Cum să curățați un cazan

Dacă casa ta are radiatoare, ai un cazan.Cazanul utilizează ulei sau gaz la căldură apă, care este apoi circulată pe tot parcursul casei dvs. la radiatoare.Prin curățarea funinginii de la boilerul dvs. anual, puteți economisi bani pe combustibil, prelungiți durata de viață a cazanului și prevenirea defecțiunilor potențiale.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând în afară cazanul
  1. Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 1
1. Opriți sursa de alimentare electrică și alimentarea cu combustibil.Alimentarea electrică va fi adesea un comutator pe o placă de comutare roșie care este situată în partea superioară a scărilor subsolului sau în apropierea cazanului.Supapa de închidere a combustibilului este situată în apropierea rezervorului de ulei (pentru cazanele de ulei), fie conductele de gaze primite (pentru cazanele de gaz).
  • De asemenea, puteți deconecta liniile de alimentare și combustibil de la cazan.Așezați capătul liniei de combustibil într-un recipient pentru a prinde orice combustibil care poate ieși din linie.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 2
    2. Lăsați boilerul să se răcească până când este rece la atingere.Acest lucru este important pentru a vă asigura siguranța pe măsură ce curățați boilerul.Deoarece poate dura câteva ore să se răcească, curățați boilerul înainte de începerea sezonului de încălzire.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan 3
    3. Scoateți piulița pe ușa camerei de ardere și deschideți ușa.Ușa camerei de combustie este situată pe partea frontală a cazanului.Este posibil să fie necesar să utilizați o cheie pentru a scoate piulița.Așezați piulița undeva în siguranță, astfel încât să puteți localiza cu ușurință mai târziu.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea și reasamblarea cazanului
    1. Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 4
    1. Răzuiți funinginea de pe pereții camerei de combustie cu o perie de sârmă.Excesul de blocare a funinginei poate provoca corodarea pereților camerei de combustie a cazanului.Odată ce pereții au fost răzuiți curate, îndepărtați funinginea cu un magazin industrial Vac.
    • Camera de combustie este locul unde combustibilul se amestecă cu aer și este aprins pentru a genera căldură.Funinginele este un produs secundar al acestui proces.
    • Magazinele de hardware oferă adesea magazine industriale vacs de închiriat.Acestea sunt, de asemenea, disponibile de la companiile de închiriere de aprovizionare cu construcții.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 5
    2. Schimbați filtrul de aer, dacă aveți un cazan cu ulei.Închideți supapa de ulei, deșurubați filtrul de ulei și înlocuiți-l cu unul nou. Filtrul surprinde impurități care ar putea confunda duza de ardere a uleiului și poate provoca o incendiu care închide sistemul.
  • Filtrele de aer pot fi achiziționate online sau la un magazin de hardware care stochează HVAC.
  • Urmați reglementările locale privind deșeurile periculoase atunci când eliminați vechiul filtru.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 6
    3. Închideți ușa camerei de combustie și înlocuiți piulița.Utilizați o cheie pentru a strânge piulița până când este ferm în poziție.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 7
    4. Reatașați liniile de alimentare și combustibil la cazan dacă le-ați deconectat.Rotiți alimentarea cu energie electrică și alimentarea cu combustibil.Lăsați supapa de combustibil deschisă până când combustibilul începe să curgă pentru a permite ca orice aer să fie prins în linia de combustibil pentru a scăpa.
  • În timp ce supapa de combustibil este deschisă, puneți un recipient sub el pentru a capta orice exces de combustibil.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea cazanului
    1. Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 8
    1. Verificați în mod regulat citirile de temperatură și presiune. Cazanele au de obicei manometre care monitorizează temperatura apei cazanului, temperatura pompei circulante și presiunea.Consultați manualul proprietarului pentru a vă asigura că acestea se află în limitele corecte.Acest lucru vă va ajuta să prindeți orice probleme potențiale.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 9
    2. Lubrifiați periodic pompa circulantă.Pompa circulantă este ceea ce mișcă apa încălzită de la cazan la radiatoare și este de obicei conectată la o țeavă lângă cazan.Păstrarea bine-lubrifiată poate împiedica alte eșecuri ale sistemului.
  • Verificați manualul proprietarului pentru îndrumare cu privire la modul de lubrifiere a pompei circulante.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 10
    3. Verificați nivelul apei în rezervorul de expansiune în mod regulat.Acesta este un rezervor mic care protejează sistemul de încălzire de la presiune excesivă și ar trebui să fie de aproximativ jumătate plină.Dacă este mai mult de jumătate plin, deschideți supapa de evacuare a rezervorului de expansiune pentru a returna rezervorul la nivelul său corect.
  • Dacă rezervorul începe să reumpleze după câteva zile, consultați un profesionist HVAC.S-ar putea să existe o scurgere sau dacă rezervorul de aer poate fi reîncărcat.
  • Imagine intitulată Curățați un cazan Pasul 11
    4. Închiriați un profesionist pentru a curăța arzătoarele, bobinele, capota și coșul de fum.Funinginele se va acumula în aceste zone, chiar dacă cazanul este menținut corespunzător.Ei trebuie să fie curățați de un certificat HVAC certificat din motive de siguranță.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar