooul dvs. pentru a vă obișnui cu băile. Începeți cu un spray ușor de apă și progresați treptat când păsările dvs. se obișnuiește cu ea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 12
    2. Îndepărtați unghiile Cockatoo la fiecare 6 luni la domiciliu sau la biroul VET. Luați-vă pasărea din cușcă și întrebați pe cineva să o țină între mâini. Apoi, identificați unghiul rapid prin găsirea venei roz subțiri care rulează prin cui. Apoi, utilizați un clipper în stil ghilotină pentru a tăia capătul cuiului, evitând rapid.
  • Puteți găsi Clippers la unghii la magazinul dvs. local de animale de companie sau online. Dacă nu găsiți o pereche făcută pentru păsări, este bine să utilizați unul făcut pentru câini și pisici.
  • Dacă vă tăiați unghiile păsărilor la domiciliu, cumpărați mai întâi un agent de coagulare sub formă de pulbere, pe care îl puteți aplica la unghiile de păsări dacă ați tăiat accidental. Acest lucru va împiedica sângerarea excesivă. Puteți găsi un agent de coagulare sub formă de pulbere la un magazin de animale de companie sau online.
  • VET-ul dvs. poate tăia unghiile dacă nu vă simțiți confortabil să o faceți.
  • Pasărea ta va purta în mod natural unghiile sale prin prăjituri, jucând cu jucării și frecându-și ghearele pe suprafețe. Cu toate acestea, unghiile păsărilor dvs. ar putea să nu ajungă la fel de mult ca o pasăre sălbatică, ceea ce înseamnă că unghiile sale au nevoie de o tăiere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 13
    3. Ia-ți aripile păsărilor tăiate de două ori pe an de către veterinar. Tranzile de aripă Păstrați-vă Moluccanul sau Umbrella Cockatoo de la Flying prea mare, care este periculos pentru pasărea ta. Acest lucru nu este același lucru cu tăierea aripilor păsării, astfel încât să nu poată zbura deloc. Va fi în continuare capabil să zboare, nu la fel de bine. Moluccanul și cockatorii umbrelă sunt păsări mari, puternice, deci nu doriți ca ei să câștige prea multă altitudine sau zboară rapid.
  • Cockatooul tău va vărsa pene tăiate și va regrow noi aproximativ de două ori pe an, care este natural. Asigurați-vă că monitorizați-vă pasărea pentru a vă putea tăia noile pene.
  • VET-ul dvs. vă poate arăta cum să tăiați aripile cockatooului, dacă doriți. Cu toate acestea, vizitați întotdeauna veterinarul pentru prima tăiere a păsărilor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 14
    4. Luați-vă pasărea la un veterinar aviar pentru verificările bienale. Pasărea dvs. are nevoie de îngrijire medicală regulată pentru a vă asigura că rămâne sănătoasă. Veterinarul dvs. vă va asigura că pasărea dvs. are ochi clară, un strat sănătos de pene și nu arată semne de boală.
  • Asigurați-vă că găsiți un veterinar avian, care este cineva care este specializat în păsări.
  • Când VET vă examinează pasărea, ei pot decide să facă o tăiere anuală a ciocului. Păsările își poartă în mod natural ciocul de mestecat, gnawing pe jucării și șlefuirea ciocului lor. Cu toate acestea, păsările ținute în captivitate pot avea nevoie de o tăiere anuală. Dacă este cazul, veterinarul dvs. va face acest lucru. Nu încercați niciodată să o faceți singur.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 15
    5. Vizitați VET dacă observați semne de sănătate proastă în păsările voastre. Aceasta include aruncarea penei, ciocă săracă sau sănătatea penei, lamele sau obezitatea. Urmăriți modificările în aspectul păsării dvs., precum și inactivitatea. În plus, observați dacă pasărea dvs. apare brusc mai agresivă, ceea ce ar putea însemna că este în durere. Dacă bănuiți că pasărea dvs. poate fi bolnavă, duceți-o imediat la veterinarul aviar. Iată bolile comune printre cockatorii:
  • Pene ridică și mutilarea de sine: Dacă pasărea ta are acest lucru, veți observa că trageți propriile pene sau alegerea la ea însăși. Această condiție poate fi cauzată de stres, plictiseală, mâncărime de la paraziți sau o infecție bacteriană.
  • Boala de psittacină și boala de pene: Această boală apare atunci când un circovirus atacă celulele care alcătuiesc ciocul și pene ale păsărilor, provocând ca ciocul să fie slab și penele să crească prost. Veți observa pete chele, precum și probleme de mâncare.
  • Bumblefoot: Picioarele păsărilor dvs. ar putea deveni umflate cu leziuni pe ele datorită condițiilor de cușcă nesanitare. Această condiție poate fi, de asemenea, cauzată de forțe murdare și de nutriție slabă.
  • Obezitate: Păsările doresc în mod natural să mănânce foarte mult, astfel încât pot deveni cu ușurință obezi dacă le-ai hrănit. O pasăre obeză va privi în jurul ei în jurul ei și se poate lupta să zboare mai mult decât era obișnuit. Aceasta este o condiție gravă, deoarece poate duce la boală ficat grasă, care poate fi fatală.
  • Lipoame: Acestea sunt depozite grase care apar de obicei pe trunchiul păsărilor tale. Ele nu sunt fatale, dar le puteți scoate prin veterinar dacă pasărea dvs. pare incomodă.
  • Metoda 4 din 4:
    Angajați-vă cockatoo
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 16
    1. Dă-ți zilnic atenția Moluccanului sau Umbrella Cockatoo pentru ao păstra fericit. Moluccanul sau ucrella cockatoo ar forma în mod normal o legătură monogamă în sălbăticie. În captivitate, pasărea ta se va lega cu tine. Va dura atenția de la dvs. în fiecare zi, așa că asigurați-vă că aveți cel puțin câteva ore să petreceți cu pasărea în fiecare zi.
    • De exemplu, ați putea lăsa pasărea să stea pe braț în timp ce mergeți la o plimbare sau urmăriți televiziunea. În plus, s-ar putea să jucați prins cu pasărea dvs. folosind o minge mică sau jucați rochie cu pasărea folosind haine de păpuși.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 17
    2. Rotiți mai multe seturi de jucării, astfel încât păsările dvs. să rămână stimulate. Moluccanul și cockatorii umbrelă sunt extrem de inteligenți, deci au nevoie de stimulare mentală. Ambele rase sunt susceptibile de a începe cu pene, dacă se plictisesc. Oferindu-le o varietate de jucării îi pot ajuta să rămână distrați. Căutați jucării cu piese în mișcare, precum și jucăriile din lemn natural păsăria dvs. poate mesteca. În plus, pasărea dvs. se va bucura de frânghii de mărunțire, carton sau hârtie.
  • Jucăriile de puzzle sunt o provocare distractivă pentru cockatoo dvs. Unele jucării de puzzle vă permit să plasați un tratament în interiorul jucăriei pe care pasărea dvs. va funcționa pentru a prelua.
  • Pasărea ta se va plictisi cu jucăriile sale după o săptămână sau 2. Păstrați mai multe seturi de jucării, astfel încât să le puteți cicla. În acest fel, pasărea dvs. obține jucării "noi" la fiecare două săptămâni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 18
    3. Lăsați-vă pasărea din cușcă pentru câteva ore în fiecare zi. Monitorizați întotdeauna pasărea în timp ce este în afara cuștii, astfel încât să zboare în siguranță în siguranță. Înainte de a vă elibera pasărea, întotdeauna dovada păsărilor în camera (i) este permisă să intre. Iată cum puteți rezista la o cameră:
  • Opriți ventilatoarele plafonului.
  • Asigurați-vă că geamurile și ușile din sticlă au murdări, astfel încât pasărea să nu zboare în ele.
  • Scoateți, ascundeți sau acoperiți firele electrice.
  • Evitați utilizarea spray-urilor de aerosoli.
  • Suflați sau eliminați lumanari.
  • Evitați utilizarea uleiurilor esențiale.
  • Curățați-vă și acoperiți vopsea de fulgere.
  • Îndepărtați bijuteriile, în special bijuteriile de costume, care pot conține zinc.
  • Puneți alte animale într-o cameră diferită.
  • Imagine intitulată Îngrijirea unui Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 19
    4. Lăsați-vă radioul sau televizorul când veți ieși. Pasărea ta poate deveni singură dacă este lăsată singură. Cockatorii sunt un animal turm, așa că le place compania. Vocile auditive de la radio sau televiziune le vor ajuta să se simtă ca și cum cineva este acasă, chiar dacă sunteți afară.
  • Nu aveți nevoie să întoarceți volumul foarte înalt. Întoarce-l doar suficient de puternic pentru a fi audibil în camera în care este păstrată cușcă a papagalului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo Pasul 20
    5. Antrenează-ți pasărea pentru a țipa în anumite momente ale zilei. Permițând pasărea dvs. să țipă să-l ajute să lucreze la o parte din energia sa. Alegeți un timp bun pentru dvs., cum ar fi după-amiaza între orele 16:00 și 18:00. Învățați-vă pasărea că este bine să țipați apoi prin rotirea muzicii puternice și de înaltă tempo. Rilați-vă pasărea, apoi treceți la muzică moale atunci când este timpul să vă liniștiți. Recompensați-vă pasărea cu tratate odată ce este calm.
  • De-a lungul timpului, pasărea dvs. va învăța să țipați în acest timp desemnat. Dacă este altfel fericit, este mai puțin probabil să țipați la vremurile nedorite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Îngrijirea anuală pentru un Moluccan sau Umbrella Cockatoo poate costa până la 1.000 $.
  • Umbrelă și Moluccan cockatoși sunt foarte bune la învățarea de a vorbi. Cu toate acestea, ei învață cuvinte pe care au auzit repetate de multe ori. Dacă acesta este numele lor, "Buna ziua," "te iubesc," sau astfel, nu este o problemă. Cu toate acestea, dacă aveți tendința de a jura sau a fi nepoliticos, vocabularul păsărilor dvs. poate fi jenant atunci când aveți oaspeți.
  • Un cockatoo Moluccan sau umbrelă va trăi probabil până la 70 de ani, atâta timp cât primește îngrijire adecvată.
  • Pasărea ta este mai puțin probabil să țipă și să-l screască dacă nu este plictisit.
  • Avertizări

    Nu permiteți moluccanului sau umbrelă cocoșului pe umeri, deoarece au tendința de a mușca urechile.
  • Unii cocoșii Moluccani și Umbrella sunt protejați cu cuștile lor, făcându-le periculoase să le scoateți. Dacă acest lucru este valabil pentru cockatooul tău, ar fi cel mai bine să-l ridici mai degrabă pe un stick de lemn, mai degrabă decât brațul tău. Când cușca este în afara vederii, puteți lăsa pasul dvs. pas pe braț.
  • Moluccanul și cockatorii umbrelă sunt păsări foarte inteligente care au nevoie de multă stimulare pentru a fi fericiți. Asigurați-vă că pasărea dvs. are acces la jucării și primește o mulțime de atenție de la dvs. În caz contrar, ar putea deveni distructivă sau agresivă.
  • Un cockatoo Moluccan Cockato poate produce aproape atât de mult zgomot ca un jet de 747, deci păstrați un set de dopuri pentru a vă proteja urechile. În plus, luați o atenție deosebită păsării dvs. pentru a minimiza.
  • Moluccanul și cockatorii umbrelă vor crea o cantitate mare de pulbere în jos pentru a-și proteja pene, ceea ce poate irita persoanele cu alergii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar