Cum de a ajusta un carburator

Găsirea amestecului corect de aer și combustibil va contribui la extinderea duratei de viață a motorului. Dacă motorul dvs. este prea dur, este important să reglați amestecul și să găsiți viteza corectă de ralanti pentru a reduce stresul motorului, menținând lucrurile să funcționeze prea repede sau prea lent. Ajustarea carburatorului în mașină se poate face cu doar câțiva pași simpli și fără unelte speciale.

Pași

Metoda 1 din 2:
Reglarea amestecului de aer și combustibil
  1. Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 5
1. Localizați filtrul de aer și scoateți-l. Pe majoritatea mașinilor, va trebui să scoateți filtrul de aer pentru a expune la carburator și ajustați-l. Deschideți capota și asigurați-vă că motorul este oprit înainte de a localiza filtrul de aer și înlăturarea ansamblului. Deșurubați piulița aripii și orice alți conectori, apoi scoateți în întregime filtrul de aer.
  • În funcție de marca și modelul dvs. și de tipul de motor din vehicul, filtrul de aer ar putea fi în orice număr de locuri diferite de pe motor. Consultați manualul proprietarului sau ghidul magazinului pentru vehiculul dvs.
  • La cele mai multe mașini carburate, carcasa curatoarelor de aer este atașată direct la carburator.
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 6
    2. Găsiți șuruburile de reglare de pe partea frontală a carburatorului. Ar trebui să existe două șuruburi de pe partea frontală a carburatorului, care sunt utilizate pentru reglarea amestecului de aer și combustibil.
  • Adesea, acestea arată ca șuruburi cu capul plat și puteți utiliza o șurubelniță pentru a le transforma, ajustarea cantității de combustibil și amestecarea aerului în carb.
  • Unii carburatori, cum ar fi QuadRajet găsiți în majoritatea vehiculelor GM, au un șurub special și necesită un instrument de ajustare specific. QuadRajet folosește un dublu "D" Carburator de ajustare a carburatorului.
  • Alți carburatoare pot avea o ajustare a amestecului de 4 colțuri (4 șuruburi de amestec de inactivitate).
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 7
    3. Porniți motorul și lăsați-l să se încălzească la temperatura normală de funcționare. Verificați ecartamentul de temperatură să știți când este la temperatura corespunzătoare și ascultați sunetul motorului pentru a obține un anumit sens al ajustărilor care trebuie făcute.
  • Un motor care rulează slabă va ping la rpm mai mare, când accelerația este deschisă, ca și cum ați fi inundat o unelte. Mai multe nevoi de gaz adăugate la amestec.
  • Un motor care rulează bogat nu va face neapărat o schimbare de sunet, dar veți fi capabili să o miroși. Aduceți gazul în jos. Un motor care rulează prea bogat la inactiv va face ca dopurile să fie combustibile, ceea ce duce la un vehicul care este mai greu de a începe rece.
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 11
    4. Reglați ambele șuruburi în mod egal și găsiți amestecul potrivit. Reglarea carburatorului este foarte mult ca o chitară sau alt instrument cu coarde. Doriți să rotiți șuruburile în mod egal, fără probleme și încet până când găsiți locul dulce. Indiferent dacă motorul funcționează sau nu prea bogat sau prea slab, aduceți-l într-un amestec foarte slab prin rotirea ambelor șuruburi la o întoarcere la un moment dat, în sens contrar acelor de ceasornic, apoi aduceți-le încet până la o valoare egală și netedă amestec.
  • Reglarea amestecului este o artă imprecisă, necesitând că vă cunoașteți bine motorul și ascultați închiderea. Aduceți ambele șuruburi încet și ascultați până când motorul se purtă fără probleme. Orice zdruncție sau zgomot este un semn de amestec prea slab. Continuați să întoarceți până când găsiți locul dulce.
  • Utilizați un scaner pentru a verifica amestecul de combustibil al vehiculului pentru a vă ajuta să obțineți ajustarea corectă.
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 13
    5. Înlocuiți ansamblul filtrului de aer. Când ați ajustat carbul, puneți filtrul de aer și sunteți gata să vă plimbați.
  • Dacă trebuie să ajustați și viteza de mers în gol, așteptați să puneți filtrul de aer până când ați terminat.
  • Metoda 2 din 2:
    Reglarea vitezei de inactivitate
    1. Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 17
    1. Găsiți șurubul de reglare inactiv. Există un șurub de viteză inactiv care reglează deschiderea plăcii de accelerație și un șurub de amestec de inactiv care limitează fluxul de combustibil la inactiv. Doriți să ajustați acest al doilea șurub. Ca întotdeauna, consultați manualul proprietarului sau ghidajul magazinului pentru dvs. și model, dacă nu puteți găsi șuruburile.
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 18
    2. Porniți motorul și lăsați-l să se încălzească la temperatura de funcționare. Așa cum ați făcut cu amestecul de combustibil / aer, lăsați motorul să încălzească unii pentru a vă asigura că ajustați la starea reală de funcționare.
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 19
    3. Rotiți șurubul de reglare în gol pentru a strânge. Rotiți șurubul în sensul acelor de ceasornic, nu mai mult de o jumătate de întoarcere și ascultați motorul. Majoritatea manualelor de utilizare vor avea o viteză optimă pentru a seta inactiv, deși aveți o cameră de wiggle dacă o preferați mai mare sau mai mică. Consultați manualul proprietarului pentru numărul și consultați tahometrul pe măsură ce vă ajustați.
  • Imagine intitulată Ajustați un carburator Pasul 20
    4. Ascultați motorul mașinii pentru sunete de rugozitate și readjust, dacă este necesar. Ar trebui să dureze aproximativ 30 de secunde pentru ca motorul să se adapteze la schimbarea pe care ați făcut-o, deci nu obțineți degetele fericite și supra-ajustarea. Faceți întoarcerea lentă și ascultați îndeaproape răspunsul.
  • Imagine intitulată Schimbați filtrul de aer Pasul 8
    5. Înlocuiți filtrul de aer și terminați lucrarea. Când ați ajustat inactivul la specificațiile corecte sau la propriile preferințe, ucideți motorul și înlocuiți filtrul de aer pentru a termina lucrarea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Strângerea șurubului de reglare inactiv crește viteza de ralanti în timp ce slăbiți șurubul scade viteza de ralanti.
  • Dacă după ajustarea mecanismului de inactivitate, motorul nu funcționează fără probleme, reveniți la ajustarea aerului și a combustibilului și repetați pașii atât pentru ajustări de aer, cât și pentru combustibil și de reglare.
  • Dacă mașina dvs. este echipată cu un tahometru, puteți utiliza acest lucru ca instrument pentru a ajusta viteza de ralanti (revoluții pe minut sau rpms). Verificați manualul proprietarului pentru rpmurile corecte.
  • Există o diferență în viteza de mers în gol cu ​​mașina în neutru / parcare față de unelte pentru o mașină automată. Nu ajustați viteza inactivă cu mașina în viteză dacă nu există cineva în scaunul șoferului cu piciorul pe frână.
  • Există câteva mașini care au mai mulți carburatori, eu.E. European și Datsun, care trebuie, de asemenea, să fie echilibrat pentru fluxul de aer înainte de ajustare.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că atunci când lucrați la un carburator, lucrați cu o sursă de combustibil. Luați toate măsurile de precauție necesare pentru a lucra în jurul benzinei.
  • Țineți minte că lucrați și la un motor de alergare. Vă puteți răni serios sau vă puteți deteriora motorul dacă nu sunteți atent. Lucrați încet și cu grijă și asigurați-vă că hainele dvs. nu au șiruri agățate sau cordoane care ar putea prinde în motor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Șurubelniță cu capul plat sau un instrument de ajustare specială pentru carburatorul dvs
    • Clește sau cârlige vise
    • Servețele de hârtie
    • Extinctorul de incendiu în caz de urgență
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar