Cum să curățați un convertor catalitic

Un convertor catalitic este o parte a motorului mașinii care îndepărtează carbonul otrăvitor din emisiile motorului. Când convertorul este înfundat sau murdar, lumina motorului de verificare din mașina dvs. va porni pentru a vă informa că ceva este greșit. Prin prinderea problemei mai devreme și prin utilizarea unui aditiv de curățare în rezervorul de gaz, este posibil să puteți fixa convertorul și să evitați să achiziționați o parte de înlocuire!

Pași

Partea 1 din 2:
Auto-diagnosticarea problemei
  1. Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 1
1. Achiziționați sau împrumutați un scaner de diagnosticare la bord (OBD-II). Scanerele OBD-II sunt făcute pentru a "citi" problemele care sunt comunicate de lumina motorului de verificare. Ele sunt disponibile pentru achiziționarea online și la majoritatea magazinelor auto. Dacă nu doriți să cumpărați unul, luați în considerare împrumutarea unul de la un prieten sau luați-vă mașina la un mecanic.
  • Când căutați un scaner, asigurați-vă că scanerul pe care îl cumpărați funcționează cu marca mașinii dvs. Unele scanere sunt făcute pentru a lucra numai cu mărci specifice!
  • Scanerele au devenit foarte ieftine în ultimii ani. Costă aproximativ 20- $ 30 pentru cel mai de bază scaner care produce numai un cod de probleme.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 2
    2. Conectați un scaner OBD-II în port sub tabloul de bord. Conectați scanerul în port sub tabloul de bord al șoferului. Verificați manualul proprietarului dacă nu sunteți sigur unde se află portul.
  • Dacă întâmpinați probleme la găsirea portului după căutarea în manualul proprietarului, utilizați o lanternă pentru a privi sub volanul și de-a lungul fundului tabloului de bord de pe partea șoferului.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 3
    3. Rotiți cheia mașinii fără a porni motorul. Acest lucru va porni energia electrică în mașină și va activa scanerul. Așteptați până când scanerul se aprinde și se încarcă și menține mașina fără motorul care rulează atâta timp cât scanerul este conectat.
  • Nu porniți motorul în timpul utilizării scanerului. Acest lucru poate interfera cu scanerul și poate cauza funcționarea necorespunzătoare.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 4
    4. Introduceți mașina, modelul și VIN în scaner. Odată ce scanerul este pornit, un ecran va apărea să solicite mai multe informații despre mașina dvs. Utilizând tastatura, introduceți cu atenție toate informațiile necesare pentru a vă asigura că scanerul poate obține o citire exactă.
  • Vinul pentru majoritatea mașinilor este situat pe partea șoferului și îl puteți vedea prin căutarea în colțul din dreapta jos din partea exterioară a parbrizului.
  • Uneori, scanerul va cere, de asemenea, tipul motorului. Dacă nu știți ce fel de motor aveți, verificați manualul proprietarului.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 5
    5. Așteptați ca cititorul să producă un cod de probleme. După câteva secunde, cititorul va produce un cod sau câteva coduri pe care le-a adunat din datele mașinii. În mod normal, vor fi un set de numere și scrisori. Scrieți-le în jos sau faceți o fotografie a codurilor de pe scaner pentru referințe viitoare.
  • Unele scanere high-end ar putea afișa 2-3 cuvinte care indică în cazul în care problema provine sau ce parte corespunde codului.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 6
    6. Uită-te în manualul proprietarului sau online pentru a vă asigura că convertorul catalitic este sursa. Căutați online pentru codul pe care scanerul a produs sau aspect în manualul de utilizare pentru un set de coduri de probleme cunoscute. Asigurați-vă că codul corespunde unei emisiuni de conversie catalitică și nu este o problemă cu o altă parte a mașinii.
  • Dacă aveți probleme cu găsirea de informații despre cod, încercați să căutați marca și modelul mașinii, cuvântul "forum" și codul de eroare. Acest lucru vă poate duce la mai multe forumuri de mașini în care șoferii discută despre problemele pe care le-au avut cu mașinile lor.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind un aditiv mai curat
    1. Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 7
    1. Decideți ce curățare este potrivită pentru motorul dvs. Diferitele agenți de curățare oferă beneficii diferite, și în cea mai mare parte vor depinde de tipul de mașină pe care îl conduceți. Cercetare online pentru cei mai buni de curățare pentru tipul dvs., modelul și tipul motorului.
    • Tipul motorului este foarte important atunci când vine vorba de selectarea unui curățitor. Unele curățători sunt formulate special pentru vehiculele diesel, în timp ce altele sunt făcute pentru mașini care iau gaz.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 8
    2. Așteptați până când rezervorul dvs. are aproximativ 4 US Gal (15 L) de gaz rămas. Unele produse necesită mai mult gaz, în timp ce unii necesită mai puțin. Ca regulă generală planificați să aveți câteva galoane de gaz în rezervorul dvs. înainte de a adăuga mai curat. Citiți întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj înainte de a adăuga produsul în rezervor!
  • Dacă lumina motorului de verificare apare atunci când rezervorul dvs. este aproape gol, obțineți cantitatea potrivită de gaz pentru curățenia dvs. înainte de a adăuga produsul în rezervor.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 9
    3. Se toarnă curățenia în rezervorul de gaz. În funcție de marca pe care o utilizați și cât de mult gaz este în rezervorul dvs., utilizați fie o parte sau toată sticla de curățenie. Cleanerul se va amesteca cu gazul și va trece prin convertorul catalitic în timp ce conduceți mașina.
  • Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile de pe sticlă. Amestecul corect de curățare și combustibil va asigura că motorul continuă să funcționeze corect.
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 10
    4. Reumpleți rezervorul cu gaz atunci când este aproape gol. Conduceți mașina ca normal până când rezervorul este aproape pe "gol" și apoi umpleți rezervorul de gaz ca normal. Odată ce reumpleți rezervorul, mașina dvs. ar trebui să lucreze ca normal și puteți observa chiar și motorul dvs. care rulează mai ușor!
  • Dacă vă grăbiți și nu doriți să așteptați până când rezervorul este gol, asigurați-vă că ați condus timp de cel puțin 10 km (16 km).
  • Imagine intitulată Curățați un convertor catalitic Pasul 11
    5. Mergeți la un mecanic imediat dacă se întoarce lumina motorului de verificare. În Statele Unite, este împotriva legii federale pentru a elimina un convertor catalitic dintr-o mașină. Dacă lumina se întoarce, ia-ți mașina la un mecanic licențiat imediat pentru a diagnostica orice probleme subiacente sau pentru a înlocui un convertor eșuat.
  • Mecanicul poate recomanda înlocuirea convertorului sau ar putea recomanda un alt produs care va funcționa mai bine cu mașina dvs.
  • Avertizări

    Nu scoateți convertorul catalitic din motorul dvs. din nici un motiv.
  • Înmuierea părții în apă sau un solvent de curățare poate provoca daune ireparabile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar