Cum să începeți un roman

Scufundarea în scris Un roman se poate simți ca o sarcină descurajantă, mai ales dacă sunteți nou să scrieți. Este posibil să nu fiți sigur cum să abordați un roman sau de unde să începeți. Pornirea unui roman poate fi făcut mai eficient dacă faceți mai întâi un pic de planificare Crearea personajelor și setarea dvs precum și complotând romanul. Apoi puteți să vă așezați și să scrieți o deschidere puternică pentru romanul pentru a vă ajuta să vă duceți.

Pași

Partea 1 din 3:
Generarea de idei pentru roman
  1. Imaginea intitulată începe un nou pas 1
1. Exerciții de scriere. Pentru a genera idei pentru romanul dvs., faceți exerciții de scriere folosind instrucțiuni de scriere. Creați-vă propriile solicitări de scriere sau utilizați solicitările de scriere existente pentru a obține sucurile dvs. creative care curg. Stați în jos și faceți scrierea gratuită a programului folosind instrucțiunile de scriere, astfel încât să puteți începe să obțineți ideile în jos pe pagină.
  • De exemplu, puteți face scrisori de scriere care se concentrează pe crearea unui element specific al romanului dvs., cum ar fi caracterul sau setarea. O solicitare de scriere despre cea mai gravă zi a personajului principal poate fi o modalitate bună de a genera scene cu personajul principal pentru romanul dvs.
  • Puteți găsi o listă de scrisori de scris la Scriitorul Digest.COM.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 2
    2. Dezvoltați un personaj principal angajat. Gândește-te cine va popula romanul tău. Cine este personajul tău principal? Ce vor ei? Ce fel de poveste vor spune ei? Construiți-vă personajul principal și utilizați-le ca forță motrice în romanul dvs.
  • Dați personajul principal un nume, un gen, o profesie sau ceva care ocupă timpul lor, cum ar fi școala sau colegiul.
  • Determinați atributele fizice, cum ar fi înălțimea, greutatea, culoarea ochilor și tonul pielii. Gândiți-vă la ce îmbrăcăminte purtau și obiectele personale pe care le purtau cu ele sau au de multe ori.
  • Dați personajului dvs. principal o backstorie care include amintiri, experiențe și momente importante. De exemplu, este posibil să aveți un personaj principal care a avut o copilărie traumatică. Este posibil să nu includeți backstoria în romanul dvs., dar vă poate ajuta să vă suportați personajul principal mai mult pe pagină.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 3
    3. Creați un conflict central. Brainstorm un conflict central pentru romanul tău. Ce vrea personajul dvs. principal? Ce doresc celelalte personaje voastre în lumea romanului? Care sunt obstacolele care vor face dificil pentru personajele dvs. pentru a obține ceea ce vor? Având un conflict central sau o problemă în roman, va ridica mizele pentru cititor și le va motiva să continue să citească.
  • De exemplu, este posibil să aveți un nou nou într-un viitor distopian, unde avortul este ilegal în întreaga lume. Este posibil să aveți apoi un personaj care are nevoie de un avort, dar nu este în măsură să facă acest lucru în siguranță și legal în lumea romanului. Conflictul central al romanului va fi atunci încercarea ei de a obține un avort prin alte mijloace ilegale.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 4
    4. Alegeți o setare specifică. Concentrarea pe o setare specifică vă poate ajuta să aliniați lumea romanului dvs. Gândiți-vă la locul în care doriți să vă puneți romanul și în ce perioadă de timp. Poate că vrei să stabilești romanul în trecut, într-un mic oraș bazat pe orașul tău natal. Sau poate romanul va fi stabilit în viitor, într-un oraș american mare. Alegeți o setare și determinați detaliile setării pentru roman.
  • De exemplu, puteți alege o setare care utilizează repere din New York City și le face mai futurist. Ați putea apoi să puneți un balon peste New York City, care va limita modul în care personajele voastre se pot mișca și din oraș pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 5
    5. Concentrați-vă pe o temă centrală. Luați în considerare concentrarea pe o temă centrală în romanul dvs., cum ar fi iubirea, pierderea, durerea sau conexiunea. Faceți tema specifică caracterelor și a setării. Gândiți-vă cum puteți explora o temă centrală prin scene din romanul dvs. și prin acțiunile personajelor dvs.
  • De exemplu, este posibil să aveți personaje care sunt o familie de imigranți care trăiesc într-un mic oraș american. Puteți apoi să explorați teme cum ar fi identitatea, loialitatea familiei și iubirea prin personajele și setarea dvs.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 6
    6. Alegeți un anumit gen. Pentru a vă ajuta să obțineți idei pentru romanul dvs., puteți selecta un gen care vă place să citiți și să scrieți romanul în genul ăla. De exemplu, dacă vă place să citiți romane istorice de romantism, puteți decide să vă scrieți propriul roman istoric romantic. Dacă vă bucurați de romane științifice de ficțiune, puteți încerca mâna dvs. la scrierea științei science.
  • Există o gamă largă de genuri în scris, de la ficțiunea literară la science ficțiune la romantism la crimă la thriller. Puteți citi cărți în câteva genuri pentru a găsi cel care vă vorbește ca scriitor.
  • Partea 2 din 3:
    Organizarea romanului tău
    1. Imaginea intitulată începe un nou pas 7
    1. Utilizați o diagramă de complot. O diagramă de complot vă poate ajuta să vă organizați romanul și să identificați momentele cheie din romanul dvs. Apoi puteți utiliza diagrama de complot pentru a vă ajuta să scrieți romanul. O diagramă de complot are șase secțiuni principale: configurarea, incidentul de incitare, acțiunea în creștere, punctul culminant, acțiunea care se încadrează și rezoluția. Identificați fiecare secțiune din romanul dvs. pentru a vă ajuta să comportați povestea.
    • De exemplu, este posibil să aveți o configurație ca un student de colegiu care se întoarce acasă la micul lor oraș american american la timp pentru a sărbători Ramadanul cu familia lor. Incidentul de incitare poate fi atunci moartea iminentă a mamei sale. Acțiunea în creștere ar putea fi lipsa de conexiune a colegiului studenților cu familia și prietenii ei.
    • Punctul culminant ar putea fi moartea mamei sale. Acțiunea care se încadrează ar putea să se ocupe de moartea mamei sale. Rezoluția ar putea fi decizia studiului colegiului de a rămâne în micul oraș și îngrijirea membrilor familiei sale rămase.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 8
    2. Faceți un capitol prin planul capitolului. Un alt mod în care vă puteți organiza romanul dvs. este să faceți un capitol după planul de capitol pe care îl puteți urma. Descompune-ți romanul în capitole și faci titluri pentru fiecare capitol. Apoi, creați o schiță pentru fiecare capitol care notează acțiunea de bază a capitolului, precum și personajele implicate și setarea. Când începeți să scrieți, puteți completa golurile din fiecare capitol.
  • De exemplu, este posibil să aveți capitolul 1: Introducerea caracterului principal, unde introduceți personajul principal și setarea Cititorului. Este posibil să aveți apoi capitolul 2: Explorarea setării, unde vă deplasați mai mult în cadre și caracterele minore.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 9
    3. Încercați metoda de zăpadă. Metoda de zăpadă poate fi o opțiune bună dacă căutați o altă abordare pentru a vă plota romanul. Metoda de zăpadă constă în: o sumă de propoziție a romanului, un rezumat un paragraf al romanului, a caracteristicilor de caractere și a unei foi de calcul a scenei. Aceste patru elemente vă pot ajuta să obțineți un sens mai bun de unde se îndreaptă romanul dvs., făcând scrisul real al romanului mult mai ușor.
  • De exemplu, este posibil să aveți o sumă de propoziție a romanului dvs. cum ar fi: "O femeie mică musulmană se întoarce la micul său oraș american și încearcă să se reconecteze cu familia ei."Apoi puteți extinde acest rezumat pentru a crea un rezumat un paragraf, sinopse de caractere și o foaie de calcul a scenei.
  • Partea 3 din 3:
    Scrierea unei deschideri puternice pentru roman
    1. Imaginea intitulată începe un nou pas 10
    1
    Creați o linie de deschidere angajată. Prima teză a romanului dvs. va acționa ca GhidPost pentru cititorul dvs. Ar trebui să prezinte tonul, vocea și stilul romanului. De asemenea, ar trebui să păstreze cititorul angajat și să le facă să vrea să citească mai mult. Vrei o linie de deschidere care nu este plictisitoare sau familiară.
    • De exemplu, este posibil să aveți o linie de deschidere care afirmă un fapt interesant despre caracterul principal sau despre setarea dvs. Carson McCullers ` Inima este un vânător singurat Are o linie de deschidere convingătoare care afirmă un fapt despre setarea și personajele ei: "În oraș erau două mute și erau întotdeauna împreună."
    • O altă opțiune este de a avea o linie de deschidere care introduce vocea și stilul naratorului. Vladimir Nabokov`s Lolita este un exemplu bun al acestui lucru, cu linia de deschidere, "Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele."
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 11
    2. Începeți cu acțiune. Începeți romanul cu pericol, acțiune sau surpriză. Începeți pe mijlocul scenei sau într-un punct crucial într-o scenă. Au caracterul principal de a face ceva periculos sau provocator. Arătați-vă personajul principal, făcând o decizie crucială. Introduceți cititorul în lumea romanului prin acțiune, astfel încât acestea să fie dansate și să citească.
  • De exemplu, puteți începe cu caracterul dvs., făcând decizia de a reveni la orașul lor natal, în ciuda sentimentelor lor complicate față de familia lor. Sau puteți începe cu un personaj grăbit să vă prindeți un tren înapoi în orașul lor natal, o grămadă frenetică spre stație care va păstra cititorul angajat.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 12
    3. Începeți cu dialogul. Un alt mod pe care îl puteți deschide romanul dvs. este să începeți cu un dialog interesant. Aveți personajul principal să vorbească cu un alt personaj într-un punct crucial într-o scenă. Alegeți dialogul care va seta tonul și starea de spirit pentru roman. În acest fel, cititorul dvs. va fi interesat de povestea dvs. imediat. Asigurați-vă că dialogul introduce setarea și caracterul.
  • De exemplu, este posibil să aveți o linie de deschidere ca: "Ai pierdut din nou trenul", a spus Melanie sora ei, ness."Această linie de deschidere introduce atât personaje, relația lor și un conflict sau o problemă.
  • Imaginea intitulată începe un nou pas 13
    4. Lăsați cititorul cu întrebări. O deschidere bună pentru un roman va lăsa cititorul care să vrea mai mult. De asemenea, va prezenta întrebări sau complicații care vor fi tăiate pe parcursul romanului. Încercați să nu împachetați prea multe detalii sau momente în scena de deschidere. În schimb, prezentați suficient pentru a motiva cititorul să continue să meargă și să-i ajute să rămână întemeiat în lumea romanului.
  • O opțiune este de a începe cu o deschidere care stabilește cea mai mare parte a complotului principal. Apoi, revizuiți-o astfel încât numai informațiile cele mai necesare sunt încă prezente în deschidere, dar cititorul este lăsat să se întrebe despre complotul principal ca întreg. Luarea câtorva detalii vă poate face deschiderea mai puternică și mai angajată.
  • sfaturi

    Stați motivat să continuați să scrieți romanul până la finalizarea sa. Puteți rămâne motivat făcând un program de scriere sau să planificați și să-l lipiți. Setați obiective mici, măsurabile de scriere. Este posibil să aveți un număr de cuvinte sau un număr de pagini pe care doriți să îl atingeți o dată pe săptămână pentru a rămâne pe drumul cel bun și pentru a completa romanul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar