Cum să sărbătorească st. Ziua lui patrick

Sf. Ziua lui Patrick este o sărbătoare culturală și religioasă sărbătorită pe data de 17 martie și numită în cinstea sfântului patron al Irlandei. Festivalul comemorează sosirea creștinismului în Irlanda, precum și sărbătorind patrimoniul irlandez și cultura. Sf. Ziua lui Patrick este acum sărbătorită de mulți oameni în întreaga lume, irlandeză și non-irlandeză, cu mâncare, băutură și toate lucrurile verzi. Iată câteva linii directoare despre cum să sărbătorim st. Ziua lui Patrick irlandez!

Pași

Metoda 1 din 2:
Pregătește-te să sărbătorească
  1. Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
1. Du-te verde. Dacă nu doriți, nu trebuie să purtați un pulover cu un gigant Shamrock pe el. (Deși asta vă va ajuta cu siguranță să ieșiți în evidență.) Marele lucru despre această sărbătoare este că sunteți liber să mergeți la fel de subtil sau cât de sălbatic doriți. Sf. Tricourile de zi Patrick au fost un articol comun de îmbrăcăminte pentru a purta cu mândrie. Luați în considerare următoarele sugestii atunci când luați ceva de purtat:
  • Un tricou verde cu zicale irlandeze opționale, de exemplu, "Saruta-ma sunt irlandez!" Rețineți că nici o persoană irlandeză reală peste vârsta de zece ar fi prinsă în una dintre acestea. T-shirturile cu monicole irlandeze de bere, cum ar fi harpa sau guinness, sunt mai acceptabile
  • Pentru cei care se simt deosebit de festivi, încercați să cumpărați sau să faceți un costum leprechaun, plumb cu ciorapi albi, pălărie verde și fals (sau real!) barba Rosie.
  • Dacă lucrați la 17 martie, puteți intra în spiritul festiv prin încorporarea unui pic verde în îmbrăcămintea dvs. de lucru. Încercați un polo cu dungi cu dungi verzi sau o cămașă colorată, o cravată verde sau șamrock-punctată sau șosete verzi și mănuși pentru dulapul. Fanii zilei lui Paddy.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    2. Acceseaza-te. Butoanele, știfturile și bijuteriile sunt modalități excelente de a îmbrăca un costum. Pe St. Ziua lui Patrick, devin modalități de a exprima partea distractivă a modei. Nimic nu este prea gaudy sau în afara orașului. Butoanele cu cuvinte inteligente (sau nu atât de inteligente) sunt, de asemenea, încurajate. Pinii mici Shamrock sunt o modalitate excelentă și subtilă de a-ți exprima sprijinul față de vacanță.
  • Este o tradiție în Irlanda pentru toate paradele de participare și, în general, sărbătorind să poarte o mică colecție de șamrock fixat de un clothespin în partea de sus (în același loc ca o insignă ar fi purtată).
  • Muiind părul sau blana de animale de companie verde strălucitor este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ieși afară. Asigurați-vă că utilizați un colorant non-toxic.
  • De asemenea, este obișnuit să vedeți copii (și uneori adulți) cu fețele lor vopsite pe st. Ziua lui Patrick, mai ales dacă participă la paradă. Cute Shamrocks pe obraji sunt o opțiune populară, împreună cu steaguri irlandeze de culoare verde, alb și portocaliu.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    3. Aflați câteva cuvinte și fraze irlandeze. Irlanda are propriul lor dialect distinct al limbii engleze, deci dacă vrei să suni ca un adevărat paddy pe st. Ziua lui Patrick, încercați să stropi unele dintre aceste pietre hiberno-englezești în conversația dvs.:
  • Care este craicul? Această frază poate fi interpretată ca fie "Cum stă treaba?" sau "Ce se întâmplă?" sau "Ce faci?" și este utilizat în setări non-formale. Craic este un cuvânt foarte important în Irlanda și poate fi folosit pentru a descrie plăcerea unui eveniment sau a unei activități, e.G "Cum a fost petrecerea?" "Ah sigur, a fost mare craic!" Utilizare "Craic" în contextul corect și veți câștiga puncte majore cu irlandezii.
  • Mare. Grand este un alt cuvânt multifuncțional în Hiberno-Engleză. Nu înseamnă mare sau impresionantă, ci mai degrabă se traduce ca "amenda" sau "Grozav" În funcție de context. "Sunt Grand" este un răspuns perfect acceptabil la întrebare "Ce mai faci?" și înseamnă că persoana se descurcă bine. Dacă cereți unei persoane irlandeze "Cum a plecat examenul?" și ei răspund "Era Grand" Asta înseamnă că a mers bine, nu a fost uimitor, dar nici un dezastru nu a fost un dezastru.
  • Eejit. Eejit este, în principiu, cuvântul irlandez pentru idiot. Dacă cineva face ceva stupid sau stupid, poți să comenteze "Ah ya mare eejit!" Nu este menit să fie ofensator, mai degrabă este folosit pentru a se distra de cineva într-un mod jucăuș.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    4
    Învață să dansezi irlandezi. Dansul irlandez este o formă de dans de pas care este popular atât în ​​Irlanda, cât și în întreaga lume. Nu numai că va impresiona pe toți pe care o cunoașteți, dar este, de asemenea, o modalitate distractivă de a crește flexibilitatea și de a arde calorii! Puteți învăța cum să dansezi irlandezi, participând la cursuri în zona dvs. locală sau copiați unele dintre videoclipurile și tutorialele excelente de dans Irlandez online. Biciuiți câțiva pași impresionanți și ascensoare data viitoare când auziți un tambur sau un jig și nimeni nu va pune la îndoială acreditările voastre irlandeze.
  • Ia-i pe niște prieteni împreună și să învețe cum să dance Céili (Kay-Lee) - o formă de dans social irlandez care se poate face cu cât mai puține și mai mult de șaisprezece persoane.
  • Dacă ajungeți suficient de bun, puteți concura în multe feiseanna sau competiții de dans irlandeze care au loc în întreaga lume. Chiar mai bine, vă puteți oferi voluntar să efectueze în următorul st. Parada zilei lui Patrick!
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    5. Aflați puțin din istoria Zilei Sf. Patrick. Sf. Ziua lui Patrick a fost observată ca un festival religios din Irlanda de peste o mie de ani, deși a fost doar recunoscut ca o sărbătoare a culturii și patrimoniului irlandez în anii 1970. Ziua este numită în onoarea Sf. Patrick, sfântul patron al Irlandei, care a fost creditat cu aducerea creștinismului în Irlanda. Există mai multe povestiri de origine pentru st. Patrick, dar:
  • Cele mai multe surse sunt de acord că ST. Numele real al lui Patrick a fost Maewyn Succat. Ei sunt, de asemenea, de acord că Maewyn a fost răpit și vândut în sclavie la vârsta de 16 ani și, pentru a-l ajuta să-și îndure înnăcărea, sa întors spre Dumnezeu.
  • La șase ani după începerea captivității sale, st. Patrick a scăpat de la sclavie în Franța, unde a devenit preot, și apoi al doilea episcop în Irlanda. A petrecut următorii 30 de ani înființând școli, biserici și mănăstiri din întreaga țară. El a adus creștinismul acceptabil pe scară largă printre popoarele indigene păgâne.
  • Se crede că st. Patrick a folosit un Shamrock ca o metaforă pentru Trinity (Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt), arătând modul în care trei unități individuale ar putea face parte din același corp. Enoriașii lui au început să poarte șamroce la serviciile sale bisericești. Azi, "purtarea verde" pe St. Ziua lui Patrick reprezintă primăvara, șamroces și Irlanda.
  • Metoda 2 din 2:
    În ziua
    1. Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    1. Călătorește în Irlanda. Ce modalitate mai bună de a sărbători vacanța irlandeză cvintessentică decât o excursie la țara sfinților și a oamenilor de știință! Dublin, capitala, de obicei deține un festival de cinci zile în onoarea sărbătorii și este locația cea mai mare și cea mai impresionantă din Irlanda. Parada zilei lui Patrick. Orașul buzzizează cu viața pe parcursul festivalului - mii de turiști inundați orașul și puburile sunt pline de călători și localnici deopotrivă, dornici "Îneca Shamrock". Deci, dacă doriți să sărbătoriți st. Ziua lui Patrick în mod real irlandez, acesta este locul de a fi!
    • Alternativ, puteți face o excursie în jos pentru a scăpa de străzile turistice de la Dublin și să experimenteze o versiune oarecum mai silențioasă, dar mai autentică a vacanței. Cele mai multe orașe vor avea o aparență a unei paradă - calitatea variind de la decentă la săraci - dar adevăratul motiv pentru a merge este pentru pub-scena vibrantă, unde vă puteți bucura de muzică irlandeză de înaltă calitate, înconjurată de o mulțime autentică irlandeză!
    • Așa cum am menționat mai sus, mii de turiști se adresează în Irlanda în fiecare martie, astfel încât este recomandabil să rezervați cuprinde zboruri și de cazare cu mult timp, pentru a evita creșterea prețurilor și a unei dezamăgiri posibile.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    2. Mânca mâncare tradițională irlandeză. Berea și spiritele nu sunt singurele bunuri consumabile care să iasă din Irlanda. Carne de vită corned, varză și tocană de miel însoțită de pâinea tradițională de sodă irlandeză sunt modalități gustoase "păstrează autenticitatea." Cartofii sunt la fel de irlandezi, după cum puteți obține și sunt una dintre capsele din dieta irlandeză.
  • Alimentele irlandeze tradiționale includ Bangers și Mash, Colcannon, Bacon (șuncă fiartă) și varză, tocană, box, plăcintă păstor, pâine de cartofi și budincă neagră.
  • În Irlanda, ziua este de obicei sărbătorită consumând alimente, cum ar fi slănină roz sau pui de friptură savuroasă. Rețineți că carnea de vită și varza corned este mai mult o tradiție irlandeză-americană decât una autentică irlandeză.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    3. Joacă o muzică irlandeză. Irlanda are o istorie lungă cu muzică și au apărut multe stiluri incredibile. Celtic, folk și tradițional Cântecele de publicitate irlandeze ar putea să te aducă în st. Ziua lui Patrick! Puteți juca muzică irlandeză acasă, ascultați-o la radio (unele stații vor avea ST speciale. Caracteristicile zilei lui Patrick) sau aflați despre orice trupe irlandeze sau muzicieni care joacă la nivel local.
  • Găsiți un CD de compilare a melodiilor tradiționale irlandeze sau descărcați câteva melodii individuale online. Ar trebui să găsiți cu ușurință muzică tradițională irlandeză de către artiști precum chieftanii, dubliners, planxty și clannad, de exemplu.
  • Dacă muzica tradițională nu este chestia ta, nu uitați de numeroasele contribuții muzicieni irlandezi la lumea stâncii și popului. Gândiți-vă că U2, Van Morrison, Lizzy subțire și Cranberries.
  • Alternativ, puteți încerca mâna la unele instrumente tradiționale irlandeze, cum ar fi fluierul de tablă, bodhrán, harpa, viile sau țevile Uilleann. Cu toate acestea, nu este posibil să produceți ceva foarte melodic, dacă este prima dată!
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    4. Participă sau se implică în paradele locale. Dacă nu puteți ajunge la festivalul de cinci zile din Dublin, Irlanda, verificați scena la nivel local. Multe parade au cele mai bune trupe de dans locale, benzi de marș, gimnaste și muzicieni în plus față de flotoarele tematice spectaculoase și participanții la costum. Vă puteți bucura de parada ca spectator sau contactați Comitetul local de organizare a paradelor pentru a vă implica.
  • Există multe modalități de a participa la parada dvs. locală. Vă puteți îmbrăca în sus și martie în parada dvs., ajută la designul costumelor sau flotoarelor sau ajutați-vă cu organizarea paradei. Sf. Ziua lui Patrick este o sărbătoare festivă, comunală - deci implicați-vă!
  • Deși orașele mici nu sunt susceptibile de a avea parade, multe orașe mari, cum ar fi New York City, Boston, St. Louis, San Francisco, Chicago, Londra, Montreal și Sydney au sărbători mari.
  • Savannah, GA se mândrește cu cea de-a doua cea mai mare paradă din Statele Unite, în timp ce din orice stat american, Boston are cel mai mare număr de descendenți irlandezi prin procentaj de populație și Sf. Boston Sf. Parada de Ziua Patrick este prima înregistrată oriunde în lume.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    5. Verificați scena pubului. Cele mai multe baruri și pub-uri iubesc st. Ziua lui Patrick, deoarece este una dintre puținele sărbători cunoscute pentru o creștere semnificativă a consumului de alcool, atât de mulți vor fi cateringi patronilor cu un stivist. Tema lui Patrick. Ați putea găsi prețuri speciale despre proiectele de bere, alimente și taxe de acoperire. Apelați-vă la articulațiile preferate și întrebați dacă au planuri de sărbătoare.
  • Un crawl Pub poate fi o modalitate excelentă de a obține niște prieteni împreună și de a explora scena pub pub locală, mai ales dacă există o mulțime de bare irlandeze în zona dvs. Faceți o listă a puburilor pe care doriți să le vizitați în prealabil (dacă sunteți ambițios, ați putea să vizitați 17 pub-uri în onoarea din 17 martie!), apoi depuneți o regulă pe care toată lumea trebuie să aibă o pint în fiecare pub pe care îl vizitați. 17 pinții americani (8.000 ml) de Guinness oricine?
  • Ar fi o rușine să beți Budweiser pe st. Ziua lui Patrick, indiferent de locul în care vă aflați în lume. Dacă Guinness nu este chestia ta, încercați o halbă de bulme (numită și Magners) Cider, Smithwick`s Ale, Jameson irlandez whisky sau crema irlandeză a lui Bailey. Indiferent de ce bei, evita orice bere verde.
  • Imagine intitulată Celebrează St. Patrick
    6. Luați în considerare faptul că aveți o petrecere la domiciliu. Dacă nu sunteți un fan al scenei bar, dar totuși doriți să sărbătorim, invitați câțiva prieteni și aveți un st. Patrick`s Day Themed Party. Du-te la fel de extremă sau așa cum doriți: insistați că toată lumea să poarte verde sau să-i facă să vină așa cum sunt și se răcesc cu câteva beri.
  • Luați în considerare începerea unei tradiții, cum ar fi vizionarea unui film, "Omul liniștit" Cu John Wayne și Maureen O`Hara este o alegere distractivă - servesc carnea de vită corned și varză sau tocană irlandeză cu Colcannon (cartofi piure și varză).
  • Face berea verde și Cookie-uri de chocol de ciocolată verde Pentru petrecerea ta.
  • În Irlanda este obișnuit să se întâlnească cu familia pentru st. Ziua lui Patrick, așa că ați vrea să faceți acest lucru.
  • sfaturi

    Granulele verzi pot fi distractive, mai ales dacă le puteți modela ca un trifoi. Destul de câteva magazine le fac dacă preferați să le cumpărați.
  • Unii oameni sărbătoresc această zi prin ciupind oameni care nu poartă verde. Există mulți oameni care nu le place să fie ciupați, deci aveți grijă!
  • Al 8-lea și 17 martie este Sachtain Na Gaeilge, care se traduce la "Săptămâna din Irlanda / irlandeză". Dacă sunteți irlandez, încercați să sărbătoriți săptămâna aceasta vorbind mai mult irlandez decât ați fi în mod normal.
  • Avertizări

    Fii responsabil. Indiferent dacă mergeți la un bar sau la un prieten, beți și conducerea este nu acceptabil. Selectați un driver desemnat în avans, care nu va bea și va fi sigur că veți ajunge acasă în siguranță.
  • Fii respectuos. Sf. Ziua lui Patrick a început ca o zi de sărbătoare catolică și este încă considerată ca atare în Irlanda. Unii oameni din Irlanda, în special în mediul rural, respectă în continuare ziua de sărbătoare prin participarea la masă. Deși beți și petreceri pe st. Ziua lui Patrick este larg răspândită, este important să fii conștient de acest fapt.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar