Cum să curățați injectorii diesel

Dacă vedeți nori gri închis provenind din conductele dvs. de evacuare sau dacă observați că motorul dvs. diesel este stuttering sau se luptă să accelereze, este posibil să fie necesar să faceți o întreținere a injectoarelor de combustibil. Injectorii de combustibil curat, bine funcțional sunt cheia pentru obținerea celei mai eficiente performanțe și kilometraj de la motorul dvs. diesel. Pentru clogurile minore și întreținerea, adăugarea unui aditiv de combustibil diesel în rezervorul dvs. poate fi o soluție excelentă. Cu toate acestea, dacă aveți mai multe gropi serioase, este posibil să fie necesar să utilizați un kit de curățare a combustibilului diesel pentru a șterge orice acumulare dăunătoare din injectorii dvs. de combustibil.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea aditivilor de combustibil diesel
  1. Imagine intitulată Injectoare Diesel curat Pasul 1
1. Achiziționați un aditiv de combustibil diesel compatibil cu motorul dvs. Aditivii de combustibil diesel sunt ieftini, ușor de utilizat și vă vor păstra curățarea motorului. Ele vă pot ajuta motorul să ardă combustibil mai eficient și să împiedice acumularea în jurul injectorilor. Puteți observa adesea o diferență în performanța motorului dvs. diesel imediat după utilizarea unui aditiv de combustibil.
  • Verificați ambalajul pentru a vă asigura că aditivul de combustibil pe care îl achiziționați este destinat combustibilului diesel și este compatibil cu motorul dvs.
  • Dacă aditivul nu indică faptul că este pentru motoare diesel, verificați ambalajul pentru a vedea dacă tipul motorului sau modelul vehiculului este listat.
  • Câțiva aditivi populare de combustibil care vă vor menține injectorii curați sunt performanțe STANADYNE Formula 1 Shot și Lucas Combustibil Tratament. Ambele pot fi găsite la magazinul local de piese auto sau online.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel curate Pasul 2
    2. Asigurați-vă că motorul este oprit și rezervorul de combustibil este aproape gol. Înainte de a pune orice aditivi în rezervorul dvs., trebuie să vă asigurați că motorul nu arde în mod activ combustibilul. De asemenea, doriți să adăugați aditivi de combustibil la un rezervor care este aproape de gol, astfel încât aditivul poate călători prin sistemul de combustibil la o concentrație suficient de mare pentru ao curăța.
  • Păstrați motorul oprit și scoateți cheia de la aprindere.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel curate Pasul 3
    3. Localizați și deschideți rezervorul de combustibil al vehiculului. Cele mai multe mașini au un capac pentru a accesa rezervorul de combustibil din partea stângă sau dreaptă a spatelui mașinii, dar unele camioane și alte motoare pot avea un capac de combustibil într-o locație diferită. Căutați un capac care are simbolul unei pompe de gaz și scoateți capacul pentru a accesa rezervorul de combustibil.
  • Este posibil să trebuiască să deschideți o trapă pentru a ajunge la capacul de gaz, iar unele vehicule necesită să trageți o pârghie lângă scaunul șoferului pentru a elibera trapa.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 4
    4. Se toarnă cantitatea recomandată de aditiv în rezervorul de combustibil. Pe baza dimensiunii rezervorului de gaz, cantitatea de aditiv de combustibil pe care trebuie să o adăugați poate varia. Motoarele mai mari cu rezervoare de gaz mai mari vor avea nevoie de mai multe aditivi. Verificați ambalajul pentru a găsi suma recomandată pentru rezervor, măsurați cantitatea corectă și turnați-o în rezervorul de combustibil.
  • Este posibil să aveți nevoie să utilizați o pâlnie pentru a turnați aditivul în rezervor.
  • Bacsis: Unii aditivi de combustibil, cum ar fi Standyne Performance Formula One, vin în sticle care sunt proiectate să se toarnă direct în rezervor, astfel încât să nu trebuie să măsurați sau să utilizați o pâlnie.

  • Imagine intitulată Injectoare Diesel curate Pasul 5
    5. Umpleți rezervorul de combustibil cu combustibil și rulați motorul timp de 10 minute. Odată ce ați turnat aditivul de combustibil în rezervorul de combustibil, umpleți rezervorul cu motorină și porniți motorul pentru a începe circulația combustibilului cu aditivul în sistemul de alimentare cu combustibil. Aditivul de combustibil este conceput pentru a menține injectoarele de combustibil și pentru a le menține de la construirea de reziduuri care le pot bloca.
  • Puteți conduce vehiculul în jurul valorii sau lasă-l să se încadreze timp de 10 minute.
  • Pentru confort, puteți adăuga agentul de curățare a injectorului de combustibil în timp ce sunteți la pompa de gaz și apoi umpleți rezervorul cu motorină.
  • Metoda 2 din 2:
    Conectarea unui kit de curățare a injecției de combustibil
    1. Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 6
    1. Utilizați un kit de curățare a injecției de combustibil pentru a curăța injectoarele de combustibil înfundate. Dacă motorul dvs. este stuttering sau dacă vedeți nori întunecați de fum provenind din conductele de evacuare, injectoarele dvs. de combustibil pot avea niște cloturi grave. Dacă este cazul, este mai bine să utilizați un kit de curățare pentru a elimina reziduul construit. Kiturile de curățare a injectorului de combustibil sunt relativ ieftine și ușor de utilizat și vor curăța în mod eficient conflictele încăpățânate din injectorii de combustibil.
    • Asigurați-vă că kitul este compatibil cu motorul dvs., verificând ambalajul sau căutați online înainte de a achiziționa.
    • Verificați detaliile kitului pentru a vedea dacă tipul motorului sau modelul vehiculului este afișat ca un motor compatibil, acesta poate fi utilizat.
    • Este posibil să fie necesar să achiziționați conectori sau adaptoare suplimentare, deci asigurați-vă că aveți toate părțile necesare de care aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel curate Pasul 7
    2. Asigurați-vă că motorul este oprit înainte de a lucra. Veți lucra la sistemul de alimentare al motorului, care poate fi periculos dacă motorul funcționează și arde în mod activ combustibilul. Asigurați-vă că motorul este oprit și scoateți cheile de la aprindere.
  • Nu contează cât de mult este combustibilul în rezervor.
  • Scoateți cheile de la aprindere pentru a păstra bateria de la trimiterea puterii la motor, ceea ce ar putea să vă șocă.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 8
    3. Scoateți capacul din rezervorul de combustibil. Când conectați și acționați kitul de curățare, sistemul de alimentare cu combustibil va fi sub presiune mai mare decât normal. Puteți să vă asigurați că presiunea suplimentară nu se acumulează prin deschiderea capacului care acoperă rezervorul de combustibil.
  • Dacă lucrați la o mașină, păstrați trapa care acoperă capacul de combustibil deschis și scoateți capacul.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 9
    4. Scoateți siguranța pompei de combustibil pentru a deconecta pompa de combustibil. Cutia de siguranțe va fi sub capotă și conținut într-o acoperire din plastic. Deschideți-l și utilizați diagrama pentru a localiza siguranța pentru pompa de combustibil. Scoateți siguranța trăgând-o din cutia de siguranțe.
  • Dacă caseta dvs. de siguranțe nu are o diagramă, uitați-vă prin manualul proprietarului pentru a localiza siguranța.
  • Bacsis: Este posibil să fie necesar să utilizați o pereche de clești de nas pentru a elimina siguranța.

  • Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 10
    5. Încercați să porniți motorul pentru a vă asigura că pompa de combustibil este deconectată. Este foarte important ca pompa dvs. de combustibil să fie deconectată astfel încât kitul de curățare să poată funcționa la sistemul de alimentare cu combustibil. Testați pentru a vă asigura că pompa este oprită prin rotirea cheii în aprindere pentru a porni motorul. Dacă încearcă să înceapă, dar nu poate, înseamnă că injectorul de combustibil a fost deconectat.
  • Ar trebui să auziți "clic" al începătorului încearcă să pornească motorul.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel curat Pasul 11
    6. Conectați furtunul de ieșire al șinei de combustibil la kitul de curățare. Șina de alimentare cu combustibil, care alimentează motorina la pompa de combustibil, este conectată la injector. Deoarece pompa a fost deconectată, puteți deconecta furtunul de ieșire și conectați-l la kit unde este indicat să fie atașat.
  • Verificați instrucțiunile de pe kitul de curățare pentru a vă asigura că presiunea corespunzătoare a aerului curge în kit. Dacă există prea mult, puteți regla fluxul de pe kitul de curățare prin rotirea cadranului.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel curat Pasul 12
    7. Porniți motorul și lăsați-l să ruleze timp de 15 minute pentru a utiliza solventul. Odată ce kitul este conectat, puteți roti cheia în aprindere pentru a porni motorul și lăsați kitul de curățare să ruleze solventul de curățare prin sistemul de alimentare cu combustibil. Deoarece pompa de combustibil a fost deconectată, motorul dvs. rulează pe combustibilul din kitul de curățare. Lăsați motorul să ruleze până când solventul se scurge și motorul se oprește.
  • Nu conduceți vehiculul în timp ce arde solventul pentru a curăța injectorii. Lăsați-o în gol până când motorul moare.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 13
    8. Opriți bateria, deconectați kitul și reconectați pompa de combustibil. Când motorul se oprește, deoarece solventul este plecat, opriți bateria prin scoaterea cheii de la aprindere și înlocuiți siguranța pentru pompa de combustibil. Apoi deconectați tubulatura din kitul de curățare și reconectați-l la șina de combustibil.
  • Motorul va începe să utilizeze combustibilul în rezervor, mai degrabă decât combustibilul din kitul de curățare. Dacă ați avut combustibil în rezervor înainte, nu trebuie să adăugați mai multe.
  • Totul în motor ar trebui să se întoarcă așa cum a fost înainte de a conecta kitul de curățare.
  • Imagine intitulată Injectoare Diesel Clean Pasul 14
    9. Porniți motorul și ascultați pentru orice zgomote ciudate. Motorul ar trebui să funcționeze mai fină după ce a fost curățat și nimic nu ar putea să sune din obișnuit. Conduceți mașina sau camionul în jurul valorii de un pic pentru a vă asigura că funcționează corect. Dacă observați ceva greșit, ar trebui să-l aduceți la un mecanic.
  • Dacă motorul dvs. continuă să crească și să producă fum după ce utilizați kitul de curățare, injectorii de combustibil înfundați ar putea să nu fie problema principală. Este posibil să fie necesar să luați vehiculul la un mecanic pentru o inspecție completă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar