Cum să curățați un senzor de oxigen

Senzorul de oxigen este o parte importantă a unui motor de mașină. Acest dispozitiv face parte dintr-un sistem de control al emisiilor de mașini: este de aproximativ dimensiunea unei bujii și testează nivelurile de oxigen în fluxul de evacuare al unei mașini. Un senzor murdar de oxigen poate provoca aprinderea "motorului de verificare" și poate duce, de asemenea, la arderea mașinii prin intermediul benzinei suplimentare. Dacă bănuiți că senzorul de oxigen poate fi murdar, îl puteți curăța mai întâi, îndepărtând mai întâi senzorul de carcasă în vehicul și apoi înmuierea senzorului în benzină peste noapte.

Pași

Partea 1 din 3:
Localizarea senzorului de oxigen
  1. Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 1
1. Protejați-vă mâinile și ochii. De când veți avea de-a face cu benzina și diferite părți de mașini, este important să vă protejați de potențialul rău. Înainte de a începe să vă ridicați mașina și să localizați senzorul de oxigen, puneți o pereche robustă de mănuși de lucru pentru a vă proteja mâinile. De asemenea, ar trebui să purtați o pereche de ochelari de protecție sau ochelari de protecție în cazul în care orice WD-40 sau benzină se apropie de ochi.
  • Atât mănușile de lucru, cât și ochelarii de protecție pot fi achiziționați la magazinul dvs. de hardware local sau la un magazin mare de vânzare cu amănuntul, cum ar fi un walmart.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 2
    2. Ridicați vehiculul cu o mufă de mașină. Pentru a elimina senzorul de oxigen, va trebui să aveți acces la partea inferioară a vehiculului dvs. Asigurați-vă că vehiculul este la nivel înalt, este în "Park" și că pauza de urgență este angajată înainte de a ridica mașina. Așezați mufa sub o parte a șasiului vehiculului (inclusiv o axă sau o parte a cadrului mașinii) și ridicați vehiculul.
  • Puteți achiziționa o mufă de mașină la orice magazin de piese auto. Vorbiți cu personalul de vânzări și lăsați-i să știe tipul și dimensiunea vehiculului pe care îl aveți, astfel încât să poată recomanda o mufă adecvată.
  • Luați în considerare deconectarea bateriei mașinii înainte de a începe să lucrați la nici un senzor electric, inclusiv senzorul de oxigen.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 3
    3. Identificați senzorul (senzorilor) de oxigen. În funcție de marca și modelul vehiculului dvs., acesta poate avea mai mult de un senzor de oxigen. Verificați manualul proprietarului vehiculului dvs. pentru locațiile exacte ale senzorilor. Toate vehiculele au cel puțin doi senzori de oxigen: unul în fața convertorului catalitic al mașinii și unul din galeria de evacuare a mașinii. Dacă vehiculul dvs. are mai mult de un colector de evacuare, probabil va fi un senzor de oxigen în interiorul fiecăruia.
  • Senzorul de oxigen va arăta ceva de genul unei bujii: aproximativ 2 inci (5 cm) lungime. Un capăt va avea o formă hexagonală - pentru o cheie care să se potrivească peste - iar celălalt capăt va fi filetat pentru a vă înșuruba în vehiculul dvs.
  • Asigurați-vă că lăsați autovehiculul să se răcească complet înainte de a atinge senzorul de oxigen - este atașat la conducta de evacuare sau de eșapament, deci dacă conducta este fierbinte, senzorul va fi, de asemenea.
  • Partea 2 din 3:
    Scoaterea senzorului de oxigen
    1. Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 4
    1. Spray senzorii cu WD-40. Pe măsură ce senzorii de oxigen ai vehiculului dvs. sunt rareori îndepărtați, probabil vor fi ferm blocați în loc. Pentru a le slăbi, pulverizați senzorii cu un lubrifiant ca WD-40 și lăsați-i să stea timp de 10-15 minute. WD-40 va lubrifia și slăbi senzorii, făcându-le mai ușor de îndepărtat.
    • Dacă nu aveți deja o cutie de WD-40 în jurul casei, puteți achiziționa unul la orice hardware local sau magazin de automobile.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 5
    2. Umpleți o găleată sau un recipient industrial cu benzină. În timp ce așteptați ca WD-40 să lubrifiați firele șurubului senzorului de oxigen, puteți începe următorul pas al procesului. Umpleți o mare găleată sau un recipient industrial de plastic cu benzină și setați acest lucru lângă vehiculul dvs. Odată ce ați îndepărtat senzorii de oxigen din mașină, le veți curăța prin înmuierea lor în benzină.
  • Asigurați-vă că găleata sau recipientul pe care îl alegeți pot conține în siguranță benzină. Nu toate tipurile de containere vor fi rezistente la benzină.
  • Dacă achiziționați găleata sau containerul la un magazin de hardware, întrebați personalul de vânzări să recomande un plastic sigilat, pe benzină.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 6
    3. Deșurubați senzorii de oxigen din carcasa lor. Va trebui să utilizați o cheie robustă pentru acest lucru. Fiecare dintre senzorii de oxigen ar trebui să fie bine lubrifiat și slăbit în acest punct - luați cheia și slăbiți ferm senzorii. Pe măsură ce scoateți senzorii de pe autovehicul, nu le setați pe pământ sau lăsați-i să se murdărească. Așezați senzorii undeva curați, cum ar fi într-un castron de plastic sau pe un loc curat și plat pe vehiculul dvs.
  • Dacă nu sunteți sigur de dimensiunea cheii senzorilor, puteți determina cu ușurință încercând să se potrivească cu o cheie de dimensiuni medii peste capul senzorului de oxigen. Dacă prima cheie pe care încercați să o potriviți, ajustați dimensiunea cheii mai mică sau mai mare, după cum este necesar.
  • Alternativ, utilizați o cheie cu o dimensiune reglabilă de deschidere.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea senzorului de oxigen
    1. Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 7
    1. Scufundați senzorii într-un recipient de benzină. Odată ce ați eliminat senzorii de oxigen de pe vehicul, scufundați-i în găleată sau în recipientul industrial pe care l-ați umplut cu benzină. Având în vedere, benzina va curăța senzorii de oxigen. Asigurați-vă că senzorii sunt complet scufundați în benzină și că niciunul dintre lichidele se aprinde din recipient sau nu se află pe mâini.
    • Nu fumați niciodată, luminează o lumânare sau aveți alt tip de flacără deschisă atunci când lucrați în apropierea benzinei.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 8
    2. Acoperiți găleata cu un capac. Datorită naturii inflamabile a benzinei, este important să acoperiți găleata sau recipientul industrial al benzinei. Acest lucru va împiedica gazul să prindă focul și, de asemenea, să păstreze orice animale rătăcitoare să acceseze gazul. Dacă recipientul industrial a venit cu un capac, puteți utiliza acest lucru pentru a acoperi gazul. Asigurați-vă că ați sigilat capacul strâns.
  • Dacă vă înmuiați senzorii într-o găleată sau într-un recipient care nu are capac propriu, va trebui să găsiți ceva pentru a acoperi deschiderea cu. Căutați un capac în mod corespunzător printre vasele și tigăi în bucătărie sau pur și simplu plasați o bucată de placaj sau o carte mare peste deschiderea găinei.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 9
    3. Permiteți senzorilor să se înmoaie peste noapte. Gazul nu va curăța imediat senzorii de oxigen - va trebui să le lăsați să se înmoaie timp de cel puțin 8 ore. La un moment dat, în timp ce senzorii se înmoaie în recipientul de gaz, alegeți recipientul în sus și se rotește de mai multe ori. Acest lucru se va asigura că toate părțile senzorilor sunt curățate de benzină.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 10
    4. Scoateți și uscați senzorii. După ce senzorii s-au înmuiat peste noapte, va trebui să ajungeți la găleata sau în recipientul de benzină și să scoateți senzorii. Rețineți aspectul lor: ar trebui să fie mult mai curat decât atunci când le-ați pus. Apoi, folosind o cârpă de bumbac curată, ștergeți benzina de pe senzorii de oxigen și uscați-le pe deplin.
  • Pentru a evita obținerea de benzină pe mâini, puteți purta o pereche de mănuși de cauciuc groase în timp ce scoateți senzorii de oxigen din benzină.
  • Puteți folosi o pereche de mănuși similare cu cele pe care le-ați folosi pentru a spăla mâncărurile.
  • Imagine intitulată Curățați un senzor de oxigen Pasul 11
    5. Reinstalați senzorii de oxigen din vehiculul dvs. Odată ce senzorii de oxigen au fost șterși, utilizați cheia pentru a le introduce înapoi în colectorul (colectoarele) de evacuare și celelalte locații din care ați eliminat inițial. Strângeți complet senzorii de oxigen în poziție.
  • Pentru a încheia acest proces, utilizați mufa de mașină pentru a vă reduce cu atenție și încet vehiculul dvs.
  • Porniți autovehiculul și verificați dacă luminile "Check Motor" este încă pe. Probabil va fi dezactivat - puteți observa, de asemenea, că senzorii de oxigen curățați au ca rezultat mașina dvs. utilizând substanțial mai puțin benzină.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Jack de mașină (opțional, dar recomandat)
    • Ochelari de protecție
    • Mânuși de muncă
    • Cheie
    • WD-40 și benzină
    • Găleată cu un capac

    sfaturi

    Dacă senzorul dvs. de oxigen este defect, rupt sau deteriorat permanent, va trebui să înlocuiți dispozitivul. Consultați cu un mecanic sau personalul la un magazin de piese auto pentru a determina ce tip de senzor se va potrivi vehiculului.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar