Cum să curățați o mașină de spălat și un uscător

Chiar dacă eliminați în mod constant hainele curățate de pe șaibă și uscător, ambele aparate trebuie curățate periodic, de asemenea. După multe încărcături de rufe, interiorul mașinii de spălat poate obține reziduuri construite de murdărie și detergent, iar interiorul tamburului poate deveni contaminat cu bacterii fecale. Interiorul uscătorului dvs. poate obține, de asemenea, o acumulare de scame, praf și murdărie, astfel încât o curățare temeinică a mașinii de spălat și uscător la fiecare câteva luni va însemna că hainele tale vor deveni mai curate.

Pași

Metoda 1 din 2:
Curățați mașina de spălat
  1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 1
1. Curățați partea superioară a capacului și sub capacul șaibei cu un burete umed.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 2
    2. Scoateți capcana de scame (dacă aparatul are unul) și se clătește sub apă curgătoare.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 3
    3. Curățați dozatoarele de înmuiere a săpunului, alinierelor și țesăturilor. Dacă aceste cești sunt detașabile, scoateți-le și clătiți-le sub apă curgătoare. În caz contrar, utilizați un dispozitiv de curățare a țevilor sau niște tampoane de bumbac pentru a îndepărta reziduul.(Dacă faceți acest lucru după fiecare încărcare, ei nu vor primi o acumulare acumulată de gunk și murdărie).
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 4
    4. Scapă de mirosuri de mucegai și mucegai, precum și o construită de săpun și reziduuri de țesături prin rularea mașinii goale cu apă fierbinte și aproximativ 2 cești de oțet alb. (Puteți folosi o ceașcă de înălbitor în loc de oțet, dar Bleach poate deteriora garniturile de cauciuc).
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 5
    5. Rulați un ciclu de apă caldă și 1 galon (3.8 l) de oțet alb dacă aveți apă tare o dată pe lună sau la fiecare 10 încărcături. Oțetul va ajuta la dizolvarea depozitelor minerale cauzate de apă tare sau de apă.
  • Metoda 2 din 2:
    Curățați uscătorul
    1. Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 6
    1. Curățați bine filtrul de scame. Utilizați atașarea bagajelor înguste pe aspiratorul dvs. pentru a elimina cât mai multă scadere posibil, care a fost construită sub filer însuși. Dacă nu aveți un vid, introduceți un duster în filtru bine și ștergeți scame.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 7
    2. Vid sau ștergeți interiorul uscătorului, inclusiv etanșarea ușii.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 8
    3. Detașați ductul de uscare a scamei și curățați-l sau vidați-l afară.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 9
    4. Verificați ventilația exterioară. Ridicați clapeta și asigurați-vă că nu există nici o restură sau scame care blochează orificiul, împiedicând aerul să scape liber.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 10
    5. Spălați partea superioară și exteriorul uscătorului. Utilizați apă caldă și sudsy și apoi clătiți reziduul de săpun.
  • Imagine intitulată Curățați o mașină de spălat și un uscător Pasul 11
    6. Îndepărtați creionul topit, cerneala sau coloranții prin aplicarea unui dispozitiv de curățare a pulverizatorului cu totul pe tambur și ștergeți-l cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie.
  • Pentru o măsură suplimentară, aruncați câteva prosoape vechi în uscător și executați-l pe setarea ridicată timp de aproximativ 20 de minute - orice reziduu de culoare care nu a fost îndepărtat cu dispozitivul de curățare a pulverizatorului se va transfera la prosoapele vechi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă mașina dvs. de spălare se găsește într-o chiuvetă mare, asigurați-vă că aveți un filtru în scurgere pentru a prinde orice resturi care ar putea fi pe hainele pe care le spălați. Acesta vă va ajuta să vă păstrați conductele de a fi înfundate.
  • Dacă este posibil, păstrați capacul mașinii de spălat într-o poziție deschisă când nu o utilizați. Dacă aveți o mașină de încărcare frontală, încercați să țineți ușa deschisă între spălări. Menținerea capacului sau ușa deschisă între spălări va ajuta la prevenirea matriței și a mucegaiului să se formeze pe interiorul mașinii de spălat.
  • După spălarea unei încărcături deosebit de murdare sau murdare a hainelor, asigurați-vă că ștergeți interiorul șaibă imediat după îndepărtarea hainei astfel încât reziduul să nu se usuce pe interiorul mașinii dvs.
  • Avertizări

    Curățați filtrul de scame din uscător înainte de a usca fiecare încărcătură. LINT BUILD UP poate provoca un incendiu.
  • Schimbați furtunurile care leagă mașina de spălat la robinetele de apă caldă și rece la fiecare 3 până la 5 ani sau de îndată ce încep să arate uzură.Furtunurile se pot împărți dacă îmbătrânesc sau fragile, provocând o inundație gravă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar