Cum să sărbătorească st. Ziua luciei

Sf. Ziua Luciei este sărbătorită pe 13 decembrie în întreaga lume, dar este deosebit de populară în Suedia. Vacanța este ziua de sărbătoare a Sf. Catolic. Lucia, dar a provenit ca o vacanță păgână care sărbătorește solstițiul de iarnă. Învață să sărbătorească ca și suedezul ținând un st. Procesiune Lucia, aruncând o petrecere sau sărbătorind st. Ziua Luciei la domiciliu în calea tradițională suedeză.

Pași

Metoda 1 din 3:
Planificarea unui Sf. Lucia procesiune
  1. Imagine intitulată Celebrează Ziua Sf. Lucia Pasul 1
1. Găsiți participanții dvs. Sf. Procesele de zi Lucia sunt realizate în mod tradițional de către copii și adolescenți. Nu există un număr necesar de participanți, dar aveți nevoie de cel puțin o fată mai mare pentru a portretiza st. Lucia. Alte fete vor fi fetele ei, iar băieții participă ca băieți de stele. Copiii foarte tineri participă adesea ca elfi, oameni de turtă dulce sau alte creaturi mitologice.
  • Dacă nu locuiți în Suedia, contactați Asociația Culturală Suedeză Locală pentru a cere voluntari.
  • Adresați-vă familiei și prietenilor!
  • De asemenea, puteți încerca să postați o cerere de voluntari pe panourile dvs. locale de vecinătate.
  • Imaginea intitulată sărbătorește Sf. Lucia Ziua 2
    2. Programați procesiunea. Procesiunea ar trebui să aibă loc în seara zilei de 13 decembrie, când este destul de întunecată pentru lumânări să renunțe la o mulțime de lumină. Puteți deține procesiunea în interior sau în aer liber - unele locuri potrivite includ parcuri, biserici, asociații culturale suedeze sau chiar propriile tale străzile de cartier.
  • Imagine intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 3
    3. Cumpărați sau faceți rochii pentru Lucia și fecioarele. Sf. Lucia și fecioarele ei purtau rochii albe cu mâneci lungi, cu o cană roșie și ciorapi roșii. Puteți cumpăra toate acestea la cele mai mari magazine de îmbrăcăminte, dar le puteți coase singur.
  • Imagine intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 4
    4. Cumpărați sau faceți coroana. Sf. Lucia poartă, de asemenea, o coroană veșnică (adesea numită o coroană) cu șapte lumanari pe cap. Prima pagină. Lucia Coroane sunt disponibile, dar vă puteți face și unul singur.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua Sf. Lucia Pasul 5
    5. Găsiți costume pentru băieți. Star Boys purta haine albe cu o pălărie în formă de conică albă, cu stele pe ea - foarte asemănătoare cu pălăria unui vrăjitor. Puteți face cu ușurință pălăriile din alb și decupaje stelare.
  • Imagine intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 6
    6. Cumpărați lumânări albe. Veți avea nevoie de o lumânare pentru fiecare participant, precum și șapte lumânări pentru st. Coroanele lui Lucia. Lumanările electrice sunt recomandate pentru siguranță.
  • Imaginea intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 7
    7. Imprimați versurile și muzica cântecului. Asigurați-vă că aveți tipăriri ale stratului tradițional. Lucia Day Song. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să îl cântați în suedeză, dar să aveți participanți care nu vorbesc limba.
  • Imaginea intitulată sărbătorește Sf. Lucia Ziua 8
    8. Opriți luminile și aprindeți lumânările. Asigurați-vă că toate luminile din cameră sau în exterior sunt oprite. Toată lumea ar trebui să aibă lumânarea înainte de începerea procesiunii!
  • Imagine intitulată sărbătoresc Ziua Sf. Lucia Pasul 9
    9. Plimbare în procesiune. În procesiunea actuală, st. Lucia merge mai departe, cu fecioarele imediat în spatele ei. Băieții Star și alți participanți merg în spatele fecioarelor. În mod tradițional, procesiunea ar merge pe întreaga stradă principală a orașului, dar astăzi este mult mai scurtă. Procesiunea poate fi la fel de scurtă ca o plimbare pe culoarul principal al bisericii.
  • Imagine intitulată Celebra Sf. Lucia Ziua 10
    10. Cântați cântecul Lucia. După terminarea plimbărilor, ST. Lucia stă în centru, cu fecioarele într-un semicerc în spatele ei și ceilalți participanți de-a lungul părților laterale și din spate a semicercului. Sf. Lucia conduce întregul grup în cântarea stului. Cântecul de zi Lucia, fie în limba suedeză, fie în traducere. Puteți asculta cântecul Lucia din suedeză Aici.
  • Metoda 2 din 3:
    Aruncând o petrecere
    1. Imagine intitulată Celebra Sf. Lucia Ziua 11
    1. Alegeți un timp și locație. Cel mai bun moment pentru a arunca un st. Ziua Luciei este imediat după o procesiune, dar dacă nu există procesiune în zona dvs., programați-o doar pentru seara zilei de 13 decembrie. Puteți găzdui o petrecere în casa dvs., un restaurant, o biserică sau Asociația Culturală Suedeză Locală - depinde de dvs. și la bugetul dvs!
  • Imaginea intitulată sărbătoresc Ziua Sf. Lucia Pasul 12
    2. Invitați oaspeții dvs. Dacă sunteți în afara Suediei, ar fi oportun să inviți membrii comunității locale suedeze, mai ales dacă participă la o procesiune locală. În caz contrar, puteți să vă invitați pur și simplu propria familie și prietenii. De la St. Ziua Lucia este atât de aproape de Crăciun, ar fi o idee bună să trimiteți invitații cu câteva săptămâni în avans pentru a fi sigur că oamenii pot veni.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua Sf. Lucia Pasul 13
    3. Decora pentru vacanță. Sf. Culorile lui Lucia sunt roșii și albe, dar ați putea decora cu steagul suedez. Puteți folosi hârtia de crep, bâzâitul și fețele de masă în roșu și alb. Majoritatea decoratiunilor de Craciun ar fi, de asemenea, potrivite pentru st. Ziua Luciei, în special decorațiile cu veșminte sau lumânări.
  • Imagine intitulată sărbătoresc Ziua Sf. Lucia Pasul 14
    4. Serviți alimente suedeze tradiționale. Pe St. Ziua Luciei, este tradițională pentru a servi un st. Tort de coroană Lucia - de obicei, un tort rotund de cafea, cu șapte lumanari plasate într-un cerc pe ea. Adulții beau în mod tradițional Glögg, un tip de vin mullled și puteți servi cafeaua sau sucul de lingonberry pentru non-băutori. De asemenea, puteți servi alimente tradiționale suedeze precum chiftele, cookie-urile de turtă dulce și chifle.
  • Imaginea intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 15
    5. Aranjați divertismentul tradițional. Dacă există un st. Lucia procesiune în zona dvs., este tradițională pentru participanții să cânte st. Cântecele de zi Lucia la petreceri după aceea. Dacă nu, puteți reda înregistrări ale stului. Cântecele de Ziua Luciei și alte muzică tradițională suedeză.
  • Metoda 3 din 3:
    Sărbătorind acasă
    1. Imagine intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 16
    1. Cumpăra rochia tradițională sau rochie. Este tradițional în familii suedeze pentru cea mai veche fată care se îmbracă ca st. Lucia și trezește-i familia în zori pe st. Ziua Luciei. Ea poartă aceeași rochie și coroană ca fata care joacă st. Lucia în procesiune.
    • Dacă nu aveți deja hainele, asigurați-vă că obțineți aceste articole înainte de ST. Ziua Luciei - Veți avea nevoie de ei în zori.
    • Dacă nu există fiice în familia voastră, nu există niciun motiv pentru care un alt membru al familiei nu poate sta la fel ca st. Lucia!
  • Imagine intitulată Celebrează Sf. Lucia Ziua 17
    2. Pregătiți gustările de dimineață în avans. Familiile suedeze mănâncă în mod tradițional Lussekatter în dimineața zilei. Ziua Luciei. Lussekatter sunt chifoane în formă de pisică, dar orice bun sau rolă este, de asemenea, potrivit. Ele sunt consumate cu glögg sau cafea. Asigurați-vă că aveți mâncarea și beți gata să mergeți înainte de a vă culca!
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua Sf. Lucia Pasul 18
    3. Trezește-te familia la Dawn. Persoana care joacă st. Lucia ar trebui să se trezească restul gospodăriei la Dawn pentru a le dori un stil fericit. Ziua Luciei și pentru a servi gustul tradițional de dimineață. Dawn reprezintă sosirea luminii în întunericul de iarnă, deci este important să se ridice devreme pe st. Ziua Luciei.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua Sf. Lucia Pasul 19
    4. Vizionați programe speciale de vacanță. În Suedia, posturile de televiziune arată Big St. Lucia procesiuni și concerte în dimineața zilei. Ziua Luciei. Dacă nu sunteți în Suedia, puteți căuta videoclipuri online pentru a recrea experiența în propria casă.
  • sfaturi

    Avertizări

    Fiți foarte atent dacă intenționați să utilizați lumânări reale în procesiune.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar