Cum se schimbă bujiile într-o mașină

Automobilele pe benzină și gaze de GPL funcționează pe ceea ce sunt în mod esențial explozii controlate de energie, controlate parțial de bujiile. Bujii de protecție canalizează curentul electric de la aprindere, aprinzând combustibilul. Este o parte esențială a oricărui motor de combustie de lucru și al tuturor mașinilor moderne. Ca orice, ei se usau și sunt o problemă relativ ușor de rezolvat pe mașina dvs. pe care o puteți învăța să diagnosticați și să corectați cu instrumentele potrivite și cu know-how-ul potrivit. Vedeți pasul 1 pentru mai multe informații.

Pași

Partea 1 din 2:
Eliminarea bujii vechi
  1. Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-o mașină pas 1
1. Localizați bujiile din mașină (consultați manualul proprietarilor). Când deschideți capota sau capota mașinii dvs., ar trebui să vedeți un pachet de 4-8 fire care conduc la diferite puncte de pe compartimentul motorului. Bujii sunt amplasate la capătul motorului acestor fire, sub capacele de ședere care le atașează.
  • Pe un motor cu 4 cilindri, bujii vor fi amplasați în partea superioară sau laterală a motorului într-un rând.
  • Pe un inline cu 6 cilindri, ele sunt situate pe partea superioară sau pe partea laterală a capului motorului. Pe motoarele V6 și V8-cilindri, dopurile trebuie separate uniform pe fiecare parte a motorului.
  • Unele mașini au capace de motor pe care trebuie să le eliminați pentru a vedea firele de bujie, urmărindu-le înapoi pentru a găsi dopurile în sine. Trebuie să verificați întotdeauna manualul proprietarului dvs. și să căutați în sus în cazul în care sunt bujii dvs., cât de mulți aveți, corect "decalaj" și soclul de dimensiune necesar pentru a le elimina. De asemenea, trebuie să numiți cablurile corespunzătoare la cilindru, astfel încât să nu confundați ce plumb merge unde atunci când înlocuiți cu prize noi.În acest moment, este o bună practică de a inspecta conduceri pentru orice daune sau fisuri, deoarece pot fi necesare și cabluri de înlocuire.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-o mașină Pasul 2
    2. Lăsați motorul să se răcească înainte de a scoate bujii. Dacă ați executat mașina pentru o vreme, prizele și întregul galerie al sistemului de evacuare pot fi extrem de calde. Scoateți-le numai atunci când motorul este suficient de rece pentru a atinge. Între timp, asamblați-vă instrumentele în timp ce așteptați ca motorul să se răcească. Pentru a schimba bujii, veți avea nevoie de:
  • O cheie de acționare a soclului cu clichet
  • Un bar de prelungire
  • Priza de bujie, de obicei inclusă în cele mai multe seturi de soclu cu clichet
  • Un gabarit cu gauză de scânteie sau un ecartament Baveler, disponibil la orice magazin de piese auto
  • 3. Scoateți prima bujie. Trageți fișa de sârmă de la motor prin prinderea acestuia la fel de apropiată de partea inferioară și de a lucra ușor și cu atenție pentru a dezvălui bujul. Nu vă gândiți pe fir pentru a scoate din priză sau că aveți o slujbă mai mare pe mâini și o plumb de plug ruinat . Montați cheia de soclu cu bara de extensie și utilizați clichetul pentru a scoate bujia de la carcasa sa încet și cu prudență.
  • Când verificați dacă prizele trebuie înlocuite, scoateți pur și simplu o bujie și verificați decalajul. Dacă contactele sunt arse, reintroduceți ștecherul și duceți la setarea corectă a cuplului, apoi mergeți la magazinul de piese auto și obțineți prize noi înainte de a elimina mai mult. Va trebui să scoateți dopurile câte una câte una, urmărind ordinea. Spark-urile se incendie intr-o comanda specifica si traversarea unui fir la dopul gresit va face motorul rulat sau nu deloc si poate provoca deteriorarea motorului.
  • Amintiți-vă: Dacă scoateți mai mult de o bujie la un moment dat, țineți evidența cablurilor dvs. și a dopurilor corespunzătoare, marcându-le cu bucăți mici de bandă de mascare. Etichetați fiecare sârmă numeric, apoi dați fișa corespunzătoare același număr.
  • Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-o mașină Pasul 4
    4. Măsurați decalajul bujiei. Acest număr ar trebui să fie o măsură specifică oriunde între .028-.060 inch (0.152 cm), cu un pic de cameră de wiggle în funcție de setul dvs. particular de prize și de mașina dvs. Aceste zile, cele mai multe prize sunt presetate în funcție de numărul de model al ștecherului și de aplicația lor, dar este înțelept să verificați dublu. Consultați manualul proprietarului dvs. pentru a afla distanța optimă pentru decalajul bujiei dvs. și pentru a utiliza un game de verificare sau ecartament pentru a verifica distanța.
  • Dacă distanța de decalaj a bujiei este mai mare decât ar trebui să fie, dar ștecherul este încă de o calitate relativ de înaltă calitate și este o priză reglabilă, puteți încerca fie să modificați spațiul prin atingerea ușoară a ștecherului pe o suprafață de lemn cu ecartamentul între spațiul de conectare până când măsura dorită este setată la măsurarea corectă sau puteți cumpăra pur și simplu dopuri noi. De obicei, este recomandat să înlocuiți dopurile după fiecare 20.000 km sau 12.000 de mile sau cum este indicat în manualul proprietarului dvs. de autovehicule. Bujii nu sunt prea scumpe și este o idee bună să le înlocuiți la intervale regulate pentru problemele fără probleme și o scânteie adecvată.
  • Dacă veți începe să schimbați propriile prize, să investiți în instrumente și echipamente adecvate, cum ar fi un checker fină. Este practic un inel metalic pe care îl puteți folosi pentru a vedea dacă electrozii sunt destul de aproape pentru a trage în mod corespunzător. Grupurile de manometre sunt și mai precise și oferă o gamă mai largă de aplicații. Același lucru este valabil și pentru părți: Cumpărați calitatea și părțile autentice, merită câțiva dolari mai mult pentru pacea minții și fiabilității.
  • 5. Verificați dopurile existente pentru uzură. Este normal ca bujul să apară oarecum murdar chiar dacă ștecherul funcționează corect, dar va trebui să vă schimbați bujii dacă vedeți orice alb, Limey, construiți în jurul electrozilor prizelor sau dacă vedeți dovezi de ardere sau părți ale electrodului lipsă. Heavy, construirea de amețeli, de asemenea, sugerează că trebuie să schimbați prizele.
  • Dacă prizele sunt îndoite, negre sau rupte, este posibil să aveți o problemă mecanică cu motorul dvs. și ar trebui să consultați un mecanic calificat sau un magazin local de reparații auto, fără întârzieri nejustificate.
  • Partea 2 din 2:
    Instalarea de pluguri noi
    1. Imagine intitulată Schimbarea bujiilor într-o mașină Pasul 6
    1. Obțineți dopurile corecte de înlocuire. Puteți consulta fie manualul proprietarului, fie broșura de la magazinul de piese auto care corespunde fabricării dvs. speciale și modelului și anului de fabricație. Există literalmente sute de combinații diferite de buji și măsurători, variind de la preț de la mai puțin de doi dolari până la 15 dolari, din platină, ytriu și iridiu etc. Conectorii din metale prețioase (cum ar fi iridiu și platină) sunt de obicei mai scumpe decât metalele mai mici (cum ar fi cuprul) și acoperirile rezistă la uzură mult mai bine. Dacă nu sunteți sigur, discutați cu distribuitorul de piese auto pentru sfaturi sau consultați Departamentul de piese de schimb ale autoturismelor locale pentru dopurile originale de echipament.
    • O regulă bună a degetului mare este de a obține aceleași prize pe care le aveți în mașină în prezent. Nu downgrade niciodată la un conector mai puțin costisitor și nu gândiți prea mult despre fixarea unui lucru care funcționează deja. Producătorul a instalat acele dopuri pentru un motiv foarte bun, astfel încât simplificați procesul și obțineți aceleași atunci când este posibil, cu condiția ca acestea să fie cele potrivite! Verificați manualul sau cu distribuitorul local.
    • Puteți cumpăra de obicei decalaje fixe sau bujiile reglabile, deci depinde de dvs. dacă doriți să vă verificați în mod regulat prizele și să efectuați ajustări minime. Dacă faceți, primiți dopuri reglabile. Mai presus de toate, trebuie să vă asigurați că măsurarea decalajului este măsurarea corectă a mașinii dvs. Dacă verificați-vă singur, veți ști cu siguranță. Scoateți-l din pachet și efectuați o verificare rapidă pentru a verifica măsurarea.
  • 2. Luați în considerare curățarea în jurul firelor înainte de reintroducerea noilor buji. Când vă schimbați prizele, este, de asemenea, o bună oportunitate de a verifica firele pentru uzură și pentru a curăța în jurul terminalului de sârmă. Utilizați o perie de sârmă sau un aer comprimat pentru a curăța în jurul conexiunilor de sârmă și asigurați-vă că aveți un port bun și curat. Înlocuiți firele, dacă este necesar.
  • 3. Introduceți prizele noi și strângeți cu clichetul. Folosind priza de priză, scoateți fiecare ștecă de la motor și înlocuiți fiecare cu o bujie nouă. Strângeți un pic (să spuneți, 1/8-a rândul unui turn). Nu strângeți niciodată prizele, deoarece puteți scoate cu ușurință firul pe capul motorului, iar reparațiile sunt costisitoare și consumatoare de timp. Amintiți-vă să înlocuiți cablurile de conectare a scântei pe aceleași dopuri pe care le-au provenit inițial și pentru a îndepărta o dată banda de mascare. Dacă preferați, puteți găsi specificațiile de cuplu pentru prizele din manualul de service al autovehiculului (nu manualul proprietarului) și utilizați un clichet cu un set de cuplu.
  • 4. Lubrifiați prizele înainte de a le instala. Încercați să puneți o cantitate foarte mică de lubrifiant anti-profită pe firele de conectare dacă le instalați într-un motor din aluminiu. Anti-profundă împiedică o reacție între metalele diferite. De asemenea, puteți utiliza o cantitate mică de compus siliconic dielectric pe interiorul boot-ului cablului de bujie pentru a face ca dopurile să fie mai ușor de eliminat în viitor. Întotdeauna rotiți ștecherul înapoi pe fir până când ați localizat corect gaura, astfel încât să nu fiți în filet conector nou pentru a evita deteriorarea capului și a dopurilor. Asigurați-vă că ați pus boot-ul firului de bujie înapoi pe bujia. Este posibil să trebuiască să-l împingeți puțin mai greu pentru ao obține "Snap" pe. Dacă nu o puneți corect, ați putea cauza motorul să se răcească (ceea ce va face ca plimbarea să se simtă foarte șocată și dură).
  • sfaturi

    Mașinile mai noi par să aibă dopuri dificil de atins, deci căutați toate dopurile pentru a vedea unde să ajungă. Luați în considerare înlocuirea mai întâi a dopurilor ascunse înainte de a înlocui prizele mai ușoare.
  • Pentru a vă asigura că prizele nu sunt supra- sau sub-strânse, utilizați o cheie de cuplu și strângeți-le la specificațiile vehiculului. Aceste informații pot fi găsite în manualele magazinelor sau prin apelarea departamentului de service al distribuirii dvs. locale.
  • Utilizați o priză de bujie (cu garnitură interioară sau magnet) în loc de o priză convențională pentru a vă ajuta să nu aruncați o bujie atunci când scoateți sau introduceți-le. (Dacă ar fi scăzut, decalajul se schimbă adesea, trebuie să fie redirecționat / curățat sau înlocuit!)
  • Motoarele diesel nu au buji.
  • Asigurați-vă că atunci când înlocuiți bujiile care nu cade nimic în gaură, bujia este filetată. Utilizați aerul comprimat pentru a arunca murdăria și resturile chiar înainte de a elimina un dop vechi. Dacă murdăria a căzut, luați în considerare pornirea mașinii fără acest conector, permițând pistonului să forțeze aerul / murdăria în exploziile puternice (țineți departe de motor atunci când faceți acest lucru pentru a evita rănirea potențială a ochilor și pentru a păstra copiii departe).
  • Este rar că trebuie să ajustați decalajele direct din cutie, dar plătește pentru a verifica. În acest fel, evitați să verificați același fișă de două ori din cauza unei supravegheri simple
  • Răsuciți și trageți numai pe porțiunea izolator de boot și nu pe cablul de sârmă în sine, ca să nu se separe imediat, necesitând achiziționarea unui set complet nou de fire de aprindere. Există instrumente opționale făcute doar pentru acest pas.
  • Indiferent dacă vă serviți sau nu propria mașină, investiți într-un set de manuale de magazine ale producătorului de mașini sau într-o schimbare de vehicule, eBay sau pe o piață. Acestea sunt mult mai profunde decât ghidurile de reparații pe care le găsiți în magazinul de piese auto și merită banii.
  • Dacă motorul a funcționat fără un dispozitiv de ardere, combustibilul colectează acolo, inundând ștecherul. Un motor ar putea rula aproape un minut complet pentru a arde combustibilul colectat sub acest conector și a rula din nou fără probleme.Doar amintiți-vă: a "O mulțime de combustibil arde o mulțime de aer" (mai mult de câteva cicluri de aer).
  • Triple-verificați numerele modelului de bujie. Contrar numirii evidente, prizele sunt adesea numerotate cu numere plictisitoare, e.G., 45 și 46, sau aceleași cifre uitabile au schimbat doar: cum ar fi "5245" sau "HY-2425" etc. Scrieți numerele și literele în jos și triple-verificare înainte de a cumpăra: O eroare simplă poate provoca o pierdere de timp și efort și este posibil să nu obțineți o rambursare.
  • Dacă nu aveți o priză de bujie, puteți slăbi ștecherul cu o priză convențională și folosiți boot-ul pentru a le apuca și trageți fișa. Porniți prizele noi prin punerea lor în portbagaj și pornindu-le manual, apoi strângeți cu priza.
  • Avertizări

    Păstrați copiii cu privire la zona de lucru și purtați protecția ochilor în orice moment.
  • Permiteți o mulțime de timp pentru ca motorul să se răcească înainte de a înlocui bujii. Ele pot fi destul de calde, iar compartimentul motorului poate provoca o arsură.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bujii de înlocuire
    • Soclu sau priză de bujie de aceeași dimensiune ca și bujia dvs
    • Instrumentul de decantare a bujiei de protecție a firului (poate fi opțională)
    • Compusul firului anti-confiscat
    • Compusul siliconic dielectric
    • Orice echipament de siguranță personală, cum ar fi ochelari de protecție sau ochelari, salopete și mănuși, dacă doriți.
    • Un soclu pivotant, precum și pentru a ajuta la atingerea dopurilor dificile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar