Cum să diagnosticați problemele de spălat vase

Mașinile de spălat vase fac parte din viața noastră de zi cu zi. Noi numărăm pe ei să-și curățe mâncărurile. Există multe modalități pe care o mașină de spălat vase poate funcționa defectuos. Uneori, o componentă ruptă poate provoca mai multe probleme. Cunoașterea diferitelor simptome vă poate ajuta să știți cum să diagnosticați problemele de spălat vase.

Pași

Metoda 1 din 8:
Mașina de spălat vase nu funcționează deloc
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 1
1. Verificați siguranțele și întreruptoarele de circuit pentru a vă asigura că nu a fost suflat sau declanșat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că mașina de spălat vase este conectată ferm la priză.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 2
    2. Inspectați cablajul conectorului pentru pauze sau alte deteriorări. Cablul electric trebuie înlocuit dacă găsiți orice daune.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 3
    3. Dacă ați încercat pașii de mai sus și mașina de spălat vase încă nu funcționează, este probabil una dintre componentele mecanice este ruptă. În acest caz, inspectați zăvorul ușii pentru a vă asigura că funcționează corect.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 4
    4. Testați comutatoarele ușii și selector cu o continuitate sau un tester multimetru. De asemenea, trebuie să testați releul temporizatorului, motorului și motorului în interiorul mașinii de spălat vase.
  • Metoda 2 din 8:
    Whines Motor, dar mașina de spălat vase nu pornește
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 5
    1. Uită-te la motor și pompă pentru orice resturi sau blocaje. Ștergeți blocajele după cum este necesar. De asemenea, trebuie să verificați centura de acționare pentru deteriorare sau uzură.
    • Dacă nu există blocaje sau daune, testați motorul mașinii de spălat vase și porniți releul pentru continuitate.Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 5Bullet1
    Metoda 3 din 8:
    Mașina de spălat vase nu umple sau scurgerea în timpul umplerii
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 6
    1. Confirmați că alimentarea cu apă a aparatului este pornită și nu există scurgeri între sursa și mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 7
    2. Asigurați-vă că nu există zgârieturi în liniile de umplere care împiedică umplerea mașinii de spălat vase. Verificați zăvorul ușii, ansamblul plutitor, supapele de admisie și scurgere. Verificați ecrane de supape pentru blocaje.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 8
    3. Testați ușa și plutele comută pentru continuitate. Ar trebui să faceți același lucru pentru supapa de admisie dacă inspecția vizuală nu arată nimic.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 9
    4. Verificați dacă brațul supapei de scurgere funcționează corect. Există două părți supapei de scurgere, brațul de poartă și solenoidul.
  • Prindeți brațul supapei și încercați să-l mutați în sus și în jos. Brațul ar trebui să se miște fără probleme. Dacă este dificil de mutat, asigurați-vă că izvoarele brațului nu sunt deteriorate sau lipsesc.
  • Dacă brațul este nedeteriorat, dar nu se mișcă corect, va trebui să înlocuiți solenoidul. Scoateți firele de conectare cu clești de ac și le etichetați. Utilizați o șurubelniță pentru a scoate șuruburile și pentru a schimba solenoidul rău.
  • Metoda 4 din 8:
    Apa nu se scurge
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 10
    1. Verificați pentru furtunurile de scurgere înclinate. Alte daune ar trebui să fie, de asemenea, vizibile. De asemenea, trebuie să verificați motorul și pompa pentru orice obstacole.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 11
    2. Inspectați centura de acționare și furtunurile pentru deteriorări sau lacrimi. Testați rezistența supapei de scurgere și continuitatea motorului temporizatorului.
  • Metoda 5 din 8:
    Apa sau săpunul se scurge
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 12
    1. Verificați săpunul pe care îl utilizați. Detergentul trebuie să fie evaluat pentru mașinile de spălat vase. Asigurați-vă că mașina de spălat nu este suprapusă cu apă.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 13
    2. Inspectați zăvorul ușii, balamalele și garniturile. De asemenea, trebuie să verificați garniturile din jurul cada, plutiți, încălzitor și difuzor.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 14
    3. Verificați furtunurile de evacuare a apei, supapa de admisie, pompele și pompele de pulverizare pentru deteriorări.
  • Metoda 6 din 8:
    Mașină de spălat vase
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 15
    1. Examinați brațele de pulverizare, ecranele filtrului de admisie și scurgerea pentru deteriorări și blocări. Este posibil ca supapa de admisie să fie de asemenea testată.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 16
    2. Inspectați motorul mașinii de spălat vase și montați. De asemenea, trebuie să verificați motorul ventilatorului și lamele pentru deteriorări.
  • Metoda 7 din 8:
    Ciclul de spălare nu completează sau durează prea mult
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 17
    1. Testați motorul temporizatorului, termostatul și elementul de încălzire pentru continuitate.
    Metoda 8 din 8:
    Vasele nu sunt curate
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 18
    1. Verificați nivelul adecvat al apei, presiunea și temperatura. Curățați filtrul de particule fine și filtrele de admisie a apei.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de mașini de spălat vase Pasul 19
    2. Asigurați-vă dozatorul de detergent, brațele de pulverizare și supapele diferite funcționează corect. Asigurați-vă că nici unul dintre supape sau furtunuri nu are blocaje.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea problemelor de spălat vase Pasul 20
    3. Verificați dacă supapele de admisie și de scurgere au continuitatea și rezistența corespunzătoare.
  • De asemenea, trebuie să inspectați comutatorul selectorului, motorul temporizatorului și elementul de încălzire pentru continuitatea corectă. Testați ultima ansamblul terminalului bimetal.
  • Verificați găurile de evacuare a brațului de pulverizare pentru a vedea dacă acestea sunt pline de resturi (e.G. Etichete de containere din plastic etc.). Este posibil să fie necesar să eliminați aceste și să utilizați un furtun de grădină și / sau o mașină de spălat cu presiune înaltă pentru a forța resturile din ele. Verificați, de asemenea, că filtrele de resturi din partea de jos a unității sunt așezate corect. Unele se pot urca din cauza unei bobine de încălzire aproape de. Este posibil să fie necesar să înlocuiți ce au deformat.
  • sfaturi

    Veți avea nevoie de șurubelnițe și clești pentru a elimina panourile și conectorii. De asemenea, trebuie să aveți dispozitive de testare electrică, cum ar fi un cititor de multimetru sau continuitate.
  • Piesele rupte sau defectuoase pot provoca diverse probleme. Testarea mai multor părți pentru unul sau două simptome nu este neobișnuită. Acest articol este destinat să vă ajute să restrângeți posibilele diagnostice.
  • Avertizări

    Opriți întotdeauna alimentarea dispozitivului înainte de testare a componentelor. Apelați un tehnician de reparare calificat dacă nu sunteți sigur de modul de a le testa corect.
  • Purtați pantofi cu tălpi de cauciuc și evitați să lucrați în zonele umede. De asemenea, trebuie să utilizați instrumente izolate în timp ce lucrați la dispozitivele electrice. Pantofii și instrumentele adecvate pot ajuta la prevenirea electrocutului.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Setul de instrumente de bază
    • Cititorul de continuitate sau instrumentul de multimetru
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar