Cum de a crea un caracter fictiv de la zero

Uneori, făcând caractere de la zero. Acest articol vă va ajuta cu toate problemele dvs. Ei bine, când vine vorba de a face personaje! Single lucru care practic fiecare carte, joc, film, roman și joc are în comun că toți au cel puțin un caracter. Cele mai multe au două sau mai multe, și unele - o artă de sute! Uneori "caracter" esti tu.

Indiferent de cine sunt personajele, cărțile și filmele și tot restul ar fi fără viață și plictisitoare fără ei. Acest ghid va oferi elementele de bază și vă va ajuta să învățați Creați propriile personaje.

Descrierea caracterului eșantionului

Exemplu de descriere a caracterului anime masculin

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu descrierea caracterului anime feminin

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Pași

  1. Imagine intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul pas 1
1. Definiți setarea sau scena inițială. Fie că începeți pe hârtie sau pe ecranul computerului, caracterul dvs. trebuie să existe undeva, chiar dacă undeva este nimicnicia virtuală. Poate fi un apartament în Paris sau o parcare în Poughkeepsie, New York. Acest lucru nu numai că stabilește scena pentru caracterul tău, dar îl va ajuta să-l definească, ei, ei etc. de asemenea.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 2
    2. Începeți cu cele cinci W și un H, ca jurnalist, și va lucra de acolo:

    Unde, cine, ce, când, de ce și cum...

    Educație, școală, ocupație, locul de muncă, scop,

    Conflictul, dilema, oportunitatea, alegerile / acțiunile (beneficii și consecințe),

    Sănătate, sexualitate, mentalitate, etape ale vieții, pericol, triumf / înfrângere, creștere / decădere, moarte,...
    Dacă sunteți în punctul de a crea un caracter, aveți șanse să aveți cel puțin ideea unui complot / poveste în minte.
  • Dacă creați o narațiune grozavă, cum ar fi Stapanul Inelelor, veți avea nevoie de o întreagă lume de caractere unele bune, unele rele, unele de sex masculin, unele femei, sau orice alt gen vine în minte și chiar unele care nu sunt nici bune, nici rele, nici bărbat, nici femeie.
  • Dacă creați o poveste introspectivă, este posibil să nu aveți nevoie de mai mult decât un singur caracter.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul 3
    3
    Gândiți-vă creativ. Spre deosebire de ceea ce vine în minte când credeți "caracter," nu fiecare personaj dintr-o poveste este uman. De exemplu, în Tolkien stapanul Inelelor, Muntele Caradhras funcționează ca un personaj, umplut cu o răutate rece, în timp ce în Hemingway "Bătrânul și marea," Un marlin este unul dintre personajele principale.
    Sfat de experți
    Lucy V. Hay

    Lucy V. Fân

    Writerlucy profesionist V. Hay este un autor, editor de script și blogger care îi ajută pe alți scriitori prin scrierea atelierelor, cursuri și blog-ul ei Bang2Write. Lucy este producătorul celor două thrilleri britanici și romanul ei de crimă de debut, celălalt gemene, este în prezent adaptat pentru ecran prin GRATUIT @ Ultimul TV, producătorii de la Agatha Raisin Nominalizat Emmy.
    Lucy V. Hay
    Lucy V. Fân
    Scriitor profesionist

    Expert truc: Gândiți-vă la personajele care nu se potrivesc stereotipurilor pentru a le face mai interesante. Dacă ați văzut vreodată Brooklyn 99, căpitanul Holt este un om negru care este homosexual, dar caracterul său este în esență opusul fiecărui stereotip negru sau homosexual. El este foarte convingător - este amuzant, uscat și pedant, și are propriile sale închideri. O mulțime de oameni urmăresc acest spectacol doar pentru că le place atât de mult

  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul pas 4
    4. Începeți cu un arhetip / model. Cine aveți nevoie depinde de povestea dvs., desigur, dar pornind de la criterii largi, puteți începe să luați decizii care vă vor defini treptat caracterul prin reducere, la fel ca sculptorul elimină toate marmura excesivă, dezvăluind statuia îngropată în interiorul acesteia. Un model include o cultură și trăsături individuale (common / fiecare sau eroic, tiranic, superman sau ogre).
  • Probabil că veți dori un protagonist (erou) și un antagonist (răufăcător), deoarece conflictul este baza complotului. Poate aveți nevoie de un caracter secundar, cum ar fi un hanchman, un prieten cel mai bun, un interes romantic, un sidekick sau un altele semnificative. Rețineți că, uneori, ceea ce vă gândiți ca protagonistul - tipul bun - este vopsit ca antagonist. De exemplu, kong în Regele Kong.
  • S-ar putea să aveți nevoie de anti-eroi, cum ar fi Clint Eastwood în Călăreț palid- simpatic "răufăcători" cum ar fi Lennie mic în Despre soareci si barbati- cărți sălbatice ca Jack Sparrow în piratii din Caraibe- o femme fatale (o femeie irezistibilă care îi conduce pe om în măreție, dificultate, pericol sau dezastru), cum ar fi Jessica Rabbit în Care a încadrat Roger Rabbit- prieteni înșelători ca IAGO în Othello sau petyr baelish în Game of Thrones- sau poate un ghid tripster ca smeagol în stapanul Inelelor. Fiecare dintre aceste personaje a început ca arhetipuri, apoi a devenit mai definită ca poveștile au fost păstrate.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriet Pasul 5
    5. Adăugați caracteristici specifice. Odată ce ați definit arhetipul personajului dvs., puteți adăuga trăsături și caracteristici, eliminați lucrurile pe care personajul nu este, și, în general, începe să dezvăluie sculptura îngropată în marmură. Întrebați-vă ce doriți ca publicul dvs. să vă simțiți despre caracterul dvs.: dragoste, milă, repulsie, compasiune - sau nimic deloc. Începeți să vă atrageți caracterul pe baza rezultatelor dorite.
  • Determinați dacă personajul este bărbat, femeie sau altfel. Acest lucru va informa punctul de vedere al personajului, sugerează trăsături în funcție de arhetip și poate fi chiar un punct de conflict pentru caracterul dvs. și povestea dvs. atunci când sunteți văzuți prin ochii preconcepțiilor societății, fie că sunteți corect sau nu. De exemplu, un bărbat arogant este perceput diferit decât o femeie arogantă. (Ambele definiți în continuare caracterul!)
  • Vârsta este un factor. Mai în vârstă este în general văzută ca mai înțeleaptă, dar vine în joc și în alte moduri. Un tânăr rău este în general portretizat și văzut ca o sămânță proastă sau pur și simplu nebună. Un ticălos vechi poate fi tot ceea ce, dar ar putea fi, de asemenea, răsucite astfel de circumstanțele vieții - oferindu-i mult mai profund. Eroul tânăr, idealist provoacă un sentiment diferit decât veterinarul World-obosit, care face doar ceea ce trebuie. Și când oricare dintre aceștia întâlnește sfârșitul lor în poveste, reacțiile sunt diferite, de asemenea.
  • Uneori acestea pot fi contradictorii. Don Quixote era un bătrân în vârstă care și-a petrecut viața într-o cameră de citit de romane și a fost înfricoșător. Cu toate acestea, această naivitate a condus-o să caute aventuri și dragoste și să creeze imagini fantastice din lumea din jurul lui când realitate nu și-a îndeplinit așteptările.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 6
    6. Definiți scopul sau obiectivul personajului dvs. Într-o poveste de groază, protagonistul ar putea dori să supraviețuiască cu toate costurile - de exemplu, Ripley în Străin- Într-o poveste romantică, antagonistul poate dori să oprească eroul de la obținerea lui "dragoste adevărată," La fel ca prințul Humperdinck Prințesa mireasă.
  • Cum se confruntă personajele dvs. cu obstacolele inevitabile care stau între ele și scopurile lor vor defini cel mai mult. În povesti complexe, acestea s-ar putea transforma în mod repetat, motivațiile și realizările unor personaje care se găsesc în calea altora, generând acțiuni și răsturnări suplimentare și ridicarea cumulativă a mizelor.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 7
    7. Dați-le atitudine. Pentru a aduce într-adevăr un personaj, dă-i o personalitate care merge dincolo de povestea însăși. Unele părți ale personalității lor nu pot face niciodată în povestea dvs., dar vor ajuta la informarea deciziilor pe care personajele dvs. ar trebui să le facă.
  • Faceți o listă de asistenți și disprețuiți și asigurați-vă că lista este echilibrată. Cu alte cuvinte, nu aveți 10 disprețuitori la fiecare sau viceversa. Chiar și personajele dulci, cum ar fi ceva, chiar dacă este doar oglinda lor.
  • Atitudinea unui personaj este probabil compusă din trăsături complementare, ceea ce poate duce la acțiuni neașteptate și ar putea schimba percepția audienței asupra caracterului tău. De exemplu, caracterul care iubește libertatea este probabil să nu-i placă autoritatea - dacă le plac prăjiturile bogate sau mașinile strălucitoare, este puțin probabil să respecte frugalitatea sau restrângerea. Dacă caracterul tău este nemilos, dar nu salvează în mod neașteptat un copil neajutorat dintr-o clădire arzătoare, audiența este forțată să-și regândească complet caracterul.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul pas 8
    8. Dați-vă ciupercile de caractere. Obiceiuri bune, obiceiuri proaste sau doar lucruri pe care personajul nu le poate opri fără o disciplină gravă sau consiliere. Acest lucru poate fi minor, cum ar fi unghiile de mușcare (ceea ce ar indica o îngrijorare) sau o combinare a părului obsesiv (vanitate sau insecuritate) - sau la fel de gravă ca o dependență de droguri (cineva care evită responsabilitatea și dorește evadarea) sau o dorință de moarte ( fără speranță și forlorn).
  • Cu cât aceste mici ticuri și trăsături vă dați caracterului, cu atât vor mai "veniți în viață" În mintea audienței.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 9
    9. Dați personajului dvs. o casă - cu o oglindă. Lucrați pe caracteristici externe, cum ar fi locul în care locuiește, cum arată și dacă are sau nu animale de companie etc.
  • Caracterul dvs. trăiește într-un apartament de la Orientul Superior al East (banii vechi) sau o vopsea peeling-vopsea în district (o viață trăită greu)? Cele mai multe detalii pe care le alegeți ar trebui să sugereze ceva despre caracterul sau istoricul caracterelor.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 10
    10. Efectuați temerile, punctele slabe, motivațiile și cele mai mari secrete. Creează un caracter mult mai realist și ajută la dezvoltarea arhetipului personajului. O putere populară de erou / slăbiciune are de a face cu loialitatea / neloialitatea.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 11
    11. Luați maniere și caracteristici de la oamenii din jurul vostru. Uită-te la oamenii de la mall sau pe metrou. Sugestiile pentru caractere sunt peste tot.
  • Notă Caracteristici fizice - Forma de nas, fălci, urechi, forme de corp, cum se potrivesc hainele lor sau cum se poartă ei înșiși.
  • Dacă vă place aspectul lor, descrieți-vă detaliile pe care le găsiți atractive și traduceți că la personajele dvs. Dacă vedeți pe cineva care arată înfricoșător, spuneți-vă sincer de ce acea persoană vă sperie, chiar dacă motivul este complet irațional sau politic incorect. Utilizați aceste informații pentru a vă informa caracterele.
  • Creați caractere că combina aceste trăsături - nu se bazează pe un întreg personaj pe unul sau doi oameni, pentru că dacă aflăm, ați putea avea probleme.
  • Imagine intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul Pasul 12
    12. Asocierea arhetipurilor simbolice. Potrivirea trăsăturilor personajului dvs. la percepția obiectelor vă poate ajuta să vă definiți caracterul dvs. și să fiți utili pentru starea de spirit și acțiunile prefigurate. De exemplu:
  • Un trandafir înflorește pe scurt, dar oamenii îi adoră.
  • Un șarpe este volatil și poate lovi fără avertisment.
  • Clădirile de piatră sunt solide și rezistente la schimbare.
  • Furtunile sunt violente, dar preziază o creștere a creșterii.
  • O sabie ascuțită este chiar un pericol pentru mâna care o face.
  • Imaginea intitulată Creați un caracter fictiv de la zgâriatul pas 13
    13. Joacă rolul ca personajul tău. În primul rând face o hartă minții din toate lucrurile despre care ați vorbit și toate lucrurile pe care doriți să le decideți despre caracterul vostru. Obțineți un recorder vocal - majoritatea telefoanelor sau laptop-urilor le au - și vă intervievează, sau chiar mai bine obțineți prietenul dvs. să vă intervievească ca personaj. Apoi scrieți-l în jos și completați harta minții, pentru a descoperi lucrurile pe care nu le cunoașteți despre caracterul dvs. și să dezvoltați personalitatea. Dacă faceți o greșeală în înregistrare, amintiți-vă că vă puteți transforma întotdeauna în mai multe posibilități dintr-o anumită idee.
  • Simțiți-vă personajul dvs. și puneți-vă în pantofii lui / ei. Uneori cele mai bune caractere sunt create din propriile idealuri, caracter, defecte sau puncte forte, și cele ale membrilor familiei și prietenii / dușmanilor.
  • sfaturi

    Este bine să începeți cu un caracter simplu și o ramură în detalii mai complexe. Nu trebuie să creați un caracter extrem de complex, chiar de pe lilieci. De fapt, dezvăluind mai mult mai multe despre un personaj, va ajuta la menținerea cititorului interesat.
  • Dacă aveți probleme să veniți cu caractere de susținere, utilizați stereotipuri și stimulați-le.
  • Amintiți-vă: nu dați Tot despre caracterul departe. Fă-i puțin misterios. Dați cititorilor ceva pentru a citi între liniile.
  • Alternativ, luați stereotipurile și le întoarceți pe capete.
  • Exemplu: Bibliotecru vechi care acționează strigăt pentru că crede că trebuie. În realitate, ea este de fapt tipul care iubește puii și înghețată și este genul de doamnă pe care o numiți "bunica" Chiar dacă nu sunteți legați.
  • Tipul de personaj pe care îl creați determină modul în care povestea va fi arc. Dacă personajele principale sunt strâns aliniate cu setarea lor, arcul va începe superficial, iar caracterul va avea tendința de a se amesteca cu împrejurimile lor și celelalte personaje din jurul lor. Dacă sunt diametral opuși, conflictul dramatic se va desfășura de la început și veți lucra de acolo.
  • Deși nu este necesar să lucrați la pașii în ordine precisă, puteți găsi că este mult mai ușor să dezvoltați personalitatea unui personaj înainte de a vă dați seama ce arată.
  • O modalitate de a decide unde să mergeți cu un personaj experimentează prin scrierea unor idei alternative pentru a vedea care vă dezvoltă complotul pe măsură ce preferați.
  • Dacă creați un personaj care este un animal, să spunem, o pisică, apoi face aceleași lucruri pe care le-ați fi pentru un caracter uman. Descrie aspectul pisicii, îi place și nu-i place și așa. Iată un exemplu: "Pisica neagră mică, umbra, plimbări fericite cu o fată numită cristal. Umbra, un Tom, are ochi strălucitori, galben-verzi și blană neagră lungă, matasoasă, cu coadă albă "șosete"."
  • Când oamenii vă spun povești interesante, ascultați. Ficțiune sau nonfiction.
  • Observați oamenii din jurul tău - unchiul tău Bob sau mătușa Jane poate ajunge în următoarea poveste. Sau amestecați-le și creați un unchiul Jane sau o mătușă Bob
  • Aspectul fizic este de o importanță mai redusă pentru un caracter credibil încearcă numai pentru detalii cheie care iluminează personalitățile.
  • Încercați să alegeți un anumit cuvânt și apoi să bazați caracterul din jurul acelui cuvânt special, deși caracterul ar trebui să fie bine curat cu trăsături de personalitate pozitivă și negativă.
  • Asigurați-vă că ați venit cu nume bune pentru caracterul dvs. și în funcție de momentul în care povestea dvs. este setată în Alegeți un nume adecvat.
  • Plimbați-vă în jurul casei și jocului de rol ca personajul dvs. ca și cum ați fi obișnuit în jocurile de fantezie când ați fost mai tineri... Acționați pe instinct, apoi scrieți-l.
  • Ajută la atragerea de imagini ale acestora și să le dați expresii care să permită publicului să-și citească personalitatea mai bună.
  • Ascultarea muzicii și găsirea unei melodii care se potrivește cu caracterul dvs. ar putea ajuta să le înțelegeți mai bine.
  • Încercați să nu fiți prea atașați la un personaj care nu ar trebui să fie o creație autonomă - scrierea de poveste, în special pentru filme și cărți de benzi desenate, adesea necesită fuziune sau îndepărtare a caracterelor pentru a eficientiza povestea. Dacă personajul dvs. nu face nimic pentru a ajuta complotul, probabil că nu aparțin acolo.
  • Încercați să imaginați personajul dvs. Gândiți-vă la ceea ce arată și gândiți-vă la personalitate.
  • Înainte de a vă atrage experimentul de caractere pe o foaie de rezervă de hârtie. Desenați diferite niveluri de furie sau orice emoție personajul dvs. senzație și experiment cu poziții pe foaia de rezervă a hârtiei.
  • Păstrați un notebook plin de idei de caractere. Apoi, când aveți nevoie de un nou personaj, scoateți notebook-ul și utilizați unul.
  • Faceți-vă personajul unic și faceți cercetări pentru a vedea dacă există deja.
  • Dacă unul dintre acei oameni care își amintesc visele, pune stilou și hârtie pe patul tău. Uneori o idee pentru o poveste sau un nume vine într-un vis.
  • Avertizări

    Aveți grijă când observați cei din jurul vostru. Dacă vă bazați prea mult un personaj pe cineva, puteți intra în necazuri legale. Deci, amintiți-vă această regulă simplă: nu adăugați o persoană reală, moartă sau viu, dacă nu aveți permisiunea de a face acest lucru.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ceva de scris cu. Stilou, hârtie, calculator sau chiar un recorder de scris sau de bandă pe care îl puteți vorbi.
    • În timp ce nu este necesar, un abonament la revista unei scriitor sau un atelier de scriere ar putea îmbunătăți în continuare abilitățile de scriere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar