Cum să fixați o mașină de spălat vase

Ați intrat în bucătăria dvs., așteptând mâncăruri curate, dar a găsit o băltoacă sud de apă care scapă de mașina de spălat vase. Nu panică! Fixarea unei mașini de spălat vase este de obicei ceva ce puteți avea grijă de dvs. Thisewill te plimbi prin cum să găsești și să remedieze sursa scurgerii, astfel încât să puteți obține mașina de spălat vase și să alerge din nou, fără scurgere.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea sursei de scurgere
  1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vecină de spălat vase 01
1. Scoateți panoul de acces din partea frontală a mașinii de spălat vase. Cele mai multe mașini de spălat vase au un panou de acces sau de kick pe partea inferioară care acoperă orificiul de admisie a apei, pompa, motorul și furtunurile. Pentru a scoate panoul, utilizați o șurubelniță și slăbiți șuruburile care atașează panoul la unitate. Rotiți șuruburile spre stânga (în sens invers acelor de ceasornic) pentru a le slăbi.
  • Scoaterea panoului vă va ajuta să găsiți sursa scurgerii, care poate veni de la mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată fixează o mașină de spălat vase Pasul 02
    2. Verificați pompa. Pompa și toate componentele sale sunt situate sub mașina de spălat vase. Utilizați o lanternă pentru a inspecta pompa, carcasa, motorul și garnitura sau garnitura. Verificați fisurile în pompă sau carcasă și inspectați garnitura sau garnitura pentru deteriorare.
  • Când există o problemă cu componentele pompei sau pompei, apa se va scurge de sub mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 03
    3. Verificați mai întâi locațiile comune de scurgere. Cele mai multe scurgeri de spălat vase provin din jurul sau sub ușă, dar apa poate, de asemenea, scurgeri de sub unitate. Determinarea sursei apei vă poate ajuta să restrângeți cauzele posibile. Rulați mașina de spălat vase printr-un ciclu normal și urmăriți îndeaproape pentru a vedea unde vine apa.
  • Apă scurgeri în jurul sau sub ușă ar putea indica o problemă cu garnitura, brațul de pulverizare sau float.
  • Scurgerea apei din sub unitate ar putea indica o problemă cu pompa, furtunurile sau orificiul de admisie a apei.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Etapa 04
    4. Inspectați garnitura ușii. Garnitura este o garnitură de vinil moale sau cauciuc, care face unitatea etanșă la apă când ușa este închisă. Garnitura va fi fie pe ușa însuși (în jurul părților laterale și de sus) sau pe deschiderea cada. Verificați acest lucru pentru pauze, fisuri, fragmente sau alte semne de daune.
  • Apă scurgeri de pe laturile ușilor de spălat vase înseamnă, de obicei, există o problemă cu garnitura.
  • Cada este bazinul interior al unității de spălat vase.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 05
    5. Verificați brațul de pulverizare. Brațul de pulverizare se află în interiorul mașinii de spălat vase, în centrul de jos al unității. Aceasta este ceea ce sprayază felurile de mâncare cu apă în timpul ciclurilor de spălare și clătire. Inspectați brațul de pulverizare pentru fisuri, deformare, blocaje sau alte daune.
  • O problemă cu brațul de pulverizare determină de obicei apă să se scurgă din partea de jos a ușii mașinilor de spălat vase, unde nu există garnitură.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Etapa 06
    6. Verificați nivelul apei. Floatul este un dispozitiv de siguranță în interiorul cada care determină nivelul apei și împiedică suprapunerea mașinii de spălat vase. Când mașina de spălat vase este la mijlocul ciclului și plin, opriți-l, deschideți ușa și verificați nivelul apei. Apa nu trebuie să fie mai mare decât elementul de încălzire din partea de jos a cada.
  • Dacă apa este mai mare decât elementul de încălzire, poate exista o problemă cu comutatorul flotor sau plutitor.
  • Când plutitorul este problema, apa va scurge adesea din partea din față a mașinii de spălat vase.
  • Imagine intitulată fixează o mașină de spălat vase Pasul 07
    7. Inspectați supapa de admisie a apei. Supapa de admisie este, de asemenea, sub mașina de spălat vase, și aceasta este ceea ce conectează mașina de spălat vase la alimentarea cu apă a casei dvs. Poate fi un furtun de cauciuc, un furtun împletit sau o conductă de cupru. Când mașina de spălat vase se umple, verificați supapa și conexiunile pentru scurgeri, ceea ce ar putea indica o fisură sau o lacrimă.
  • Scurgeri sau lacrimi în supapa de admisie a apei vor veni de sub mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată fixează o mașină de spălat vase deasupra pasului 08
    8. Asigurați-vă că furtunurile și clemele sunt sigure și intacte. Furtunurile conectate la pompă sub mașina de spălat vase permit apă să curgă dintr-o zonă a mașinii de spălat vase la alta și se scurge apa din cada. Când mașina de spălat vase rulează, verificați furtunurile pentru scurgeri sau scurgeri.
  • O bucată de sticlă sau chiar o infestație de rozătoare poate perfora tubulatura care provoacă o scurgere.
  • Când furtunurile se sparg sau se rup, sau când clemele se pierd, apa poate scurge din partea inferioară a unității.
  • Metoda 2 din 4:
    Înlocuirea garniturii ușii
    1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Etapa 09
    1. Achiziționați o garnitură de înlocuire. Când scurgerea este cauzată de o garnitură deteriorată sau britanică, puteți fixa scurgerea prin eliminarea vechii garnituri și înlocuirea acestuia cu una nouă. Asigurați-vă că garnitura de înlocuire pe care o achiziționați este aprobată de producător și că se potrivește cu marca și modelul mașinii de spălat vase.
    • O garnitură care nu este făcută pentru mașina dvs. de spălat vase nu se poate potrivi în mod corespunzător și acest lucru înseamnă că nu va forma o etanșare adecvată și va continua să scurgă.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 10
    2. Scoateți garnitura veche. Deschideți ușa mașinii de spălat vase. Începeți în colțul din stânga jos și strângeți garnitura ferm cu degetele. Slăbiți garnitura din poziție și coaja departe de marginea ușii sau cada. Continuați peeling până când ați eliminat garnitura din poziția sa.
  • Acordați atenție orientării garniturii în jurul cadă sau ușii. Noua garnitură va trebui să fie instalată în același mod.
  • Imagine intitulată fixează o mașină de spălat vase Pasul 11
    3. Curățați zona. Umpleți un castron mic cu apă caldă și câteva picături de săpun. Înmuiați un tampon de bumbac în apa de săpun și utilizați tamponul pentru a curăța zona în care a fost garnitura. Odată ce este curat, clătiți zona cu apă curată. Ștergeți-l uscat cu o cârpă și lăsați zona să se usuce la aer.
  • Acest lucru va da noua garnitură o suprafață curată și uscată pentru a adera și acest lucru va asigura o etanșare adecvată.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 12
    4. Instalați garnitura nouă. Încălziți noua garnitură cu un uscător de suflare pe o setare scăzută a căldurii. Când este cald și maleabil, pliați garnitura în jumătate și localizați centrul. Începeți în centrul de sus al ușii sau cadă și apăsați mijlocul garniturii în poziție. Lucrând din ambele părți, împingeți garnitura în poziție.
  • Nu întindeți garnitura pe măsură ce lucrați.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase
    5. Asigurați garnitura. Odată ce garnitura a fost instalată, închideți ușa mașinii de spălat vase pentru a apăsa ferm garnitura în poziție. Deschideți ușa pentru a verifica alinierea. Când sunteți mulțumit de plasarea garniturii, închideți și fixați ușa timp de câteva ore pentru a sigila garnitura la ușă sau cadă.
  • Metoda 3 din 4:
    Înlocuirea pompei
    1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 14
    1. Achiziționați o pompă nouă. Găsiți un magazin de hardware sau un magazin de aparate unde puteți cumpăra o pompă de înlocuire aprobată de producător. Asigurați-vă că pompa este compatibilă cu marca și modelul mașinii de spălat vase.
    • Înlocuirea unei pompe de mașini de spălat vase este o procedură oarecum complicată și ar trebui să apelați un profesionist dacă sunteți inconfortabil cu locul de muncă sau cu instrumentele.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 15
    2. Tăiați puterea și apa. Deconectați mașina de spălat vase sau opriți întrerupătorul care dă putere mașinii de spălat vase. Acest lucru vă va proteja de a obține un șoc în timp ce lucrați. Opriți supapa de apă care furnizează mașina de spălat vase cu apă.
  • Înlocuirea pompei în mașina de spălat vase implică îndepărtarea și înlocuirea pompei și a cablajului și nu doriți să alergați la pompă atunci când faceți acest lucru.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase de spălat vase Pasul 16
    3. Deconectați firele și liniile de apă. Deșurubați piulițele electrice în jurul firelor fierbinți, neutre și de masă atașate la pompă sub mașina de spălat vase. Deșurubați linia de apă prin rotirea piuliței în sens contrar acelor de ceasornic.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 17
    4. Scoateți mașina de spălat vase din dulap. Utilizați o șurubelniță pentru a scoate șuruburile suportului de montare care dețin mașina de spălat vase la dulap. Răsfoiți brațele în jos și glisați ușor mașina de spălat vase. Ajungeți sub mașina de spălat vase și detașați linia de eliminare a apei. Când acest lucru a fost eliminat, scoateți mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase în pasul 18
    5. Deconectați vechea pompă. Așezați mașina de spălat vase pe spate. Desfaceți ansamblul motorului și al cablajului și slăbiți clemele ținând pompa în poziție. Îndepărtați toate furtunurile, cablurile și comenzile care sunt atașate la pompă și apoi scoateți ansamblul pompei și motorului.
  • Imaginea intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 19
    6. Instalați noua pompă. Înlocuiți ansamblul pompei și motorului cu unul nou. Strângeți clemele pentru a le ține în poziție și reluați ansamblul cablajului. Reatașați furtunurile, conducerea și controlul.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Etapa 20
    7. Reconectați mașina de spălat vase. Dreapta mașina de spălat vase și glisați-o înapoi în dulap. Ajungeți sub mașina de spălat vase și reatașați linia de eliminare a apei. Glisați mașina de spălat vase în poziție și reapelați parantezele de montare, linia de alimentare cu apă, apă și fire. Conectați unitatea înapoi sau porniți întrerupătorul.
  • Metoda 4 din 4:
    Fixarea altor componente scurgeri
    1. Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 21
    1. Curățați sau înlocuiți brațul de pulverizare. Scoateți suportul inferior de pe mașina de spălat vase. Țineți baza brațului de pulverizare și deșurubați-o într-o manieră în sens invers acelor de ceasornic. Scoateți brațul de pulverizare și curățați-l pentru a elimina blocajele. Dacă brațul de pulverizare este deteriorat, cumpărați unul nou pentru al înlocui. Înșurubați brațul de pulverizare curățat sau nou prin strângerea în mână în sensul acelor de ceasornic până când nu vă mai puteți strânge mai mult.
    • Când curățarea sau reparația este completă, înlocuiți rackul inferior.
  • Imagine intitulată fixează o mașină de spălat vase
    2. Schimbați înălțimea plutitorului. Floatul este un dispozitiv în formă de farfurie pe partea inferioară a cada. Sub floating, pe fundul mașinii de spălat vase, este comutatorul plutitor care controlează nivelul apei. Schimbați comutatorul la poziția superioară pentru a schimba înălțimea flotorului și a scădea nivelul apei în mașina de spălat vase.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 23
    3. Înlocuiți o supapă de intrare defectuoasă a apei. Când o supapă de intrare defectuoasă sau deteriorată este cauza scurgerii, puteți fixa scurgerea de către Înlocuirea supapei de admisie. Pentru a îndepărta vechea supapă, veți scoate furtunurile, scoateți șuruburile și scoateți clema de arc. Apoi îl puteți înlocui cu o nouă supapă de admisie a apei.
  • Imagine intitulată Fix o mașină de spălat vase Pasul 24
    4. Strângeți sau înlocuiți un furtun sau o clemă. Pentru a înlocui un furtun rupt sau rupt, eliberați clemele ținând furtunul în poziție. Înlocuiți furtunul vechi cu unul nou și reluați clemele. Sau, dacă problema este o clemă liberă, strângeți pur și simplu clema în care conexiunea se scurge.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar